» 
   

Lainaa heti tilille - Valitse sopiva lainatuote

Jos tarvitset lainaa heti tilille, nopein vaihtoehto on netin vakuudettomat lainat. Vakuudetonta lainaa on mahdollista saada aina muutamista kympeistä jopa kymmeniin tuhansiin euroihin asti. Mutta mistä lainaa kannattaa hakea?

Sinulle sopiva lainatuote riippuu siitä, mitä arvostat lainassa. Onko se maksuajan joustavuus, hinta vai jokin muu ominaisuus? Tämä vaikuttaa myös siihen, mistä lainaa kannattaa hakea.

Mikä laina sopii tarpeisiisi?

Tältä sivulta löydät tarkemmat ominaisuudet eri lainavaihtoehdoista, mutta alla muutamia pikatärppejä lainoista, jotka voivat sopia tarpeisiisi.

Tarve: Alle 1000 euron laina heti tilille

Jos tarvitset pientä, alle 1000 euron lainaa heti, ja tiedät pystyväsi maksamaan lainan takaisin lyhyen ajan sisällä, on pikavippi sinulle paras vaihtoehto.

Vaikka vuosikorot kuulostavat suurilta, euroissa mitattuna kulut ovat muutamia kymppejä. Lisäksi laina on mahdollista saada minuuteissa tilille. Uusille asiakkaille tarjotaan myös kuluttomia ja korottomia lainoja.

Korottomat lainat >>

Tarve: Lainaa heti joustavalla takaisinmaksuajalla

Jos joustavuus on sinulle hintaa tärkeämpi kriteeri tai jos tarvitset lainaa heti, on joustoluotto sinulle hyvä lainatuote. Jos siis et ole varma, millä aikataululla pystyt lainan maksamaan takaisin, tai jos uskot tarvitsevasi lainan aikana lisää lainaa, valitse joustoluotto.

Joustoluottoa on mahdollista saada aina 50 000 euroon asti. Joustoluotossa hinta määräytyy sen mukaan, kuinka nopeasti pystyt maksamaan lainan takaisin. Voit lyhentää lainaa joko minimierissä, tai maksaa lainan vaikka kerralla pois. Lyhentämääsi lainaosuutta voit käyttää tarpeen mukaan uudelleen.

Joustoluottoa valittaessa kiinnitä huomiota minimilyhennyserään. Tämä kertoo sinulle, kuinka suuri summa tulee vähintään maksaa kuukaudessa.

Joustoluotot >>

Tarve: Selkeästi hinnoiteltu laina kiinteällä maksuajalla

Jos et tarvitse lainaa heti, vaan pystyt odottamaan muutaman päivän, voi kulutusluotto olla sinulle sopivin ja edullisin vaihtoehto. Kulutusluotolle on ominaista selkeä, hieman joustoluottoja edullisempi hinnoittelu, kiinteät takaisinmaksuajat sekä suuremmat lainasummat.

Kulutusluotossa maksat pääsääntöisesti samansuuruista lyhennyserää joka kuukausi. Et pysty vaikuttamaan erän suuruuteen, kuten joustoluotossa. Laina-aika on kiinteä ja laina-aika voi olla useampi vuosi.

Lainavertailumme sopii sinulle, jos haluat vertailla eri lainojen kokonaiskustannuksia tietyllä maksuajalla.

Lainavertailu >>

Lainavaihtoehdot ja niiden erot

Ennen netistä haettavat lainat olivat pääasiassa pikalainoja tai kulutusluottoja, mutta tänä päivänä rinnalle on tullut myös muita lainatuotteita, kuten esimerkiksi joustoluotto ja vertaislaina.

Mutta miten eri lainatuotteet sitten poikkeavat toisistaan?

Kulutusluotto eli kertalaina

Kulutusluotto on laina, jolla on kiinteä lainasumma ja kiinteä takaisinmaksuaika. Kulutusluotto on voi olla esimerkiksi 50 000 euron suuruinen laina, jolla on usean vuoden takaisinmaksuaika.

Poiketen pikavipeistä, kulutusluotto vaatii usein tarkempaa selvitystä tulotiedoista, ja tästä syystä kulutusluotto maksetaan hieman hitaammin tilille. Kulutusluottoa ei yleensä myönnetä, jos ei esimerkiksi ole vakituisia tuloja tai tulotaso on liian alhainen.

Haenyt.fi

Haenyt.fi palvelun avulla voit yhdellä hakemuksella saada kulutusluottotarjouksen usealta eri lainanmyöntäjältä. Palvelu ei siis itse myönnä lainaa, vaan auttaa sinua saamaan parhaan tarjouksen.

Mikä parasta, palvelun käyttö on täysin maksutonta. Voit siis hakea vaivattomasti, yhdellä hakemuksella, lainatarjouksen useasta eri palvelusta.

Palvelun kautta voi hakea lainaa 500 - 50 000 euroa. Laina-ajaksi voi valita 1 - 15 vuotta, mutta halutessaan lainan voi maksaa takaisin nopeammallakin aikataululla.

Palvelu on tarkoitettu 20 vuotta täyttäneille suomalaisille, joilla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Siirry palveluun >>

Bank Norwegian

Bank Norwegian on vuonna 2016 Suomeen tullut lainapalvelu, josta on mahdollista saada lainaa 1000 eurosta aina 60 000 euroon asti. Palvelu on saanut hyvän vastaanoton Suomessa ja se onkin yksi suosituimmista kulutusluotoista.

Bank Norwegian tarjoaa myös mahdollisuutta lainojen yhdistämiseen. Eli jos sinulla on esimerkiksi useita pienempiä lainoja, voit yhdistää nämä yhdeksi isommaksi lainaksi ja säästää lainakuluissa.

Bank Norwegianin lainoissa lainasumma ja aika ovat kiinteät. Lainan voi halutessaan toki maksaa ennenaikaisesti takaisin.

Nimellinen vuosikorko Bank Norwegianilla on 6,99 - 19,99 % riippuen lainanhakijan taloudellisesta tilanteesta. Lisäksi kuluja syntyy avausmaksusta sekä tilinhoitopalkkiosta, jotka myöskin määräytyvät lainan suuruuden mukaan. Avausmaksu on 45 tai 90 euroa ja tilinhoitopalkkio on 3 tai 5 euroa kuukaudessa.

Hakemuksen voivat tehdä kaikki 23 vuotta täyttäneet suomalaiset, joilla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Tehdessäsi lainahakemusta syötä henkilötunnuksessa mahdollisesti olevat kirjaimet ISOILLA kirjaimilla.

Siirry palveluun >>

Pikavippi eli nopeasti myönnettävä laina

Pikavippi on nimensä mukaisesti nopeasti myönnettävä laina, jonka suuruus on muutamista kympeistä korkeintaan muutamaan tuhanteen euroon. Pikavipille ominaista on, että se on mahdollista saada tilille minuuteissa.

Lainalla on kiinteä takaisinmaksuaika ja usein se maksetaan takaisin yhdessä erässä. Joillakin pikalainaa tarjoavilla yrityksillä on myös pidempiä laina-aikoja tarjolla.

Vivus

Yksi ehkä tunnetuimmista, pikavippiä edelleen tarjoavista yrityksistä on Vivus. Vivuksen kaikissa lainoissa on 4 kuukauden takaisinmaksuaika ja laina maksetaan kuukausittaisissa tasaerissä takaisin.

Vivuksen laina on suuruudeltaan 300 - 600 euroa ja se maksetaan tilille normaalisti 2 - 3 pankkipäivän sisällä. Jos lainan haluaa pikavippinä tilille, eli jopa 15 minuutissa, tulee maksaa 60 euron nopean käsittelyn lisä. Tällöin esimerkiksi 600 euron lainan kokonaiskulut ovat 695,27 euroa, sisältäen lainapääoman, avaus- ja korkokulut sekä nopean käsittelyn lisän.

Vivus myöntää lainaa 20 vuotta täyttäneille suomalaisille, joilla on säännölliset tulot. Hakemuksia käsitellään joka päivä kello 7 - 23.

Siirry palveluun >>

Ege Finance

Ege Financen tuote on selkeä pikavippi: 100 euron laina kuukauden takaisinmaksuajalla. Laina maksetaan takaisin yhdessä erässä ja lainan kustannukset ovat aina samat.

100 euron lainan kokonaiskulut ovat aina 6,67 euroa. Kulut koostuvat 20 % nimelliskorosta, joka on 1,67 euroa, ja 5 euron sopimusmaksusta. Normaalisti laina maksetaan tilille noin 2 pankkipäivän sisällä, mutta Ege Express -lisäpalvelun avulla rahat siirretään tilille jopa 30 minuutissa. Lisäpalvelun hinta on 15 euroa, jolloin 100 euron lainan kokonaishinta pääomineen on 121,67 euroa.

Ege Financen pikavippiä voi hakea jokainen 20 vuotta täyttänyt, vakituisesti Suomessa asuva, luotto- ja oikeustoimikelpoinen henkilö, jolla on säännölliset tulot.

Siirry palveluun >>

Joustoluotto eli tililuotto

Nimitys joustoluotto tulee joustavasta, asiakkaan päätettävissä olevasta lainasummasta ja takaisinmaksuajasta. Käytännössä lainayritykseltä haetaan lainatiliä, jolta voi sitten nostaa tarvitsemansa summan lainaa ja maksaa lainan joko minimierissä takaisin tai vaihtoehtoisesti kokonaisuudessaan heti kun haluaa.

Joustoluoton korkein lainasumma riippuu lainantarjoajasta ja yleensä se on 2000 - 10 000 euron välillä. Suurinta joustoluottoa tarjoaa tänä päivänä Komplett Bank, jossa maksimilaina on 50 000 euroa.

Veloituskäytäntöjä on erilaisia; jotkin yritykset veloittavat nostoprovision, tilinhoitopalkkion ja koron, joillakin yrityksillä taas kuluja tulee pelkästä korosta. Lisäksi joiltakin yrityksiltä on mahdollista saada joustoluotto korottomasti, jos se maksetaan takaisin ensimmäiseen eräpäivään mennessä. Tällöin maksettavaksi tulee ainoastaan nostoprovisio tai tilinhoitomaksu.

SaldoLimiitti

SaldoLimiitti (entiseltä nimeltään Limiitti) on Saldo Finance Oyj:n lainapalvelu, jonka tuotteena on joustoluotto 2000 euron luottorajalla. Saldo Financen muita tuotenimikkeitä ovat Saldo ja Vippi. Kaikissa tuotteissa hinnoittelu on sama. SaldoLimiitin kulut koostuvat nimelliskorosta sekä tilinhoitokulusta. Lisäksi lisähintaa tulee mahdollisten lisäpalveluiden käytöstä.

SaldoLimiitin lainaesimerkkejä löytyy SaldoLimiitti -yritysesittelystä sekä lainavertailustamme. Lainavertailuun on lisätty kaikki SaldoLimiitin lainat aina 100 eurosta 2000 euroon asti.

SaldoLimiittiä voivat hakea kaikki täysi-ikäiset suomalaiset, jotka asuvat vakituisesti Suomessa ja joilla on suomalainen pankkitili.

Siirry palveluun >>

Komplett Bank

Komplett Bankista on mahdollista saada jopa 50 000 euron suuruinen joustoluotto. Komplett Bankin joustoluotto on yksi joustavimmista, sillä halutessaan lainasta voi maksaa joinakin kuukausina ainoastaan kuukausittaisen 5 euron tilinhoitopalkkion ja koron. Minimierän suuruuden saat selville tekemällä ilmaisen lainahakemuksen.

Voit itse arvioida minimierät Komplett Bankin etusivulta löytyvän laskurin avulla, mutta laskuri on vain suuntaa antava. Nimelliskorko on hakijasta riippuen noin 4,9 - 19,9 % välillä ja avausmaksu on lainasummasta riippuen 0 - 45 euroa. Tilinhoitopalkkio on 3 tai 5 €/kk. Myös tilinhoitopalkkio määräytyy lainasumman mukaan.

Komplett Bankin joustoluottoa voivat hakea kaikki 23 vuotta täyttäneet suomalaiset, joilla on luottotiedot kunnossa. Lisäksi hakijalla tulee olla säännölliset tulot. Minimituloraja on 10 000 €/vuosi.

Siirry palveluun >>

Vertaislaina - Lainaa henkilöltä toiselle

Vertaislainaus on Suomessa hiljalleen suosiota kasvattanut lainauksen muoto. Vertaislaina on tuote, jossa yksityiset sijoittajat lainaavat rahaa yksityishenkilöille erilaisten vertaislainapalveluiden kautta. Vertaislainapalvelut toimivat siis sijoittajan ja lainaajan välikätenä verkossa. Sijoittajille menee osa korkotuotoista ja vertaislainapalvelu ottaa osan tuotoista.

Tuotteena vertaislaina vastaa kulutusluottoa. Vertaislainassa on siis kiinteä lainasumma ja takaisinmaksuaika.

Vertaislainoissa on käytännössä kahta eri mallia. Toisessa mallissa lainanhakija voi vaikuttaa oman lainansa korkoprosenttiin ja toisessa mallissa Vertaislainapalvelu määrittää lainalle koron. Suomessa käytetään pääsääntöisesti mallia, jossa vertaislainapalvelu määrittää lainalle koron. Näin lainansaanti on varmempaa, kun lainanhakija ei pysty määrittämään epärealistista korkoa, jolla lainaa ei voi saada.

Bondora

Bondora on tunnetun virolaisen Bondora Capital Oü:n tarjoama palvelu, josta voi hakea vertaislainaa 500 - 10 000 euroa jopa 5 vuoden takaisinmaksuajalla. Myönnetyn lainan todellinen vuosikorko on 19,90 - 65,23 prosenttia ja korko riippuu lainanhakijan taloudellisesta tilanteesta.

Lainahakemuksen täyttämisen ja lähettämisen jälkeen hakijalle lähetetään parin minuutin kuluttua alustava lainatarjous. Tämän jälkeen hakijalla on 72 tuntia aikaa tehdä oma lainapäätöksensä.

Jotta laina on mahdollista myöntää, vaatii Bondora luottoanalyysin teettämisen Instatorilla. Luottoanalyysi kestää noin vuorokauden, jonka jälkeen asiakkaalle lähetetään lopullinen lainatarjous.

Palvelua voivat käyttää täysi-ikäiset suomalaiset, joilla on säännölliset tulot.

Siirry palveluun >>

Fellow Finance

Fellow Financen kautta on mahdollista hakea vertaislainaa 500 - 15 000 euroa 2 - 7 vuoden takaisinmaksuajalla. Lainan korko määräytyy tarjousten perusteella ja hyvän maksuvalmiuden omaavat asiakkaat voivat saada lainaa alkaen 5 % korolla. Tämä on kuitenkin harvinaista ja pääsääntöisesti Fellow Financen nimelliskorko on noin 18 %. Oman korkoprosentin saa selville tekemällä ilmaisen lainahakemuksen Fellow Financen palvelussa.

Lainaa haettaessa tulee ilmoitta omat taloudelliset tiedot sekä suunniteltu lainan käyttökohde. Tietojen perusteella lainanhakija saa tähtiarvion, jonka perusteella sijoittajat antavat lainatarjouksia. Tietojen todentamikseksi tulee Fellow Financelle toimittaa palkkatodistus tai vastaava dokumentti.

Keskimäärin korko on 5 - 20 % välillä, lainasummasta ja hakijan tuloista riippuen. Lainakoron lisäksi lainan välittämisestä veloitetaan avauspalkkio ja kuukausittainen tilinhoitomaksu.

Lainaa voivat hakea 20 vuotta täyttäneet suomalaiset.

Siirry palveluun >>

Ajankohtaiset lainatarjoukset

Osa lainapalveluista tarjoaa lainatarjouksia asiakkailleen. Pääasiassa tarjotaan korottomia ja kuluttomia ensilainoja, mutta lisäksi aika ajoin on tarjolla alennuskoodeja sekä nostokuluttomia lainoja sekä uusille että vanhoille asiakkaille.

Kuluttomissa lainoissa maksuaika vaihtelee 7 vuorokaudesta aina 60 vuorokauteen ja kuluttomat lainasummat ovat 50 ja 2 000 euron väliltä.

Ajankohtaisiin lainatarjouksiin voit tutustua tästä.

Arvostele artikkeli

Oliko Lainaa -artikkelista sinulle hyötyä? Anna tähtiarvio artikkelista:

4,11 / 5 (37 ääntä)
Vertailemme lainoja, joiden minimi laina-aika on 3 kuukautta ja maksimi laina-aika on 180 kuukautta. Lainatuotteet on mahdollista maksaa takaisin myös aikaisemmin, ilman ylimääräisiä korkokuluja. Todellinen vuosikorko riippuu valitusta lainatuotteesta, lainasummasta sekä laina-ajasta, ja se voi olla välillä 4,0 % ja 38,0 %. Lainaesimerkki: Kun 10 000 € laina maksetaan takaisin 5 vuodessa, takaisinmaksettava kokonaissumma on 12 866,64 €. Kuluja syntyy siis 2 866,64 € ja todellinen vuosikorko on 10,91 %.