Etusivu » 
Lainaa   

Lainaa heti tilille - Valitse sopiva laina

Jos tarvitset lainaa heti tilille, nopein vaihtoehto on netin vakuudettomat lainat. Vakuudetonta lainaa on mahdollista saada aina muutamista kympeistä jopa kymmeniin tuhansiin euroihin asti. Vertailumme on apunasi lainan valinnassa.

Mutta mistä lainaa kannattaa hakea? Sinulle sopiva ja paras laina riippuu siitä, mitä arvostat lainassa. Onko se maksuajan joustavuus, hinta vai jokin muu ominaisuus? Tämä vaikuttaa myös siihen, mistä lainaa kannattaa hakea.

Mikä laina sopii tarpeisiisi?

Netissä on tarjolla erilaisia lainoja ja tältä sivulta löydät tarkemmat ominaisuudet eri lainavaihtoehdoista. Alta löydät muutamia pikatärppejä erilaisista lainoista, jotka voivat sopia tarpeisiisi.

Selkeästi hinnoiteltu laina kiinteällä maksuajalla

Jos et tarvitse lainaa heti, vaan pystyt odottamaan muutaman päivän, voi kulutusluotto olla sinulle sopivin ja edullisin vaihtoehto. Kulutusluotolle on ominaista selkeä, hieman joustoluottoja edullisempi hinnoittelu, kiinteät takaisinmaksuajat sekä suuremmat lainasummat.

Kulutusluotossa maksat pääsääntöisesti samansuuruista lyhennyserää joka kuukausi. Et pysty vaikuttamaan erän suuruuteen, kuten joustoluotossa. Laina-aika on kiinteä ja laina-aika voi olla useampi vuosi.

Lainavertailumme sopii sinulle, jos haluat vertailla eri lainojen kokonaiskustannuksia tietyllä maksuajalla.

Lainavertailu ❯❯

Alle 2000 euron pieni laina heti tilille

Jos sinulla on tarve saada pieni laina heti tilille ja tiedät pystyväsi maksamaan lainan takaisin lyhyen ajan sisällä, on pikavippi sinulle paras lainavaihtoehto.

Ennen pikavippi oli lainavaihtoehtona kallis, mutta nykyään näin ei ole. Lakimuutosten johdosta pikavippien korko on laskenut huomattavasti ja pienen lainan kulut ovat kokonaisuudessaan muutamia kymppejä.

Lainoista pikavipin suurin etu on sen nopeus; laina on mahdollista saada nopeasti tilille. Suurin syy tälle on se, että lainattavat summat ovat pieniä ja näin ollen lainantarjoajan riskikin on pienempi kuin suurilla summilla.

Pikavipit ❯❯

Lainaa joustavalla takaisinmaksuajalla

Jos joustavuus on sinulle hintaa tärkeämpi kriteeri tai jos tarvitset lainaa heti, on joustoluotto sinulle hyvä lainatuote. Jos siis et ole varma, millä aikataululla pystyt lainan maksamaan takaisin, tai jos uskot tarvitsevasi lainan aikana lisää lainaa, valitse joustoluotto.

Joustoluottoa tarjotaan pääsääntöisesti 500 - 5000 euron luottorajalla. Joustoluotossa hinta määräytyy sen mukaan, kuinka nopeasti pystyt maksamaan lainan takaisin. Voit lyhentää lainaa joko minimierissä, tai maksaa lainan esimerkiksi kerralla pois. Lyhentämääsi lainaosuutta voit käyttää tarpeen mukaan uudelleen.

Joustoluottoa valittaessa kiinnitä huomiota minimilyhennyserään. Tämä kertoo sinulle, kuinka suuri summa tulee vähintään maksaa kuukaudessa.

Joustoluotot ❯❯

Paljonko saan lainaa?

Se, kuinka paljon saa lainaa, riippuu henkilökohtaisista tuloista ja menoista. Varsinkin isommissa lainoissa lainantarjoajat haluavat tarkasti selvittää, mikä on lainanhakijan taloudellinen tilanne.

Jos kuukausittaiset lainanhoitokulut ovat korkeintaan 50 % kuukausittaisista tuloista, on lainansaanti mahdollista. Kokonaisuus koostuu kuitenkin monesta tekijästä.

Lainalaskuri auttaa hahmottamaan, kuinka paljon saa lainaa. Vakuudettomissa lainoissa korkein mahdollinen nimellinen korkoprosentti on 20 %, eli tätä voi käyttää suuntaa antavana maksimikorkona kuluja arvioitaessa.

Lainavaihtoehdot ja niiden erot

Ennen netistä haettavat lainat olivat pääasiassa pikalainoja tai kulutusluottoja, mutta tänä päivänä rinnalle on tullut myös muita lainatuotteita, kuten esimerkiksi joustoluotto ja vertaislaina.

Mutta miten eri lainatuotteet sitten poikkeavat toisistaan?

Kulutusluotto eli kertalaina

Kulutusluotto on laina, jolla on kiinteä lainasumma ja kiinteä takaisinmaksuaika. Kulutusluotto on voi olla esimerkiksi 50 000 euron suuruinen laina, jolla on usean vuoden takaisinmaksuaika.

Poiketen pikavipeistä, kulutusluotto vaatii usein tarkempaa selvitystä tulotiedoista, ja tästä syystä kulutusluotto maksetaan hieman hitaammin tilille. Kulutusluottoa ei yleensä myönnetä, jos ei esimerkiksi ole vakituisia tuloja tai tulotaso on liian alhainen.

Bank Norwegian

Bank Norwegian on vuonna 2016 Suomeen tullut lainapalvelu, josta on mahdollista saada lainaa 1000 eurosta aina 60 000 euroon asti. Palvelu on saanut hyvän vastaanoton Suomessa ja se onkin yksi suosituimmista kulutusluotoista.

Bank Norwegian tarjoaa myös mahdollisuutta lainojen yhdistämiseen. Eli jos sinulla on esimerkiksi useita pienempiä lainoja, voit yhdistää nämä yhdeksi isommaksi lainaksi ja säästää lainakuluissa.

Bank Norwegianin lainoissa lainasumma ja aika ovat kiinteät. Lainan voi halutessaan toki maksaa ennenaikaisesti takaisin.

Nimellinen vuosikorko Bank Norwegianilla on 5,99 - 18,99 % riippuen lainanhakijan taloudellisesta tilanteesta. Lisäksi kuluja syntyy avausmaksusta sekä tilinhoitopalkkiosta, jotka määräytyvät lainan suuruuden mukaan. Avausmaksu on 45 tai 90 euroa ja tilinhoitopalkkio on 3 tai 5 euroa kuukaudessa. Todellinen vuosikorko kaikissa Bank Norwegianin lainoissa on korkeintaan 28,98 %.

Hakemuksen voivat tehdä kaikki 23 vuotta täyttäneet suomalaiset, joilla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Tehdessäsi lainahakemusta syötä henkilötunnuksessa mahdollisesti olevat kirjaimet ISOILLA kirjaimilla.

Siirry palveluun ❯❯

Haenyt.fi

Tänä päivänä entistä useampi kokee, että sopiva laina on helpoin löytää lainanvälittäjän avulla. Haenyt.fi palvelun avulla voit yhdellä hakemuksella saada lainatarjouksia useilta eri lainanmyöntäjiltä. Palvelu ei siis itse myönnä lainaa, vaan auttaa sinua saamaan parhaan tarjouksen.

Mikä parasta, palvelun käyttö on täysin maksutonta. Voit siis hakea vaivattomasti, yhdellä hakemuksella, lainatarjouksen useasta eri palvelusta.

Palvelun kautta voi hakea lainaa 500 - 60 000 euroa. Laina-ajaksi voi valita 1 - 15 vuotta, mutta halutessaan lainan voi maksaa takaisin nopeammallakin aikataululla.

Palvelu on tarkoitettu 20 vuotta täyttäneille suomalaisille, joilla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Siirry palveluun ❯❯

Pikavippi eli nopeasti myönnettävä laina

Pikavippi eli pikalaina on nimensä mukaisesti nopeasti myönnettävä laina, jonka suuruus on muutamista kympeistä korkeintaan muutamaan tuhanteen euroon. Pikavipille ominaista on, että se on mahdollista saada tilille minuuteissa.

Nopealla lainalla voi olla kiinteä tai joustava takaisinmaksuaika ja usein laina maksetaan takaisin 1 - 12 erässä. Joillakin pikalainaa tarjoavilla yrityksillä on myös pidempiä laina-aikoja tarjolla. Kannattaa kuitenkin muistaa, että mitä pidemmällä maksuajalla laina maksetaan takaisin, sitä suuremmat ovat kulut.

Ferratum

Ferratumin tarjoama laina on tällä hetkellä yksi suosituimmista pikavipeistä. Lainaa on mahdollista hakea 1 - 4000 euroa ja se on mahdollista maksaa takaisin joustavasti. Takaisinmaksuaika riippuu lainasummasta, mutta vähintään se on 30 vuorokautta.

Ferratum on pikavipiksi tehokas ja edullinen vaihtoehto. Sen suurin valtti onkin nopeus. Lainahakemuksia käsitellään viikon jokaisena päivänä. Hakemuksen hyväksymisen jälkeen rahaa voi nostaa omalle tililleen, milloin tahansa oman luottorajan puitteissa.

Lainan kulut koostuvat 15 % nimelliskorosta lisättynä viitekorolla sekä 0 - 12 euron kuukausittaisesta tilinhoitopalkkiosta. Alta löydät muutamia lainaesimerkkejä kuukauden takaisinmaksuajalla:

Lainayritys
Laina
Maksu
Kulut
Erät
Laina-aika
Ikäraja
 
Ferratum50 €63 €13 €11 kk22 vuottaHae lainaa!
Ferratum100 €114 €14 €11 kk22 vuottaHae lainaa!
Ferratum200 €215 €15 €11 kk22 vuottaHae lainaa!
Ferratum300 €317 €17 €11 kk22 vuottaHae lainaa!
Ferratum400 €419 €19 €11 kk22 vuottaHae lainaa!
Ferratum500 €520 €20 €11 kk22 vuottaHae lainaa!

Ferratumin lainaa voi hakea jokainen 22 vuotta täyttänyt, vakituisesti Suomessa asuva, luottokelpoinen henkilö.

Siirry palveluun ❯❯

Vippi.fi

Yksi ehkä tunnetuimmista, pikavippiä edelleen tarjoavista yrityksistä on Vippi. Vipin tuote on nimeltään Vippiluotto ja kyseessä on 300 - 500 euron pikavippi, jossa on 4 kuukauden takaisinmaksuaika. Pikavippi maksetaan kuukausittaisissa tasaerissä takaisin. Erien suuruudet voi tarkistaa Vipin sivustolta.

Pikavipin korko on 15 % + viitekorko ja lainanhoitokulu 0,01 % päivässä.

Vippi myöntää lainaa 20 vuotta täyttäneille suomalaisille, joilla on säännölliset tulot. Hakemuksia käsitellään arkisin kello 7 - 21 ja viikonloppuisin kello 10 - 18.

Siirry palveluun ❯❯

Joustoluotto eli tililuotto

Nimitys joustoluotto tulee joustavasta, asiakkaan päätettävissä olevasta lainasummasta ja takaisinmaksuajasta. Käytännössä lainayritykseltä haetaan lainatiliä, jolta voi sitten nostaa tarvitsemansa summan lainaa ja maksaa lainan joko minimierissä takaisin tai vaihtoehtoisesti kokonaisuudessaan heti kun haluaa.

Joustoluoton korkein lainasumma riippuu lainantarjoajasta ja yleensä se on 500 - 5000 euron välillä. Suurinta joustoluottoa tarjoaa tänä päivänä Northmill Bank, jossa korkein mahdollinen luottoraja on 5000 euroa.

Kulurakenne joustoluottotarjoajilla on hyvin samanlainen. Lainasta peritään nimelliskorko sekä kuukausittainen tilinhoitopalkkio. Nimelliskorko on pääsääntöisesti 15 - 20 prosentin välillä ja tilinhoitopalkkio on 0 - 12,50 euroa kuukaudessa. Jos joustoluottoa ei ole käytössä, mitään kuluja ei ole.

Northmill Bank

Northmill Bankista on mahdollista saada jopa 5000 euron suuruinen joustoluotto. Northmill Bankin joustoluotto on yksi joustavimmista, sillä halutessaan lainasta voi maksaa joinakin kuukausina ainoastaan 20 euron minimierää.

Nimelliskorko on palvelussa kaikille sama. Korko koostuu 14,9 prosentin perusosasta sekä viitekorosta, joka on tällä hetkellä 4 prosenttia. Avausmaksua palvelussa ei ole ja tilinhoitopalkkio 0 - 12,50 €/kk. Tilinhoitopalkkio määräytyy nostetun summan mukaan.

Northmill Bankin joustoluottoa voivat hakea kaikki 20 vuotta täyttäneet suomalaiset, joilla on luottotiedot kunnossa. Lisäksi hakijalla tulee olla säännölliset tulot.

Siirry palveluun ❯❯

Saldo Bank

Saldo Bank (entiseltä nimeltään Limiitti) on Saldo Bank UAB:n lainapalvelu, jonka tuotteena on joustoluotto 2000 euron luottorajalla. Saldo Financen muita tuotenimikkeitä ovat Saldo ja Vippi. Kaikissa tuotteissa hinnoittelu on sama. SaldoLimiitin kulut koostuvat nimelliskorosta sekä tilinhoitokulusta. Lisäksi lisähintaa tulee mahdollisten lisäpalveluiden käytöstä.

SaldoLimiitin lainaesimerkkejä löytyy SaldoLimiitti -yritysesittelystä sekä lainavertailustamme. Lainavertailuun on lisätty kaikki SaldoLimiitin lainat aina 100 eurosta 2000 euroon asti.

SaldoLimiittiä voivat hakea kaikki täysi-ikäiset suomalaiset, jotka asuvat vakituisesti Suomessa ja joilla on suomalainen pankkitili.

Siirry palveluun ❯❯

Vertaislaina - Lainaa henkilöltä toiselle

Vertaislainaus on Suomessa hiljalleen suosiota kasvattanut lainauksen muoto. Vertaislaina on tuote, jossa yksityiset sijoittajat lainaavat rahaa yksityishenkilöille erilaisten vertaislainapalveluiden kautta. Vertaislainapalvelut toimivat siis sijoittajan ja lainaajan välikätenä verkossa. Sijoittajille menee osa korkotuotoista ja vertaislainapalvelu ottaa osan tuotoista.

Tuotteena vertaislaina vastaa kulutusluottoa. Vertaislainassa on siis kiinteä lainasumma ja takaisinmaksuaika.

Vertaislainoissa on käytännössä kahta eri mallia. Toisessa mallissa lainanhakija voi vaikuttaa oman lainansa korkoprosenttiin ja toisessa mallissa Vertaislainapalvelu määrittää lainalle koron. Suomessa käytetään pääsääntöisesti mallia, jossa vertaislainapalvelu määrittää lainalle koron. Näin lainansaanti on varmempaa, kun lainanhakija ei pysty määrittämään epärealistista korkoa, jolla lainaa ei voi saada.

Bondora

Bondora on tunnetun virolaisen Bondora Capital Oü:n tarjoama palvelu, josta voi hakea vertaislainaa 100 - 10 000 euroa jopa 5 vuoden takaisinmaksuajalla. Myönnetyn lainan nimellinen vuosikorko on 9,90 - 20 prosenttia ja korko riippuu lainanhakijan taloudellisesta tilanteesta.

Lainahakemuksen täyttämisen ja lähettämisen jälkeen hakijalle lähetetään parin minuutin kuluttua alustava lainatarjous. Tämän jälkeen hakijalla on 72 tuntia aikaa tehdä oma lainapäätöksensä.

Jotta laina on mahdollista myöntää, vaatii Bondora luottoanalyysin teettämisen Instatorilla. Luottoanalyysi kestää noin vuorokauden, jonka jälkeen asiakkaalle lähetetään lopullinen lainatarjous.

Palvelua voivat käyttää täysi-ikäiset suomalaiset, joilla on säännölliset tulot.

Siirry palveluun ❯❯

Fixura

Fixuran kautta on mahdollista hakea vertaislainaa 1000 - 20 000 euroa 2 - 6 vuoden takaisinmaksuajalla. Fixuran tarjoamien lainojen nimelliskorko on 15 - 19 %. Lisäksi lainassa on tilinhoitopalkkio, joka on 0,01 % lainasummasta, kuitenkin korkeintaan 150 euroa vuodessa.

Lainaa haettaessa tulee ilmoittaa omat taloudelliset tiedot sekä suunniteltu lainan käyttökohde. Tietojen perusteella lainanhakija arvioidaan Fixuran toimesta. Tietojen todentamiseksi tulee Fixuralle toimittaa palkkatodistus tai vastaava dokumentti.

Lainaa voivat hakea 21 vuotta täyttäneet suomalaiset, joilla on säännölliset tulot ja luottotiedot kunnossa.

Siirry palveluun ❯❯

Ajankohtaiset lainatarjoukset

Sopiva laina: Tarjous

Osa lainapalveluista tarjoaa lainatarjouksia asiakkailleen. Pääasiassa tarjotaan korottomia tai kuluttomia ensilainoja. Näiden lisäksi, aika ajoin, on tarjolla alennuskoodeja ja nostokuluttomia lainoja sekä uusille että vanhoille asiakkaille.

Kuluttomissa tai korottomissa lainoissa maksuaika on yleensä noin 30 vuorokautta, eli ensimmäiseen eräpäivään asti. Kuluttomat tai korottomat lainasummat ovat pääsääntöisesti 50 ja 4000 euron väliltä.

Syksyn 2019 lakimuutoksen jälkeen lainatarjouksien määrä on laskenut. Tämä johtuu luonnollisesti siitä, että lakimuutos vähensi lainantarjoajien katteita sekä nosti luototusriskejä. Tällöin tarjouksia ei ole kustannustehokasta tarjota. Osa palveluista kuitenkin piti ensilainaajien tarjoukset ennallaan.

Sivustoltamme löydät osion, jossa esitellään lainatarjouksia sisältävät lainatuotteet. Ajankohtaisiin lainatarjouksiin voit tutustua tästä.

Anna arviosi

Löysitkö Lainaa -artikkelista sinulle sopivan tuotteen? Anna tähtiarvio:

4,06 / 5 (63 ääntä)
Vertailemme lainoja, joiden minimi laina-aika on 3 kuukautta ja maksimi laina-aika on 180 kuukautta. Lainatuotteet on mahdollista maksaa takaisin myös aikaisemmin, ilman ylimääräisiä korkokuluja. Todellinen vuosikorko riippuu valitusta lainatuotteesta, lainasummasta sekä laina-ajasta, ja se voi olla välillä 4,0 % ja 38,0 %. Lainaesimerkki: Kun 10 000 € laina maksetaan takaisin 5 vuodessa, takaisinmaksettava kokonaissumma on 12 866,64 €. Kuluja syntyy siis 2 866,64 € ja todellinen vuosikorko on 10,91 %.