Etusivu » 
Pikavippi   

Pikavippi

Pikavippi on nopeasti myönnettävä, vakuudeton lainatuote. Pikavippi soveltuu parhaiten lyhytaikaiseen ja äkilliseen rahantarpeeseen. Nykyisin pikavippi on mahdollista saada hyvinkin pitkällä takaisinmaksuajalla ja maksuaika riippuu myös lainattavasta summasta sekä luoton myöntäjästä. Eniten haetaan 100 - 2000 € vippejä.

Pikavipit kannattaa aina vertailla, sillä hinnoissa on suuriakin eroja. Sivustoltamme löytyy kattava pikavippivertailu, jossa on tuhansia eri pikavippejä. Halutessasi pääset alla olevista pikalinkeistä suoraan suosituimpien vippisummien vertailuun:

Lainaa 500 €Lainaa 600 €Lainaa 800 €Lainaa 1000 €Lainaa 1500 €Lainaa 2000 €

Onko ilmaista pikavippiä tarjolla?

Uusien asiakkaiden on ajoittain mahdollista saada joiltain lainapalveluilta koroton, tai jopa ilmainen pikavippi. Tällä hetkellä ei kuitenkaan ole voimassa olevia ilmaistarjouksia.

Uusi luottoja sääntelevä laki astui voimaan 1.9.2019 ja tämän seurauksena ilmaiset pikavipit käytännössä poistuivat markkinoilta. Lisäksi nykyinen poikkeustilanne on entisestään tiukentanut pikavippien myöntämistä.

Alle on päivitetty 3 suosituinta palvelua, joista on mahdollista saada pikavippi nopeasti ja edullisesti.

Rahoitu on suosittu lainojen välittämiseen erikoistunut palvelu, jonka kautta on mahdollista kilpailuttaa hieman suurempia pikalainoja. Kotimainen lainankilpailuttaja auttaa tilanteissa, joissa pikavippiä tarvitsee 1000 - 60 000 €.

Haetusta vippisummasta riippuen Rahoitu kilpailuttaa hakemuksen noin 24 lainantarjoajalla. Kilpailutuksen ansiosta lainojen todellinen vuosikorko liikkuu palvelun mukaan 4,6 - 38 % välillä.

Myös vanhojen pikavippien kilpailutus on mahdollista Rahoitu -palvelussa. Tämä on rahanarvoinen tapa toimia, jos haluaa maksaa kerralla pois useampia, kalliimpia pikavippejä. Lainanhoitokuluissa voi säästää satoja euroja kuukausitasolla.

Rahoitu palvelee suomalaisia henkilöitä, jotka ovat vähintään 20-vuotiaita ja joilla on luottotiedot kunnossa. Lisäksi hakijalla tulee olla säännölliset tulot.

Siirry palveluun ❯❯

Jos sopivan pikavipin löytäminen on edelleen haasteellista, kannattaa kokeilla Haenyt.fi -kilpailutuspalvelua. Palvelun käyttö on yksinkertaista, sillä sinun tarvitsee täyttää vain yksi lainahakemus sivustolla, jonka jälkeen Haenyt.fi lainanvälityspalvelu toimittaa hakemuksen lainantarjoajille. Tämän jälkeen saat lainatarjoukset tarkasteltavaksesi ja voit valita sinulle sopivimman lainan. Halutessasi voit olla hyväksymättä mitään tarjouksista, sillä palvelu sekä lainatarjoukset ovat ilmaisia.

Haenyt.fi -palvelu kilpailuttaa pikavipit kattavasti ja palvelun kautta voi saada pikavippiä 500 - 60 000 €. Hakemusta tehdessäsi määrität laina-ajan, jonka lainallesi haluat. Saat heti alustavan tiedon lainan lyhennyserän suuruudesta, mutta lopulliset tarjoukset saat täytettyäsi hakemuksen.

Hakemuksen voivat tehdä kaikki 20 vuotta täyttäneet suomalaiset, joilla on säännölliset tulot.

Siirry palveluun ❯❯

Blue Finance on kotimainen lainapalvelu, jonka lainatuote on tällä hetkellä 100 - 500 € pieni pikavippi 4 kuukauden maksuajalla. Lainatuotteen nimi on Arkilaina ja hinnoittelultaan se on edullinen.

Arkilainan kulut koostuvat 9,90 % nimelliskorosta sekä 0,01 % päiväkohtaisesta tilinhoitopalkkiosta. Tilinhoitopalkkio lasketaan haetun lainasumman mukaan. Tyypillisen 300 € vipin kulut 4 kuukaudelta ovat 12,82 €. Hinta ei sisällä vapaaehtoisia lisäpalveluita.

Jos rahat haluaa heti tilille, onnistuu tämä erillisen lisäpalvelun avulla, joka kustantaa 29 €. Kaikkien lisäpalveluiden hinnat löydät Blue Finance -yritysesittelystämme.

Arkilainaa voivat hakea kaikki 18 vuotta täyttäneet suomalaiset henkilöt, joilla on moitteettomat luottotiedot. Lainapalvelu on avoinna viikon jokaisena päivänä, kello 7 - 23 välisenä aikana.

Siirry palveluun ❯❯

Muut suositut pikavipit

Jos olet hyödyntänyt yllä olevat pikavipit, suosittelemme tutustumaan alla oleviin lainayrityksiin. Suosittelemme näitä lainantarjoajia, koska ne tarjoavat kilpailukykyiset hinnat ja mahdollisuus saada pikavippi on korkeampi, kuin listan ulkopuolisilla toimijoilla. Lisäksi listan toimijat ovat saaneet hyvää palautetta asiakkailta, joille pikavippi on myönnetty.

SaldoLimiitti on Saldo Finance Oyj:n lainapalvelu, josta voi saada vipin joko 500 tai 2000 € luottorajalla. Vippi on käytettävissä myönnettyyn luottorajaan asti ilman rajoituksia ja nostoja voi tehdä luotolta tarpeen mukaan.

SaldoLimiitti toimii oivana vararahastona, koska pikavippi on aina käytettävissä. Myös hinnoittelu on selkeä ja kuluja syntyy ainoastaan silloin, kun vippi on käytössä. Vuotuinen nimelliskorko on aina 19,90 % ja nostot ovat ilmaisia. Lisäksi tilinhoitokulua peritään 0,01 % jokaiselta päivältä, jona luotto on käytössä.

Jos esimerkiksi 500 € luottoa hyödyntää 30 vuorokautta, ovat tilinhoitokulut 500 € x 0,01 % x 30 = 1,50 € ja korkokulut noin 12,50 €, jolloin kokonaiskustannukset 30 vuorokauden ajalta ovat noin 14 €.

SaldoLimiittiä voivat hakea kaikki täysi-ikäiset suomalaiset, jotka asuvat vakituisesti Suomessa ja joilla on suomalainen pankkitili.

Siirry palveluun ❯❯

Jos tarve on pienelle pikavipille, Taskulaina on hyvä vaihtoehto. Taskulaina on kotimaisen Euro24 Financen tarjoama lainapalvelu, jonka lainatuote on 100 - 300 € pieni pikavippi 1 - 4 kuukauden maksuajalla.

Taskulainan kulut koostuvat 10 % nimelliskorosta sekä 5 € avauspalkkiosta. Avauspalkkio on sama kaikilla lainasummilla. Tyypillisen 300 € vipin kulut 4 kuukaudelta ovat 20,18 €. Hinta ei sisällä vapaaehtoisia lisäpalveluita.

Jos rahat haluaa heti tilille, onnistuu tämä erillisen lisäpalvelun avulla, joka kustantaa 79 €. Kaikkien lisäpalveluiden hinnat löydät Taskulaina -yritysesittelystämme.

Taskulainaa voivat hakea kaikki 20 vuotta täyttäneet suomalaiset henkilöt, joilla on moitteettomat luottotiedot. Lainapalvelu on avoinna viikon jokaisena päivänä, kello 7 - 23 välisenä aikana.

Siirry palveluun ❯❯

Rahoitu, Haenyt.fi ja Zmarta -palveluiden ohella myös Lendo on tunnettu palvelu, jonka avulla pikavippi on helppoa kilpailuttaa usealla lainanantajalla. Pienin pikavippi, mitä Lendon kautta voi hakea on 500 €. Suurimmillaan kilpailutettava laina voi olla 60 000 €. Lendon vahvuuksia ovat selkeä ja nopea hakemusprosessi sekä kattava yhteistyöverkosto, josta löytyy useimmalle hakijalle sopiva pikavippi.

Hakemuksen yhteydessä lainalle voi toivoa maksuaikaa aina 1 vuodesta 15 vuoteen asti. Lopullinen laina-aika määräytyy lainantarjoajien tarjousten perusteella. Samoin lopullinen hinta määräytyy tarjousten perusteella. Lendo ilmoittaa sivustollaan todellisen vuosikoron olevan 4,99 - 38 % välillä. Pikavipin vuosikorkoon vaikuttaa myös lainasumma; mitä pienempi pikavippi, sitä suurempi todellinen vuosikorko yleensä on.

Lendon palvelun kautta pikavipit voi kilpailuttaa kaikki 20 vuotta täyttäneet henkilöt, joilla on säännölliset tulot.

Siirry palveluun ❯❯

Mikä pikavippi sopii käyttöösi?

Löydä edullisin pikavippi - Myös mobiililla

Tarvittava lainasumma sekä maksuaika vaikuttavat paljon siihen, mistä pikavippi kannattaa hakea. Suosittelemme valinnassa hyödyntämään sivustoltamme löytyvää pikavippivertailua, mutta ohessa vinkkejämme toimivista lainapalveluista eri lainasummille ja maksuajoille.

Vinkit on koostettu lainantarjoajilta saamamme datan sekä omien havaintojemme perusteella.

Pieni pikavippi

Selkeästi paras vaihtoehto alle 500 € pikavipeissä on ollut Blue Finance. Blue Financelta pienen vipin saa nopeasti käyttöönsä ja sen voi maksaa takaisin joko kerralla tai erämaksuina. Maksettavaksi tulee nimellinen vuosikorko sekä 5 - 6 € avausmaksu.

Hinnoiltaan Blue Finance onkin pienissä lainoissa edullisimmasta päästä. Blue Financelta vippiä voivat hakea 18 vuotta täyttäneet henkilöt.

Blue Finance tarjoaa mahdollisuutta nopealle hakemuskäsittelylle, mutta tämä on maksullinen lisäpalvelu. Lisäpalvelun hinta on 29 €.

Lainaa 500 €

Alle 1000 € pikavipit

Summien kasvaessa myös lainatarjonta kasvaa. Alle 1000 € pikavipeissä on kannattavaa kilpailuttaa laina esimerkiksi Haenyt.fi palvelun avulla. Lainantarjoajista SaldoLimiitti on erinomainen vaihtoehto joustavalla takaisinmaksullaan. SaldoLimiitin pikavippi on suuruudeltaan 300 - 2000 € ja sitä voivat hakea 18 vuotta täyttäneet henkilöt.

SaldoLimiitin hinnoittelu on yksinkertainen, sillä kulut koostuvat 10 % nimelliskorosta sekä 0,01 % päiväkohtaisesta tilinhoitopalkkiosta. Koko hinnaston kaikille lainasummille löydät vertailustamme ja muut tiedot SaldoLimiitti -yritysesittelystämme. Yritysesittelystä löydät myös tarkemmat ohjeet, miten SaldoLimiitin palvelu toimii ja milloin palvelu on auki.

Lainaa 600 €Lainaa 700 €Lainaa 800 €Lainaa 900 €

Yli 1000 € pikavipit

Kun tarvittava lainasumma nousee yli 1000 euroon, on yksittäisistä lainapalveluista ehdottomasti toimivin vaihtoehto Bank Norwegian. Bank Norwegian tarjoaa 1000 - 60 000 € lainoja 1 - 15 vuoden maksuajoilla. Toki vipin voi maksaa takaisin myös ennenaikaisesti ilman ylimääräisiä kuluja.

Bank Norwegianin luottoja on mahdollista hakea, jos hakija on 23 vuotta täyttänyt ja omaa säännölliset tulot. Bank Norwegian hinnoittelee lainat asiakaskohtaisesti ja oman lainahinnan saat tekemällä ilmaisen lainahakemuksen. Nimelliskorko lainoissa vaihtelee välillä 6,99 - 19,99 %.

Lainaa 1000 €Lainaa 1500 €Lainaa 2000 €

Suuret pikavipit

Mitä isomman pikavipin tarvitsee, sitä suositeltavampaa on hakea se lainanvälittäjän kautta. Lainanvälittäjän avulla saat lainatarjouksen useammalta lainantarjoajalta ja lainansaantimahdollisuutesi paranevat huomattavasti.

Yksi suosituimmista netissä toimivista lainanvälittäjistä on Haenyt.fi. Palvelun kautta voi hakea lainaa 500 - 60 000 € ja maksuaikaa lainalle voi saada aina 1 vuodesta 15 vuoteen asti. Kuten muissakin lainoissa, tässäkin tapauksessa lainan voi maksaa takaisin ennenaikaisesti ilman mitään lisäkuluja.

Haenyt.fi sopii kaikille 20 vuotta täyttäneille henkilöille, jotka haluavat pikavipin tai isomman lainan edullisimpaan hintaan. Lainojen vertailu ja kilpailuttaminen ovat palvelussa ilmaisia.

Pikavippi ilman vakuuksia

Pikavippi ilman vakuuksia on laina, johon et tarvitse esimerkiksi toista henkilöä tai omaisuutta vakuudeksi. Miltei kaikki pikavipit ovat lainoja, joissa et tarvitse vakuuksia. Huomioithan, että vakuudettomalla pikavipillä ei tarkoiteta lainaa, jossa ei tarvitse todistaa tulotasoasi. Kaikki pikavippiä tarjoavat yritykset vaativat tänä päivänä todistuksen tuloistasi.

Esimerkki vakuudellisesta lainasta on pankista haettava asuntolaina. Asuntolainassa usein itse asunto toimii vakuutena osalle lainasummasta. Jos et jostain syystä pysty maksamaan asuntolainaa, siirtyy vakuus pankille, eli tässä tapauksessa asunto. Lainavakuus siis on lainanantajan turva tapauksissa, joissa lainaaja ei pysty maksamaan lainaansa takaisin.

Vakuudeton pikavippi on kalliimpaa

Jos yritys lainaa ilman vakuuksia, kuten useissa pikavipeissä näin on, ottaa yritys isomman riskin lainan takaisinsaamisen suhteen. Riskistä johtuen lyhytaikaisilla lainoilla on suurempi korko. Kaikki eivät maksa pikavippejä takaisin ja tästä syntyy kustannuksia. Jos kaikki lainaajat pystyisivät maksamaan lainansa takaisin, olisi yrityksillä pienempi riski lainata rahaa ja sitä pystyttäisiin lainaamaan pienemmällä korolla.

Osalle sivustollamme esitellyistä yrityksistä on mahdollista tarjota myös vakuuksia. Tällöin lainaa saa edullisemmalla korolla. Vakuudellisen lainan hakeminen tosin saattaa kestää hieman pidempään, koska vakuuksien olemassaolo tulee tarkistaa.

Mitä tarjota vakuudeksi?

Vakuudeksi voi tarjota kiinteää omaisuutta, kuten esimerkiksi autoa. Yleisin tapa netistä haettavissa lainoissa on kuitenkin käyttää henkilötakausta. Henkilötakauksella tarkoitetaan sitä, että sinulla on joku tuttu tai sukulainen takaamassa, että maksat lainasi takaisin. Henkilötakaajan tiedot tarkistetaan lainanhakuprosessissa ja jos tiedot ovat kunnossa, saat lainaa.

Jos jätät lainan maksamatta, lainasi henkilötakaaja joutuu sen maksamaan.

Onko mahdollista saada pikavippi heti tilille?

Pikavipin saaminen heti tilille on hankalaa, sillä tänä päivänä laki vaatii lainayrityksiä tarkistamaan lainanhakijoiden palkkatulot ennen pikavipin myöntämistä. Vaikkei pikavippi heti tilille tulisikaan, on se silti mahdollista saada suhteellisen nopeasti, jopa alle tunnissa.

Jotta pikavippi myönnettäisiin mahdollisimman nopeasti, toimita palkka- tai tulotodistus sähköisessä muodossa sitä pyydettäessä. Pienemmät pikavippisummat myönnetään helpommin heti, eli hae lainaa vain sen verran, kuin tarvitset.

Jotta voisit tulevaisuudessa saada pikavipin heti tilille, jopa yöllä, on joustoluotto järkevin vaihtoehto.

Joustoluotto on tilityyppinen laina. Tililtä voit tehdä luottorajaan asti nostoja, milloin tahansa. Joustoluoton hakeminen ennakkoon on järkevää, sillä itse luoton hakeminen on ilmaista, maksat vasta käyttäessäsi luottoa. Jos siis sinulla tulee tilanteita, että tarvitset pikavippiä heti, hae joustoluottoa ennakkoon.

Mitä pienempi laina on kyseessä, sitä helpommin sen saa nopeasti tilille. Jos lainalla on siis kiire, niin unohda kulutusluotot ja vertaislainat, nopeimman lainapäätöksen saat joustoluotoista ja pikavipeistä.

Pikavippiä sääntelevä laki kiristyi 1.9.2019

Kuluttajille kohdistettavia luottoja sääntelevä laki kiristyi 1.9.2019 ja tämä aiheutti muutoksia miltei kaikkien pikavippiä tarjoavien palveluiden tuotteisiin. Osa palveluista myös lopetti toimintansa. Muun muassa seuraavanlaisia muutoksia markkinoilla tapahtui:

Miten laki sitten muuttui? Alla on luoteltuna tärkeimmät muutokset, joilla on vaikutusta tarjolla oleviin pikavippeihin.

Mikä on pikavipin vuosikorko?

Uudessa lainsäädännössä todellista vuosikorkoa ei ole rajoitettu, ainoastaan nimelliskorkoa. 1.9.2019 jälkeen myönnetyn pikavipin vuotuinen nimelliskorko saa olla korkeintaan 20 %. Ennen rajoitettiin todellista vuosikorkoa ja se sai olla korkeintaan 50 %.

Paljon muita kuluja pikavipissä voi olla?

Muita kuluja, kuten esimerkiksi avaus- tai tilinhoitopalkkioita, saa olla 0,01 % haetun lainan määrästä päivätasolla. Vuodessa näitä kuluja saa olla korkeintaan 150 €.

Muiden kulujen minimiraja on kuitenkin asetettu 5 euroon, jos luottosopimus on voimassa vähintään 30 päivää.

Mitä lainasummia pikavippilaki koskee?

Uusi pikavippilaki koskee kaikkia lainasummia ja lainoja. Ainoastaan esinevakuudelliset lainat, kuten asuntolainat, on jätetty lain ulkopuolelle. Ennen pikavippilaki koski vain yli 2000 € luottoja.

Mitä sanktioita lain rikkomisesta tulee?

Jos luotonantaja rikkoo uutta pikavippilakia, eli esimerkiksi luottokustannusten enimmäismääriä koskevia rajoja, kuluttajalla ei ole velvollisuutta maksaa luoton korkoa eikä muita luottokustannuksia lainkaan.

Pikavipin tulevaisuus

Moni on pohtinut, onko pikavipillä tulevaisuutta johtuen lain kiristymisestä. Todennäköisesti vakavaraisimmat ja luotettavat toimijat jatkavat toimintaansa ja palveluitaan tulevaisuudessakin. Pikavippien rajoittaminen ei välttämättä ole paras vaihtoehto ehkäistä velkaantumista. Rahaa haetaan tarpeeseen ja jos ei olisi pikavippiä, raha haettaisiin jostain muualta.

Tulevaisuudessa pikavippien määrät voivat vähetä, mutta lainasummat tulevat kasvamaan. Jo nyt suurin osa pikavippiä tarjoavista yrityksistä tarjoaa tuhansien eurojen lainoja pitkällä maksuajalla. Ennen lakiuudistuksia tämä oli hyvin harvinaista. Pankit lobbaavat paljon pikavippien kieltämisen puolesta, koska ne vievät heiltä asiakkaita. Todellisuushan nimittäin on, että pikavippi on usein kokonaiskuluineen edullisempaa lainaa kuin pankista myönnetty kulutusluotto.

Pikavippi vai kulutusluotto?

Kannattaako ottaa pikavippi vai kulutusluotto? Vastaus riippuu täysin siitä, mikä on tarpeesi. Kulutusluotto on summaltaan isompi ja laina-ajaltaan pidempi kuin pikavippi. Pikavippi soveltuu hyvin esimerkiksi äkillisen ja yllättävän laskun maksuun, kun taas kulutusluotto isompaan hankintaan, kuten esimerkiksi autoon.

Kulutusluotto vaatii usein vakuudet tuloista tai takuun lainalle. Pikavippi myönnetään helpommin.

Anna arviosi

Löysitkö Pikavippi -artikkelista sinulle sopivan tuotteen? Anna tähtiarvio:

4,04 / 5 (152 ääntä)
Vertailemme lainoja, joiden minimi laina-aika on 3 kuukautta ja maksimi laina-aika on 180 kuukautta. Lainatuotteet on mahdollista maksaa takaisin myös aikaisemmin, ilman ylimääräisiä korkokuluja. Todellinen vuosikorko riippuu valitusta lainatuotteesta, lainasummasta sekä laina-ajasta, ja se voi olla välillä 4,0 % ja 38,0 %. Lainaesimerkki: Kun 10 000 € laina maksetaan takaisin 5 vuodessa, takaisinmaksettava kokonaissumma on 12 866,64 €. Kuluja syntyy siis 2 866,64 € ja todellinen vuosikorko on 10,91 %.