» 
   

Pikavippi

Pikavippi on nopeasti myönnettävä, vakuudeton lainatuote, äkilliseen rahantarpeeseen. Nykyisin pikavippi on mahdollista saada hyvinkin pitkällä takaisinmaksuajalla ja maksuaika riippuu myös lainattavasta summasta: mitä suurempi summa, sitä pidempää maksuaikaa yleensä tarjotaan. Eniten haetaan 100 - 1000 € vippejä.

Pikavipit kannattaa aina vertailla, sillä hinnoissa on suuriakin eroja. Sivustoltamme löytyy kattava pikavippivertailu, jossa on tuhansia eri pikavippejä. Halutessasi pääset alla olevista pikalinkeistä suoraan suosituimpien vippisummien vertailuun:

Lainaa 100 €Lainaa 200 €Lainaa 400 €Lainaa 500 €Lainaa 1000 €Lainaa 2000 €

Ilmainen pikavippi

Uusien asiakkaiden on mahdollista saada joiltain lainapalveluilta ilmainen pikavippi. Jos et siis ole kyseisten yritysten asiakkaana, suosittelemme hyödyntämään uuden asiakkaan edut. Suosituimman edun tarjoaa Suomilimiitti, jolta on mahdollista saada 2000 € pikavippi ilmaiseksi jopa 2 kuukaudeksi.

Suomilimiitti tarjoaa tällä hetkellä Suomen suurinta korotonta pikavippiä, jopa yli 60 vuorokauden maksuajalla, uusille asiakkailleen. Yrityksen tarjoama 2000 € pikavippi on koroton, jos se maksetaan takaisin viimeistään lainanhakua seuraavan kuun loppuun mennessä. Voit siis saada korotonta ja kulutonta maksuaikaa jopa yli 60 vuorokautta, jos haet pikavipin alkukuusta.

Normaalisti Suomilimiitin kuluton summa on 1000 €, mutta palvelussa on tarjouskampanja meneillään ja kampanja on voimassa toistaiseksi.

Suurin pikavippi, jonka Suomilimiitti myöntää sekä uusille että vanhoille asiakkailleen on 2000 €. Vippi on mahdollista maksaa takaisin joko kerralla tai sitä voi lyhentää haluamissaan erissä. Minimilyhennys on 12,5 % avoimesta lainasaldosta, mutta kuitenkin vähintään 50 €.

Lainapalvelu on avoinna viikon jokaisena päivänä, kello 8 - 22 välisenä aikana. Hakemuksen voivat tehdä kaikki 21 vuotta täyttäneet suomalaiset.

Siirry palveluun >>

Ferratum Joustava on uusille asiakkaille koroton ja kuluton pikavippi. Ferratumilta saat ilmaisen pikavipin aina 2000 euroon asti. Laina-aika korottomassa pikavipissä on 30 vuorokautta, jonka jälkeen pikavipille tulee hinnaston mukaiset kulut.

Ferratumin tarjoama kuluton ja koroton pikavippi on vain uusille asiakkaille tarkoitettu tarjous. Myös vanhoille asiakkaille on aika ajoin etuja, mutta tällä hetkellä Ferratumilla ei ole kampanjakoodia vanhoille asiakkaille. Ilmoitamme aktiivisista kampanjoista tällä sivulla.

Ferratum tarjoaa myös Prime -lainaa, joka on 3000 - 20 000 € kulutusluotto 1 - 10 vuoden takaisinmaksuajalla.

Joustavan osalta hakemuksen Ferratumille voivat tehdä kaikki 21 vuotta täyttäneet suomalaiset. Prime -lainassa hakijan tulee olla vähintään 25 vuotta täyttänyt. Lainahakemuksen voi tehdä viikon jokaisena päivänä, mutta uusien asiakkaiden hakemuksia käsitellään arkisin kello 8 - 20.

Siirry palveluun >>

Credit24 on suosittu lainapalvelu, jonka kautta uusien asiakkaiden on mahdollista saada ensimmäinen pikavippi kuluitta. Myönnettävä pikavippi voi olla 100 - 4000 € ja myönnettävä luottoraja riippuu täysin lainanhakijan taloudellisesta tilanteesta. Tästä syystä emme pysty tarkasti kertomaan, mikä on kulloinkin tarjottava, kuluton lainasumma. Oman luottorajan saa selville tekemällä ilmaisen lainahakemuksen.

Jotta Credit24:n pikavippi olisi täysin kuluton, tulee se maksaa kokonaisuudessaan pois ensimmäisen kuukauden aikana.

Credit24:n vippi on suosittu, koska se ei sisällä mitään ylimääräisiä kuluja, kuten avausmaksua, tilinhoitomaksua tai nostopalkkiota. Kaikki kulut sisältyvät ennakkoon ilmoitettuun kuukausierään.

Hakemuksen voivat tehdä kaikki 19 vuotta täyttäneet suomalaiset. Credit24 käsittelee hakemuksia viikon jokaisena päivänä ja pikavipin saa nopeasti tilille.

Siirry palveluun >>

Blue Finance lainapalvelu tarjoaa uusille asiakkailleen 100 - 300 € pikavipin korottomasti ja kuluttomasti 14 vuorokaudeksi. Maksuaikaa on mahdollista pidentää 12 kuukauteen, mutta tällöin lainalle tulee korkokuluja.

Sekä uusien että vanhojen asiakkaiden on mahdollista hakea Blue Financelta 5000 euron joustoluottoa tai 100 - 700 euron pikavippiä. Joustoluotossa takaisinmaksuaika määräytyy lainasumman mukaan ja pikavipissä laina-aika on aina 1 vuosi.

Tällä hetkellä Blue Finance tarjoaa jopa 5000 € joustoluoton kuluitta uusille asiakkaille alennuskoodilla TUNTITILI. Koodi on voimassa toistaiseksi ja tarkemmat ohjeet koodin käyttämiseen löydät Blue Finance -yritysesittelystämme.

Sekä pikavippiä että joustoluottoa voivat hakea kaikki 18 vuotta täyttäneet. Lainapalvelu on avoinna viikon jokaisena päivänä, kello 7 - 23 välisenä aikana.

Siirry palveluun >>

Vivus -pikavippi on yksi pisimpään Suomen markkinoilla toimineista lainapalveluista. Vivus tarjoaa uusille asiakkailleen 50 - 400 € pikavippiä 30 vuorokaudeksi ilman kuluja. Vanhojen asiakkaiden on mahdollista saada pikavippiä aina 2010 euroon asti.

Vivuksen pikavipeissä laina-ajaksi voi valita 3 - 30 vuorokautta. Vanhat asiakkaat saavat maksuaikaa korkeintaan 61 vuorokautta. Hakemuksen voivat tehdä kaikki 20 vuotta täyttäneet suomalaiset, joilla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Lainapalvelu on avoinna viikon jokaisena päivänä. Tarkemmat ja esimerkiksi pyhien aikataulut löydät Vivuksen sivustolta.

Siirry palveluun >>

Kaikkiaan kuusi palvelua tarjoaa tällä hetkellä ilmaisen pikavipin. Kaikki uuden asiakkaan etuja tarjoavat palvelut on esitelty tarkemmin artikkelissa Koroton pikavippi.

Suosittelemamme pikavippiyritykset

Jos olet hyödyntänyt yllä olevat korottomat tarjoukset tai tarvitset pikavippiä pidemmällä maksuajalla, suosittelemme tutustumaan alla oleviin lainayrityksiin. Suosittelemme näitä lainantarjoajia, koska ne tarjoavat kilpailukykyiset hinnat ja mahdollisuus saada pikavippi on korkeampi, kuin listan ulkopuolisilla toimijoilla. Lisäksi listan toimijat ovat saaneet hyvää palautetta asiakkailta, joille pikavippi on myönnetty.

Haenyt.fi on palvelu, jonka kautta voit saada lainatarjouksen jopa yli 20 eri lainayritykseltä yhdellä hakemuksella. Palvelun käyttö on yksinkertaista, sillä sinun tarvitsee täyttää vain yksi lainahakemus sivustolla, jonka jälkeen Haenyt.fi lainanvälityspalvelu toimittaa hakemuksen yhteistyökumppaneilleen. Tämän jälkeen saat lainatarjoukset sähköpostiisi ja tarjouksista voit valita sinulle sopivimman lainan. Halutessasi voit olla hyväksymättä mitään tarjouksista, sillä palvelu sekä lainatarjoukset ovat ilmaisia.

Haenyt.fi -palvelun kautta voi kysyä lainatarjouksen aina 500 eurosta 50 000 euroon asti. Lainatuote on kulutusluotto, eli hakemusta tehdessäsi määrität laina-ajan, jonka lainallesi haluat. Saat hakemusta tehdessäsi alustavan tiedon lainan lyhennyserän suuruudesta, mutta lopulliset tarjoukset saat sähköpostiisi. Tarjous saattaa poiketa hakemuksestasi, riippuen antamistasi tiedoista. Hakemuksen voivat tehdä kaikki 20 vuotta täyttäneet suomalaiset.

Bondora on vuonna 2009 perustettu palvelu, joka tarjoaa pikavippiä Suomen lisäksi Virossa ja Espanjassa. Lainasummat, joita palvelu tarjoaa ovat 500 - 10 000 €. Maksuaikaa voi hakea lainasummasta riippuen jopa 5 vuotta. Lainatarjous on yksilöllinen ja tarjouksen saa tekemällä ilmaisen lainahakemuksen.

Bondora markkinoi palveluaan erittäin nopeana ja lainatarjouksen voi saada jopa minuuteissa. Lainanhakijan tulee kuitenkin huomioida, että pankkisiirto kestää noin 3 - 5 vuorokautta hyväksymisen jälkeen. Lainanmyönnössä hyödynnetään Instantor-palvelua.

Bondoran palvelu on suosittu, koska ilmainen hakemusprosessi on nopea ja hinnoiltaan palvelu on kilpailukykyinen. Bondoran vippiä voivat hakea 21 vuotta täyttäneet suomalaiset.

Bank Norwegian on vuonna 2016 Suomen markkinoille tullut lainapalvelu, josta on mahdollista saada pikavippi aina 1000 eurosta 60 000 euroon asti. Palvelu on suosittu, koska sen lainanmyöntämisprosentti on suhteellisen korkea. Bank Norwegian tarjoaa myös mahdollisuutta lainojen yhdistämiseen. Bank Norwegianin pikavipissä summa ja laina-aika ovat kiinteät. Toki pikavipin voi halutessaan maksaa ennenaikaisesti takaisin. Nimellinen vuosikorko Bank Norwegianilla on 8,99 - 22,49 % riippuen lainanhakijan taloudellisesta tilanteesta.

Hakemuksen voivat tehdä kaikki 23 vuotta täyttäneet suomalaiset, joilla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Tehdessäsi lainahakemusta syötä henkilötunnuksessa mahdollisesti olevat kirjaimet ISOILLA kirjaimilla.

Ostosraha on tunnettu, suomalaisen OPR-Vakuuden tarjoama palvelu, jonka tuotteena on hinnnoittelultaan selkeä kulutusluotto. Ostosrahan etusivulta löytyy selkeä hintalaskuri, joka ilmoittaa sekä kulut että kuukausierän suuruuden halutulle lainalle. Selkeä ja läpinäkyvä hinnoittelu on Ostosrahan yksi suurimmista valteista.

20-vuotiaiden on mahdollista saada Ostosrahalta 400 € pikavippi 1 - 2 vuodeksi. 21 vuotta täyttäneet voivat taas saada 400 - 5000 € vipin 1 - 6 vuodeksi. Lisäksi vanhojen asiakkaiden on mahdollista korottaa laina jopa 10 000 euroon. Ostosrahan lainojen todellinen vuosikorko on maksimissaan 49,93 %. Löydät vertailustamme kaikki Ostosrahan 400 - 5000 € lainasummat.

Ekstraluotto tarjoaa 2100 € tililuottoa ilman vakuuksia ja korkoa kuukaudeksi. Jos lainan maksaa takaisin kuukauden sisällä, ei sille tule korkoa, vaan lainan hinta koostuu ainoastaan nostopalkkiosta. Tililuoton hakeminen on ilmaista ja kuluja tulee nostojen mukaan. Ekstraluoton minimilyhennys on 10 % jäljellä olevasta lainasta kuukaudessa, eli yksi markkinoiden alhaisimmista lyhennysmääristä.

Palvelun sivustolta löytyvän hinnaston mukaan nostopalkkio on 19 % nostettavasta lainasummasta ja vuotuinen nimelliskorko on 106,8 %.

Ekstraluotto on jo vuodesta 2006 asti toiminut palvelu. Se on helppo vararahasto, jolta on helppo tehdä tarpeen tullen nostoja. Ekstraluoton tilin voivat avata kaikki 21 vuotta täyttäneet suomalaiset, joilla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Suosituimmat pikavippisummat

Löydä edullisin pikavippi - Myös mobiililla

Ylivoimaisesti eniten haetaan 100 € ja 200 € pikavippejä. Näitä haetaan noin kaksi kertaa enemmän kuin muita summia yhteensä. Muita suosittuja summia ovat 300 €, 400 €, 500 € ja lisäksi 1000 € pikavipit. Näiden lisäksi paljon on lisääntynyt 2000 € pikavippien haut.

100 - 400 €

Uusien asiakkaiden on mahdollista saada 100 - 400 € pikavippi korottomasti ja kuluttomasti seuraavilta tarjoajilta: Credit24, Ferratum, Suomilimiitti ja Vivus. Lisäksi Blue Financelta on uusien asiakkaiden mahdollista hakea ilmaista vippiä aina 300 euroon asti.

Edellä mainituista toimijoista pisimmän laina-ajan tarjoaa Suomilimiitti, jolla kuluton laina-aika on parhaimmillaan jopa yli kaksi kuukautta. Suomilimiitille laina tulee maksaa takaisin viimeistään pikavipin otosta seuraavan kuun loppuun mennessä. Lainaa voivat hakea kaikki 21 vuotta täyttäneet suomalaiset, joiden luottotiedot ovat kunnossa.

Toiseksi pisimmän 100 - 400 € pikavipin myöntävät Credit24, Ferratum ja Vivus. Näissä palveluissa laina-aika uusille asiakkaille on 30 vuorokautta ja lisämaksusta laina-aikaa voi pidentää. Jotta Credit24, Ferratum ja Vivus myöntävät pikavipin, tulee hakijan olla Credit24:n osalta vähintään 19-vuotias, Vivuksen osalta vähintään 20-vuotias ja Ferratumin osalta vähintään 21-vuotias. Lisäksi luottotietojen tulee luonnollisesti olla kunnossa.

Myös Blue Finance tarjoaa miltei samoilla ehdoilla pikavippiä kuin yllä mainitut palvelut, mutta Blue Financelta lainaa voivat hakea kaikki 18 vuotta täyttäneet. Blue Financella laina-aika on korottomissa 14 vuorokautta ja ilmainen vippi on suuruudeltaan 100 - 300 euroa.

Jos olet valmis maksamaan hieman korkoa vipille, yksi edullisimmista vaihtoehdoista on Limiitti.fi. Esimerkiksi 400 € vipin saat 15 euron kuluilla 1 kuukaudeksi. Limiitti on kuluiltaan selkeä vaihtoehto, sillä se ei peri uusilta asiakkailta koron lisäksi mitään ylimääräisiä kuluja.

Lainaa 100 €Lainaa 200 €Lainaa 300 €Lainaa 400 €

500 €

Kuluttomissa 500 € pikavipeissä on muuten samat tarjoajat, mutta Blue Finance ja Vivus eivät myönnä uusille asiakkaille 500 euron kulutonta lainaa. Myös lainaehdot ovat lainantarjoajilla samat: pisin laina-aika on Suomilimiitillä ja lyhin Credit24:lla ja Ferratumilla.

Suomilimiitti ja Ferratum myöntävät pikavippiä 21-vuotiaille, kun taas Credit24 tarjoaa sitä 19 vuotta täyttäneille.

Jos pikavipistä on taas valmis hieman maksamaan, nousevat Limiitti ja Credigo varteenotettavaksi vaihtoehdoiksi. Heiltä saa esimerkiksi 1 kuukaudeksi vipin alle 20 € kokonaiskuluilla.

Lainaa 500 €

1000 €

Tuhannen euron pikavipeissä on kolme lainantarjoajaa, jotka tarjoavat pikavipin korottomana: Credit24, Ferratum ja Suomilimiitti. Lainaehdot ovat samat kuin pienemmissä lainasummissa, eli esimerkiksi Suomilimiitille laina tulee maksaa takaisin seuraavan kuun loppuun mennessä.

Haenyt.fi tarjoaa 1000 € vipeissä kilpailukykyisen hinnan pidemmillä laina-ajoilla: esimerkiksi vuodeksi 1000 € pikavipin saa 71 € kokonaiskuluilla. Maksuajaksi voi valita, lainasummasta riippuen, 1 - 15 vuotta ja kulut määräytyvät laina-ajan mukaan.

Lainaa 1000 €

2000 €

Jos aika ajoin esiintyviä alekoodikampanjoita ei lasketa mukaan, tällä hetkellä Credit24, Ferratum ja Suomilimiitti ovat ainoat lainapalvelut, jotka tarjoavat uusille asiakkailleen 2000 euron pikavippiä ilman kuluja. Kuluton laina-aika on 1 - 2 kuukautta. Jos lainaa ei maksa kokonaisuudessaan tämän ajan sisällä takaisin, lisätään ylimenevälle jaksolle normaalit korkokulut.

2000 € pikavipeissä Bank Norwegian on yksi edullisimmista vaihtoehdoista hieman pidemmillä laina-ajoilla. Esimerkiksi 6 kuukaudeksi Bank Norwegian myöntää 2000 € lainan 128 € kuluilla.

Muita kilpailukykyisiä, 2000 € vippejä pitkällä maksuajalla, tarjoavat muun muassa Haenyt.fi, Euroloan ja Komplett Bank.

Lainaa 2000 €

Pikavippi ilman vakuuksia

Pikavippi ilman vakuuksia on laina, johon et tarvitse esimerkiksi toista henkilöä tai omaisuutta vakuudeksi. Miltei kaikki pikavipit ovat lainoja, joissa et tarvitse vakuuksia. Huomioithan, että vakuudettomalla pikavipillä ei tarkoiteta lainaa, jossa ei tarvitse todistaa tulotasoasi. Kaikki pikavippiä tarjoavat yritykset vaativat tänä päivänä todistuksen tuloistasi.

Esimerkki vakuudellisesta lainasta on pankista haettava asuntolaina. Asuntolainassa usein itse asunto toimii vakuutena osalle lainasummasta. Jos et jostain syystä pysty maksamaan asuntolainaa, siirtyy vakuus pankille, eli tässä tapauksessa asunto. Lainavakuus siis on lainanantajan turva tapauksissa, joissa lainaaja ei pysty maksamaan lainaansa takaisin.

Vakuudeton pikavippi on kalliimpaa

Jos yritys lainaa ilman vakuuksia, kuten useissa pikavipeissä näin on, ottaa yritys isomman riskin lainan takaisinsaamisen suhteen. Riskistä johtuen lyhytaikaisilla lainoilla on suurempi korko. Kaikki eivät maksa pikavippejä takaisin ja tästä syntyy kustannuksia. Jos kaikki lainaajat pystyisivät maksamaan lainansa takaisin, olisi yrityksillä pienempi riski lainata rahaa ja sitä pystyttäisiin lainaamaan pienemmällä korolla.

Osalle sivustollamme esitellyistä yrityksistä on mahdollista tarjota myös vakuuksia. Tällöin lainaa saa edullisemmalla korolla. Vakuudellisen lainan hakeminen tosin saattaa kestää hieman pidempään, koska vakuuksien olemassaolo tulee tarkistaa.

Mitä tarjota vakuudeksi?

Vakuudeksi voi tarjota kiinteää omaisuutta, kuten esimerkiksi autoa. Yleisin tapa netistä haettavissa lainoissa on kuitenkin käyttää henkilötakausta. Henkilötakauksella tarkoitetaan sitä, että sinulla on joku tuttu tai sukulainen takaamassa, että maksat lainasi takaisin. Henkilötakaajan tiedot tarkistetaan lainanhakuprosessissa ja jos tiedot ovat kunnossa, saat lainaa.

Jos jätät lainan maksamatta, lainasi henkilötakaaja joutuu sen maksamaan.

Onko mahdollista saada pikavippi heti tilille?

Pikavipin saaminen heti tilille on hankalaa, sillä tänä päivänä laki vaatii lainayrityksiä tarkistamaan lainanhakijoiden palkkatulot ennen pikavipin myöntämistä. Vaikkei pikavippi heti tilille tulisikaan, on se silti mahdollista saada suhteellisen nopeasti, jopa alle tunnissa.

Jotta pikavippi myönnettäisiin mahdollisimman nopeasti, toimita palkka- tai tulotodistus sähköisessä muodossa sitä pyydettäessä. Pienemmät pikavippisummat myönnetään helpommin heti, eli hae lainaa vain sen verran, kuin tarvitset.

Jotta voisit tulevaisuudessa saada pikavipin heti tilille, jopa yöllä, on joustoluotto järkevin vaihtoehto.

Joustoluotto on tilityyppinen laina. Tililtä voit tehdä luottorajaan asti nostoja milloin tahansa. Joustoluoton hakeminen ennakkoon on järkevää, sillä itse luoton hakeminen on ilmaista, maksat vasta käyttäessäsi luottoa. Jos siis sinulla tulee tilanteita, että tarvitset pikavippiä heti, hae joustoluottoa ennakkoon.

Mitä pienempi laina on kyseessä, sitä helpommin sen saa nopeasti tilille. Jos lainalla on siis kiire, niin unohda kulutusluotot ja vertaislainat, nopeimman lainapäätöksen saat joustoluotoista ja pikavipeistä.

Pikavipin tulevaisuus

Moni on pohtinut, onko pikavipillä tulevaisuutta johtuen lain kiristymisestä. Todennäköisesti vakavaraisimmat ja luotettavat toimijat jatkavat toimintaansa ja palveluitaan tulevaisuudessakin. Pikavippien rajoittaminen ei välttämättä ole paras vaihtoehto ehkäistä velkaantumista. Rahaa haetaan tarpeeseen ja jos ei olisi pikavippiä, raha haettaisiin jostain muualta.

Tulevaisuudessa pikavippien määrät voivat vähetä, mutta lainasummat tulee kasvamaan. Jo nyt suurin osa pikavippiä tarjoavista yrityksistä tarjoaa yli 2000 € lainoja. Ennen lakiuudistusta tämä oli hyvin harvinaista. Pankit lobbaavat paljon pikavippien kieltämisen puolesta, koska ne vievät heiltä asiakkaita. Todellisuushan nimittäin on, että pikavippi on usein kokonaiskuluineen edullisempaa lainaa kuin pankista myönnetty kulutusluotto.

Pikavippi vai kulutusluotto?

Kannattaako ottaa pikavippi vai kulutusluotto? Vastaus riippuu täysin siitä, mikä on tarpeesi. Kulutusluotto on summaltaan isompi ja laina-ajaltaan pidempi kuin pikavippi. Pikavippi soveltuu hyvin esimerkiksi äkillisen ja yllättävän laskun maksuun, kun taas kulutusluotto isompaan hankintaan, kuten esimerkiksi autoon.

Kulutusluotto vaatii usein vakuudet tuloista tai takuun lainalle. Pikavippi myönnetään suuruudensa takia helpommin.

Arvostele artikkeli

Oliko Pikavippi -artikkelista sinulle hyötyä? Anna tähtiarvio artikkelista:

4,12 / 5 (105 ääntä)
Vertailemme lainoja, joiden minimi laina-aika on 3 kuukautta ja maksimi laina-aika on 180 kuukautta. Lainatuotteet on mahdollista maksaa takaisin myös aikaisemmin, ilman ylimääräisiä korkokuluja. Todellinen vuosikorko riippuu valitusta lainatuotteesta, lainasummasta sekä laina-ajasta, ja se voi olla välillä 4,1 % ja 706,42 %. Lainaesimerkki: Kun 10 000 € laina maksetaan takaisin 5 vuodessa, takaisinmaksettava kokonaissumma on 12 866,64 €. Kuluja syntyy siis 2 866,64 € ja todellinen vuosikorko on 10,91 %.