» 
 » 
   

Lainojen yhdistäminen 9.1.2019

Lainojen yhdistäminen selkeyttää kokonaiskuvaa

Usean lainan lyhentäminen samanaikaisesti tulee yleensä kalliimmaksi kuin yhden suuremman lainan hoitaminen. Monen lainan lyhentäminen on työlästä ja vaikeuttaa raha-asioiden hallintaa ja suunnittelua, kun saman kuukauden aikana joutuu maksamaan useita erilaisia lainalaskuja.

Jos pieniäkin lainoja on samaan aikaan monta, lainoihin meneviä kustannuksia voi olla vaikea hahmottaa. Kokonaiskustannukset tulevat yleensä useissa pienissä lainoissa paljon suuremmaksi kuin yhdessä isommassa lainassa. Montaa lainaa samanaikaisesti lyhentäessä tulee myös maksettua useita päällekkäisiä lainanhoito- tai tilinhoitomaksuja tai muita kustannuksia.

Yhdistä lainat >>

Lainojen yhdistämisen jälkeen yksi laina ja yhdet kulut

Pienten lainojen yhdistäminen yhdeksi isommaksi lainaksi säästää rahaa ja tuo helpotusta talouden hallintaan. Kokonaisuutta voi olla vaikea hahmottaa, kun lainalaskuja tulee saman kuukauden aikana useilta eri luotonantajilta tai lainayhtiöiltä. Tässä tapauksessa voi olla vaikea hahmottaa, minkä verran maksuja kuukaudessa tililtä menee ja kuinka paljon kuukaudessa maksaa yhteensä pelkästään lainanhoito- tai tilinhoitomaksuja. Näistä voi tulla yllättävän suuri summa. Lainojen yhdistämisen jälkeen kuukausierä pienenee ja rahaa jää käytettäväksi muihin tärkeisiin menoihin. Halutessaan lainaa pystyy myös lyhentämään enemmän, jolloin sen saa maksettua pois nopeammassa aikataulussa.

Säästöä lainanhoitokuluissa

Jos esimerkiksi 10 000 euron lainasumma muodostuu useista pikavipeistä tai luottokorttiveloista, voi joutua maksamaan kuukauden aikana merkittävän summan pelkkiä lainanhoitomaksuja. Kannattavampaa olisi joko lyhentää rahamäärällä lainasummaa tai käyttää rahat arjen tärkeisiin hankintoihin.

Haenyt.fi -palvelun tarjoaman esimerkin mukaan lainojen yhdistäminen tuo suuria säästöjä. Palvelun esimerkin mukaan asiakas maksoi kymmenestä pienestä lainasta lainanhoitokustannuksia 50 - 100 euroa kuukaudessa. Nämä lainat yhdistämällä yhdeksi isommaksi lainaksi, asiakas säästi pelkästään tilinhoitomaksuissa jopa 1000 euroa vuodessa.

Myös korko usein pienenee

Lisäksi lainat yhdistämällä voi saada paljon pienemmän korkoprosentin, mikä vähentää lainanhoitokustannuksia entisestään. Erityisesti nopeasti takaisin maksettavien pikavippien korot voivat olla hyvin korkeat. Yhdistämällä pikavipit yhdeksi isommaksi lainaksi voi säästää paljon rahaa.

Hallinnointi helpottuu

Raha-asioiden hoitaminen on paljon helpompaa, jos lyhennettävänä on vain yksi laina. Tällöin kuukauden lainamenot on helppo hahmottaa ja lainaan menee rahaa vain kerran kuukaudessa ennalta sovittu summa. Tämä helpottaa tulevaisuuden suunnittelua, kun on tiedossa tarkasti mitä maksuja kuukauden aikana on tulossa.

Tiivistettynä lainojen yhdistäminen

Miten lainojen yhdistäminen tapahtuu?

Lainat yhdistetään hakemalla uutta lainaa, jonka määrä kattaa kaikki aiemmat kulutusluotot, pikavipit, luottokorttivelat ja muut mahdolliset pienlainat. Uudella lainalla maksetaan aiemmat lainat pois. Tämän jälkeen hoidettavana on enää yksi laina, ja raha-asioiden hallinta on aiempaa helpompaa.

Lainojen yhdistäminen aloitetaan kilpailuttamalla eri lainanantajia joko itse tai hakemalla lainaa sellaisen palvelun kautta, joka kilpailuttaa lainahakemuksen hakijan puolesta usealla lainanantajalla. Tämän jälkeen voi vertailla lainatarjouksia ja valita niistä itselleen sopivan lainanantajan. Kun lainarahat saa tililleen, niillä maksetaan aiemmat lainat pois. Sen jälkeen maksettavaksi jää ainoastaan yksi laina.

Kuka voi hakea lainojen yhdistämistä?

Jokaisella lainanantajalla on omat ehdot ja kriteerit lainanmyöntämiselle. Yleensä lainaa voivat hakea henkilöt, joilla ei ole merkintää maksuhäiriöstä. Hakijan edellytetään yleensä olevan tietyn ikäinen, normaalisti vähintään 20 - 23-vuotias, ja hakijan on virallisesti asuttava Suomessa. Lainaehdot vaihtelevat eri lainanantajilla, joten lainanantajia kannattaa vertailla.

Esimerkki yhdistelylainasta

Jos henkilöllä on kaksi pienempää kulutusluottoa ja kaksi luottokorttivelkaa, joiden summa on yhteensä 7700 euroa, hän maksaa esimerkkitapauksessa kuukaudessa yhteensä 142,50 euroa lainojen korkoja ja muita kuluja, kuten tilinhoitomaksuja.

Kun henkilö nostaa yhden 7700 euron lainan yhdistääkseen neljä aiempaa lainaansa, ovat korot ja kulut kuukaudessa enää 107 euroa. Säästöä syntyy esimerkkitapauksessa 36,50 euroa kuukaudessa. Tämä tarkoittaa säästöä yhteensä 438 euroa vuodessa.

Esimerkkitapauksessa henkilön kannattaa nostaa 7700 euron uusi yhdistelylaina ja maksaa sillä pois aiemmat lainat. Säästöt syntyvät, kun jatkossa tilinhoitomaksuja menee enää yksi kuukaudessa ja korkoprosentti on pienempi kuin aiemmissa lainoissa ja luotoissa.

Yhdistelylainoja tarjoavat palvelut

Lainojen yhdistäminen on tänä päivänä mahdollista useammassakin palvelussa. Alta löydät esittelyn suosituista palveluista, joissa voi joko kilpailuttaa lainojen yhdistelyn tai suoraan yhdistää olemassaolevat lainat yhdeksi kokonaisuudeksi.

Bank Norwegian

Bank Norwegian voi myöntää yhdistelylainaa aiempien lainojen ja kulutusluottojen yhdistämiseksi jopa 60 000 euroa. Lainojen jälleenrahoituspalvelu sisältää aiempien lainojen maksamisen pois asiakkaan puolesta.

Bank Norwegianin lainat ovat vakuudettomia ja niitä voidaan myöntää vähintään 23-vuotiaalle henkilölle, joka on kuulunut Suomen väestörekisteriin viimeiset 36 kuukautta. Bank Norwegian edellyttää, ettei hakijalla ole maksuhäiriöitä. Näiden vaatimusten lisäksi jokaiselle hakijalle tehdään yksilöllinen luottokelpoisuuskartoitus ennen lainatarjouksen antamista. Myönnettävät laina-ajat ovat 1 - 15 vuotta.

Bank Norwegianin jälleenrahoituslainan korko aiempien lainojen yhdistämiseksi on 6,99 - 19,99 prosenttia. Tarkka korkoprosentti määräytyy aina lainanhakijan yksilöllisen tilanteen perusteella. Esimerkkitapauksessa 10 000 euron lainan kokonaishinta viiden vuoden maksuajalla on 14 218 euroa. Esimerkissä korko on 13,99 prosenttia ja todellinen vuosikorko 16,51 prosenttia.

Siirry palveluun >>

Haenyt.fi

Haenyt.fi -palvelun kautta haettua lainaa voi käyttää aiempien lainojen yhdistämiseksi ja palvelu on tarkoitettu 20 vuotta täyttäneille. Haenyt.fi kilpailuttaa lainahakemukset useilla lainanantajilla ilmaiseksi. Hakemuksen jättäminen ei sido vielä mihinkään. Hakemuksen jättämisen jälkeen hakija saa useita lainatarjouksia, joita voi vertailla ja joista voi valita itselleen sopivimman lainanantajan.

Haenyt.fi -palvelun kautta haettavaan lainaan ei tarvita vakuuksia tai takaajia. Lainaa voidaan myöntää enintään 50 000 euroa. Lainaa voi myös hakea yhteishakijan kanssa, mikä yleensä parantaa mahdollisuuksia lainan saamiseen ja laskee lainan korkoa.

Haenyt.fi -palvelun kautta tarjottavien lainojen todellinen vuosikorko on vähintään 4,5 prosenttia ja enintään 38 prosenttia. Laina-aika voi olla 1 - 15 vuotta.

Lainaesimerkki: 10 000 euron lainan kokonaissumma on 12 866,64 euroa, kun se maksetaan takaisin viidessä vuodessa. Kuluja syntyy 2866,64 euroa ja lainan todellinen vuosikorko on 10,91 prosenttia.

Siirry palveluun >>

Instabank

Instabankin jälleenrahoituslainan avulla voit yhdistää luottokorttivelat ja kulutusluotot yhdeksi lainaksi. Lainaa voi hakea aiempien lainojen yhdistämiseksi 50 000 euroon asti.

Instabankin lainaa voi hakea henkilö, joka on täyttänyt 23 vuotta, jolla ei ole maksuhäiriömerkintää ja jonka bruttotulot vuodessa ovat yli 20 000 euroa. Lisäksi hakijan ikä lisättynä lainan takaisinmaksuajalla ei saa ylittää 80 vuotta.

Instabankissa lainan nimelliskorko on 7,99 - 19,99 prosenttia. Koron lisäksi Instabank perii avausmaksua 0 - 60 euroa lainasumman mukaan ja kuukausittaista tilinhoitomaksua 5 euroa. Lainaa voi hakea enintään 50 000 euroa. Takaisinmaksuaika on joustava tai kiinteästi 3 - 15 vuotta. Kuukausierä on joustava tai kiinteä.

Lainaesimerkki: 10 000 euron lainalla on 10 vuoden maksuaika. Takaisinmaksettuna lainan kokonaissumma on 18 975 euroa. Kuluja siis syntyy 8975 euroa. Lainan todellinen vuosikorko on 15,39 prosenttia.

Siirry palveluun >>

Lainake

Lainake.fi -palvelun lainalla voi yhdistää aiemmat pienemmät lainat ja kulutusluotot. Lainake kilpailuttaa lainahakemuksen hakijan puolesta yli 25 pankissa. Lainanantajat määrittävät korkoprosentin ja lainaehdot hakijakohtaisesti. Tarkan korkoprosentin saa tietoonsa täyttämällä lainahakemuksen.

Lainakkeen kautta voi hakea lainaa 60 000 euroon asti. Takaisinmaksuaika voi olla 1 - 15 vuotta. Lainan hakeminen palvelun kautta ei maksa mitään ei sido vielä lainan ottamiseen. Hakemuksen jättämisen jälkeen saa verrattavakseen useita lainatarjouksia, joista voi valita itselleen parhaiten sopivan tarjouksen. Hakemusvaiheessa määritetään, kuinka paljon haettavasta lainasummasta käytetään vanhojen lainojen poismaksuun. Lainaa voi hakea myös yhteishakijan kanssa.

Lainasumman maksaminen tilille riippuu valitusta lainanantajasta. Monet pankeista maksavat lainan tilille muutaman tunnin kuluessa, mutta joillakin lainanantajilla se voi kestää muutaman pankkipäivän ajan. Lainan määrä vaikuttaa siihen, miten nopeasti rahat saa tilille. Pienemmät lainasummat maksetaan yleensä nopeammin kuin suuret.

Lainakkeen kautta haettavien lainojen todellinen vuosikorko vaihtelee pääsääntöisesti 4,5 - 38 prosentin välillä. Lainanhakijan tulee olla vähintään 20-vuotias.

Lainaesimerkki: Jos henkilö lainaa 10 000 euroa ja maksaa sen takaisin viidessä vuodessa, on takaisin maksettava summa 11 322,74 euroa. Kulujen osuus on 1322,74 euroa. Esimerkkilainan todellinen vuosikorko on 5,12 prosenttia.

Siirry palveluun >>

Lendo

Lendon avulla on mahdollista yhdistää pienemmät ja kalliimmat lainat yhdeksi lainaksi. Lendo kilpailuttaa lainahakemuksen useilla lainanantajilla. Lendon kautta voi saada lainaa edellisten lainojen yhdistämistä varten enintään 60 000 euroa. Uuden lainan takaisinmaksuaika on 1 - 15 vuotta. Hakemuksessa määritetään, minkä verran aiempia lainoja maksetaan pois.

Lendon kautta lainaa voi hakea yli 18-vuotias, joka asuu vakituisesti Suomessa ja jolla on säännölliset palkka- tai eläketulot. Lendon palvelun käyttäminen ei maksa mitään. Koron saa selville tekemällä lainahakemuksen. Kilpailutuksessa valitusta lainanantajasta riippuen rahat tulevat tilille muutamassa tunnissa tai muutaman päivän sisällä. Pienet lainasummat saa tilille yleensä suuria nopeammin.

Lendon lainojen todellinen vuosikorko on normaalisti 4,99 - 38 prosenttia.

Lainaesimerkki: Jos henkilö lainaa 10 000 euroa ja maksaa sen takaisin viidessä vuodessa, on arvioitu lainanlyhennys 188 euroa kuukaudessa. Esimerkin nimelliskorko on 5 prosenttia ja todellinen vuosikorko 5,36 prosenttia. Lendo voi periä kuukausierässä 5 euron laskutuslisän ja lainaa otettaessa avausmaksun 49 euroa. Esimerkkitapauksessa lainan kokonaiskustannus on 11 307 euroa, jolloin lainakustannusten osuus on 1307 euroa.

Siirry palveluun >>

Oivalaina

Oivalainan avulla voi kilpailuttaa yhdistelylainan 60 000 euroon asti. Oivalainalla voi maksaa pois vanhat osamaksulainat, kulutusluotot ja pikavipit. Oivalainassa laina-aika on 1 - 15 vuotta. Lainan voi halutessaan maksaa alkuperäistä suunnitelmaa nopeammin takaisin.

Oivalainaa voi hakea vähintään 20-vuotias, jolla on suomalainen henkilöturvatunnus ja suomalainen pankkitili. Lisäksi hakijalla pitää olla riittävät ja säännölliset tulot. Oivalaina ei edellytä vakuuksia tai takaajia. Oivalanan hakeminen ei maksa mitään eikä sido hakijaa vielä mihinkään.

Oivalainan hakemukset käsitellään nopeasti ja alustavia lainatarjouksia pääsee vertailemaan pian hakemuksen jättämisen jälkeen. Osa lainanantajista saattaa tarvita tarkempia tietoja hakijasta ennen lainan myöntämistä. Lainatusta summasta ja lainanantajasta riippuen rahat maksetaan tilille 1 - 2 arkipäivän aikana. Pienemmän lainasummat voi saada tililleen jo saman päivän aikana.

Lainaesimerkki: Jos henkilö lainaa 10 0000 euroa ja maksaa sen takaisin viidessä vuodessa, on takaisin maksettava summa 12 866,64 euroa. Lainakulujen osuus on 2866,64 euroa ja lainan todellinen vuosikorko 10,91 prosenttia.

Siirry palveluun >>

Vinkkejä yhdistelylainan hakemiseen

Useimmilta lainanantajilta voi hakea lainaa yhteishakijan kanssa. Yhteishakija tarkoittaa toista hakijaa, joka vastaa lainasta yhteisvastuullisesti päähakijan kanssa. Lainan hakeminen yhteishakijan kanssa parantaa yleensä lainansaantimahdollisuuksia ja pienentää korkoa. Yhteishakija on yleensä puoliso tai muu perheenjäsen.

Lainojen kustannuksia verratessa kannattaa kiinnittää huomioita siihen, että korko ei yleensä ole lainan ainoa kustannus. Nimelliskoron lisäksi kannattaa verrata myös lainojen kokonaiskustannuksia, joihin kuuluvat esimerkiksi kuukausittaiset tilinhoitopalkkiot tai laskutuslisät. Lainan todellinen vuosikorko sisältää lainan kaikki kustannukset. Sitä vertaamalla saa paremman käsityksen lainojen kustannusten eroista. Kannattaa siis verrata lainan todellista vuosikorkoa eikä pelkästään nimelliskorkoa.

Arvostele artikkeli

Oliko Lainojen yhdistäminen -artikkelista sinulle hyötyä? Anna tähtiarvio artikkelista:

4,75 / 5 (8 ääntä)
Vertailemme lainoja, joiden minimi laina-aika on 3 kuukautta ja maksimi laina-aika on 180 kuukautta. Lainatuotteet on mahdollista maksaa takaisin myös aikaisemmin, ilman ylimääräisiä korkokuluja. Todellinen vuosikorko riippuu valitusta lainatuotteesta, lainasummasta sekä laina-ajasta, ja se voi olla välillä 4,0 % ja 38,0 %. Lainaesimerkki: Kun 10 000 € laina maksetaan takaisin 5 vuodessa, takaisinmaksettava kokonaissumma on 12 866,64 €. Kuluja syntyy siis 2 866,64 € ja todellinen vuosikorko on 10,91 %.