» 
   

Lainaa

Helpoin ja nopein tapa hakea nykyään lainaa on netti. Lainaa voi saada ilman pankkia jopa kymmeniä tuhansia ja lainayritysten kilpailu asiakkaista on entistä enemmän lisääntynyt myös suuremmissa lainasummissa.

Sivuston lainavertailusta löydät ajantasaiset vertailut 100 - 50000 € lainoista eri takaisinmaksuajoilla. Lainavertailu vertailee suurempia lainasummia, aina 7000 eurosta 50000 euroon, pikavippivertailusta löydät taas pienemmät lainasummat 100 - 6000 euron väliltä.

Voit verrata eri lainantarjoajien lainoja valitsemalla haluamasi lainan oikealla olevasta lainavalitsimestasivun alaosassa olevasta lainavalitsimesta. Syötä lainavalitsimeen myös ikäsi niin näet lainat, joita sinulle voidaan iän puolesta myöntää.

Lainavaihtoehdot

Ennen netistä haettavat lainat olivat pääasiassa pikalainoja tai kulutusluottoja, mutta tänä päivänä tarjonta on kilpailun takia kasvanut ja korkokulut pienentyneet.

Tarjolla on edelleen tutut pikalainat ja kulutusluotot, mutta rinnalle on tullut myös muita lainatuotteita, kuten esimerkiksi joustoluotto ja vertaislaina. Miten eri lainatuotteet sitten poikkeavat toisistaan?

Joustoluotto eli tililuotto

Nimitys joustoluotto tulee joustavasta, asiakkaan päätettävissä olevasta lainasummasta ja takaisinmaksuajasta. Käytännössä lainayritykseltä haetaan lainatiliä, jolta voi sitten nostaa tarvitsemansa summan lainaa ja maksaa lainan joko minimierissä takaisin tai vaihtoehtoisesti kokonaisuudessaan heti kun haluaa.

Joustoluoton korkein lainasumma riippuu lainantarjoajasta ja yleensä se on 2000 - 5000 € välillä.

Jotkin yritykset veloittavat nostoprovision ja koron, joillakin yrityksillä taas kuluja tulee pelkästä korosta. Lisäksi joiltakin yrityksiltä on mahdollista saada joustoluotto korottomasti, jos se maksetaan takaisin ensimmäiseen eräpäivään mennessä. Tällöin maksettavaksi tulee ainoastaan nostoprovisio.

Credit24:n tarjoama laina on joustoluotto, jossa kuluja tulee ainoastaan koroista. Lainaa voi hakea 100 - 3000 € ja takaisinmaksuaika on itse päätettävissä kuitenkin niin, että maksimiaika on 2 vuotta. Lainaa voivat hakea kaikki 19 vuotta täyttäneet ja haku on ilmaista. Kulut ovat vippejä edullisemmat, eivätkä ne sisällä piilokuluja tai kiinteitä maksuja. Kulurakenne Credit24:n lainoissa on sama sekä uusille että vanhoille asiakkaille.
Ekstraluotto taas on esimerkki yrityksestä, jonka tililuotto -niminen joustoluotto sisältää nostoprovision. Nostoprovision suuruus on 19 % nostettavasta summasta ja nostoraja on 3000 €. Jos Ekstraluoton lainan maksaa takaisin kokonaisuudessaan ensimmäiseen eräpäivään mennessä, ei lainasta aiheudu korkokuluja. Maksettavaksi jää ainoastaan nostoprovisio. Ensimmäinen eräpäivä on kuukauden päästä lainan nostamisesta. Ekstraluotto myöntää lainaa 21 vuotta täyttäneille.

Kulutusluotto eli kertalaina

Kulutusluotto on lainaa, jolla on kiinteä lainasumma ja kiinteä takaisinmaksuaika. Kulutusluotto on voi olla jopa 50 000 € suuruinen laina, jolla on usean vuoden takaisinmaksuaika.

Jotkin suuremmat lainat vaativat, että lainaa hakee 2 henkilöä, esimerkiksi pariskunta. Esimerkiksi BigBankin kulutusluotto vaatii 2 lainanhakijaa yli 10000 € lainoissa.

Poiketen pikavipeistä, kulutusluotto vaatii usein tarkempaa selvitystä tulotiedoista. Kulutusluottoa ei yleensä myönnetä, jos ei esimerkiksi ole vakituisia tuloja tai tulotaso on liian alhainen.

Yksi suurimpia kulutusluottoja myöntäviä yrityksiä on BigBank. BigBankilta on yksin mahdollista saada 10000 € lainaa ja yhteishakijan kanssa jopa 20000 € lainaa korkeintaan 10 vuoden takaisinmaksuajalla. Poikkeuksena muista lainanantajista, BigBank tarjoaa asiakkailleen 60 vuorokauden tyytyväisyystakuun. Jos lainaan ei ole tyytyväinen, voi sen perua 60 vuorokauden sisällä lainanotosta ilman ylimääräisiä kuluja. Kuten muissakin kulutusluotoissa, laina-aika on muussa tapauksessa kiinteä ja sen muuttaminen on maksullista.
Lainaamo on kotimainen, kulutusluottoja tarjoava yritys, jolta voi saada lainaa aina 10 000 € asti. Laina-aika on kiinteä ja se on 1 - 12 vuotta. Lainaa haetaan verkosta ja alustava lainapäätös toimitetaan sähköpostiisi. Sähköpostissa mainitaan tarvittavat liitteet, joita sinun tulee toimittaa Lainaamolle. Liitteiden avulla tulee todentaa muun muassa nykyiset tulot ja mahdollisesti antaa taloudellista tietoa menoista. Kun liitteet on toimitettu ja sopimus allekirjoitettu, on laina myönnetty.

Pikalaina eli pikavippi

Pikalaina on nimensä mukaisesti nopeasti myönnettävä laina, jonka suuruus on yleensä joitakin satoja euroja. Lainalla on kiinteä takaisinmaksuaika ja usein se maksetaan takaisin yhdessä erässä. Joillakin pikalainaa tarjoavilla yrityksillä on myös pidempiä laina-aikoja pikalainoissa.

Yksi ehkä tunnetuimmista pikalainaa edelleen tarjoavista yrityksistä on Vivus. Vivuksen kaikissa lainoissa on 30 vuorokauden takaisinmaksuaika ja laina maksetaan aina yhdessä erässä takaisin. Uudet asiakkaat saavat Vivukselta ensimmäisen lainan kuluitta ja lainaa on mahdollista saada 400 €. Kun laina on maksettu takaisin, voi Vivukselta hakea suurempaa 2000 € lainaa. Esimerkiksi 2000 € lainassa kulut ovat 300 €, maksat takaisin siis 2300 €.
Toinen pikalainoja tarjoava yritys on Lainasto. Lainasto tarjoaa pikalainaa 100 - 400 € kiinteällä, vuoden takaisinmaksuajalla. Laina maksetaan takaisin kuudessa erässä ja esimerkiksi 400 € lainan kustannukset ovat 150 €. Maksat takaisin siis 550 €. Lainasto tarjoaa pikalainan rinnalla myös joustavaa lainaa. Voit tutustua Lainaston joustavaan lainaan tästä.

Vertaislaina

Vertaislainaus on Suomessa hiljalleen suosiota kasvattanut lainauksen muoto. Vertaislainaus tarkoittaa, että yksityiset sijoittajat lainaavat rahaa yksityishenkilöille erilaisten vertaislainapalveluiden kautta. Palvelut toimivat siis sijoittajan ja lainaajan välikätenä verkossa. Sijoittajille menee osa korkotuotoista ja vertaislainapalvelu ottaa osan tuotoista.

Vertaislainoissa on käytännössä kahta eri mallia. Toisessa mallissa lainanhakija voi vaikuttaa oman lainansa korkoprosenttiin ja toisessa mallissa Vertaislainapalvelu määrittää lainalle koron. Esimerkiksi Fixurassa lainaajan on mahdollista määrittää lainalleen korko, kun taas Lainaaja.fi -vertaislainapalvelussa on ennalta määritetty korko.

Lainaaja.fi on Vertaislaina Oy:n tarjoama palvelu, josta voi hakea vertaislainaa 400 - 5000 € 2 tai 3 vuoden takaisinmaksuajalla. Palvelussa korko määräytyy antamiesi tulotietojen ja lainatarkoituksen mukaan. Saat alustavan esimerkin korosta jo lainahakemusta tehdessä, mutta lopullinen korko määräytyy sijoittajien lainatarjousten mukaan. Kun olet saanut lopullisen korkotarjouksen, voit joko ottaa lainan tai hylätä sen ilman kuluja. Lainahakemus vaatii tunnistautumisen Instatorilla, joka toimii myös luottokelpoisuustarkistuksena.
Fixuran kautta on mahdollista hakea vertaislainaa 2000 - 10000 € 2 - 5 vuoden takaisinmaksuajalla. Lainaa haettaessa määrität haluamallesi lainalle koron, jota olet valmis maksamaan. Korkoprosentiksi voit valita 6 - 27 %. Lainaa haettaessa ja korkoa määritettäessä kannattaa kuitenkin huomioida, että liian alhaisella korolla et todennäköisesti saa sijoittajia lainaamaan sinulle. Kannattaa siis miettiä oman maksuvalmiuden lisäksi sitä, mikä korko saisi sijoittajat kiinnostumaan. Palvelussa on tarjolla kattava määrä korkoesimerkkejä myönnetyille lainoille. Näitä kannattaa hyödyntää lainaa haettaessa. Keskimäärin korko liikkuun 15 - 20 % välillä, lainasummasta riippuen.

Parhaat lainatarjoukset

Osalla lainaajista on lainatarjouksia uusille asiakkaille. Pääasiassa tarjous on koroton ja kuluton ensimmäinen laina yritykseltä. Kuluttoman lainan laina-aika vaihtelee 7 vuorokaudesta aina 60 vuorokauteen ja kuluttomat lainasummat ovat välillä 50 - 1000 €. Alla olevilta yrityksiltä sinun on mahdollista saada koroton ja kuluton laina:

Ferratumin uusille asiakkaille on tarjolla koroton lainatarjous 7 - 30 vuorokaudeksi. Ferratumilta voi hakea lainaa kuluitta 50 - 300 € ja laina-aika riippuu lainasummasta. Lainaa voivat hakea kaikki 20 vuotta täyttäneet. Jos olet jo Ferratumin asiakas, et voi hyödyntää lainatarjousta. Vanhoille asiakkaille on tarjolla Ferratum Joustava, joka on 2000 € joustoluotto. Joustavassa maksat nostoprovision, joka on 7,5 % lainasummasta ja tämän lisäksi kuukausittaisen koron. Lainaa voi lyhentää joko minimierissä tai vaihtoehtoisesti sen voi maksaa kokonaisuudessaan takaisin heti, kun haluaa. Lainaa voi nostaa joustavasti aina 2000 € maksimisummaan asti.
Limiitti.fi tarjoaa korottomasti uusille asiakkaille 50 - 300 € lainoja. Kaikissa lainoissa on kiinteä 30 vuorokauden laina-aika. Lainatarjouksen jälkeen Limiitiltä voi hakea Ferratumin tapaan 2000 € joustoluottoa. Limiitti.fi myöntää lainoja 18 vuotta täyttäneille. Lainan haussa käytetään Instatoria, jonka kautta selvitetään myös luottotietosi. Instantor-palvelu analysoi lainanhakijan verkkopankin tilitapahtumat ja varmistaa näin, että lainanhakijalla on vakaat tulot. Tilitapahtumat eivät tallennu analysoinnin yhteydessä eikä yksittäisiä tilitapahtumatietoja siirretä eteenpäin.
Suomilimiitin koroton lainatarjous on tällä hetkellä markkinoiden suurin. Suomilimiitiltä voi saada korottomasti ja kuluttomasti lainaa jopa 1000 € ja takaisinmaksuaikaakin voi saada jopa 60 vuorokautta. Jotta laina on kuluton, tulee se maksaa takaisin kokonaisuudessaan viimeistään ensimmäisenä eräpäivänä. Ensimmäinen eräpäivä on lainanottoa seuraavan kuun lopussa. Normaalina lainatuotteenaan Suomilimiitti myöntää sekä uusille että vanhoille asiakkaille 2000 € joustoluottoa, jonka voi maksaa joustavasti takaisin joko kerralla tai haluamissaan erissä. Nostoprovisio Suomilimiitillä on 15 %. Lainaa voivat hakea kaikki 21 vuotta täyttäneet.
Vivuksen ensimmäinen laina on aina koroton ja kuluton ja se on maksimissaan 400 €. Kun ensimmäinen laina on maksettu takaisin, voi Vivukselta hakea suurempaa, jopa 2010 € lainaa. Vivuksella on tuotteinaan ainoastaan pikavippejä, eli kaikissa lainoissa on laina-aikana sama 30 vuorokautta. Lainoille voi lisähinnasta hakea lisää maksuaikaa, mutta tämä ei lisääntyvien kustannusten takia ole kannattavaa. Kulurakenne on Vivuksella selkeä, näet kaikki kulut ennen lainanhakua ja näin ollen yllätyksiä ei pääse syntymään. Vivukselta voivat hakea lainaa kaikki 20 vuotta täyttäneet.

Arvostele artikkeli

Oliko Lainaa -artikkelista sinulle hyötyä? Anna tähtiarvio artikkelista:

4,50 / 5 (8 ääntä)
Vertailemme lainoja, joiden minimi laina-aika on 3 kuukautta ja maksimi laina-aika on 180 kuukautta. Lainatuotteet on mahdollista maksaa takaisin myös aikaisemmin, ilman ylimääräisiä korkokuluja. Todellinen vuosikorko riippuu valitusta lainatuotteesta, lainasummasta sekä laina-ajasta, ja se voi olla välillä 4,1 % ja 706,42 %. Lainaesimerkki: Kun 10 000 € laina maksetaan takaisin 5 vuodessa, takaisinmaksettava kokonaissumma on 12 866,64 €. Kuluja syntyy siis 2 866,64 € ja todellinen vuosikorko on 10,91 %.