Etusivu » 
Pikavippi   

Pikavippi

Pikavippi on nopeasti myönnettävä, vakuudeton lainatuote, äkilliseen rahantarpeeseen. Nykyisin pikavippi on mahdollista saada hyvinkin pitkällä takaisinmaksuajalla ja maksuaika riippuu myös lainattavasta summasta: mitä suurempi summa, sitä pidempää maksuaikaa yleensä tarjotaan. Eniten haetaan 100 - 2000 € vippejä.

Pikavipit kannattaa aina vertailla, sillä hinnoissa on suuriakin eroja. Sivustoltamme löytyy kattava pikavippivertailu, jossa on tuhansia eri pikavippejä. Halutessasi pääset alla olevista pikalinkeistä suoraan suosituimpien vippisummien vertailuun:

Lainaa 100 €Lainaa 200 €Lainaa 400 €Lainaa 500 €Lainaa 1000 €Lainaa 2000 €

Ilmainen pikavippi

Uusien asiakkaiden on mahdollista saada joiltain lainapalveluilta koroton, tai jopa ilmainen pikavippi. Jos et siis ole kyseisten yritysten asiakkaana, suosittelemme hyödyntämään uuden asiakkaan edut.

Uusi luottoja sääntelevä laki astui voimaan 1.9.2019 ja tämän seurauksena ilmaiset pikavipit käytönnössä poistuivat markkinoilta. Alle on päivitetty palvelut, joista on mahdollista saada pikavippi tarjoushintaan myös lakimuutoksen jälkeen.

Ferratum Joustava on uusille asiakkaille koroton ja kuluton pikavippi. Ferratumilta saat ilmaisen pikavipin aina 4000 euroon asti, sillä Ferratum markkinoi pikavipilleen 14 vuorokauden peruutusoikeutta. Jos peruutusoikeutta ei ole tarvetta käyttää, pikavipille tulee hinnaston mukaiset, normaalit kulut.

Ferratumin tarjoama peruutusoikeudellinen pikavippi on vain uusille asiakkaille tarkoitettu sopimusetu, jonka ansiosta tuotetta voi testata turvallisesti. Myös vanhoille asiakkaille on aika ajoin etuja, mutta tällä hetkellä Ferratumilla ei ole kampanjakoodia vanhoille asiakkaille. Ilmoitamme aktiivisista kampanjoista tällä sivulla. Vanhoille asiakkaille Ferratum on kuitenkin uuden hinnoittelun ansiosta yksi edullisimmista pikavipeistä. Esimerkiksi 500 € pikavippi 3 kuukaudeksi maksaa vain noin 50 €.

Ferratumille hakemuksen voivat tehdä kaikki 21 vuotta täyttäneet suomalaiset. Lainahakemuksen voi tehdä viikon jokaisena päivänä ja hakemuksia käsitellään kello 7 - 23 välisenä aikana.

Siirry palveluun ❯❯

Credit24 on suosittu lainapalvelu, jonka kautta uusien asiakkaiden on mahdollista saada ensimmäinen pikavippi koroitta. Myönnettävä pikavippi voi olla 100 - 4000 € ja myönnettävä luottoraja riippuu täysin lainanhakijan taloudellisesta tilanteesta. Tästä syystä emme pysty tarkasti kertomaan, mikä on kulloinkin tarjottava, koroton lainasumma. Oman luottorajan saa selville tekemällä ilmaisen lainahakemuksen.

Jotta Credit24:n pikavippi olisi täysin koroton, tulee se maksaa kokonaisuudessaan pois ensimmäisen kuukauden aikana. Täysin ilmainen pikavippi ei ole, sillä Credit24 laskuttaa aina tilinhoitomaksun. Tilinhoitomaksu on lainasummasta riippuen 0,75 - 12 €.

Credit24:n vippi on suosittu, koska se ei sisällä mitään ylimääräisiä kuluja, kuten avausmaksua tai nostopalkkiota. Kaikki kulut sisältyvät ennakkoon ilmoitettuun kuukausierään. Kuukausierän halutulle lainasummalle ja laina-ajalle näkee selkeästi sivuston laskurista.

Hakemuksen voivat tehdä kaikki 19 vuotta täyttäneet suomalaiset. Credit24 käsittelee hakemuksia viikon jokaisena päivänä ja pikavipin saa nopeasti tilille.

Siirry palveluun ❯❯

Kaikkiaan kolme palvelua tarjoaa tällä hetkellä pikavipin uudelle asiakkaalle edun kanssa. Kaikki uuden asiakkaan etuja tarjoavat palvelut on esitelty tarkemmin artikkelissa Koroton pikavippi.

Suosittelemamme pikavippiyritykset

Jos olet hyödyntänyt yllä olevat korottomat tarjoukset tai tarvitset pikavippiä pidemmällä maksuajalla, suosittelemme tutustumaan alla oleviin lainayrityksiin. Suosittelemme näitä lainantarjoajia, koska ne tarjoavat kilpailukykyiset hinnat ja mahdollisuus saada pikavippi on korkeampi, kuin listan ulkopuolisilla toimijoilla. Lisäksi listan toimijat ovat saaneet hyvää palautetta asiakkailta, joille pikavippi on myönnetty.

Vivus -pikavippi on yksi pisimpään Suomen markkinoilla toimineista lainapalveluista. Vivus tarjoaa asiakkailleen 300 - 600 € pikavippiä 4 kuukaudeksi edullisilla kuluilla. Palvelu on erittäin suosittu, sillä pikavippi myönnetään Vivuksen toimesta jopa 66 % hakijoista.

Vivuksen pikavipeissä kulurakenne on erittäin selkeä. Pikavipin kulut koostuvat 5 € avauspalkkiosta sekä 20 % nimelliskorosta. Vivuksen etusivulta löytyy laskuri, josta näkee, miten pikavippi maksetaan takaisin ja paljon kokonaiskulut ovat. Esimerkiksi 300 € pikavippi maksaa vain 19,96 €.

Hakemuksen Vivukselle voivat tehdä kaikki 20 vuotta täyttäneet suomalaiset, joilla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Lainapalvelu on avoinna viikon jokaisena päivänä kello 7 - 23. Tarkemmat, esimerkiksi pyhien aikataulut, löydät Vivuksen sivustolta.

Bank Norwegian on vuonna 2016 Suomen markkinoille tullut lainapalvelu, josta on mahdollista saada pikavippi aina 1000 eurosta 60 000 euroon asti. Palvelu on suosittu, koska sen lainanmyöntämisprosentti on suhteellisen korkea. Bank Norwegian tarjoaa myös mahdollisuutta lainojen yhdistämiseen. Bank Norwegianin pikavipissä summa ja laina-aika ovat kiinteät. Toki pikavipin voi halutessaan maksaa ennenaikaisesti takaisin. Nimellinen vuosikorko Bank Norwegianilla on 6,99 - 19,99 % riippuen lainanhakijan taloudellisesta tilanteesta.

Hakemuksen voivat tehdä kaikki 23 vuotta täyttäneet suomalaiset, joilla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Tehdessäsi lainahakemusta syötä henkilötunnuksessa mahdollisesti olevat kirjaimet ISOILLA kirjaimilla.

Haenyt.fi on palvelu, jonka kautta voit saada lainatarjouksen jopa yli 20 eri lainayritykseltä yhdellä hakemuksella. Palvelun käyttö on yksinkertaista, sillä sinun tarvitsee täyttää vain yksi lainahakemus sivustolla, jonka jälkeen Haenyt.fi lainanvälityspalvelu toimittaa hakemuksen yhteistyökumppaneilleen. Tämän jälkeen saat lainatarjoukset sähköpostiisi ja tarjouksista voit valita sinulle sopivimman lainan. Halutessasi voit olla hyväksymättä mitään tarjouksista, sillä palvelu sekä lainatarjoukset ovat ilmaisia.

Haenyt.fi -palvelun kautta voi kysyä lainatarjouksen aina 500 eurosta 60 000 euroon asti. Lainatuote on kulutusluotto, eli hakemusta tehdessäsi määrität laina-ajan, jonka lainallesi haluat. Saat hakemusta tehdessäsi alustavan tiedon lainan lyhennyserän suuruudesta, mutta lopulliset tarjoukset saat sähköpostiisi. Tarjous saattaa poiketa hakemuksestasi, riippuen antamistasi tiedoista. Hakemuksen voivat tehdä kaikki 20 vuotta täyttäneet suomalaiset.

Haenyt.fi palvelun ohella myös Lendo on tunnettu palvelu, jonka avulla pikavippi on helppoa kilpailuttaa usealla lainanantajalla. Pienin pikavippi, mitä Lendon kautta voi hakea on 500 €. Suurimmillaan kilpailutettava laina voi olla 60 000 €. Lendon vahvuuksia ovat selkeä ja nopea hakemusprosessi sekä kattava yhteistyöverkosto, josta löytyy useimmalle hakijalle sopiva pikavippi.

Hakemuksen yhteydessä lainalle voi toivoa maksuaikaa aina 1 vuodesta 15 vuoteen asti. Lopullinen laina-aika määräytyy lainantarjoajien tarjousten perusteella. Samoin lopullinen hinta määräytyy tarjousten perusteella. Lendo ilmoittaa sivustollaan todellisen vuosikoron olevan 4,99 - 38 % välillä. Pikavipin vuosikorkoon vaikuttaa myös lainasumma; mitä pienempi pikavippi, sitä suurempi todellinen vuosikorko yleensä on.

Lendon palvelun kautta pikavipit voi kilpailuttaa kaikki täysi-ikäiset henkilöt, muita vaatimuksia ei ole.

Credigo on pikavippiä tarjoava yritys, josta voi hakea 500 - 5000 € luottoa pidemmällä maksuajalla. Lyhin laina-aika on palvelussa 2 vuotta ja pisimmillään maksuaikaa voi saada jopa 10 vuotta, riippuen lainattavasta summasta. Hinnoiltaan Credigo on kilpailukykyinen, varsinkin suuremmissa pikavippisummissa. Lisäksi Credigon hinnoittelu on selkeä ja lainan kokonaiskustannukset näkee jo lainaa haettaessa. Kaikki kustannukset koostuvat kiinteästä 19,95 % nimelliskorosta ja tilinhoitopalkkiosta. Mitään muita kuluja ei peritä.

Pikavipin voi Credigolta hakea kaikki 20 vuotta täyttäneet suomalaiset, joilla on kotiosoite Suomessa ja suomalainen pankkitili. Credigo tarkistaa lainahakemukset arkipäivisin kello 9 - 20 ja viikonloppuisin kello 10 - 18 välillä. Kun laina on hyväksytty, maksetaan se tilillesi.

Suosituimmat pikavippisummat

Löydä edullisin pikavippi - Myös mobiililla

Ylivoimaisesti eniten haetaan 100 € ja 200 € pikavippejä. Näitä haetaan noin kaksi kertaa enemmän kuin muita summia yhteensä. Muita suosittuja summia ovat 300 €, 400 €, 500 € ja lisäksi 1000 € pikavipit. Näiden lisäksi paljon on lisääntynyt 2000 € pikavippien haut.

100 - 400 €

Uusien asiakkaiden on mahdollista saada 100 - 400 € pikavippi korottomasti tai kuluttomasti seuraavilta tarjoajilta: Credit24 ja Ferratum.

Näissä palveluissa laina-aika uusille asiakkaille on 14 - 30 vuorokautta ja lisämaksusta laina-aikaa voi pidentää. Jotta Credit24 ja Ferratum myöntävät pikavipin, tulee hakijan olla Credit24:n osalta vähintään 19-vuotias ja Ferratumin osalta vähintään 21-vuotias. Lisäksi luottotietojen tulee luonnollisesti olla kunnossa.

Jos olet valmis maksamaan hieman korkoa vipille, yksi edullisimmista vaihtoehdoista on Limiitti.fi. Esimerkiksi 400 € vipin saat muutaman euron kuluilla 1 kuukaudeksi. Limiitti on kuluiltaan selkeä vaihtoehto, sillä se ei peri uusilta asiakkailta koron ja tilinhoitopalkkion lisäksi mitään ylimääräisiä kuluja.

Lainaa 100 €Lainaa 200 €Lainaa 300 €Lainaa 400 €

500 €

Kuluttomissa 500 € pikavipeissä on samat tarjoajat. Myös lainaehdot ovat lainantarjoajilla samat: Ferratum myöntää pikavippiä 21-vuotiaille, kun taas Credit24 tarjoaa sitä 19 vuotta täyttäneille.

Jos pikavipistä on taas valmis hieman maksamaan, nousevat Limiitti ja Credigo varteenotettavaksi vaihtoehdoiksi. Heiltä saa esimerkiksi 1 kuukaudeksi vipin alle 10 € kokonaiskuluilla.

Lainaa 500 €

1000 €

Tuhannen euron pikavipeissä on kaksi lainantarjoajaa, jotka tarjoavat pikavipin korottomana: Credit24 ja Ferratum. Lainaehdot ovat samat kuin pienemmissä lainasummissa.

Haenyt.fi tarjoaa 1000 € vipeissä kilpailukykyisen hinnan pidemmillä laina-ajoilla: esimerkiksi vuodeksi 1000 € pikavipin saa 71 € kokonaiskuluilla. Maksuajaksi voi valita, lainasummasta riippuen, 1 - 15 vuotta ja kulut määräytyvät laina-ajan mukaan.

Lainaa 1000 €

2000 €

Jos aika ajoin esiintyviä alekoodikampanjoita ei lasketa mukaan, tällä hetkellä Credit24 ja Ferratum ovat ainoat lainapalvelut, jotka tarjoavat uusille asiakkailleen 2000 euron pikavippiä ilman kuluja. Kuluton laina-aika on 14 - 30 vuorokautta. Jos lainaa ei maksa kokonaisuudessaan tämän ajan sisällä takaisin, lisätään ylimenevälle jaksolle normaalit korkokulut.

2000 € pikavipeissä Bank Norwegian on yksi edullisimmista vaihtoehdoista hieman pidemmillä laina-ajoilla. Esimerkiksi 6 kuukaudeksi Bank Norwegian myöntää 2000 € lainan 128 € kuluilla.

Muita kilpailukykyisiä, 2000 € vippejä pitkällä maksuajalla, tarjoavat muun muassa Haenyt.fi ja Bank Norwegian.

Lainaa 2000 €

Pikavippi ilman vakuuksia

Pikavippi ilman vakuuksia on laina, johon et tarvitse esimerkiksi toista henkilöä tai omaisuutta vakuudeksi. Miltei kaikki pikavipit ovat lainoja, joissa et tarvitse vakuuksia. Huomioithan, että vakuudettomalla pikavipillä ei tarkoiteta lainaa, jossa ei tarvitse todistaa tulotasoasi. Kaikki pikavippiä tarjoavat yritykset vaativat tänä päivänä todistuksen tuloistasi.

Esimerkki vakuudellisesta lainasta on pankista haettava asuntolaina. Asuntolainassa usein itse asunto toimii vakuutena osalle lainasummasta. Jos et jostain syystä pysty maksamaan asuntolainaa, siirtyy vakuus pankille, eli tässä tapauksessa asunto. Lainavakuus siis on lainanantajan turva tapauksissa, joissa lainaaja ei pysty maksamaan lainaansa takaisin.

Vakuudeton pikavippi on kalliimpaa

Jos yritys lainaa ilman vakuuksia, kuten useissa pikavipeissä näin on, ottaa yritys isomman riskin lainan takaisinsaamisen suhteen. Riskistä johtuen lyhytaikaisilla lainoilla on suurempi korko. Kaikki eivät maksa pikavippejä takaisin ja tästä syntyy kustannuksia. Jos kaikki lainaajat pystyisivät maksamaan lainansa takaisin, olisi yrityksillä pienempi riski lainata rahaa ja sitä pystyttäisiin lainaamaan pienemmällä korolla.

Osalle sivustollamme esitellyistä yrityksistä on mahdollista tarjota myös vakuuksia. Tällöin lainaa saa edullisemmalla korolla. Vakuudellisen lainan hakeminen tosin saattaa kestää hieman pidempään, koska vakuuksien olemassaolo tulee tarkistaa.

Mitä tarjota vakuudeksi?

Vakuudeksi voi tarjota kiinteää omaisuutta, kuten esimerkiksi autoa. Yleisin tapa netistä haettavissa lainoissa on kuitenkin käyttää henkilötakausta. Henkilötakauksella tarkoitetaan sitä, että sinulla on joku tuttu tai sukulainen takaamassa, että maksat lainasi takaisin. Henkilötakaajan tiedot tarkistetaan lainanhakuprosessissa ja jos tiedot ovat kunnossa, saat lainaa.

Jos jätät lainan maksamatta, lainasi henkilötakaaja joutuu sen maksamaan.

Onko mahdollista saada pikavippi heti tilille?

Pikavipin saaminen heti tilille on hankalaa, sillä tänä päivänä laki vaatii lainayrityksiä tarkistamaan lainanhakijoiden palkkatulot ennen pikavipin myöntämistä. Vaikkei pikavippi heti tilille tulisikaan, on se silti mahdollista saada suhteellisen nopeasti, jopa alle tunnissa.

Jotta pikavippi myönnettäisiin mahdollisimman nopeasti, toimita palkka- tai tulotodistus sähköisessä muodossa sitä pyydettäessä. Pienemmät pikavippisummat myönnetään helpommin heti, eli hae lainaa vain sen verran, kuin tarvitset.

Jotta voisit tulevaisuudessa saada pikavipin heti tilille, jopa yöllä, on joustoluotto järkevin vaihtoehto.

Joustoluotto on tilityyppinen laina. Tililtä voit tehdä luottorajaan asti nostoja, milloin tahansa. Joustoluoton hakeminen ennakkoon on järkevää, sillä itse luoton hakeminen on ilmaista, maksat vasta käyttäessäsi luottoa. Jos siis sinulla tulee tilanteita, että tarvitset pikavippiä heti, hae joustoluottoa ennakkoon.

Mitä pienempi laina on kyseessä, sitä helpommin sen saa nopeasti tilille. Jos lainalla on siis kiire, niin unohda kulutusluotot ja vertaislainat, nopeimman lainapäätöksen saat joustoluotoista ja pikavipeistä.

Pikavippiä sääntelevä laki kiristyi 1.9.2019

Kuluttajille kohdistettavia luottoja sääntelevä laki kiristyi 1.9.2019 ja tämä aiheutti muutoksia miltei kaikkien pikavippiä tarjoavien palveluiden tuotteisiin. Osa palveluista myös lopetti toimintansa. Muun muassa seuraavanlaisia muutoksia markkinoilla tapahtui:

Miten laki sitten muuttui? Alla on luoteltuna tärkeimmät muutokset, joilla on vaikutusta tarjolla oleviin pikavippeihin.

Mikä on pikavipin vuosikorko?

Uudessa lainsäädännössä todellista vuosikorkoa ei ole rajoitettu, ainoastaan nimelliskorkoa. 1.9.2019 jälkeen myönnetyn pikavipin vuotuinen nimelliskorko saa olla korkeintaan 20 %. Ennen rajoitettiin todellista vuosikorkoa ja se sai olla korkeintaan 50 %.

Paljon muita kuluja pikavipissä voi olla?

Muita kuluja, kuten esimerkiksi avaus- tai tilinhoitopalkkioita, saa olla 0,01 % haetun lainan määrästä päivätasolla. Vuodessa näitä kuluja saa olla korkeintaan 150 €.

Muiden kulujen minimiraja on kuitenkin asetettu 5 euroon, jos luottosopimus on voimassa vähintään 30 päivää.

Mitä lainasummia pikavippilaki koskee?

Uusi pikavippilaki koskee kaikkia lainasummia ja lainoja. Ainoastaan esinevakuudelliset lainat, kuten asuntolainat, on jätetty lain ulkopuolelle. Ennen pikavippilaki koski vain yli 2000 € luottoja.

Mitä sanktioita lain rikkomisesta tulee?

Jos luotonantaja rikkoo uutta pikavippilakia, eli esimerkiksi luottokustannusten enimmäismääriä koskevia rajoja, kuluttajalla ei ole velvollisuutta maksaa luoton korkoa eikä muita luottokustannuksia lainkaan.

Pikavipin tulevaisuus

Moni on pohtinut, onko pikavipillä tulevaisuutta johtuen lain kiristymisestä. Todennäköisesti vakavaraisimmat ja luotettavat toimijat jatkavat toimintaansa ja palveluitaan tulevaisuudessakin. Pikavippien rajoittaminen ei välttämättä ole paras vaihtoehto ehkäistä velkaantumista. Rahaa haetaan tarpeeseen ja jos ei olisi pikavippiä, raha haettaisiin jostain muualta.

Tulevaisuudessa pikavippien määrät voivat vähetä, mutta lainasummat tulevat kasvamaan. Jo nyt suurin osa pikavippiä tarjoavista yrityksistä tarjoaa tuhansien eurojen lainoja pitkällä maksuajalla. Ennen lakiuudistuksia tämä oli hyvin harvinaista. Pankit lobbaavat paljon pikavippien kieltämisen puolesta, koska ne vievät heiltä asiakkaita. Todellisuushan nimittäin on, että pikavippi on usein kokonaiskuluineen edullisempaa lainaa kuin pankista myönnetty kulutusluotto.

Pikavippi vai kulutusluotto?

Kannattaako ottaa pikavippi vai kulutusluotto? Vastaus riippuu täysin siitä, mikä on tarpeesi. Kulutusluotto on summaltaan isompi ja laina-ajaltaan pidempi kuin pikavippi. Pikavippi soveltuu hyvin esimerkiksi äkillisen ja yllättävän laskun maksuun, kun taas kulutusluotto isompaan hankintaan, kuten esimerkiksi autoon.

Kulutusluotto vaatii usein vakuudet tuloista tai takuun lainalle. Pikavippi myönnetään suuruutensa takia helpommin.

Anna arviosi

Löysitkö Pikavippi -artikkelista sinulle sopivan tuotteen? Anna tähtiarvio:

4,13 / 5 (128 ääntä)
Vertailemme lainoja, joiden minimi laina-aika on 3 kuukautta ja maksimi laina-aika on 180 kuukautta. Lainatuotteet on mahdollista maksaa takaisin myös aikaisemmin, ilman ylimääräisiä korkokuluja. Todellinen vuosikorko riippuu valitusta lainatuotteesta, lainasummasta sekä laina-ajasta, ja se voi olla välillä 4,0 % ja 38,0 %. Lainaesimerkki: Kun 10 000 € laina maksetaan takaisin 5 vuodessa, takaisinmaksettava kokonaissumma on 12 866,64 €. Kuluja syntyy siis 2 866,64 € ja todellinen vuosikorko on 10,91 %.