Etusivu » 
Lainatarjoukset ja vinkit » 
Joustoluotto eli tililuotto   

Joustoluotto eli tililuotto 21.10.2021

Vuonna 2013 Suomeen tuli laki, jonka mukaan alle 2000 € lainoille saa asettaa maksimissaan 51 % vuotuisen koron. Lakimuutos pakotti pikavippiyritykset joko lopettamaan toimintansa tai muokkaamaan tuotevalikoimiaan. Tästä syntyi joustoluotto. Koska joustoluotto oli suuruudeltaan vähintään 2000 euroa, ei sitä sitonut lain määräämä 51 % korkokatto.

1.9.2019 pikavippilaki kiristyi entisestään ja osa joustoluottoa tarjoavista palveluista lopetti joustoluottotuotteensa. Tähän artikkeliin on päivitetty kaikki lakimuutoksen jälkeen joustoluottoa tarjoavat palvelut.

Joustoluotolla on monta nimeä, kuten esimerkiksi joustolimiitti, luottotili ja tililuotto, jotka kaikki tarkoittavat samaa asiaa. Tunnetuimmat näistä termeistä ovat joustoluotto ja tililuotto.

Joustoluotto netistä

Tällä hetkellä 5 lainapalvelua tarjoaa joustoluottoa lainatuotteenaan. Joustoluotto on saatavilla alla esitellyiltä toimijoilta. Lainasummat, ehdot ja takaisinmaksuajat on listattu palveluittain.

Suosittelemme tällä hetkellä

Limiitti

Tällä hetkellä joustoluotoista suosituin on SaldoLimiitti. SaldoLimiitti (entinen Limiitti) tarjoaa joustoluottoa 2000 euron nostorajalla. Joustoluoton voi maksaa takaisin joko kerralla tai erissä. Pisimmän laina-ajan haettavalle summalle näkee valitsemalla lainasumman SaldoLimiitin sivustolla. Esimerkiksi 2000 euron lainalle voi saada 36 kuukautta maksuaikaa.

Suosittelemme SaldoLimiitin joustoluottoa, koska kaikkien täysi-ikäisten on helppo ja nopea avata luottotili viikon jokaisena päivänä. Lisäksi hinnoittelultaan sen on edullinen.

Joustoluoton kulut koostuvat SaldoLimiitillä nimelliskorosta sekä tilinhoitokulusta. Nimelliskorko on kaikilla summilla 19,90 % ja tilinhoitomaksu on 0,01 % / päivä ja korkeintaan 150 € / vuosi. Tilinhoitomaksu lasketaan myönnetyn luottorajan perusteella. Tarkemman hinnaston löydät Limiitin sivustolta.

Limiitin joustoluotto on tarkoitettu 18 vuotta täyttäneelle henkilöille, joka on hoitanut raha-asiansa moitteettomasti. Hakijalla ei saa olla luottohäiriömerkintää ja hänen tulee olla Suomen kansalainen, jolla on vakituinen kotiosoite Suomessa.

Siirry palveluun ❯❯

Muut joustoluotot

Komplett Bank

Komplett Bank avasi palvelunsa Suomessa vuoden 2017 helmikuussa. Palvelu tarjoaa jopa 50 000 euron joustoluottoa. Komplett Bankin joustoluotto on yksi joustavimmista, sillä halutessaan lainasta voi maksaa joinakin kuukausina ainoastaan kuukausittaisen 5 euron tilinhoitopalkkion sekä koron. Itse lainasummaa ei ole välttämätöntä lyhentää joka kuukausi, vaan tiukimpina kuukausina voit maksaa ainoastaan edellä mainitut kulut. Miminimaksun suuruuden saat selville tekemällä ilmaisen lainahakemuksen. Lainatarjous ei sido sinua ottamaan Komplett Bankin joustoluottoa. Lisäksi kuluja syntyy vasta käyttäessäsi lainaa.

Komplett Bankin etusivulta löytyy laskuri, josta näet esimerkin minimierien suuruudesta eri lainasummille. Nimelliskorko on hakijasta riippuen noin 4,9 - 19,9 % välillä ja avausmaksu on lainasummasta riippuen 45 - 195 euroa. Tilinhoitopalkkio on 5 €/kk.

Komplett Bankin joustoluottoa voivat hakea kaikki 23 vuotta täyttäneet suomalaiset, joilla on luottotiedot kunnossa. Lisäksi hakijalla tulee olla säännölliset tulot. Minimituloraja on 10 000 €/vuosi.

Siirry palveluun ❯❯

Saldo.com

Saldo.comin tarjoaa Saldo Finance Oyj, jonka muita joustoluottopalveluita ovat Limiitti.fi ja Vippi.fi. Joustoluottoa voi hakea 2000 € luottorajalla. Hinnoittelu perustuu vuotuiseen nimelliskorkoon sekä päivittäiseen tilinhoitomaksuun, joka on 0,01 % lainasummasta. Tilinhoitomaksu on korkeintaan 150 € vuodessa. Nimelliskorko on kaikilla lainasummilla 19,9 %. Esimerkiksi 2000 € lainalle todellinen vuosikorko on 29,6 %, kun laina nostetaan kerralla ja maksetaan takaisin 12 kuukauden laina-ajalla. Tällöin laina ja lainakustannukset ovat yhteensä 2295 euroa.

Lainaa voivat hakea kaikki 18 vuotta täyttäneet, hyvin raha-asiansa hoitaneet suomalaiset, joilla on vakituinen osoite Suomessa sekä suomalainen pankkitili. Lisäksi hakijalla tulee olla verkkopankkitunnukset.

Siirry palveluun ❯❯

Taskulaina

Taskulaina on suomalaisen Euro24 Financen ylläpitämä palvelu, jonka kautta on mahdollista hakea joustoluottoa. Euro24 on palvellut jo yli 100 000 suomalaista. Lainahinnasto on selkeästi esillä palvelun sivustolla ja esimerkiksi 300 euron lainan saa 4 kuukaudeksi käyttöönsä 19,96 euron kokonaiskuluilla.

Taskulainan joustoluoton luottoraja on suuruudeltaan 300 euroa. Ensimmäisen noston tulee olla vähintään 100 euroa, mutta tämän jälkeen nostoja voi tehdä oman luottorajan puitteissa. Takaisin maksettu saldo vapautuu aina asiakkaan käytettäväksi.

Nimellinen vuosikorko Taskulainassa on 20 %. Lisäksi jokaisesta nostosta peritään 5 euron nostokulu. Jos rahan haluaa heti tilille, tulee maksaa 79 euron lisämaksu pikanostosta. Muussa tapauksessa nostettu joustoluotto maksetaan tilille 2 - 3 arkipäivän sisällä.

Taskulaina palvelee suomalaisia henkilöitä, joilla on puhtaat luottotiedot sekä ikää vähintään 20 vuotta. Tilin luonti on ilmaista ja lainahakemuksia käsitellään viikon jokaisena päivänä. Jos tarvitsee lainaa viikonloppuna, on Taskulaina tällä hetkellä paras vaihtoehto.

Siirry palveluun ❯❯

Vippi.fi

Myös Vippi.fin tarjoaa Saldo Finance Oyj ja tuotteena se on identtinen yllä esitellyn Saldo.comin kanssa. Myös Vippi.fistä voi lainaa hakea 2000 euron nostorajalla. Hinnoitteluperiaate lainoissa on sama ja kustannukset syntyvät nimelliskorosta sekä kuukausittaisesta tilinhoitomaksusta.

Lainaa voivat hakea kaikki 18 vuotta täyttäneet, hyvin raha-asiansa hoitaneet suomalaiset, joilla on vakituinen osoite Suomessa sekä suomalainen pankkitili. Lisäksi hakijalla tulee olla verkkopankkitunnukset.

Siirry palveluun ❯❯

Miten joustoluotto toimii?

Joustoluotto on lainapalvelusta riippuen 2000 - 50 000 euron suuruinen luottotili, jonka varat ovat joustavasti käytettävissä. Normaali käytäntö on, että lainapalvelut veloittavat kuukausittaisen tilinhoitopalkkion sekä nimelliskoron.

Vaikka joustoluottoa on myönnetty esimerkiksi 2000 euroa, korko maksetaan vain siltä osalta, jonka nostat joustoluottotililtä. Nostojen määrää ei ole yleensä rajoitettu, vaan kattona toimii määritetty luottoraja.

Kun tililuotto on myönnetty, voit siirtää lainantarjoajan verkkopalvelun kautta rahaa omalle tilillesi käytettäväksi. Joillain toimijoilla on myös mahdollista tehdä siirrot tekstiviestitse tai mobiilisovelluksen avulla. Nostetun summan voi maksaa takaisin joko kokonaisuudessaan kerralla erikseen mainitun eräpäivän mukaisesti, tai vaihtoehtoisesti joustavasti kuukausierissä, jolloin luotosta maksetaan erämaksun lisäksi korkoa.

Onko joustoluotto edullista?

Joustoluotto ei välttämättä ole edullisin lainavaihtoehto, mutta siinä on etunsa. Kun joustoluotto on kerran myönnetty, on se aina käytettävissä. Lisäksi joustoluoton hakeminen on ilmaista, jolloin voit hakea sitä usealta eri tarjoajalta ja nostaa aina tarpeen mukaan haluamaltasi toimijalta. Joustoluotolle ei määritetä laina-aikaa, vaan sitä maksetaan takaisin oman rahatilanteen mukaan. Jos rahatilanne jossain vaiheessa paranee, voi joustoluoton maksaa kokonaan pois.

Jos siis et ole varma, pystytkö maksamaan joka kuukausi tietyn suuruisen kuukausierän, kannattaa kulutusluoton ja pikavipin sijaan ottaa joustoluotto. Valitse sellainen joustoluotto, jossa on pieni minimilyhennys, mutta rahallisesti hyvinä kuukausina lyhennä lainaa enemmän kuin minimilyhennys vaatii. Tiukkoina kuukausina riittää, kun maksat minimilyhennyksen.

Anna arviosi

Löysitkö Joustoluotto eli tililuotto -artikkelista sinulle sopivan tuotteen? Anna tähtiarvio:

4,19 / 5 (16 ääntä)
Vertailemme lainoja, joiden minimi laina-aika on 3 kuukautta ja maksimi laina-aika on 180 kuukautta. Lainatuotteet on mahdollista maksaa takaisin myös aikaisemmin, ilman ylimääräisiä korkokuluja. Todellinen vuosikorko riippuu valitusta lainatuotteesta, lainasummasta sekä laina-ajasta, ja se voi olla välillä 4,0 % ja 38,0 %. Lainaesimerkki: Kun 10 000 € laina maksetaan takaisin 5 vuodessa, takaisinmaksettava kokonaissumma on 12 866,64 €. Kuluja syntyy siis 2 866,64 € ja todellinen vuosikorko on 10,91 %.