Etusivu » 
Lainatarjoukset ja vinkit » 
Yrityslaina   

Yrityslaina 10.9.2020

Johtuen tiukentuneesta taloustilanteesta sekä koronan aiheuttamasta poikkeustilasta, yrityslaina on hankala saada perinteisestä pankista. Niissäkin tapauksissa, joissa pankki antaa yrityslainatarjouksen, vakuusvaateet ovat usein epärealistiset. Tästä syystä vakuudettomien yrityslainojen suosio on Suomessa kasvanut.

Vakuudettoman yrityslainan hakeminen on nykyään entistä helpompaa, sillä yrityslainaa voivat hakea kaiken kokoiset yritykset ja lainan voi hakea nopeasti verkkohakemuksella.

Yrityslainavertailu 2020

Yrityslainavertailu voi olla haastavaa, sillä palveluiden hinnoittelutapa poikkeaa usein toisistaan. Osa yrityksistä ilmoittaa kulut kuukausikuluna, osa toimitusmaksuna.

Jotta yrityslainojen vertailu toisiinsa olisi helpompaa, muunsimme kaikkien palveluiden kulut arvioiduksi vuosikuluksi. Vuosikulu on prosenttiosuus lainasummasta vuoden laina-ajalla arvioituna.

Haenyt.fi yrityslaina
Haenyt.fi yrityslaina
Lainasumma
1000 - 300 000 €
Kulut
12,8 - 90,8 %
lainasummasta
Laina-aika
1 - 24
kuukautta

Haenyt.fi palvelu on nopea ja turvallinen rahoitusratkaisujen välittäjä kaiken kokoisille yrityksille. Palvelun kautta on mahdollista hakea 1000 - 300 000 € yrityslaina. Laina-aika on lainasummasta riippuen kolmesta kuukaudesta kahteen vuotta. Rahoitus onnistuu nopeasti ja suuremmissakin lainoissa lainan voi saada muutamassa päivässä. Yrityslainat ovat vakuudettomia ja lainaa hakevan yhtiön varallisuutta tärkeämpi kriteeri on yrityksen kassavirta.

Jokaisen lainaa hakevan yrityksen kanssa selvitetään paras rahoitustapa ja lainan korko määräytyy muun muassa seuraavien osa-alueiden perusteella:

 • Lainarahan käyttötarkoitus
 • Rahoituslaskelmien realistisuus
 • Edellisten vuosien mahdolliset tilinpäätökset
 • Uusien yritysten liiketoimintasuunnitelma
 • Bisnoden arvio lainaa hakevasta yrityksestä

Haenyt.fi palvelun kautta haettava rahoitus soveltuu hyvin yhteistyöprojekteihin, joissa pankki toimii päärahoittajana, yrityskauppoihin, pankkien hylkimille toimialoille (kuten esimerkiksi rakennus- ja kuljetusala) sekä laskujen myynnin korvaajaksi.

CapitalBox
CapitalBox
Lainasumma
2000 - 250 000 €
Kulut
13,5 - 78,9 %
lainasummasta
Laina-aika
6 - 24
kuukautta

CapitalBox (entinen Ferratum Business) tarjoaa suurinta yrityslainaa vain pienyrityksille. Lainaa voi saada 2000 - 250 000 € ja maksuaikaa lainalle on mahdollista saada 6 - 24 kuukautta.

Lainatuote on selkeä, sillä sitä lyhennetään kuukausittain tasalyhennyksinä. CapitalBox tarjoaa lainaa yrityksille, joilla

 • on ollut toimintaa vähintään 6 kuukauden ajan
 • vuosittainen liikevaihto on yli 25 000 €
 • johto toimii Suomessa.

Lainahakemus on helppo täyttää tästä ja rahat ovat käytettävissä jopa yhden työpäivän kuluttua hakemuksen hyväksymisestä. CapitalBox ei tee lainapäätöstä luottoluokituksen perusteella, vaan se perustuu kassavirtaan.

Yrityslainan hakeminen on täysin ilmaista, eikä se velvoita mihinkään. CapitalBox ei vaadi vakuuksia, haastatteluja eikä paperitöitä, vaan kaikki tapahtuu sähköisesti.

CapitalBox alennuskoodi: Tällä hetkellä CapitalBox tarjoaa avausmaksun 100 % alennuksella. Tarjouksen saa käyttöönsä syöttämällä alennuskoodin HAENYT lainahakemuksen yhteydessä. Koodi on voimassa toistaiseksi.

Qred
Qred
Lainasumma
1000 - 100 000 €
Kulut
19,9 - 38,9 %
lainasummasta
Laina-aika
1 - 18
kuukautta

Qred tarjoaa vakuudetonta yrityslainaansa suomalaisille osakeyhtiöille, toiminimille, kommandiittiyhtiöille ja avoimille yhtiöille. Lainaa on mahdollista hakea 1000 - 100 000 € ja lainalle on haettavissa maksuaikaa 1 - 18 kuukautta.

Vakuudeton yrityslaina ei sisällä aloitusmaksua eikä korkoa, vaan lainan kulut koostuvat yrityskohtaisesta kuukausikulusta.

Lainan kuukausikulu on väliltä 1,75 - 4,00 %. Tämä tarkoittaa, että jos yrityksesi lainaa esimerkiksi 6 kuukaudeksi 6000 € ja Qred tarjoaa lainan 2,00 % kuukausikululla, kuukausittaisen maksuerän suuruus on 1120 €/kk. Maksuerä koostuu 120 € kuukausikulusta ja 1000 € lainapääoman lyhennyksestä, eli 6 kuukaudessa maksat takaisin 6720 €.

Kulu on kuukausikohtainen ja euromääräisesti kiinteä. Eli vaikka lainapääoma lyhenee, kulu pysyy euromääräisesti samana. Ethän siis sekoita kuukausikulun prosenttilukua todelliseen vuosikorkoon. Kuukausikulun ansiosta lainan hinta on helppo laskea. Keskimäärin kuukausikulu on noin 2 % ja oman kuukausikulun saa selville tekemällä ilmaisen lainahakemuksen.

Jotta Qred voi myöntää lainan yritykselle, tulee seuraavien edellytysten toteutua:

 • Yritys on rekisteröity Suomen kaupparekisteriin.
 • Yritys toiminut yli 2 kuukautta.
 • Yrityksellä ei ole maksuhäiriömerkintöjä.
 • Lainan takaajalla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.
 • Lainahakemuksen toimittaa yrityksen vastuuhenkilö.

Lainahakemus on nopea tehdä netissä ja hakemuksen täyttäminen ei sido lainanhakijaa mihinkään. Lainatarjous luvataan jopa tunnin sisällä virka-aikoina. Yrityslaina maksetaan takaisin kerran kuussa toimitettavan laskun mukaisesti.

BusinessCredit
BusinessCredit
Lainasumma
1000 - 100 000 €
Kulut
23,5 - 72,7 %
lainasummasta
Laina-aika
3 - 18
kuukautta

BusinessCredit on WS Finance Oy:n tarjoama yrityslaina pienyrityksille. Palvelun kautta on mahdollista hakea 1000 - 100 000 € lainaa yritykselle. Laina-aika on 3 - 18 kuukautta.

BusinessCreditin yrityslaina on selkeästi hinnoiteltu, sillä kulut koostuvat pelkästä toimitusmaksusta. Kulut näet helposti BusinessCreditin sivustolta löytyvän laskurin avulla. Toimitusmaksun lisäksi lainoihin ei tule muita kuluja.

BusinessCredit edellyttää yksityishenkilön omavelkaisen takauksen. 20 000 € lainaan asti riittää yksi takaaja. Tätä suuremmat lainat vaativat kaksi takaajaa. Takaajat ilmoitetaan hakemuksen yhteydessä.

BusinessCredit vaatii seuraavaa lainaa hakevalta yritykseltä ja sen vastuuhenkilöiltä:

 • Yrityksen tulee olla kaupparekisterissä ja suomalainen
 • Yrityksen vastuuhenkilöiden tulee olla hyvämaineisia
 • Yrityksellä ei saa olla maksuhäiriöitä
 • Takaajalla/takaajilla ei saa olla maksuhäiriöitä.

Laina maksetaan takaisin kuukausittain tasaerissä, ja myös erien suuruus on laskurissa nähtävillä. Rahoitusta varten ei tarvitse kerätä perinteistä tilinpäätösdokumentaatiota, vaan lainakelpoisuus ja hyväksytty lainamäärä lasketaan lainanhakijan liiketoiminnasta tehdyn arvion perusteella. Lainapäätös luvataan jopa saman päivän aikana ja lainatarjouksen hakeminen on ilmaista.

CrediNord
CrediNord
Lainasumma
1000 - 100 000 €
Kulut
23,6 - 24,0 %
lainasummasta
Laina-aika
6 - 18
kuukautta

CrediNord Oy on Helsingistä käsin toimiva, suomalainen rahoituslaitos. CrediNordin palvelun kautta yritysten on mahdollista hakea lainaa aina 1000 - 100 000 € väliltä. Maksuaikaa yritysluotolle on mahdollista saada 6 - 18 kuukautta.

CrediNordin sivustolta löytyy laskuri, jolla voi arvioida lainan kuukausierät. Pyydämme kuitenkin huomioimaan, että laskuri antaa vain arvion kuukausierästä, jokainen yrityslainatarjous on yksilöllinen. Oman yrityksen lainatarjouksen saa selville jättämällä ilmaisen hakemuksen.

CrediNord ei vaadi reaalivakuuksia, vaan yrityksen vastuuhenkilön tulee toimia henkilötakaajana lainalle. Alle 25 000 € yrityslainaan riittää yksi takaaja, suuremmissa lainoissa vaaditaan kaksi takaajaa. Takaaja vastaa velasta kuin omastaan.

Jotta yritys voi hakea lainaa CrediNordilta, tulee seuraavien kriteerien täyttyä:

 • Yrityksen tulee olla ollut vähintään 6 kuukautta aktiivisena
 • Yrityksen vuotuinen liikevaihto tulee olla vähintään 30 000 €
 • Yrityksen tulee olla suomalainen
 • Yrityksellä ei saa olla merkittäviä maksuviiveitä
 • Takaajan luottotietojen tulee olla kunnossa
 • Yrityksen päättäjien tulee asua Suomessa.

Laina maksetaan takaisin kuukausittain tasaerissä. Lainatarjouksen pyytäminen on nopeaa ja ilmaista. Lainapäätös luvataan tehdä tunnissa, mikäli hakemus ja tunnistautuminen on tehty ma - pe kello 8 - 18 välillä. Yrityslaina maksetaan tilille lainasopimuksen allekirjoituspäivänä, mikäli sopimus on allekirjoitettu kello 16 mennessä.

Saldo Yrityslaina
Saldo Yrityslaina
Lainasumma
1000 - 50 000 €
Kulut
27,5 - 88,9 %
lainasummasta
Laina-aika
1 - 12
kuukautta

Vakuudettomista kuluttajaluotoista tunnettu Saldo Finance Oyj tarjoaa nykyään myös yrityslainaa. Saldon yrityslaina on suuruudeltaan 1000 - 50 000 € ja maksuaikaa voi lainalle saada 1 - 12 kuukautta.

Hinnoittelu palvelussa perustuu kuukausikuluun, eli erillistä korkoa tai avausmaksua ei lainoissa ole. Reaalivakuuksiakaan ei vaadita, vaan lainanhakija toimii lainan takaajana.

Kuukausikulu on yrityskohtainen ja tällä hetkellä keskimääräinen kuukausikulu on ollut noin 3 % lainasummasta. Yrityksellesi yksilöllisen tarjouksen saat tekemällä ilmaisen hakemuksen.

Yritysrahoitus on kaiken ikäisten yritysten haettavissa, jos seuraavat vaatimukset täyttyvät:

 • Yritysmuoto on osakeyhtiö, kommandiittiyhtiö, toiminimi tai avoin yhtiö.
 • Yrityksellä ei ole maksuhäiriömerkintöjä.
 • Lainaa yritykselle hakevalla takaajalla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Saldon yrityslainapalvelu toimii täysin automaattisesti, eli hakemus käsitellään heti eikä se vaadi erillisiä liitteitä.

FIN Yritysrahoitus
FIN Yritysrahoitus
Lainasumma
2000 - 10 000 €
Kulut
28,7 - 64,6 %
lainasummasta
Laina-aika
6 - 24
kuukautta

FIN Yritysrahoitus myöntää lainaa kaiken kokoisille yrityksille, yritysmuodosta riippumatta. Yritykseltä ei edellytetä pitkää toimintahistoriaa, mutta yritykselle myönnettävän lainan takaajana tulee kuitenkin olla aina vähintään yksi yrityksen vastuuhenkilö, kuten osakkeenomistaja, hallituksen jäsen, toimitusjohtaja tai muu yksityishenkilö, jolla ei saa olla rekisteröityjä maksuhäiriöitä.

FIN Yritysrahoitus myöntää vain pienempiä 2000 - 10 000 € lainoja 6 - 24 kuukauden takaisinmaksuajalla. Lainan kulut riippuvat lainattavasta summasta, ja koostuvat seuraavanlaisesti:

 • Vuotuinen nimelliskorko 7,9 - 24,9 %
 • Järjestelypalkkio 349 - 1199 €
 • Tilinhoitomaksu 9 €/kk

Lainahakemus on ilmainen eikä sido yritystä ottamaan lainaa. Lainahakemuksen täytettyä yrityksesi saa lainatarjouksen sähköpostiin, jonka jälkeen lainan voi halutessaan hyväksyä.

Yritysluotto
Yritysluotto
Lainasumma
3000 - 100 000 €
Kulut
29,9 - 90,8 %
lainasummasta
Laina-aika
1 - 12
kuukautta

Yritysluotto on pienyrityksille tarkoitettu, selkeä lainatuote. Lainassa ei ole korkoa, vaan kulut koostuvat pelkästä toimitusmaksusta. Yritysluoton sivustolla olevan, selkeän laskurin avulla voit helposti tarkistaa, mikä on lainan kokonaiskustannusarvio.

Lainaa voi hakea 3000 - 100 000 € ja maksuajaksi voi asettaa 1 - 12 kuukautta. Yritysluotto edellyttää yksityishenkilön omavelkaisen takauksen. 20 000 € lainaan asti riittää yksi takaaja. Tätä suuremmat lainat vaativat kaksi takaajaa.

OPR-Yritysrahoituksen Yritysluotto tarjoaa lainaa kaupparekisterissä oleville, suomalaisille yrityksille, jotka täyttävät seuraavat vaatimukset:

 • Yrityksen vastuuhenkilöt ovat hyvämaineisia.
 • Takaajalla tai takaajilla ei ole maksuhäiriöitä.
 • Yrityksellä ei ole maksuhäiriöitä.

Yritysluoton takaisinmaksu tapahtuu kuukausittain tasaerissä. Kun tarvittavat vastuuhenkilöt ja takaajat ovat hyväksyneet ja sähköisesti allekirjoittaneet laina- ja takausehdot, lainahakemus siirtyy lainakäsittelyyn, missä se käsitellään heti. Lainapäätös annetaan samana päivänä, mikäli lainahakemus saapuu käsittelyyn arkisin ennen kello 16.

Suomen Yrityslaina
Suomen Yrityslaina
Lainasumma
1000 - 25 000 €
Kulut
19,9 - 38,9 %
lainasummasta
Laina-aika
1 - 12
kuukautta

Suomen Yrityslaina -palvelusta vastaa yllä esitelty Qred. Suomen Yrityslaina vaatii omistajayrittäjän henkilötakauksen lainalle. Lainaa voi saada 1000 - 25 000 € ja maksuaikaa 1 - 12 kuukautta. Laina maksetaan takaisin kerran kuussa toimitettavan laskun mukaisesti.

Kulut määräytyvät kuukausikuluprosentin mukaisesti, kuten Qredissakin. Suomen Yrityslainan sivustolla on esimerkkilaskuri, jossa on käytetty 2 % kuukausikulua. Lainan todellinen kuukausikulu on 1,75 - 4,00 % välillä ja se määritellään yrityskohtaisesti.

Myös edellytykset yrityslainan saamiselle vastaavat Qredin vaatimuksia:

 • Yritys on rekisteröity Suomen kaupparekisteriin
 • Yritys toiminut yli 2 kuukautta
 • Yrityksellä ei ole maksuhäiriömerkintöjä
 • Lainan takaajalla ei ole maksuhäiriömerkintöjä
 • Lainahakemuksen toimittaa yrityksen vastuuhenkilö

Suomen Yrityslaina tarjoaa lainaansa kaiken kokoisille yrityksille. Lainatarjous on aina yrityskohtainen ja hintaan vaikuttaa muun muassa yrityksen luottoluokitus sekä yrityksen vastuuhenkilön luottotiedot. Lainatarjouksen pyytäminen on ilmaista ja se ei velvoita hyväksymään tarjottua yrityslainaa.

Siltaraha
Siltaraha
Lainasumma
1000 - 300 000 €
Kulut
40,0 - 44,0 %
lainasummasta
Laina-aika
1 - 36
kuukautta

Siltaraha Oy tarjoaa yrityslainaa sekä yksityisille elinkeinoharjoittajille että osakeyhtiöille. Lainatuotteina on pääosin vakuudettomat yrityslainat, mutta myös vakuudellista lainaa on mahdollista hakea jopa 500 000 euroon asti.

Yksityiset elinkeinoharjoittajat voivat hakea 1000 - 10 000 € lainaa yritykselle. Maksuaikaa on mahdollista saada 1 - 6 kuukautta. Kun yksityinen elinkeinoharjoittaja hakee lainaa, tulee hakijan asettaa kaksi yksityishenkilöä takaamaan laina henkilötakauksella. Reaalivakuuksia ei siis vaadita.

Lainaa osakeyhtiölle on mahdollista hakea 1000 - 300 000 €. Osakeyhtiön on mahdollista saada maksuaikaa 1 - 36 kuukautta. 1000 - 30 000 € ja alle 18 kuukauden lainoille riittää yksi henkilötakaaja, suuremmissa tai pidemmän maksuajan lainoissa tulee olla kaksi takaajaa.

Lisäksi osakeyhtiöille on tarjolla Yrityslaina XL, joka on suuruudeltaan jopa 500 000 €. Tähän lainaan henkilötakaus ei kuitenkaan riitä, vaan Siltaraha vaatii reaalivakuuksia, kuten esimerkiksi kiinteistön.

Siltarahan sivustolta löytyy selkeä laskuri, josta näkee tarvitsemansa lainan kustannukset. Kustannukset koostuvat kiinteästä toimitusmaksusta, muita kuluja ei ole.

Jotta Siltaraha voi lainaa yritykselle myöntää, tulee seuraavien kriteerien täyttyä:

 • Yrityksen tulee olla toiminut vähintään 2 vuotta
 • Yrityksen tulee olla rekisteröitynä Suomeen
 • Yrityksen sekä takaajien tulee olla luottokelpoisia.

Yrityslaina maksetaan takaisin kuukausittain tasaerissä. Erien suuruuden näkee Siltarahan laskurista. Luottopäätös voidaan antaa heti kun lainahakemus täytetty ja takaaja on hyväksynyt takausehdot Siltarahan verkkopalvelussa.

Reaalivakuudellinen yrityslaina

Jos yritykselläsi tai yrityksesi edustajilla on varallisuutta, jota voi käyttää vakuutena lainalle, on vakuudellinen yrityslaina hyvä ja edullinen vaihtoehto vakuudettomalle lainalle. Jos lainalle voidaan asettaa vakuuksia, luotonantajan riski pienenee ja laina on mahdollista myöntää pienemmällä korolla.

Perinteisten pankkien lisäksi vakuudellista lainaa yritykselle voi hakea muun muassa Vauraus Suomelta.

Vauraus Suomi

Vauraus Suomi Oy ylläpitää yrityksille tarkoitettua vertaislaina-alustaa. Lainaa tarvitseva yritys siis tekee Vauraus Suomen hallinnoimaan palveluun lainahakemuksen ja hyväksytyt lainahakemukset rahoitetaan yrityksen ulkopuolisten sijoittajien avulla.

Palvelun kautta vakuudellista yrityslainaa voi hakea 100 000 - 8 000 000 € ja laina-aika voi olla kuudesta kuukaudesta aina seitsemään vuoteen asti. Kaikki Vauraus Suomen lainat ovat vakuudellisia. Vauraus Suomen laina soveltuu muun muassa

Lainaa hakevalla yrityksellä tulee olla vähintään luottoluokitus B, jotta lainahakemus käsitellään. Vauraus Suomi Oy:n yrityslainat on tarkoitettu vakavaraisille yrityksille ja yrittäjille, joilla on luotettava historia. Yrityksellä tulee olla kassavirtaa, jotta Vauraus Suomi lähtee sitä rahoittamaan.

Lainahakemuksen tehtyäsi sinuun otetaan yhteyttä sekä selvitetään tarvittavat dokumentit, jotta laina voidaan myöntää. Toimivalta yritykseltä tai yhteisöltä tarvittavia dokumentteja ovat muun muassa

Lainahakemuksen Yrityslainat-palvelussa voi tehdä yrityksen toimitusjohtaja tai hallituksen puheenjohtaja.

Yrityslainaa voi hakea myös yksityishenkilö, joka toimii elinkeinoharjoittajana. Tällöin hakijan tulee täyttää seuraavat vaatimukset:

Elinkeinoharjoittajan tulee toimittaa viimeisin vahvistettu tilinpäätös, kuvaus rahoitushankkeesta, viimeisin vahvistettu verotuspäätös sekä viimeisen kolmen kuukauden tiliotteet.

Siirry palveluun ❯❯

Usein kysyttyä yrityslainoista

Yrityslainoihin liittyy useita kysymyksiä ja koostimme vastaukset yleisiin kysymyksiin. Varsinkin uusien yrittäjien on hyvä tiedostaa nämä asiat vakuudettomista yrityslainoista.

Mikä on vakuudeton yrityslaina?

Vakuudeton yrityslaina on laina, jossa yritykseltä ei vaadita raha- tai esinevakuutta lainalle. Vakuudettomalle yrityslainalle kuitenkin vaaditaan joko 1 tai 2 henkilötakaajaa takaamaan laina.

Mistä lainaa yritykselle kannattaa hakea?

Yrityksesi tarvitsema lainasumma ja käyttökohde määrittelee, mistä lainaa yritykselle kannattaa hakea. Yrityslainaa tarjoavien palveluiden välillä on eroja sekä maksuajoissa että lainasummissa.

Vertaile yrityslainat näiden kriteerien avulla. Mitä pienempää yrityslainaa tarvitset, sitä enemmän on vaihtoehtoja.

Paljon yrityslainaa voi hakea?

Vakuudeton yrityslaina voi olla suuruudeltaan aina 1000 eurosta jopa 300 000 euroon ja laina-aikaa voi saada useammaksi vuodeksi. Tätä isommat yrityslainat vaativat usein vakuuksia ja vakuudellista yrityslainaa onkin mahdollista saada miljoonia euroja.

Ovatko yrityslainan kulut vähennyskelpoisia?

Huomionarvoista on, että vakuudettomien yrityslainojen kulut ovat kirjanpidossa täysin vähennyskelpoisia. Tämä on huomattava etu rahoitusta ja sen kannattavuutta suunniteltaessa.

Lisäksi yrityslainojen kuluihin ei lisätä arvonlisäveroa, koska kyseessä on rahoitus.

Mitkä ovat yrityslainan käyttökohteita?

Vakuudettomalla yrityslainalla on useita eri käyttökohteita. Yksi suosituimmista kohteista on ottaa vakuudeton yrityslaina pankin myöntämän lainan vakuudeksi. Eli haettaessa isompaa rahoitusta pankilta, tulee pankille tarjota jotain vakuuksia. Tähän soveltuu hyvin vakuudeton yrityslaina. Kun pankkilaina ja vakuudeton laina yhdistetään, saadaan rahoitusta maltillisella korolla. Alla esimerkki yhdistelmärahoituksesta:

Yrityslainalle löytyy paljon muitakin käyttökohteita. Sen lisäksi että se voi toimia osana suurempaa investointia, voi se toimia

Onko yrityslainalle vaihtoehtoja?

Yritystoiminnan rahoittamiseen on muitakin vaihtoehtoja kuin yrityslaina. Jos yritystoiminta pyörii hyvin ja asiakaslaskutus on säännöllistä, voi kassavirtaa tehostaa laskurahoituksella.

Laskurahoituksessa myydään erääntymättömiä laskuja luotottajalle. Laskurahoitus on hyvä vaihtoehto yrityslainalle, jos rahoitusta tarvitsevalla yrityksellä on erääntymättömiä saatavia.

Laskurahoitus tarkoittaa käytännössä vakuudellista lainaa, jossa vakuutena on erääntymätön saatava, eli lasku.

Laskut rahaksi

Laskurahoitusta voi käyttää joko yhteen tai useampaan laskuun, joka ei ole erääntynyt. Laskut rahaksi muuttaa esimerkiksi Rahoittaja -palvelu:

Rahoittaja

Rahoittaja -palvelun kautta voi kätevästi pyytää ilmaisen tarjouksen laskurahoituksesta joko yhdelle tai useammalle laskulle. Laskun summasta on mahdollista saada 70 - 100 % yrityksen käyttöön heti ja loput maksetaan, kun asiakas on maksanut laskun.

Rahoittajan palkkio 2 - 5 % laskun summasta. Tarkan palkkion saa tietoonsa tekemällä ilmaisen tarjouspyynnön. Palkkion suuruuteen vaikuttavia tekijöitä ovat

Rahoittajan palvelussa voi muuttaa laskun rahaksi, jos lasku on erääntymätön ja laskutettava on yritys tai yhteisö. Lisäksi sekä laskun myyjän että maksajan tulee kuulua ennakkoperintärekisteriin ja kaupparekisteriin.

Siirry palveluun ❯❯

Onko laskurahoitus yrityslainaa edullisempaa?

Pääsääntöisesti kyllä. Tämä johtuu siitä, että laskurahoitus on rahoittajalle riskittömämpi vaihtoehto kuin yrityslaina. Jos siis laskurahoitus on validi vaihtoehto yrityksellesi, niin suosittelemme ainakin pyytämään tarjouksen.

Laskurahoituksen rajoitteena on se, ettei erääntyneitä laskuja voi muuttaa rahaksi. Luonnollisesti jos rahoitettavia laskuja ei ole, on yrityslaina paras vaihtoehto.

Anna arviosi

Löysitkö Yrityslaina -artikkelista sinulle sopivan tuotteen? Anna tähtiarvio:

3,79 / 5 (84 ääntä)
Vertailemme lainoja, joiden minimi laina-aika on 3 kuukautta ja maksimi laina-aika on 180 kuukautta. Lainatuotteet on mahdollista maksaa takaisin myös aikaisemmin, ilman ylimääräisiä korkokuluja. Todellinen vuosikorko riippuu valitusta lainatuotteesta, lainasummasta sekä laina-ajasta, ja se voi olla välillä 4,0 % ja 38,0 %. Lainaesimerkki: Kun 10 000 € laina maksetaan takaisin 5 vuodessa, takaisinmaksettava kokonaissumma on 12 866,64 €. Kuluja syntyy siis 2 866,64 € ja todellinen vuosikorko on 10,91 %.