Etusivu » 
Lainatarjoukset ja vinkit » 
Yrityslaina   

Yrityslaina 21.1.2020

Johtuen tiukasta taloustilanteesta, yrityslaina on hankala saada perinteisestä pankista, tai vaihtoehtoisesti vakuuksien tulee olla kunnossa. Tästä syystä vakuudettomien yrityslainojen suosio on Suomessa kasvanut.

Suosittu vaihtoehto yrityslainalle on laskurahoitus. Laskurahoituksessa myydään erääntymättömiä laskuja luotottajalle. Laskurahoitus on hyvä vaihtoehto yrityslainalle, jos rahoitusta tarvitsevalla yrityksellä on erääntymättömiä saatavia.

Mikä on vakuudeton yrityslaina?

Vakuudeton yrityslaina on laina, jossa yritykseltä ei vaadita raha- tai esinevakuutta lainalle. Vakuudettomalle yrityslainalle kuitenkin vaaditaan joko 1 tai 2 henkilötakaajaa takaamaan laina.

Vakuudettoman yrityslainan hakeminen on nykyään entistä helpompaa, sillä yrityslainaa voivat hakea kaiken kokoiset yritykset ja lainan voi hakea nopeasti verkkohakemuksella.

Paljon yrityslainaa voi hakea?

Vakuudeton yrityslaina voi olla suuruudeltaan aina 1000 eurosta jopa 300 000 euroon ja laina-aikaa voi saada useammaksi vuodeksi. Tätä isommat yrityslainat vaativat usein vakuuksia ja vakuudellista yrityslainaa onkin mahdollista saada miljoonia euroja.

Ovatko yrityslainan kulut vähennyskelpoisia?

Huomionarvoista on, että vakuudettomien yrityslainojen kulut ovat kirjanpidossa täysin vähennyskelpoisia. Tämä on huomattava etu rahoitusta ja sen kannattavuutta suunniteltaessa.

Mistä lainaa yritykselle kannattaa hakea?

Yrityksesi tarvitsema lainasumma ja käyttökohde määrittelee, mistä lainaa yritykselle kannattaa hakea. Esimerkiksi Haenyt.fi -palvelun kautta kannattaa hakea rahoitus isompiin projekteihin tai esimerkiksi vakuudellisen pankkilainan vakuudeksi. Jos taas lainaa tarvitsee pienempään projektiin, ovat BusinessCredit sekä Ferratum Business hyviä ja hinnoittelultaan selkeitä vaihtoehtoja. Alta löydät tarkemmat esittelyt yrityslainoista.

Haenyt.fi yrityslaina

Haenyt.fi palvelu on nopea ja turvallinen rahoitusratkaisujen välittäjä kaiken kokoisille yrityksille. Palvelun kautta on mahdollista hakea 1000 - 300 000 € yrityslaina. Laina-aika on lainasummasta riippuen kolmesta kuukaudesta kahteen vuotta. Rahoitus onnistuu nopeasti ja suuremmissakin lainoissa lainan voi saada muutamassa päivässä. Yrityslainat ovat vakuudettomia ja lainaa hakevan yhtiön varallisuutta tärkeämpi kriteeri on yrityksen kassavirta.

Jokaisen lainaa hakevan yrityksen kanssa selvitetään paras rahoitustapa ja lainan korko määräytyy muun muassa seuraavien osa-alueiden perusteella:

Haenyt.fi palvelun kautta haettava rahoitus soveltuu hyvin yhteistyöprojekteihin, joissa pankki toimii päärahoittajana, yrityskauppoihin, pankkien hylkimille toimialoille (kuten esimerkiksi rakennus- ja kuljetusala) sekä laskujen myynnin korvaajaksi.

Siirry palveluun ❯❯

Ferratum Business

Ferratum Business tarjoaa suurinta yrityslainaa vain pienyrityksille. Lainaa voi saada 2000 - 250 000 € ja maksuaikaa lainalle on mahdollista saada 6 - 24 kuukautta.

Lainatuote on selkeä, sillä sitä lyhennetään kuukausittain tasalyhennyksinä. Ferratum Business tarjoaa lainaa yrityksille, joilla

Lainahakemus on helppo täyttää tästä ja rahat ovat käytettävissä jopa yhden työpäivän kuluttua hakemuksen hyväksymisestä. Ferratum Business ei tee lainapäätöstä luottoluokituksen perusteella, vaan se perustuu kassavirtaan.

Yrityslainan hakeminen on täysin ilmaista, eikä se velvoita mihinkään. Ferratum Business ei vaadi vakuuksia, haastatteluja eikä paperitöitä, vaan kaikki tapahtuu sähköisesti.

Ferratum Business alennuskoodi: Tällä hetkellä Ferratum Business tarjoaa avausmaksun 100 % alennuksella. Tarjouksen saa käyttöönsä syöttämällä alennuskoodin TALVI lainahakemuksen yhteydessä. Koodi on voimassa toistaiseksi.

Siirry palveluun ❯❯

BusinessCredit

BusinessCredit on WS Finance Oy:n tarjoama yrityslaina pienyrityksille. Palvelun kautta on mahdollista hakea 1000 - 100 000 € lainaa yritykselle. Laina-aika on 3 - 18 kuukautta.

BusinessCreditin yrityslaina on selkeästi hinnoiteltu, sillä kulut koostuvat pelkästä toimitusmaksusta. Kulut näet helposti BusinessCreditin sivustolta löytyvän laskurin avulla. Toimitusmaksun lisäksi lainoihin ei tule muita kuluja.

BusinessCredit edellyttää yksityishenkilön omavelkaisen takauksen. 20 000 € lainaan asti riittää yksi takaaja. Tätä suuremmat lainat vaativat kaksi takaajaa. Takaajat ilmoitetaan hakemuksen yhteydessä.

BusinessCredit vaatii seuraavaa lainaa hakevalta yritykseltä ja sen vastuuhenkilöiltä:

Laina maksetaan takaisin kuukausittain tasaerissä, ja myös erien suuruus on laskurissa nähtävillä. Rahoitusta varten ei tarvitse kerätä perinteistä tilinpäätösdokumentaatiota, vaan lainakelpoisuus ja hyväksytty lainamäärä lasketaan lainanhakijan liiketoiminnasta tehdyn arvion perusteella. Lainapäätös luvataan jopa saman päivän aikana ja lainatarjouksen hakeminen on ilmaista.

Siirry palveluun ❯❯

Qred Yrityslaina

Qred Yrityslaina Oy tarjoaa vakuudetonta yrityslainaansa suomalaisille osakeyhtiöille, toiminimille, kommandiittiyhtiöille ja avoimille yhtiöille. Lainaa on mahdollista hakea 1000 - 100 000 € ja lainalle on haettavissa maksuaikaa 6 - 18 kuukautta.

Vakuudeton yrityslaina ei sisällä aloitusmaksua eikä korkoa, vaan lainan kulut koostuvat yrityskohtaisesta kuukausikulusta.

Lainan kuukausikulu on väliltä 1,75 - 4,00 %. Tämä tarkoittaa, että jos yrityksesi lainaa esimerkiksi 6 kuukaudeksi 6000 € ja Qred Yrityslaina tarjoaa lainan 2,00 % kuukausikululla, kuukausittaisen maksuerän suuruus on 1120 €/kk. Maksuerä koostuu 120 € kuukausikulusta ja 1000 € lainapääoman lyhennyksestä, eli 6 kuukaudessa maksat takaisin 6720 €.

Kulu on kuukausikohtainen ja euromääräisesti kiinteä. Eli vaikka lainapääoma lyhenee, kulu pysyy euromääräisesti samana. Ethän siis sekoita kuukausikulun prosenttilukua todelliseen vuosikorkoon. Kuukausikulun ansiosta lainan hinta on helppo laskea. Keskimäärin kuukausikulu on noin 2 % ja oman kuukausikulun saa selville tekemällä ilmaisen lainahakemuksen.

Jotta Qred Yrityslaina Oy voi myöntää lainan yritykselle, tulee seuraavien edellytysten toteutua:

Lainahakemus on nopea tehdä netissä ja hakemuksen täyttäminen ei sido lainanhakijaa mihinkään. Lainatarjous luvataan jopa tunnin sisällä virka-aikoina. Yrityslaina maksetaan takaisin kerran kuussa toimitettavan laskun mukaisesti.

Siirry palveluun ❯❯

Yritysluotto

Yritysluotto on pienyrityksille tarkoitettu, selkeä lainatuote. Lainassa ei ole korkoa, vaan kulut koostuvat pelkästä toimitusmaksusta. Yritysluoton sivustolla olevan, selkeän laskurin avulla voit helposti tarkistaa, mikä on lainan kokonaiskustannusarvio.

Lainaa voi hakea 3000 - 100 000 € ja maksuajaksi voi asettaa 1 - 12 kuukautta. Yritysluotto edellyttää yksityishenkilön omavelkaisen takauksen. 20 000 € lainaan asti riittää yksi takaaja. Tätä suuremmat lainat vaativat kaksi takaajaa.

OPR-Vakuuden Yritysluotto tarjoaa lainaa kaupparekisterissä oleville, suomalaisille yrityksille, jotka täyttävät seuraavat vaatimukset:

Yritysluoton takaisinmaksu tapahtuu kuukausittain tasaerissä. Kun tarvittavat vastuuhenkilöt ja takaajat ovat hyväksyneet ja sähköisesti allekirjoittaneet laina- ja takausehdot, lainahakemus siirtyy lainakäsittelyyn, missä se käsitellään heti. Lainapäätös annetaan samana päivänä, mikäli lainahakemus saapuu käsittelyyn arkisin ennen kello 16.

Siirry palveluun ❯❯

Suomen Yrityslaina

Suomen Yrityslaina -palvelusta vastaa yllä esitelty Qred Yrityslaina Oy. Suomen Yrityslaina vaatii omistajayrittäjän henkilötakauksen lainalle. Lainaa voi saada 1000 - 25 000 € ja maksuaikaa 1 - 12 kuukautta. Laina maksetaan takaisin kerran kuussa toimitettavan laskun mukaisesti.

Kulut määräytyvät kuukausikuluprosentin mukaisesti, kuten Qred Yrityslainassakin. Suomen Yrityslainan sivustolla on esimerkkilaskuri, jossa on käytetty 2 % kuukausikulua. Lainan todellinen kuukausikulu on 1,75 - 4,00 % välillä ja se määritellään yrityskohtaisesti.

Myös edellytykset yrityslainan saamiselle vastaavat Qred Yrityslainan vaatimuksia:

Suomen Yrityslaina tarjoaa lainaansa kaiken kokoisille yrityksille. Lainatarjous on aina yrityskohtainen ja hintaan vaikuttaa muun muassa yrityksen luottoluokitus sekä yrityksen vastuuhenkilön luottotiedot. Lainatarjouksen pyytäminen on ilmaista ja se ei velvoita hyväksymään tarjottua yrityslainaa.

Siirry palveluun ❯❯

Siltaraha logo

Siltaraha Oy tarjoaa yrityslainaa sekä yksityisille elinkeinoharjoittajille että osakeyhtiöille. Lainatuotteina on pääosin vakuudettomat yrityslainat, mutta myös vakuudellista lainaa on mahdollista hakea jopa 500 000 euroon asti.

Yksityiset elinkeinoharjoittajat voivat hakea 1000 - 10  000 € lainaa yritykselle. Maksuaikaa on mahdollista saada 1 - 6 kuukautta. Kun yksityinen elinkeinoharjoittaja hakee lainaa, tulee hakijan asettaa kaksi yksityishenkilöä takaamaan laina henkilötakauksella. Reaalivakuuksia ei siis vaadita.

Lainaa osakeyhtiölle on mahdollista hakea 1000 - 300 000 €. Osakeyhtiön on mahdollista saada maksuaikaa 1 - 36 kuukautta. 1000 - 30 000 € ja alle 18 kuukauden lainoille riittää yksi henkilötakaaja, suuremmissa tai pidemmän maksuajan lainoissa tulee olla kaksi takaajaa.

Lisäksi osakeyhtiöille on tarjolla Yrityslaina XL, joka on suuruudeltaan jopa 500 000 €. Tähän lainaan henkilötakaus ei riitä, vaan Siltaraha vaatii reaalivakuuksia, kuten esimerkiksi kiinteistön.

Siltarahan sivustolta löytyy selkeä laskuri, josta näkee tarvitsemansa lainan kustannukset. Kustannukset koostuvat kiinteästä toimitusmaksusta, muita kuluja ei ole.

Jotta Siltaraha voi lainaa yritykselle myöntää, tulee seuraavien kriteerien täyttyä:

Yrityslaina maksetaan takaisin kuukausittain tasaerissä. Erien suuruuden näkee Siltarahan laskurista. Luottopäätös voidaan antaa heti kun lainahakemus täytetty ja takaaja on hyväksynyt takausehdot Siltarahan verkkopalvelussa.

Siirry palveluun ❯❯

Vauraus Suomi Oy

Yrityslainat -palvelu on lainaa tarvitseville yrityksille tarkoitettu vertaislainapalvelu, jota ylläpitää Vauraus Suomi Oy. Lainaa tarvitseva yritys siis tekee Vauraus Suomen hallinnoimaan palveluun lainahakemuksen ja hyväksytyt lainahakemukset rahoitetaan yrityksen ulkopuolisten sijoittajien avulla.

Palvelun kautta yrityslainaa voi hakea 20 000 - 5 000 000 € ja laina-aika voi olla kuudesta kuukaudesta aina viiteen vuoteen asti. Pienempiä yrityslainoja voi Vauraus Suomelta saada ilman vakuuksia, mutta isommat yrityslainat ovat vakuudellisia. Vauraus Suomen laina soveltuu muun muassa

Lainaa hakevalla yrityksellä tulee olla vähintään luottoluokitus B, jotta lainahakemus käsitellään. Vauraus Suomi Oy:n yrityslainat on tarkoitettu vakavaraisille yrityksille ja yrittäjille, joilla on luotettava historia. Yrityksellä tulee olla kassavirtaa, jotta Vauraus Suomi lähtee sitä rahoittamaan.

Lainahakemuksen tehtyäsi sinuun otetaan yhteyttä sekä selvitetään tarvittavat dokumentit, jotta laina voidaan myöntää. Toimivalta yritykseltä tai yhteisöltä tarvittavia dokumentteja ovat muun muassa

Lainahakemuksen Yrityslainat-palvelussa voi tehdä yrityksen toimitusjohtaja tai hallituksen puheenjohtaja.

Yrityslainaa voi hakea myös yksityishenkilö, joka toimii elinkeinoharjoittajana. Tällöin hakijan tulee täyttää seuraavat vaatimukset:

Elinkeinoharjoittajan tulee toimittaa viimeisin vahvistettu tilinpäätös, kuvaus rahoitushankkeesta, viimeisin vahvistettu verotuspäätös sekä viimeisen kolmen kuukauden tiliotteet.

Siirry palveluun ❯❯

Yrityslainan käyttökohteita

Vakuudettomalla yrityslainoilla on useita eri käyttökohteita. Yksi suosituimmista kohteista on ottaa vakuudeton yrityslaina pankin myöntämän lainan vakuudeksi. Eli haettaessa isompaa rahoitusta pankilta, tulee pankille tarjota jotain vakuuksia. Tähän soveltuu hyvin vakuudeton yrityslaina. Kun pankkilaina ja vakuudeton laina yhdistetään, saadaan rahoitusta maltillisella korolla. Alla esimerkki yhdistelmärahoituksesta:

Yritylainalle löytyy paljon muitakin käyttökohteita. Sen lisäksi että se voi toimia osana suurempaa investointia, voi se toimia

Onko yrityslainalle vaihtoehtoja?

Yritystoiminnan rahoittamiseen on muitakin vaihtoehtoja kuin yrityslaina. Jos yritystoiminta pyörii hyvin ja asiakaslaskutus on säännöllistä, voi kassavirtaa tehostaa laskurahoituksella.

Laskurahoitus tarkoittaa käytännössä lainaa yritykselle, jossa vakuutena on erääntymätön saatava, eli lasku.

Laskut rahaksi

Laskurahoitusta voi käyttää joko yhteen tai useampaan laskuun, joka ei ole erääntynyt. Laskut rahaksi muuttaa esimerkiksi Rahoittaja -palvelu:

Rahoittaja

Rahoittaja -palvelun kautta voi kätevästi pyytää ilmaisen tarjouksen laskurahoituksesta joko yhdelle tai useammalle laskulle. Laskun summasta on mahdollista saada 70 - 100 % yrityksen käyttöön heti ja loput maksetaan, kun asiakas on maksanut laskun.

Rahoittajan palkkio 2 - 5 % laskun summasta. Tarkan palkkion saa tietoonsa tekemällä ilmaisen tarjouspyynnön. Palkkion suuruuteen vaikuttavia tekijöitä ovat

Rahoittajan palvelussa voi muuttaa laskun rahaksi, jos lasku on erääntymätön ja laskutettava on yritys tai yhteisö. Lisäksi sekä laskun myyjän että maksajan tulee kuulua ennakkoperintärekisteriin ja kaupparekisteriin.

Siirry palveluun ❯❯

Onko laskurahoitus yrityslainaa edullisempaa?

Pääsääntöisesti kyllä. Tämä johtuu siitä, että laskurahoitus on rahoittajalle riskittömämpi vaihtoehto kuin yrityslaina. Jos siis laskurahoitus on validi vaihtoehto yrityksellesi, niin suosittelemme ainakin pyytämään tarjouksen.

Laskurahoituksen rajoitteena on se, ettei erääntyneitä laskuja voi muuttaa rahaksi. Luonnollisesti jos rahoitettavia laskuja ei ole, on yrityslaina paras vaihtoehto.

Anna arviosi

Löysitkö Yrityslaina -artikkelista sinulle sopivan tuotteen? Anna tähtiarvio:

3,58 / 5 (72 ääntä)
Vertailemme lainoja, joiden minimi laina-aika on 3 kuukautta ja maksimi laina-aika on 180 kuukautta. Lainatuotteet on mahdollista maksaa takaisin myös aikaisemmin, ilman ylimääräisiä korkokuluja. Todellinen vuosikorko riippuu valitusta lainatuotteesta, lainasummasta sekä laina-ajasta, ja se voi olla välillä 4,0 % ja 38,0 %. Lainaesimerkki: Kun 10 000 € laina maksetaan takaisin 5 vuodessa, takaisinmaksettava kokonaissumma on 12 866,64 €. Kuluja syntyy siis 2 866,64 € ja todellinen vuosikorko on 10,91 %.