» 
 » 
   

Yrityslaina 21.11.2018

Tiukasta taloustilanteesta johtuen pankit myöntävät tällä hetkellä huonosti yrityslainoja tai vaihtoehtoisesti vakuudet lainoilla täytyy olla kunnossa. Tästä syystä vakuudettomien yrityslainojen suosio on Suomessa kasvanut.

Vakuudeton yrityslaina tarkoittaa lainaa, jossa yritykseltä ei vaadita raha- tai esinevakuutta lainalle.

Vakuudettoman yrityslainan hakeminen on nykyään entistä helpompaa, sillä yrityslainaa voivat hakea kaiken kokoiset yritykset ja lainan voi hakea nopeasti verkkohakemuksella.

Vakuudeton yrityslaina voi olla suuruudeltaan aina tuhannesta eurosta jopa kolmeen miljoonaan euroon ja laina-aikaa voi saada useammaksi vuodeksi. Yrityslainojen kulut ovat kirjanpidossa täysin vähennyskelpoisia.

Mistä lainaa yritykselle kannattaa hakea?

Yrityksesi tarvitsema lainasumma ja käyttökohde määrittelee, mistä lainaa yritykselle kannattaa hakea. Esimerkiksi Haenyt.fin kautta kannattaa hakea rahoitus isompiin projekteihin tai esimerkiksi vakuudellisen pankkilainan vakuudeksi. Jos taas lainaa tarvitsee pienempään projektiin, ovat BusinessCredit sekä Ferratum Business hyviä ja hinnoittelultaan selkeitä vaihtoehtoja. Alta löydät tarkemmat esittelyt yrityslainoista.

Haenyt.fi yrityslaina

Haenyt.fi palvelu on nopea ja turvallinen rahoitusratkaisujen välittäjä kaiken kokoisille yrityksille. Palvelun kautta on mahdollista hakea 1 000 - 3 000 000 € yrityslaina. Laina-aika on kolmesta kuukaudesta viiteen vuotta. Rahoitus onnistuu nopeasti ja suuremmissakin lainoissa lainan voi saada muutamassa päivässä. Yrityslainat ovat vakuudettomia ja lainaa hakevan yhtiön varallisuutta tärkeämpi kriteeri on yrityksen kassavirta.

Jokaisen lainaa hakevan yrityksen kanssa selvitetään paras rahoitustapa ja lainan korko määräytyy muun muassa seuraavien osa-alueiden perusteella:

Haenyt.fi palvelun kautta haettava rahoitus soveltuu hyvin yhteistyöprojekteihin, joissa pankki toimii päärahoittajana, yrityskauppoihin, pankkien hylkimille toimialoille (kuten esimerkiksi rakennus- ja kuljetusala) sekä laskujen myynnin korvaajaksi. Lainan voi maksaa kuluitta vaikka kerralla pois, poislukien 6 kuukauden lainat, joissa on kiinteä korko laina-ajalle.

Siirry palveluun >>

BusinessCredit

BusinessCredit on WS Finance Oy:n tarjoama yrityslaina pienyrityksille. Palvelun kautta on mahdollista hakea 1000 - 100 000 euron lainaa yritykselle. Laina-aika on 3 - 12 kuukautta.

BusinessCreditin yrityslaina on selkeästi hinnoiteltu, sillä kulut koostuvat pelkästä toimitusmaksusta. Kulut näet helposti BusinessCreditin sivustolta löytyvän laskurin avulla. Toimitusmaksun lisäksi lainoihin ei tule muita kuluja.

BusinessCredit edellyttää yksityishenkilön omavelkaisen takauksen. 20 000 euron lainaan asti riittää yksi takaaja. Tätä suuremmat lainat vaativat kaksi takaajaa. Takaajat ilmoitetaan hakemuksen yhteydessä.

BusinessCredit vaatii seuraavaa lainaa hakevalta yritykseltä ja sen vastuuhenkilöiltä:

Laina maksetaan takaisin kuukausittain tasaerissä, ja myös erien suuruus on laskurissa nähtävillä. Rahoitusta varten ei tarvitse kerätä perinteistä tilinpäätösdokumentaatiota, vaan lainakelpoisuus ja hyväksytty lainamäärä lasketaan lainanhakijan liiketoiminnasta tehdyn arvion perusteella. Lainapäätös luvataan jopa saman päivän aikana ja lainatarjouksen hakeminen on ilmaista.

Siirry palveluun >>

Ferratum Business

Ferratum Business tarjoaa suurinta yrityslainaa vain pienyrityksille. Lainaa voi saada 2000 - 250 000 euroa 6 - 24 kuukauden takaisinmaksuajalla. Lainatuote on selkeä, sillä sitä lyhennetään kuukausittain tasalyhennyksinä. Ferratum Business tarjoaa lainaa yrityksille, joilla

Lainahakemus on helppo täyttää tästä ja rahat ovat käytettävissä jopa yhden työpäivän kuluttua hakemuksen hyväksymisestä. Ferratum Business ei tee lainapäätöstä luottoluokituksen perusteella, vaan se perustuu kassavirtaan.

Yrityslainan hakeminen on täysin ilmaista, eikä se velvoita mihinkään. Ferratum Business ei vaadi vakuuksia, haastatteluja eikä paperitöitä, vaan kaikki tapahtuu sähköisesti.

Siirry palveluun >>

Siltaraha logo

Siltaraha Oy tarjoaa yrityslainaa sekä yksityisille elinkeinoharjoittajille että osakeyhtiöille. Lainatuotteina on pääosin vakuudettomat yrityslainat, mutta myös vakuudellista lainaa on mahdollista hakea jopa 500 000 euroon asti.

Yksityiset elinkeinoharjoittajat voivat hakea 1 000 - 10 000 euron lainaa yritykselle. Maksuaikaa on mahdollista saada 1 - 6 kuukautta. Kun yksityinen elinkeinoharjoittaja hakee lainaa, tulee hakijan asettaa kaksi yksityishenkilöä takaamaan laina henkilötakauksella. Reaalivakuuksia ei siis vaadita.

Lainaa osakeyhtiölle on mahdollista hakea 1 000 - 300 000 euroa. Osakeyhtiön on mahdollista saada maksuaikaa 1 - 36 kuukautta. 1 000 - 30 000 euron ja alle 18 kuukauden lainoille riittää yksi henkilötakaaja, suuremmissa tai pidemmän maksuajan lainoissa tulee olla kaksi takaajaa.

Lisäksi osakeyhtiöille on tarjolla Yrityslaina XL, joka on suuruudeltaan jopa 500 000 euroa. Tähän lainaan henkilötakaus ei riitä, vaan Siltaraha vaatii reaalivakuuksia, kuten esimerkiksi kiinteistön.

Siltarahan sivustolta löytyy selkeä laskuri, josta näkee tarvitsemansa lainan kustannukset. Kustannukset koostuvat kiinteästä toimitusmaksusta, muita kuluja ei ole.

Jotta Siltaraha voi lainaa yritykselle myöntää, tulee seuraavien kriteerien täyttyä:

Yrityslaina maksetaan takaisin kuukausittain tasaerissä. Erien suuruuden näkee Siltarahan laskurista. Luottopäätös voidaan antaa heti kun lainahakemus täytetty ja takaaja on hyväksynyt takausehdot Siltarahan verkkopalvelussa.

Siirry palveluun >>

Suomen Yrityslaina

Suomen Yrityslaina vaatii omistajayrittäjän henkilötakauksen lainalle. Lainaa voi saada 1000 - 25 000 euroa 1 - 6 kuukauden takaisinmaksuajalla. Lisäksi vanhojen asiakkaiden on mahdollista saada 12 kuukauden takaisinmaksuaika. Laina maksetaan takaisin kerran kuussa toimitettavan laskun mukaisesti.

Lainan kuukausikulu on väliltä 1,75 - 4,00 %. Tämä tarkoittaa, että jos yrityksesi lainaa esimerkiksi 6 kuukaudeksi 6000 euroa ja Suomen Yrityslaina tarjoaa lainan 4,00 % kuukausikululla, kuukausittaisen maksuerän suuruus on 1240 €/kk. Maksuerä koostuu 240 euron kuukausikulusta ja 1000 euron lainapääoman lyhennyksestä, eli 6 kuukaudessa maksat takaisin 7440 euroa.

Kulu on kuukausikohtainen ja euromääräisesti kiinteä. Eli vaikka lainapääoma lyhenee, kulu pysyy euromääräisesti samana. Ethän siis sekoita kuukausikulun prosenttilukua todelliseen vuosikorkoon. Yllä olevan lainaesimerkin todellinen vuosikorko on 113,28 %.

Edellytykset yrityslainan saamiselle ovat seuraavat:

Suomen Yrityslaina tarjoaa lainaansa kaiken kokoisille yrityksille. Lainatarjous on aina yrityskohtainen ja hintaan vaikuttaa muun muassa yrityksen luottoluokitus sekä yrityksen vastuuhenkilön luottotiedot. Lainatarjouksen pyytäminen on ilmaista ja se ei velvoita hyväksymään tarjottua yrityslainaa.

Siirry palveluun >>

Qred Yrityslaina

Qred yrityslainapalvelusta vastaa Suomessa sama taho kuin yllä esitellystä Suomen Yrityslainasta. Tästä johtuen lainaehdot ja Qred Yrityslainan hinnoittelu on sama kuin Suomen Yrityslainassa.

Lainaa yritykselle voi hakea 1000 - 25 000 euroa ja maksuaikaa on mahdollista saada 1 kuukaudesta 12 kuukauteen. Kulut määräytyvät kuukausikuluprosentin mukaisesti, kuten Suomen Yrityslainassakin.

Qred Yrityslainan sivustolla on esimerkkilaskuri, jossa on käytetty 2 % kuukausikulua. Lainan todellinen kuukausikulu on 1,75 - 4,00 % välillä ja se määritellään yrityskohtaisesti.

Myös edellytykset yrityslainan saamiselle vastaavat Suomen Yrityslainan vaatimuksia.

Siirry palveluun >>

Yritysluotto

Yritysluotto on pienyrityksille tarkoitettu, selkeä lainatuote. Lainassa ei ole korkoa, vaan kulut koostuvat pelkästä toimitusmaksusta. Yritysluoton sivustolla olevan, selkeän laskurin avulla voit helposti tarkistaa, mikä on lainan kokonaiskustannusarvio.

Lainaa voi hakea 3000 - 100 000 euroa 1 - 12 kuukauden takaisinmaksuajalla. Yritysluotto edellyttää yksityishenkilön omavelkaisen takauksen. 20 000 euron lainaan asti riittää yksi takaaja. Tätä suuremmat lainat vaativat kaksi takaajaa.

OPR-Vakuuden Yritysluotto tarjoaa lainaa kaupparekisterissä oleville, suomalaisille yrityksille, jotka täyttävät seuraavat vaatimukset:

Yritysluoton takaisinmaksu tapahtuu kuukausittain tasaerissä. Kun tarvittavat vastuuhenkilöt ja takaajat ovat hyväksyneet ja sähköisesti allekirjoittaneet laina- ja takausehdot, lainahakemus siirtyy lainakäsittelyyn, missä se käsitellään heti. Lainapäätös annetaan samana päivänä, mikäli lainahakemus saapuu käsittelyyn arkisin ennen kello 16.

Siirry palveluun >>

FIN Yritysrahoitus

FIN Yritysrahoitus myöntää lainaa kaiken kokoisille yrityksille, yritysmuodosta riippumatta. Yritykseltä ei edellytetä pitkää toimintahistoriaa, mutta yritykselle myönnettävän lainan takaajana tulee kuitenkin olla aina vähintään yksi yrityksen vastuuhenkilö, kuten osakkeenomistaja, hallituksen jäsen, toimitusjohtaja tai muu yksityishenkilö, jolla ei saa olla rekisteröityjä maksuhäiriöitä.

FIN Yritysrahoitus myöntää vain pienempiä 2000 - 10 000 euron lainoja 6 - 24 kuukauden takaisinmaksuajalla. Lainan kulut riippuvat lainattavasta summasta, ja koostuvat seuraavanlaisesti:

Lainahakemus on ilmainen eikä sido yritystä ottamaan lainaa. Lainahakemuksen täytettyä yrityksesi saa lainatarjouksen sähköpostiin, jonka jälkeen lainan voi halutessaan hyväksyä.

Siirry palveluun >>

Vauraus Suomi Oy

Yrityslainat -palvelu on lainaa tarvitseville yrityksille tarkoitettu vertaislainapalvelu, jota ylläpitää Vauraus Suomi Oy. Lainaa tarvitseva yritys siis tekee Vauraus Suomen hallinnoimaan palveluun lainahakemuksen ja hyväksytyt lainahakemukset rahoitetaan yrityksen ulkopuolisten sijoittajien avulla.

Palvelun kautta yrityslainaa voi hakea 20 000 - 5 000 000 € ja laina-aika voi olla kuudesta kuukaudesta aina viiteen vuoteen asti. Vauraus Suomen laina soveltuu muun muassa

Lainaa hakevalla yrityksellä tulee olla vähintään luottoluokitus B, jotta lainahakemus käsitellään. Vauraus Suomi Oy:n yrityslainat on tarkoitettu vakavaraisille yrityksille ja yrittäjille, joilla on luotettava historia. Yrityksellä tulee olla kassavirtaa, jotta Vauraus Suomi lähtee sitä rahoittamaan.

Lainahakemuksen tehtyäsi sinuun otetaan yhteyttä sekä selvitetään tarvittavat dokumentit, jotta laina voidaan myöntää. Toimivalta yritykseltä tai yhteisöltä tarvittavia dokumentteja ovat muun muassa

Lainahakemuksen Yrityslainat-palvelussa voi tehdä yrityksen toimitusjohtaja tai hallituksen puheenjohtaja.

Yrityslainaa voi hakea myös yksityishenkilö, joka toimii elinkeinoharjoittajana. Tällöin hakijan tulee täyttää seuraavat vaatimukset:

Elinkeinoharjoittajan tulee toimittaa viimeisin vahvistettu tilinpäätös, kuvaus rahoitushankkeesta, viimeisin vahvistettu verotuspäätös sekä viimeisen kolmen kuukauden tiliotteet.

Siirry palveluun >>

Yrityslainan käyttökohteita

Vakuudettomalla yrityslainoilla on useita eri käyttökohteita. Yksi suosituimmista kohteista on ottaa vakuudeton yrityslaina pankin myöntämän lainan vakuudeksi. Eli haettaessa isompaa rahoitusta pankilta, tulee pankille tarjota jotain vakuuksia. Tähän soveltuu hyvin vakuudeton yrityslaina. Kun pankkilaina ja vakuudeton laina yhdistetään, saadaan rahoitusta maltillisella korolla. Alla esimerkki yhdistelmärahoituksesta:

Yritylainalle löytyy paljon muitakin käyttökohteita. Sen lisäksi että se voi toimia osana suurempaa investointia, voi se toimia

Arvostele artikkeli

Oliko Yrityslaina -artikkelista sinulle hyötyä? Anna tähtiarvio artikkelista:

3,52 / 5 (63 ääntä)
Vertailemme lainoja, joiden minimi laina-aika on 3 kuukautta ja maksimi laina-aika on 180 kuukautta. Lainatuotteet on mahdollista maksaa takaisin myös aikaisemmin, ilman ylimääräisiä korkokuluja. Todellinen vuosikorko riippuu valitusta lainatuotteesta, lainasummasta sekä laina-ajasta, ja se voi olla välillä 4,1 % ja 706,42 %. Lainaesimerkki: Kun 10 000 € laina maksetaan takaisin 5 vuodessa, takaisinmaksettava kokonaissumma on 12 866,64 €. Kuluja syntyy siis 2 866,64 € ja todellinen vuosikorko on 10,91 %.