Etusivu » 
Pikavippi   

Pikavippi

Pikavippi on nopeasti myönnettävä, vakuudeton lainatuote. Pikavippi soveltuu parhaiten lyhytaikaiseen ja äkilliseen rahantarpeeseen. Nykyisin pikavippi on mahdollista saada hyvinkin pitkällä takaisinmaksuajalla ja maksuaika riippuu myös lainattavasta summasta sekä luoton myöntäjästä. Eniten haetaan 100 - 2000 € vippejä.

Pikavipit kannattaa aina vertailla, sillä hinnoissa on suuriakin eroja. Sivustoltamme löytyy kattava pikavippivertailu, jossa on tuhansia eri pikavippejä. Halutessasi pääset alla olevista pikalinkeistä suoraan suosituimpien vippisummien vertailuun:

Lainaa 100 €Lainaa 500 €Lainaa 800 €Lainaa 1000 €Lainaa 1500 €Lainaa 2000 €

Onko ilmaista pikavippiä tarjolla?

Muutama vuosi sitten uudet asiakkaat saivat joiltain lainapalveluilta kuluttoman ja korottoman pikavipin, mutta nykyään pikavipit ovat paljon edullisempia ja asiakkaita ei ole kannattavaa houkutella ilmaistarjouksilla.

Halutessasi tutustu vaihtoehtoisiin tapoihin saada ilmainen laina. Käytännössä kyseessä ovat luottokortit, joiden kuluttomuus koskee ainoastaan tavaraostoja.

Pikavippi on joustavampi vaihtoehto, sillä sen voi käyttää vapaasti esimerkiksi laskujen maksuun. Alle on päivitetty 3 suosituinta palvelua, joista on mahdollista saada pikavippi nopeasti ja edullisesti.

Suosittelemme nyt

Ferratum on paras vaihtoehto vuonna 2024, jos tarve on pienemmälle pikavipille. Ferratum on yksi vanhimmista pikavippiä tarjoavista palveluista, josta tänä päivänä saa sekä pientä että suurta pikavippiä viikon jokaisena päivänä.

Ferratumin vippi on 50 - 4000 € suuruinen ja lainan voi maksaa takaisin joustavasti alkaen 1 kuukauden laina-ajalla. Kuluiltaan Ferratum on samalla tasolla muiden lainantarjoajien kanssa, sillä nimelliskorko on 15 % + 4,5 % viitekorko. Tyypillisen 500 € vipin kulut 1 kuukaudelta ovat noin 10 €.

Jos rahat haluaa heti tilille, on Ferratum erinomainen vaihtoehto. Hei lainahakemuksen käsittelyn ja hyväksymisen jälkeen pikavippi siirretään tilille ja ylimääräisiä viiveitä ei ole. Ferratum tosin saattaa kysyä tositteita lainahakemuksen yhteydessä, joiden toimittamiseen kannattaa varata aikaa.

Ferratumin palvelua voivat käyttää kaikki 22 vuotta täyttäneet suomalaiset henkilöt, joilla on moitteettomat luottotiedot. Lainapalvelu on avoinna viikon jokaisena päivänä.

Siirry palveluun ❯❯

Jos tarvitsemasi pikavippi on noin 1000 € tai hieman enemmän, on Bank Norwegian Ferratumia edullisempi vaihtoehto. Lainapalvelusta on mahdollista saada pikavippi aina 1000 eurosta 60 000 euroon asti. Palvelu on ollut suosittu, koska sen pikavippien hyväksymisprosentti on suhteellisen korkea. Tämän lisäksi ilmainen luottokortti kuuluu Bank Norwegianin valikoimaan.

Bank Norwegianin pikavipissä summa ja laina-aika ovat kiinteät. Maksuaikaa lainalle on mahdollista hakea 1 - 15 vuotta, mutta toki pikavipin voi halutessaan maksaa ennenaikaisesti takaisin ilman kuluja. Nimellinen vuosikorko Bank Norwegianilla on 5,99 - 18,99 % riippuen lainanhakijan taloudellisesta tilanteesta.

Hakemuksen voivat tehdä kaikki 23 vuotta täyttäneet suomalaiset, joilla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Lisäksi hakijalla tulee olla säännölliset tulot.

Siirry palveluun ❯❯

Jos sopivan pikavipin löytäminen on haasteellista, kannattaa kokeilla Haenyt.fi -kilpailutuspalvelua. Palvelun käyttö on yksinkertaista ja nopeaa, sillä sinun tarvitsee täyttää vain yksi lainahakemus sivustolla, jonka jälkeen Haenyt.fi lainanvälityspalvelu toimittaa hakemuksen lainantarjoajille.

Tämän jälkeen saat lainatarjoukset tarkasteltavaksesi ja voit valita sinulle sopivimman lainan. Halutessasi voit olla hyväksymättä mitään tarjouksista, sillä palvelu sekä lainatarjoukset ovat ilmaisia.

Haenyt.fi -palvelu kilpailuttaa pikavipit kattavasti ja palvelun kautta voi saada pikavippiä 500 - 60 000 €. Hakemusta tehdessäsi määrität laina-ajan, jonka lainallesi haluat. Saat heti alustavan tiedon lainan lyhennyserän suuruudesta, mutta lopulliset tarjoukset saat täytettyäsi hakemuksen.

Hakemuksen voivat tehdä kaikki 20 vuotta täyttäneet suomalaiset, joilla on säännölliset tulot.

Siirry palveluun ❯❯

Muut suositut pikavipit

Jos olet hyödyntänyt yllä olevat pikavipit, suosittelemme tutustumaan alla oleviin lainayrityksiin. Suosittelemme näitä lainantarjoajia, koska ne tarjoavat kilpailukykyiset hinnat ja mahdollisuus saada pikavippi on korkeampi, kuin listan ulkopuolisilla toimijoilla. Lisäksi listan toimijat ovat saaneet hyvää palautetta asiakkailta, joille pikavippi on myönnetty.

Oivalaina on suomalainen palvelu, jonka kautta suuret sekä pienet pikavipit on mahdollista kilpailuttaa. Pienin kilpailutettava summa on 500 € ja suurin mahdollinen kilpailutettava laina on 60 000 €. Maksuaikaa on mahdollista saada 1 - 15 vuotta.

Kuten muissakin kilpailuttamispalveluissa, vuosikoron ja lainanhoitokulut määrittävät lainantarjoajat. Oivalaina ilmoittaa sivustollaan, että lainojen todelliset vuosikorot liikkuvat 4,9 - 38 % välillä. Lisäksi muita kuluja voi tulla korkeintaan 150 € vuodessa.

Palvelun käyttö on ilmaista ja palkkion Oivalaina saa lainantarjoajilta. Oivalaina on avoin kaikille 20 vuotta täyttäneille, vakituisessa työsuhteessa oleville henkilöille.

Siirry palveluun ❯❯

Lainasto on kotimainen lainapalvelu, joka tarjoaa pikavippinään virtuaalista luottokorttia 500 € nostorajalla. Myöhemmin nostorajaan on mahdollista saada korotusta jopa 3000 euroon asti. Lainatuotteen nimi on Lainasto Ostosraha ja hinnoittelultaan sen on vertailukelpoinen muiden pikavippien kanssa.

Lainaston kulut koostuvat 19,5 % nimelliskorosta sekä 0,01 % päiväkohtaisesta tilinhoitopalkkiosta. Tilinhoitopalkkio lasketaan käytössä olevan saldon mukaan. Tyypillisen 300 € vipin kulut 5 kuukaudelta ovat 18,70 €. Hinta ei sisällä vapaaehtoisia lisäpalveluita.

Kaikkien lisäpalveluiden hinnat löydät Lainasto -yritysesittelystämme.

Lainaston Ostosrahaa voivat hakea kaikki 18 vuotta täyttäneet suomalaiset henkilöt, joilla on moitteettomat luottotiedot. Lainapalvelu on avoinna viikon jokaisena päivänä, kello 7 - 23 välisenä aikana.

Siirry palveluun ❯❯

Saldo on Saldo Bank UAB:n lainapalvelu, josta voi saada vipin joko 500 tai 2000 € luottorajalla. Vippi on käytettävissä myönnettyyn luottorajaan asti ilman rajoituksia ja nostoja voi tehdä luotolta tarpeen mukaan.

Saldon pikavippi toimii oivana vararahastona, koska se on aina käytettävissä. Myös hinnoittelu on selkeä ja kuluja syntyy ainoastaan silloin, kun vippi on käytössä. Vuotuinen nimelliskorko on 15 % + 4,5 % viitekorko. Lisäksi tilinhoitokulua peritään 0,01 % jokaiselta päivältä, jona luotto on käytössä. Nostot ovat ilmaisia.

Jos esimerkiksi 500 € luottoa hyödyntää 12 kuukautta, ovat tilinhoitokulut yhteensä 18,24 € ja korkokulut 54,40 €, jolloin kokonaiskustannukset 12 kuukauden ajalta ovat 72,64 €.

Saldon pikavippiä voivat hakea kaikki täysi-ikäiset suomalaiset, jotka asuvat vakituisesti Suomessa ja joilla on suomalainen pankkitili.

Siirry palveluun ❯❯

Mikä pikavippi sopii käyttöösi?

Löydä edullisin pikavippi - Myös mobiililla

Tarvittava lainasumma sekä maksuaika vaikuttavat paljon siihen, mistä pikavippi kannattaa hakea. Suosittelemme valinnassa hyödyntämään sivustoltamme löytyvää pikavippivertailua, mutta ohessa vinkkejämme toimivista lainapalveluista eri lainasummille ja maksuajoille.

Vinkit on koostettu lainantarjoajilta saamamme datan sekä omien havaintojemme perusteella.

Pieni pikavippi

Selkeästi paras vaihtoehto alle 500 € pikavipeissä on ollut Ferratum. Ferratumilta vipin saa nopeasti käyttöönsä ja sen voi maksaa takaisin joko kerralla tai erämaksuina. Maksettavaksi tulee nimellinen vuosikorko sekä kuukausittainen tilinhoitopalkkio.

Hinnoiltaan Ferratum onkin pienissä lainoissa edullisimmasta päästä. Lisäksi valintaa tukee suhteellisen korkea hyväksymisprosentti. Ferratumilta vippiä voivat hakea 22 vuotta täyttäneet henkilöt.

Ferratum on suosittu erityisesti siksi, että lainahakemukset käsitellään nopeasti ja pikavippi maksetaan nopeasti tilille.

Lainaa 500 €

Alle 1000 € pikavipit

Summien kasvaessa myös lainatarjonta kasvaa. Alle 1000 € pikavipeissä on kannattavaa kilpailuttaa laina esimerkiksi Haenyt.fi palvelun avulla. Lainantarjoajista Ferratum on varteenotettava vaihtoehto joustavalla takaisinmaksullaan. Ferratumin pikavippi on suuruudeltaan 50 - 4000 € ja sitä voivat hakea 22 vuotta täyttäneet henkilöt.

Ferratumin hinnoittelu on yksinkertainen, sillä kulut koostuvat 19 % nimelliskorosta sekä 12 €/kk tilinhoitopalkkiosta. Koko hinnaston kaikille lainasummille löydät vertailustamme ja muut tiedot Ferratum -yritysesittelystämme. Yritysesittelystä löydät myös tarkemmat ohjeet, miten Ferratumin palvelu toimii ja milloin palvelu on auki.

Lainaa 600 €Lainaa 700 €Lainaa 800 €Lainaa 900 €

Yli 1000 € pikavipit

Kun tarvittava lainasumma nousee yli 1000 euroon, on yksittäisistä lainapalveluista ehdottomasti toimivin vaihtoehto Bank Norwegian. Bank Norwegian tarjoaa 1000 - 60 000 € lainoja 1 - 15 vuoden maksuajoilla. Toki vipin voi maksaa takaisin myös ennenaikaisesti ilman ylimääräisiä kuluja.

Bank Norwegianin luottoja on mahdollista hakea, jos hakija on 23 vuotta täyttänyt ja omaa säännölliset tulot. Bank Norwegian hinnoittelee lainat asiakaskohtaisesti ja oman lainahinnan saat tekemällä ilmaisen lainahakemuksen. Nimelliskorko lainoissa vaihtelee välillä 6,99 - 18,99 %.

Lainaa 1000 €Lainaa 1500 €Lainaa 2000 €

Suuret pikavipit

Mitä isomman pikavipin tarvitsee, sitä suositeltavampaa on hakea se lainanvälittäjän kautta. Lainanvälittäjän avulla saat lainatarjouksen useammalta lainantarjoajalta ja lainansaantimahdollisuutesi paranevat huomattavasti.

Yksi suosituimmista netissä toimivista lainanvälittäjistä on Haenyt.fi. Palvelun kautta voi hakea lainaa 500 - 60 000 € ja maksuaikaa lainalle voi saada aina 1 vuodesta 15 vuoteen asti. Kuten muissakin lainoissa, tässäkin tapauksessa lainan voi maksaa takaisin ennenaikaisesti ilman mitään lisäkuluja.

Haenyt.fi sopii kaikille 20 vuotta täyttäneille henkilöille, jotka haluavat pikavipin tai isomman lainan edullisimpaan hintaan. Lainojen vertailu ja kilpailuttaminen ovat palvelussa ilmaisia.

Turvallinen pikavippi

Ennen pikavippimarkkinat olivat suhteellisen villit, sillä korot saattoivat olla satoja, jopa tuhansia prosentteja. Ei siis ole ihme, että pikavipillä on huono maine.

Miten turvallinen pikavippi tänä päivänä sitten on? Vastauksena kysymykseen, pikavippi on turvallinen lainavaihtoehto.

Pikavippiä myöntäviä yrityksiä säännellään nykyisin lailla erittäin tarkasti. Pikavipeistä perittävät korot saavat olla korkeintaan 15 % + viitekorko ja lisäksi lainaan liittyvillä, muilla kuluilla on 150 € vuotuinen katto. Lisäksi kaikki vertailumme pikavippiyritykset on rekisteröity Etelä-Suomen aluehallintoviraston luotonantajarekisteriin.

Jos tarve siis on nopealle lainalle, voi pikavipin hakea turvallisin mielin kauttamme.

Pikavippiä koskeva laki vuonna 2024

Pikavippejä koskeva laki päivittyi viimeksi 1.10.2023.

Pikavippien ja muiden käyttölainojen nimelliskorko saa olla korkeintaan 15 % + viitekorko. Lisäksi nimelliskorko ei saa olla korkeampi kuin 20 %, vaikka viitekorko nousisi yli 5 prosenttiin. Muut luottokustannukset saavat olla korkeintaan 150 euroa vuodessa.

Alla on tarkempaa tietoa tällä hetkellä voimassa olevasta pikavippilaista.

Mikä on pikavipin vuosikorko?

Lainsäädännössä todellista vuosikorkoa ei ole rajoitettu, ainoastaan nimelliskorkoa. Pikavipin vuotuinen nimelliskorko saa olla korkeintaan 15 % + viitekorko. Lisäksi nimelliskorko ei saa koskaan ylittää 20 prosenttia.

Paljon muita kuluja pikavipissä voi olla?

Muita kuluja, kuten esimerkiksi avaus- tai tilinhoitopalkkioita, saa olla 0,01 % haetun lainan määrästä päivätasolla. Vuodessa näitä kuluja saa olla korkeintaan 150 €.

Muiden kulujen minimiraja on kuitenkin asetettu 5 euroon, jos luottosopimus on voimassa vähintään 30 päivää.

Mitä lainasummia pikavippilaki koskee?

Pikavippilaki koskee kaikkia lainasummia ja lainoja. Ainoastaan esinevakuudelliset lainat, kuten asuntolainat, on jätetty lain ulkopuolelle.

Mitä sanktioita lain rikkomisesta tulee?

Jos luotonantaja rikkoo uutta pikavippilakia, eli esimerkiksi luottokustannusten enimmäismääriä koskevia rajoja, kuluttajalla ei ole velvollisuutta maksaa luoton korkoa eikä muita luottokustannuksia lainkaan.

Mikä on viitekorko?

Viitekorolla tarkoitetaan kulloinkin voimassa olevaa, korkolain perusteella vahvistettua viitekorkoa. Ilmoitusvelvollisuus viitekorosta on Suomen Pankilla. Kulloinkin voimassa olevan viitekoron voi tarkistaa aina Suomen Pankin sivustolta.

Sama viitekorko on voimassa aina 6 kuukautta. Korkojaksot ovat vuosittain 1.1.-30.6. ja 1.7.-31.12.

Paljon viitekorko on tällä hetkellä?

Tällä hetkellä viitekorko on 4,5 %. Tämä tarkoittaa, että 1.1.2024 jälkeen haetun pikavipin ja lainan nimelliskorko saa olla korkeintaan 19,5 %.

Nykyinen viitekorko on voimassa 30.6.2024 asti.

Pikavipin tulevaisuus

Moni on pohtinut, onko pikavipillä tulevaisuutta johtuen lain kiristymisestä. Todennäköisesti vakavaraisimmat ja luotettavat toimijat jatkavat toimintaansa ja palveluitaan tulevaisuudessakin. Pikavippien rajoittaminen ei välttämättä ole paras vaihtoehto ehkäistä velkaantumista. Rahaa haetaan tarpeeseen ja jos ei olisi pikavippiä, raha haettaisiin jostain muualta.

Tulevaisuudessa pikavippien määrät voivat vähetä, mutta lainasummat tulevat kasvamaan. Jo nyt suurin osa pikavippiä tarjoavista yrityksistä tarjoaa tuhansien eurojen lainoja pitkällä maksuajalla. Ennen lakiuudistuksia tämä oli hyvin harvinaista. Pankit lobbaavat paljon pikavippien kieltämisen puolesta, koska ne vievät heiltä asiakkaita. Todellisuushan nimittäin on, että pikavippi on usein kokonaiskuluineen edullisempaa lainaa kuin pankista myönnetty kulutusluotto.

Pikavippi ilman vakuuksia

Pikavippi ilman vakuuksia on laina, johon et tarvitse esimerkiksi toista henkilöä tai omaisuutta vakuudeksi. Miltei kaikki pikavipit ovat lainoja, joissa et tarvitse vakuuksia. Huomioithan, että vakuudettomalla pikavipillä ei tarkoiteta lainaa, jossa ei tarvitse todistaa tulotasoasi. Kaikki pikavippiä tarjoavat yritykset vaativat tänä päivänä todistuksen tuloistasi.

Esimerkki vakuudellisesta lainasta on pankista haettava asuntolaina. Asuntolainassa usein itse asunto toimii vakuutena osalle lainasummasta. Jos et jostain syystä pysty maksamaan asuntolainaa, siirtyy vakuus pankille, eli tässä tapauksessa asunto. Lainavakuus siis on lainanantajan turva tapauksissa, joissa lainaaja ei pysty maksamaan lainaansa takaisin.

Vakuudeton pikavippi on kalliimpaa

Jos yritys lainaa ilman vakuuksia, kuten useissa pikavipeissä näin on, ottaa yritys isomman riskin lainan takaisinsaamisen suhteen. Riskistä johtuen lyhytaikaisilla lainoilla on suurempi korko. Kaikki eivät maksa pikavippejä takaisin ja tästä syntyy kustannuksia. Jos kaikki lainaajat pystyisivät maksamaan lainansa takaisin, olisi yrityksillä pienempi riski lainata rahaa ja sitä pystyttäisiin lainaamaan pienemmällä korolla.

Osalle sivustollamme esitellyistä yrityksistä on mahdollista tarjota myös vakuuksia. Tällöin lainaa saa edullisemmalla korolla. Vakuudellisen lainan hakeminen tosin saattaa kestää hieman pidempään, koska vakuuksien olemassaolo tulee tarkistaa.

Mitä tarjota vakuudeksi?

Vakuudeksi voi tarjota kiinteää omaisuutta, kuten esimerkiksi autoa. Yleisin tapa netistä haettavissa lainoissa on kuitenkin käyttää henkilötakausta. Henkilötakauksella tarkoitetaan sitä, että sinulla on joku tuttu tai sukulainen takaamassa, että maksat lainan takaisin. Henkilötakaajan tiedot tarkistetaan lainanhakuprosessissa ja jos tiedot ovat kunnossa, saat lainaa.

Jos jätät lainan maksamatta, lainasi henkilötakaaja joutuu sen maksamaan.

Onko mahdollista saada pikavippi heti tilille?

Pikavipin saaminen heti tilille on hankalaa, sillä tänä päivänä laki vaatii lainayrityksiä tarkistamaan lainanhakijoiden palkkatulot ennen pikavipin myöntämistä. Vaikkei pikavippi heti tilille tulisikaan, on se silti mahdollista saada suhteellisen nopeasti, jopa alle tunnissa.

Jotta pikavippi myönnettäisiin mahdollisimman nopeasti, toimita palkka- tai tulotodistus sähköisessä muodossa sitä pyydettäessä. Pienemmät pikavippisummat myönnetään helpommin heti, eli hae lainaa vain sen verran, kuin tarvitset.

Jotta voisit tulevaisuudessa saada pikavipin heti tilille, jopa yöllä, on joustoluotto järkevin vaihtoehto.

Joustoluotto on tilityyppinen laina. Tililtä voit tehdä luottorajaan asti nostoja, milloin tahansa. Joustoluoton hakeminen ennakkoon on järkevää, sillä itse luoton hakeminen on ilmaista, maksat vasta käyttäessäsi luottoa. Jos siis sinulla tulee tilanteita, että tarvitset pikavippiä heti, hae joustoluottoa ennakkoon.

Mitä pienempi laina on kyseessä, sitä helpommin sen saa nopeasti tilille. Jos lainalla on siis kiire, niin unohda kulutusluotot ja vertaislainat, nopeimman lainapäätöksen saat joustoluotoista ja pikavipeistä.

Pikavippi vai kulutusluotto?

Kannattaako ottaa pikavippi vai kulutusluotto? Vastaus riippuu täysin siitä, mikä on tarpeesi. Kulutusluotto on summaltaan isompi ja laina-ajaltaan pidempi kuin pikavippi. Pikavippi soveltuu hyvin esimerkiksi äkillisen ja yllättävän laskun maksuun, kun taas kulutusluotto isompaan hankintaan, kuten esimerkiksi autoon.

Kulutusluotto vaatii usein vakuudet tuloista tai takuun lainalle. Pikavippi myönnetään helpommin.

Anna arviosi

Löysitkö Pikavippi -artikkelista sinulle sopivan tuotteen? Anna tähtiarvio:

3,98 / 5 (175 ääntä)
Vertailemme lainoja, joiden minimi laina-aika on 3 kuukautta ja maksimi laina-aika on 180 kuukautta. Lainatuotteet on mahdollista maksaa takaisin myös aikaisemmin, ilman ylimääräisiä korkokuluja. Todellinen vuosikorko riippuu valitusta lainatuotteesta, lainasummasta sekä laina-ajasta, ja se voi olla välillä 4,0 % ja 38,0 %. Lainaesimerkki: Kun 10 000 € laina maksetaan takaisin 5 vuodessa, takaisinmaksettava kokonaissumma on 12 866,64 €. Kuluja syntyy siis 2 866,64 € ja todellinen vuosikorko on 10,91 %.