Etusivu » 
Lainatarjoukset ja vinkit » 
Kaikki pikavipit   

Kaikki pikavipit 2024 9.1.2024

Vertailustamme löydät miltei kaikki pikavipit, jotka toimivat Suomen markkinoilla. Tällä hetkellä voit vertailla yli 30 lainapalvelun lainoja ja erilaisia lainoja vertailussamme on yli 2000 kappaletta. Lainasummia voit vertailla aina 100 eurosta 60 000 euroon asti.

Alta löydät listan kaikkien pikavippien TOP3 suosituimmat tällä hetkellä. Listalla olevien palveluiden suosio johtuu eri tekijöistä. Jotkin palvelut ovat suosittuja edullisuuden takia, joistain palveluista taas pikavipit saa matalammilla vaatimuksilla ja joissain palveluissa takaisinmaksu onnistuu joustavammin. Lista päivitetään ajantasaisen lainadatan perusteella.

Jos haluat tutustua lähiaikoina markkinoille tulleisiin lainapalveluihin, siirry lukemaan Uudet pikavipit -artikkeli. Artikkeliin lisätään uusimmat pikavipit niiden tullessa markkinoille ja uusin esittely on aina ensimmäisenä.

Suosituimmat pikavipit vuonna 2024

Ferratum on ehkä kaikista tunnetuin pikavipin tarjoaja markkinoilla. Vuosien saatossa Ferratum on kuitenkin päivittänyt tuotettaan aktiivisesti ja tällä hetkellä se tarjoaa joustoluottoa.

Joustoluotto on suuruudeltaan korkeintaan 4000 euroa ja nostoja joustoluottotililtä voi tehdä ympäri vuorokauden. Nimellinen vuosikorko joustoluotossa on 15 % + viitekorko ja kuukausittainen tilinhoitopalkkio on 0 - 12 euroa. Maksuaika riippuu lainasummasta ja se on joustava.

Ferratum on hinnoittelultaan selkeä. Palvelun sivustolta löytyy laskuri, jolla voi arvioida itselleen sopivan kuukausierän. Lisätietoja ja hintaesimerkkejä löydät Ferratum -esittelystämme.

Ferratumin lainaa voivat hakea kaikki 22 vuotta täyttäneet suomalaiset, joilla ei ole maksuhäiriömerkintöjä ja joilla on säännölliset tulot.

Siirry palveluun ❯❯

Bank Norwegian on tällä hetkellä suosituin lainapalvelu hieman isommissa pikavipeissä, koska lainojen myöntämisprosentti on kilpailijoihin nähden korkea. Tyypiltään Bank Norwegianin tarjoama laina on kulutusluotto, eli lainalla on kiinteä takaisinmaksuaika, jonka perusteella määräytyy kuukausierä. Kuukausierän saat selville tekemällä ilmaisen lainahakemuksen.

Bank Norwegian tarjoaa kulutusluottoa aina 1000 eurosta 60 000 euroon asti. Laina-ajaksi voi valita 1 - 15 vuotta ja halutessaan lainan voi maksaa nopeammin pois ilman lisäkuluja. Myös kuluiltaan Bank Norwegian on yksi edullisimmista vaihtoehdoista, sillä nimelliskorko on vain 5,99 - 18,99 %.

Lainan saamiseksi et tarvitse mitään vakuuksia ja hakemuksen voivat tehdä kaikki 23 vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset.

Siirry palveluun ❯❯

Lainankilpailuttajista suosituin palvelu on Haenyt.fi. Palvelun kautta voit helposti kilpailuttaa useamman lainapalvelun yhdellä hakemuksella. Haettavasta lainasummasta riippuen hakemus kilpailutetaan jopa yli 30 eri lainantarjoajan kesken. Lisäksi lainaa voi hakea myös yhteishakijan kanssa. Myös aikaisempien lainojen yhdistäminen onnistuu palvelun kautta helposti.

Palvelu on suosittu, koska se on ilmainen ja lainatarjoukset saa nopeasti yhdellä hakemuksella. Tämä on suuri etu perinteisiin lainantarjoajiin nähden, sillä tänä päivänä on erittäin vaikeaa saada lainaa netistä.

Saatavat tarjoukset eivät sido hakijaa ottamaan lainaa. Lisäksi lainat ovat hinnoiltaan kilpailukykyiset.

Palvelun kautta voi kilpailuttaa 500 - 60 000 € lainat ja laina-ajaksi voi valita 1 - 15 vuotta. Myös yrityslaina on mahdollista kilpailuttaa palvelun kautta. Lainaa voivat hakea kaikki 20 vuotta täyttäneet suomalaiset.

Siirry palveluun ❯❯

Kaikki pikavipit - Yleistä

Kaikkia pikavippejä, varsinkin pieniä, yhdistää se, että lainapäätöksen saa nopeasti ja pikavippi tulee tilille jopa tunnissa. Suosituin summa kaikista pikavipeistä tänä päivänä on 500 € laina ja keskimääräinen laina-aika on hieman yli 30 päivää.

Pikavipit Suomessa

Väkilukuun suhteutettuna eniten pikavippejä haetaan Uudellamaalla. Uudenmaan osuus on 18,1 % kaikista hakemuksista. Toiseksi eniten pikavippiä haetaan Pirkanmaalla, jossa hakemusten osuus kaikista on 12,9 %. Kolmatta sijaa pitää Pohjois-Pohjanmaa 8,2 % osuudella. Neljänneksi eniten vippiä haetaan Varsinais-Suomessa 6,4 % osuudella. Viidennellä sijalla on Keski-Pohjanmaa 6 % osuudella.

Alla on lueteltuna kaikkien maakuntien, väkilukuun suhteutetut, osuudet lainahakemuksista. Lisäksi kuvassa esiintyy kaupunkialueet, joissa tehdään eniten hakemuksia. Luvut perustuvat yhteistyökumppaneilta saatuun, anonyymiin hakijadataan ajalta Q3/2023.

Pikavipit Suomessa Q3/2023

Kuvaa klikkaamalla se suurenee.

Edellisen kerran vertailu tehtiin vuonna 2019. Vertailun tiedot löytyvät Q2/2019 kuvasta.

Miten lainsäädäntö on muuttanut pikavippiä?

Vuosien saatossa lainsäädäntö on muokannut pikavippiä lainatuotteena useamman kerran. Ensimmäinen muutos nähtiin vuonna 2013 ja viimeisin kymmenen vuoden päästä.

2013

Vuonna 2013 pikavipeistä väitettyjä ongelmia pyrittiin vähentämään lain avulla, joka määräsi vuotuiseksi enimmäiskoroksi 50 %. Laki poistikin markkinoilta suuren osan pienemmistä toimijoista, mutta kaikki pikavipit eivät suinkaan kadonneet. Vakavaraisimmat toimijat uudistivat palvelupakettiaan niin, että toiminta pystyi jatkumaan kiristyneestä laista huolimatta.

2019

Vuoden 2019 syyskuussa pikavippilaki kiristyi entisestään. Korkeimmaksi mahdolliseksi nimelliskoroksi asetettiin 20 % ja myös muihin kuluihin asetettiin rajoitteita. Osa lainapalveluista lakkasi myöntämästä lainaa uusille asiakkaille, ainakin toistaiseksi. Moni isompi lainapalvelu kuitenkin jatkaa toimintaansa muokaten tuotettaan vastaamaan uutta lakia. Sivustomme Yritykset -osiosta löytyy ajantasainen lista aktiivisista lainapalveluista.

2020

Vuonna 2020 iski koronavirus ja hallitus päätti asettaa väliaikaisen korkokaton lainoille. Väliaikainen korkokatto oli voimassa 30.9.2021 asti ja voimassaolon aikana nostettujen lainojen nimelliskorko sai olla korkeintaan 10 %. Muut kulut pysyivät ennallaan. Lisäksi lainatuotteiden suoramarkkinointi oli kyseisenä aikana kielletty. Väliaikaisen korkokaton päätyttyä nimelliskorko palautui 20 prosenttiin ja suoramarkkinointi sallittiin jälleen.

2023

Vuoden 2023 lokakuussa pikavippilaki kiristyi jälleen. Tällä hetkellä nimelliskorko saa olla korkeintaan 15 % + viitekorko ja näiden yhteenlaskettu summa saa olla korkeintaan 20 %. muihin pikavippikuluihin ei laissa tullut muutoksia. Tämä tarkoittaa, että pikavipistä saa periä muita kuluja korkeintaan 0,01 % lainasummasta päivää kohden. Vuodessa nämä kulut saavat olla korkeintaan 150 euroa.

Anna arviosi

Löysitkö Kaikki pikavipit -artikkelista sinulle sopivan tuotteen? Anna tähtiarvio:

3,76 / 5 (38 ääntä)
Vertailemme lainoja, joiden minimi laina-aika on 3 kuukautta ja maksimi laina-aika on 180 kuukautta. Lainatuotteet on mahdollista maksaa takaisin myös aikaisemmin, ilman ylimääräisiä korkokuluja. Todellinen vuosikorko riippuu valitusta lainatuotteesta, lainasummasta sekä laina-ajasta, ja se voi olla välillä 4,0 % ja 38,0 %. Lainaesimerkki: Kun 10 000 € laina maksetaan takaisin 5 vuodessa, takaisinmaksettava kokonaissumma on 12 866,64 €. Kuluja syntyy siis 2 866,64 € ja todellinen vuosikorko on 10,91 %.