» 
   

Lainaa netistä? Tutustu laina-artikkeleihin

Oletko hakemassa kenties ensimmäistä lainaa netistä? On paljon asioita, joita kannattaa huomioida haettaessa lainaa netistä. Kun osaat varoa epämääräisiä lainaajia, on lainanhaku netistä erittäin turvallista. Ensikertalaiselle tarjolla on jopa ilmaisia ensilainoja.

Tutustu alla oleviin artikkeleihin ennen kuin haet lainaa netistä. Tällöin lainaat netistä turvallisesti!

Pikavippi ilman korkoa 20.11.2015

Tällä hetkellä pikavippi ilman korkoa on mahdollista saada kolmelta lainantarjoajalta: Suomilimiitti.filtä, Vivukselta ja Limiitti.filtä. Mikään yrityksistä ei kuitenkaan tarjoa pikavippiä ilman korkoa vanhoille asiakkaille, vaan tarjous on vain uusille asiakkaille. Suurimman korottoman pikavipin, 1000 € tarjoaa Suomilimiitti. Suomilimiitillä on myös pisin laina-aika.

Lue lisää >>

Joustoluotto eli tililuotto 19.11.2015

Vuonna 2013 Suomeen tuli laki, jonka mukaan alle 2000 € lainoille saa asettaa maksimissaan 51 % vuotuisen koron. Lakimuutos pakotti pikavippiyritykset joko lopettamaan toimintansa tai muokkaamaan tuotevalikoimiaan. Tästä syntyi joustoluotto.

Joustoluotolla on monta nimeä, kuten esimerkiksi joustolimiitti, luottotili ja tililuotto, jotka kaikki tarkoittavat samaa asiaa. Tunnetuimmat näistä termeistä ovat joustoluotto ja tililuotto.

Lue lisää >>

Pikavippi 24h 20.10.2015

Lain mukaan pikavippiä ei saa myöntää kuin klo 7 - 23 välisenä aikana. Vaikka laki näin määrääkin, käytännössä pikavippiä on mahdollista nostaa tilille 24h vuorokaudessa. Jotta tämä olisi mahdollista, tulee pikavippi olla kuitenkin myönnettynä etukäteen.

Jos siis luet tämän artikkelin yöllä, et saa lainaa tänä yönä, ellei sinulla ole myönnettyä joustoluottoa käytössäsi.

Lue lisää >>

Kaikki pikavipit 10.9.2015

Kaikkia pikavippejä, varsinkin pieniä, yhdistää se, että lainapäätöksen saa nopeasti ja pikavippi tulee tilille jopa tunnissa. Suosituin summa kaikista pikavipeistä tänä päivänä on 200 € laina ja keskimääräinen laina-aika on hieman yli 30 päivää.

Vuonna 2013 pikavipeistä väitettyjä ongelmia pyrittiin vähentämään lain avulla, joka määräsi vuotuiseksi enimmäiskoroksi 50 %. Laki poistikin markkinoilta suuren osan pienemmistä toimijoista, mutta kaikki pikavipit eivät suinkaan kadonneet. Vakavaraisimmat toimijat uudistivat palvelupakettiaan niin, että toiminta pystyi jatkumaan kiristyneestä laista huolimatta.

Lue lisää >>

Pikavippi sunnuntaina 19.8.2015

Miltei kaikki lainantarjoajat myöntävät lainoja arkipäivien lisäksi myös lauantaina, mutta sunnuntaina pikavippiä myöntävät vain osa yrityksistä.

Artikkelissa on listattuna kaikki yritykset, jotka myöntävät lainoja viikon jokaisena päivänä, myös lauantaina ja sunnuntaina. Jos rahan tarve osuu siis yllättäen sunnuntaille, kannattaa lainahakemus tehdä näihin yrityksiin.

Lue lisää >>

Veronpalautus ennakkoon 1.1.2015

Jos veronmaksaja on ilmoittanut verottajalle tilinumeronsa, maksetaan vuoden 2014 veronpalautus tilille 3.12.2015. On kuitenkin mahdollista saada veronpalautus ennakkoon. Seuraamalla artikkelin ohjeita, saat veronpalautuksen käyttöön kuluttomasti jo kuukautta aikaisemmin.

Jos tarvitset veronpalautuksen heti käyttöön, onnistuu sekin, mutta tällöin joutuu maksamaan pienet lainakulut.

Lue lisää >>

Pikavippiä haettu vähemmän vuonna 2014 11.9.2014

Vuoden 2014 huhti-kesäkuun aikana uusia pikavippejä myönnettiin kotitalouksille yhteensä 108 909 kappaletta ja niiden kokonaisarvo oli 43 miljoonaa euroa. Vuoden 2013 vastaavaan ajanjaksoon verrattuna uusia lainoja myönnettiin 59 prosenttia vähemmän. Lisäksi uusien pikavippien määrä väheni vuoden ensimmäiseen neljännekseen nähden 2 prosenttia.

Lue lisää >>

Lainaa ilman vakuuksia 3.4.2014

Ennen pikavippilain kiristymistä 2013 lainaa ilman vakuuksia sai miltei jokaisesta pikavippejä tarjoavasta yrityksestä. Nykyään lainaa ilman vakuuksia ei saa kaikista yrityksistä, vaan yritykset vaativat vakuuden ennen lainan myöntämistä. Usein vakuus on saatavilla lainanoton yhteydessä "toiselta" yritykseltä. Todellisuudessa vakuuden myöntää sama yritys kuin lainankin, mutta toisen brändin kautta. Tällä tavoin voidaan kiertää pikavippilakia ja vuosikorko ei nouse yli sallitun. Voitto otetaan siis piilokuluina.

Lue lisää >>