» 
   

Lainaa heti tilille - Valitse sopiva lainatuote

Jos tarvitset lainaa heti tilille, nopein vaihtoehto on netin vakuudettomat lainat. Vakuudetonta lainaa on mahdollista saada aina muutamista kympeistä jopa 50 000 euroon asti. Mutta mistä lainaa kannattaa hakea?

Sinulle sopiva lainatuote riippuu siitä, mitä arvostat lainassa. Onko se maksuajan joustavuus, hinta vai jokin muu ominaisuus? Tämä vaikuttaa myös siihen, mistä lainaa kannattaa hakea.

Mikä laina sopii tarpeisiisi?

Tältä sivulta löydät tarkemmat ominaisuudet eri lainavaihtoehdoista, mutta alla muutamia pikatärppejä lainoista, jotka voivat sopia tarpeisiisi.

Tarve: Alle 1000 euron laina heti tilille

Jos tarvitset pientä, alle 1000 euron lainaa heti, ja tiedät pystyväsi maksamaan lainan takaisin lyhyen ajan sisällä, on pikavippi sinulle paras vaihtoehto.

Vaikka vuosikorot kuulostavat suurilta, euroissa mitattuna kulut ovat muutamia kymppejä. Lisäksi laina on mahdollista saada minuuteissa tilille. Uusille asiakkaille tarjotaan myös kuluttomia ja korottomia lainoja.

Korottomat lainat >>

Tarve: Lainaa heti joustavalla takaisinmaksuajalla

Jos joustavuus on sinulle hintaa tärkeämpi kriteeri tai jos tarvitset lainaa heti, on joustoluotto sinulle hyvä lainatuote. Jos siis et ole varma, millä aikataululla pystyt lainan maksamaan takaisin, tai jos uskot tarvitsevasi lainan aikana lisää lainaa, valitse joustoluotto.

Joustoluottoa on mahdollista saada aina 50 000 euroon asti. Joustoluotossa hinta määräytyy sen mukaan, kuinka nopeasti pystyt maksamaan lainan takaisin. Voit lyhentää lainaa joko minimierissä, tai maksaa lainan vaikka kerralla pois. Lyhentämääsi lainaosuutta voit käyttää tarpeen mukaan uudelleen.

Joustoluottoa valittaessa kiinnitä huomiota minimilyhennyserään. Tämä kertoo sinulle, kuinka suuri summa tulee vähintään maksaa kuukaudessa.

Joustoluotot >>

Tarve: Selkeästi hinnoiteltu laina kiinteällä maksuajalla

Jos et tarvitse lainaa heti, vaan pystyt odottamaan muutaman päivän, voi kulutusluotto olla sinulle sopivin ja edullisin vaihtoehto. Kulutusluotolle on ominaista selkeä, hieman joustoluottoja edullisempi hinnoittelu, kiinteät takaisinmaksuajat sekä suuremmat lainasummat.

Kulutusluotossa maksat pääsääntöisesti samansuuruista lyhennyserää joka kuukausi. Et pysty vaikuttamaan erän suuruuteen, kuten joustoluotossa. Laina-aika on kiinteä ja laina-aika voi olla useampi vuosi.

Lainavertailumme sopii sinulle, jos haluat vertailla eri lainojen kokonaiskustannuksia tietyllä maksuajalla.

Lainavertailu >>

Lainavaihtoehdot ja niiden erot

Ennen netistä haettavat lainat olivat pääasiassa pikalainoja tai kulutusluottoja, mutta tänä päivänä rinnalle on tullut myös muita lainatuotteita, kuten esimerkiksi joustoluotto ja vertaislaina.

Mutta miten eri lainatuotteet sitten poikkeavat toisistaan?

Pikavippi eli nopeasti myönnettävä laina

Pikavippi on nimensä mukaisesti nopeasti myönnettävä laina, jonka suuruus on muutamista kympeistä korkeintaan muutamaan tuhanteen euroon. Pikavipille ominaista on, että se on mahdollista saada tilille minuuteissa.

Lainalla on kiinteä takaisinmaksuaika ja usein se maksetaan takaisin yhdessä erässä. Joillakin pikalainaa tarjoavilla yrityksillä on myös pidempiä laina-aikoja tarjolla.

Vivus

Yksi ehkä tunnetuimmista, pikavippiä edelleen tarjoavista yrityksistä on Vivus. Vivuksen kaikissa lainoissa on 30 vuorokauden takaisinmaksuaika ja laina maksetaan aina yhdessä erässä takaisin.

Uudet asiakkaat saavat Vivukselta ensimmäisen lainan kuluitta ja kulutonta lainaa on mahdollista saada 400 euroa.

Kun ensimmäinen laina on maksettu ajallaan takaisin, voi Vivukselta hakea suurempaa 2000 euron lainaa. Esimerkiksi 2000 euron lainassa kulut ovat 300 euroa, eli maksat kuukauden päästä takaisin siis 2300 euroa.

Siirry palveluun >>

Lainasto

Toinen pikalainoja tarjoava yritys on Lainasto. Lainasto tarjoaa 100 - 400 euron pikavippejä kiinteällä, vuoden takaisinmaksuajalla. Laina maksetaan takaisin kuudessa erässä.

Esimerkiksi 400 euron lainan kustannukset ovat 150 euroa. Maksat takaisin siis 550 euroa. Lainasto tarjoaa pikalainan rinnalla myös joustavaa lainaa, eli joustoluottoa.

Lainaston pikavippiä voi hakea jokainen yli 18-vuotias, vakituisesti Suomessa asuva, luotto- ja oikeustoimikelpoinen henkilö.

Siirry palveluun >>

Joustoluotto eli tililuotto

Nimitys joustoluotto tulee joustavasta, asiakkaan päätettävissä olevasta lainasummasta ja takaisinmaksuajasta. Käytännössä lainayritykseltä haetaan lainatiliä, jolta voi sitten nostaa tarvitsemansa summan lainaa ja maksaa lainan joko minimierissä takaisin tai vaihtoehtoisesti kokonaisuudessaan heti kun haluaa.

Joustoluoton korkein lainasumma riippuu lainantarjoajasta ja yleensä se on 2000 - 10 000 euron välillä. Suurinta joustoluottoa tarjoaa tänä päivänä Komplett Bank, jossa maksimilaina on 50 000 euroa.

Jotkin yritykset veloittavat nostoprovision ja koron, joillakin yrityksillä taas kuluja tulee pelkästä korosta. Lisäksi joiltakin yrityksiltä on mahdollista saada joustoluotto korottomasti, jos se maksetaan takaisin ensimmäiseen eräpäivään mennessä. Tällöin maksettavaksi tulee ainoastaan nostoprovisio.

Fleksiluotto

Fleksiluotto (nykyisin Vivusjousto) on 4Finance Oy:n lainapalvelu, jonka tuotteena on 2100 euron joustoluotto. 4Finance tunnetaan parhaiten Vivus -lainapalvelustaan. Fleksiluoton kulut koostuvat 11 % nostoprovisiosta sekä 8,5 % kuukausittaisesta korosta. Ensimmäinen nosto on nostokuluton, eli uudet asiakkaat säästävät 11 %. Mahdolliset lisäkulut on eritelty Fleksiluoton hinnastossa.

Fleksiluotto -tilin avaaminen on ilmaista eikä velvoita ottamaan lainaa. Todellinen vuosikorko esimerkiksi 12 kuukauden ja 2100 euron luotolla on 235,1 %. Luottokustannukset kyseisessä tapauksessa ovat 1708,47 euroa.

Fleksiluottoa voivat hakea kaikki 20 vuotta täyttäneet suomalaiset, jotka asuvat vakituisesti Suomessa ja joilla on suomalainen pankkitili. Lainahakemus vaatii Tupas -tunnistautumisen.

Siirry palveluun >>

Komplett Bank

Komplett Bankista on mahdollista saada jopa 50 000 euron suuruinen joustoluotto. Komplett Bankin joustoluotto on yksi joustavimmista, sillä halutessaan lainasta voi maksaa joinakin kuukausina ainoastaan kuukausittaisen 5 euron tilinhoitopalkkion ja koron. Minimierän suuruuden saat selville tekemällä ilmaisen lainahakemuksen.

Voit itse arvioida minimierät Komplett Bankin etusivulta löytyvän laskurin avulla, mutta laskuri on vain suuntaa antava. Nimelliskorko on hakijasta riippuen noin 4,9 - 19,9 % välillä ja avausmaksu on lainasummasta riippuen 45 - 195 euroa. Tilinhoitopalkkio on 5 €/kk.

Komplett Bankin joustoluottoa voivat hakea kaikki 23 vuotta täyttäneet suomalaiset, joilla on luottotiedot kunnossa. Lisäksi hakijalla tulee olla säännölliset tulot. Minimituloraja on 10 000 €/vuosi.

Siirry palveluun >>

Kulutusluotto eli kertalaina

Kulutusluotto on laina, jolla on kiinteä lainasumma ja kiinteä takaisinmaksuaika. Kulutusluotto on voi olla jopa 50 000 euron suuruinen laina, jolla on usean vuoden takaisinmaksuaika.

Poiketen pikavipeistä, kulutusluotto vaatii usein tarkempaa selvitystä tulotiedoista, ja tästä syystä kulutusluotto maksetaan hieman hitaammin tilille. Kulutusluottoa ei yleensä myönnetä, jos ei esimerkiksi ole vakituisia tuloja tai tulotaso on liian alhainen.

Bank Norwegian

Bank Norwegian on vuonna 2016 Suomeen tullut lainapalvelu, josta on mahdollista saada lainaa 1000 eurosta 60 000 euroon. Palvelu on saanut hyvän vastaanoton Suomessa, ja se onkin yksi suosituimmista kulutusluotoista.

Bank Norwegian tarjoaa myös mahdollisuutta lainojen yhdistämiseen. Eli jos sinulla on esimerkiksi useita pienempiä lainoja, voit yhdistää nämä yhdeksi isommaksi lainaksi ja säästää lainakuluissa.

Bank Norwegianin lainoissa lainasumma ja aika ovat kiinteät. Lainan voi halutessaan toki maksaa ennenaikaisesti takaisin.

Nimellinen vuosikorko Bank Norwegianilla on 8,99 - 22,49 % riippuen lainanhakijan taloudellisesta tilanteesta.

Hakemuksen voivat tehdä kaikki 23 vuotta täyttäneet suomalaiset, joilla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Tehdessäsi lainahakemusta syötä henkilötunnuksessa mahdollisesti olevat kirjaimet ISOILLA kirjaimilla.

Siirry palveluun >>

Haenyt.fi

Haenyt.fi palvelun avulla voit yhdellä hakemuksella saada kulutusluottotarjouksen usealta eri lainanmyöntäjältä. Palvelu ei siis itse myönnä lainaa, vaan auttaa sinua saamaan parhaan tarjouksen.

Mikä parasta, palvelun käyttö on täysin maksutonta. Voit siis hakea vaivattomasti, yhdellä hakemuksella, lainatarjouksen useasta eri palvelusta.

Palvelun kautta voi hakea lainaa 500 - 50 000 euroa. Laina-ajaksi voi valita 1 - 15 vuotta.

Palvelu on tarkoitettu 20 vuotta täyttäneille suomalaisille, joilla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Siirry palveluun >>

Vertaislaina - Lainaa henkilöltä toiselle

Vertaislainaus on Suomessa hiljalleen suosiota kasvattanut lainauksen muoto. Vertaislaina on tuote, jossa yksityiset sijoittajat lainaavat rahaa yksityishenkilöille erilaisten vertaislainapalveluiden kautta. Vertaislainapalvelut toimivat siis sijoittajan ja lainaajan välikätenä verkossa. Sijoittajille menee osa korkotuotoista ja vertaislainapalvelu ottaa osan tuotoista.

Tuotteena vertaislaina vastaa kulutusluottoa. Vertaislainassa on siis kiinteä lainasumma ja takaisinmaksuaika.

Vertaislainoissa on käytännössä kahta eri mallia. Toisessa mallissa lainanhakija voi vaikuttaa oman lainansa korkoprosenttiin ja toisessa mallissa Vertaislainapalvelu määrittää lainalle koron. Esimerkiksi Fixurassa lainaajan on mahdollista määrittää lainalleen korko, kun taas Lainaaja -vertaislainapalvelussa on ennalta määritetty korko.

Fixura

Fixuran kautta on mahdollista hakea vertaislainaa 2000 - 10000 euroa 2 - 5 vuoden takaisinmaksuajalla. Lainaa haettaessa määrität haluamallesi lainalle koron, jota olet valmis maksamaan.

Lainaa haettaessa ja korkoa määritettäessä kannattaa kuitenkin huomioida, että liian alhaisella korolla et todennäköisesti saa sijoittajia lainaamaan sinulle. Kannattaa siis miettiä oman maksuvalmiuden lisäksi sitä, mikä korko saisi sijoittajat kiinnostumaan.

Palvelussa on tarjolla kattava määrä korkoesimerkkejä myönnetyille lainoille. Näitä kannattaa hyödyntää lainaa haettaessa. Keskimäärin korko on 6 - 32 % välillä, lainasummasta riippuen.

Lainaa voivat hakea 21 vuotta täyttäneet suomalaiset.

Siirry palveluun >>

Lainaaja.fi

Lainaaja on Vertaislaina Oy:n tarjoama palvelu, josta voi hakea vertaislainaa 800 - 6000 euroa 2 tai 3 vuoden takaisinmaksuajalla. Korkoon vaikuttaa antamasi tulotiedot sekä lainan käyttötarkoitus.

Saat alustavan esimerkin korosta jo lainahakemusta tehdessä, mutta lopullinen korko määräytyy sijoittajien lainatarjousten mukaan. Kun olet saanut lopullisen korkotarjouksen, voit joko ottaa lainan tai hylätä sen ilman kuluja.

Lainahakemus vaatii tunnistautumisen Instatorilla, joka toimii myös luottokelpoisuustarkistuksena. Palvelua voivat käyttää 22 vuotta täyttäneet suomalaiset.

Siirry palveluun >>

Ajankohtaiset lainatarjoukset

Osa lainapalveluista tarjoaa lainatarjouksia asiakkailleen. Pääasiassa tarjotaan korottomia ja kuluttomia ensilainoja, mutta lisäksi aika ajoin on tarjolla alennuskoodeja sekä nostokuluttomia lainoja sekä uusille että vanhoille asiakkaille.

Kuluttomissa lainoissa maksuaika vaihtelee 7 vuorokaudesta aina 60 vuorokauteen ja kuluttomat lainasummat ovat 50 ja 2000 euron väliltä.

Ajankohtaisiin lainatarjouksiin voit tutustua tästä.

Arvostele artikkeli

Oliko Lainaa -artikkelista sinulle hyötyä? Anna tähtiarvio artikkelista:

4,09 / 5 (22 ääntä)
Vertailemme lainoja, joiden minimi laina-aika on 3 kuukautta ja maksimi laina-aika on 180 kuukautta. Lainatuotteet on mahdollista maksaa takaisin myös aikaisemmin, ilman ylimääräisiä korkokuluja. Todellinen vuosikorko riippuu valitusta lainatuotteesta, lainasummasta sekä laina-ajasta, ja se voi olla välillä 4,1 % ja 706,42 %. Lainaesimerkki: Kun 10 000 € laina maksetaan takaisin 5 vuodessa, takaisinmaksettava kokonaissumma on 12 866,64 €. Kuluja syntyy siis 2 866,64 € ja todellinen vuosikorko on 10,91 %.