» 
 » 
   

Joustoluotto eli tililuotto 12.9.2019

Vuonna 2013 Suomeen tuli laki, jonka mukaan alle 2000 € lainoille saa asettaa maksimissaan 51 % vuotuisen koron. Lakimuutos pakotti pikavippiyritykset joko lopettamaan toimintansa tai muokkaamaan tuotevalikoimiaan. Tästä syntyi joustoluotto. Koska joustoluotto oli suuruudeltaan vähintään 2000 euroa, ei sitä sitonut lain määräämä 51 % korkokatto.

1.9.2019 pikavippilaki kiristyi entisestään ja osa joustoluottoa tarjoavista palveluista lopetti joustoluottotuotteensa. Tähän artikkeliin on päivitetty kaikki lakimuutoksen jälkeen joustoluottoa tarjoavat palvelut.

Joustoluotolla on monta nimeä, kuten esimerkiksi juostoluotto (joustoluotto väärin kirjoitettuna), joustolimiitti, luottotili ja tililuotto, jotka kaikki tarkoittavat samaa asiaa. Tunnetuimmat näistä termeistä ovat joustoluotto ja tililuotto.

Joustoluotto netistä

Tällä hetkellä 9 lainapalvelua tarjoaa joustoluottoa lainatuotteenaan. Joustoluotto on saatavilla alla esitellyiltä toimijoilta. Lainasummat, ehdot ja takaisinmaksuajat on listattu palveluittain. Edulliset ja tarjouksia sisältävät joustoluotot ovat esittelyssä ylempänä. Näiden jälkeen esitellään muut joustoluottoa tarjoavat yritykset aakkosjärjestyksessä.

Edulliset ja tarjouksia sisältävät joustoluotot

Ferratum

Ferratumin Joustava on maksimisuuruudeltaan 2000 euron tililuotto. Kun tililuotto on kerran myönnetty, on se aina käytettävissä ylärajaansa asti. Hakemuksen voi tehdä mihin vuorokauden aikaan tahansa ja rahat saa tilille heti, kun hakemus on hyväksytty. Uusien asiakkaden hakemuksia käsitellään arkisin kello 8 - 20 välisenä aikana. Olemassa olevat asiakkaat voivat tehdä nostoja viikon jokaisena päivänä, mihin kellonaikaan tahansa.

Nostoprovisio Ferratumilla on 0 € ja nimellinen vuosikorko on 20,00 %. Todellinen vuosikorko lainoilla on täten 21,94 %. Luoton voi maksaa takaisin joko kerrallaan tai minimilyhennyksin. Minimilyhennyserä on 3,0 % jäljellä olevasta lainasta, kuitenkin aina vähintään 20 euroa.

Uusille asiakkaille ensimmäinen Ferratum Joustava -nosto on täysin koroton ja kuluton ensimmäiset 30 vuorokautta nostosta.

Ferratum voi myöntää Joustava -luoton Suomessa asuville, 21 vuotta täyttäneille, joilla on suomalainen henkilötunnus ja jotka ovat hoitaneet raha-asiansa moitteettomasti. Lisäksi luoton hakemisen edellytyksenä on toimiva sähköpostiosoite ja suomalainen pankkitili.

Siirry palveluun >>

Credit24

Credit24:n tarjoama joustoluotto on nimeltään Joustolimiitti. Credit24 Joustolimiitti myönnetään 100 - 4000 euron luottorajalla, riippuen lainanhakijan taloudellisesta tilanteesta. Mitä pienemmän joustoluoton valitset, sitä helpommin se myönnetään. Palvelu on suosittu, koska Credit24 ei veloita lainoista nostopalkkiota ja uusille asiakkaille laina on koroton ensimmäiset 30 vuorokautta. Ainut kulu tulee tilinhoitopalkkiosta, joka on 0,75 - 12 €.

Maksuaikaa joustoluotolla on 1 - 36 kuukautta. Minimikuukausierä määräytyy lainattavan summan mukaan, mutta pitkällä takaisinmaksuajalla Credit24 tarjoaa markkinoiden yhtä alhaisimmista minimieristä. Takaisinmaksuaika on joustava, eli se määräytyy sen mukaan, kuinka suurissa erissä maksat joustoluottoa takaisin.

Nostoprovisio on palvelussa aina 0 euroa, joka on kilpailijoihin nähden hieno etu. Kaikkien lainojen vuotuinen nimelliskorko on 19,92 %. Tilinhoitopalkkio on 0,75 - 12 €/kk ja se määräytyy lainasumman mukaan. Tällä hetkellä ensimmäinen kuukausi on uusille asiakkaille koroton.

Todellinen vuosikorko riippuu laina-ajasta ja summasta. Esimerkiksi 1500 euron, 12 kuukauden lainalle todellinen vuosikorko on 29,97 %.

Credit24 myöntää joustoluottoa 19 vuotta täyttäneille, raha-asiansa hyvin hoitaneille yksityishenkilöille, joilla on henkilökohtainen matkapuhelinliittymä, asuu vakituisesti Suomessa ja omaa suomalaisen pankkitilin ja jolla ei ole luottohäiriömerkintöjä. Joustolimiittihakemuksen tekeminen on mahdollista ympäri vuorokauden ja rahat siirretään tilille kello 8 - 22 välisinä aikoina.

Siirry palveluun >>

Blue Finance

Blue Finance tarjoaa joustoluottoa 5000 € nostorajalla. Maksuaikaa on mahdollista saada 1 - 34 kuukautta, riippuen lainasummasta. Takasinmaksuerä on 8,5 % avoimen saldon määrästä, kuitenkin vähintään 50 €/kk.

Blue Financen nimelliskorko on 20 % ja lisäksi peritään vuotuinen tilinhoitopalkkio, joka on 3,65 % lainasummasta. Esimerkiksi 5000 € laina 12 kuukauden takaisinmaksuajalla tulee kokonaisuudessaan kustantamaan 5760,96 €, josta lainatun pääoman osuus on 5000 €. Esimerkin todellinen vuosikorko on 30,6 %.

Blue Finance tarjoaa tällä hetkellä uusille asiakkailleen joustoluoton kuukaudeksi käyttöön täysin kuluitta. Edun voi hyödyntää alennuskoodilla TUNTITILI. Ohjeet alennuskoodin käyttöön löydät Blue Finance -yritysesittelystämme.

Jotta Blue Financelta voi hakea joustoluottoa, tulee hakijan olla täysi-ikäinen. Joustoluoton hakeminen on ilmaista ja hakemuksia maksetaan arkisin kello 7 - 23 ja viikonloppuisin kello 9 - 17 välisenä aikana.

Siirry palveluun >>

Muut joustoluottoa tarjoavat palvelut

Instabank

Norjalainen Instabank tarjoaa kulutusluoton lisäksi joustoluottoa. Joustoluottoa on mahdollista hakea 500 - 30 000 €. Laina-aika riippuu siitä, kuinka suurissa erissä joustoluottoa lyhentää.

Instabankin lainatarjous on aina yksilöllinen ja nimelliskorko on 7,99 - 19,99 % välillä. Lisäksi veloitetaan 0 - 60 € avausmaksu sekä 5 €/kk tilinhoitomaksu. Henkilökohtainen korko on sidottu 3 kuukauden Euribor 360 -viitekorkoon.

Instabankin joustoluottoa voivat hakea 23 - 65-vuotiaat, joiden vuotuiset bruttotulot ovat vähintään 20 000 €. Lisäksi hakijalla ei luonnollisesti saa olla maksuhäiriömerkintöjä.

Siirry palveluun >>

Komplett Bank

Komplett Bank avasi palvelunsa Suomessa vuoden 2017 helmikuussa. Palvelu tarjoaa jopa 50 000 euron joustoluottoa. Komplett Bankin joustoluotto on yksi joustavimmista, sillä halutessaan lainasta voi maksaa joinakin kuukausina ainoastaan kuukausittaisen 5 euron tilinhoitopalkkion sekä koron. Itse lainasummaa ei ole välttämätöntä lyhentää joka kuukausi, vaan tiukimpina kuukausina voit maksaa ainoastaan edellä mainitut kulut. Miminimaksun suuruuden saat selville tekemällä ilmaisen lainahakemuksen. Lainatarjous ei sido sinua ottamaan Komplett Bankin joustoluottoa. Lisäksi kuluja syntyy vasta käyttäessäsi lainaa.

Komplett Bankin etusivulta löytyy laskuri, josta näet esimerkin minimierien suuruudesta eri lainasummille. Nimelliskorko on hakijasta riippuen noin 4,9 - 19,9 % välillä ja avausmaksu on lainasummasta riippuen 45 - 195 euroa. Tilinhoitopalkkio on 5 €/kk.

Komplett Bankin joustoluottoa voivat hakea kaikki 23 vuotta täyttäneet suomalaiset, joilla on luottotiedot kunnossa. Lisäksi hakijalla tulee olla säännölliset tulot. Minimituloraja on 10 000 €/vuosi.

Siirry palveluun >>

Limiitti

SaldoLimiitti (entinen Limiitti) tarjoaa joustoluottoa 2000 euron nostorajalla. Joustoluoton voi maksaa takaisin joko kerralla tai erissä. Pisimmän laina-ajan haettavalle summalle näkee valitsemalla lainasumman SaldoLimiitin sivustolla. Esimerkiksi 2000 euron lainalle voi saada 33 kuukautta maksuaikaa.

Joustoluoton kulut koostuvat SaldoLimiitillä nimelliskorosta sekä tilinhoitokulusta. Nimelliskorko on kaikilla summilla 20 % ja tilinhoitomaksu on 0,01 % / päivä ja korkeintaan 150 € / vuosi. Tilinhoitomaksu lasketaan myönnetyn luottorajan perusteella. Tarkemman hinnaston löydät Limiitin sivustolta.

Limiitin joustoluotto on tarkoitettu 18 vuotta täyttäneelle henkilöille, joka on hoitanut raha-asiansa moitteettomasti. Hakijalla ei saa olla luottohäiriömerkintää ja hänen tulee olla Suomen kansalainen, jolla on vakituinen kotiosoite Suomessa.

Siirry palveluun >>

Rahapalvelu

Rahapalvelun takana oleva yritys on IPF Digital Finland, joka vastaa Suomessa myös Credit24 -palvelusta. Rahapalvelu tarjoaa asiakkailleen 50 - 4000 euron joustoluottoa 3 - 36 kuukauden takaisinmaksuajalla.

Huomioithan, että Rahapalvelu myöntää luottoa vain henkilöille, joilla ei ole ennestään tiliä Credit24 -palvelussa.

Avausmaksua palvelussa ei ole ja vuotuinen nimelliskorko on kaikilla lainasummilla 19,92 %. Lisäksi Rahapalvelu perii tilinhoitopalkkion, joka on lainasummasta riippuen 0,75 - 6 €/kk. Muut mahdolliset lisäpalvelut hinnastoineen on eritelty Rahapalvelu -yritysesittelyssämme.

Lisäksi hakijan tulee olla 19 vuotta täyttänyt ja hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä.

Siirry palveluun >>

Saldo.com

Saldo.comin tarjoaa Saldo Finance Oyj, jonka muita joustoluottopalveluita ovat Limiitti.fi ja Vippi.fi. Joustoluottoa voi hakea 2000 € luottorajalla. Hinnoittelu perustuu vuotuiseen nimelliskorkoon sekä päivittäiseen tilinhoitomaksuun, joka on 0,01 % lainasummasta. Tilinhoitomaksu on korkeintaan 150 € vuodessa. Nimelliskorko on kaikilla lainasummilla 19,9 %. Esimerkiksi 2000 € lainalle todellinen vuosikorko on 29,6 %, kun laina nostetaan kerralla ja maksetaan takaisin 12 kuukauden laina-ajalla. Tällöin laina ja lainakustannukset ovat yhteensä 2295 euroa.

Lainaa voivat hakea kaikki 18 vuotta täyttäneet, hyvin raha-asiansa hoitaneet suomalaiset, joilla on vakituinen osoite Suomessa sekä suomalainen pankkitili. Lisäksi hakijalla tulee olla verkkopankkitunnukset.

Siirry palveluun >>

Vippi.fi

Myös Vippi.fin tarjoaa Saldo Finance Oyj ja tuotteena se on identtinen yllä esitellyn Saldo.comin kanssa. Myös Vippi.fistä voi lainaa hakea 2000 euron nostorajalla. Hinnoitteluperiaate lainoissa on sama ja kustannukset syntyvät nimelliskorosta sekä kuukausittaisesta tilinhoitomaksusta.

Lainaa voivat hakea kaikki 18 vuotta täyttäneet, hyvin raha-asiansa hoitaneet suomalaiset, joilla on vakituinen osoite Suomessa sekä suomalainen pankkitili. Lisäksi hakijalla tulee olla verkkopankkitunnukset.

Siirry palveluun >>

Näin joustoluotto toimii

Joustoluotto on lainapalvelusta riippuen 2000 - 50 000 euron suuruinen luottotili, jonka varat ovat joustavasti käytettävissä. Normaali käytäntö on, että lainapalvelut veloittavat kuukausittaisen tilinhoitopalkkion sekä nimelliskoron.

Vaikka joustoluottoa on myönnetty esimerkiksi 2000 euroa, korko maksetaan vain siltä osalta, jonka nostat joustoluottotililtä. Nostojen määrää ei ole yleensä rajoitettu, vaan kattona toimii määritetty luottoraja.

Kun tililuotto on myönnetty, voit siirtää lainantarjoajan verkkopalvelun kautta rahaa omalle tilillesi käytettäväksi. Joillain toimijoilla on myös mahdollista tehdä siirrot tekstiviestitse tai mobiilisovelluksen avulla. Nostetun summan voi maksaa takaisin joko kokonaisuudessaan kerralla erikseen mainitun eräpäivän mukaisesti, tai vaihtoehtoisesti joustavasti kuukausierissä, jolloin luotosta maksetaan erämaksun lisäksi korkoa.

Onko joustoluotto edullista?

Joustoluotto ei välttämättä ole edullisin lainavaihtoehto, mutta siinä on etunsa. Kun joustoluotto on kerran myönnetty, on se aina käytettävissä. Lisäksi joustoluoton hakeminen on ilmaista, jolloin voit hakea sitä usealta eri tarjoajalta ja nostaa aina tarpeen mukaan haluamaltasi toimijalta. Joustoluotolle ei määritetä laina-aikaa, vaan sitä maksetaan takaisin oman rahatilanteen mukaan. Jos rahatilanne jossain vaiheessa paranee, voi joustoluoton maksaa kokonaan pois.

Jos siis et ole varma, pystytkö maksamaan joka kuukausi tietyn suuruisen kuukausierän, kannattaa kulutusluoton ja pikavipin sijaan ottaa joustoluotto. Valitse sellainen joustoluotto, jossa on pieni minimilyhennys, mutta rahallisesti hyvinä kuukausina lyhennä lainaa enemmän kuin minimilyhennys vaatii. Tiukkoina kuukausina riittää, kun maksat minimilyhennyksen.

Arvostele artikkeli

Oliko Joustoluotto eli tililuotto -artikkelista sinulle hyötyä? Anna tähtiarvio artikkelista:

4,14 / 5 (14 ääntä)
Vertailemme lainoja, joiden minimi laina-aika on 3 kuukautta ja maksimi laina-aika on 180 kuukautta. Lainatuotteet on mahdollista maksaa takaisin myös aikaisemmin, ilman ylimääräisiä korkokuluja. Todellinen vuosikorko riippuu valitusta lainatuotteesta, lainasummasta sekä laina-ajasta, ja se voi olla välillä 4,0 % ja 38,0 %. Lainaesimerkki: Kun 10 000 € laina maksetaan takaisin 5 vuodessa, takaisinmaksettava kokonaissumma on 12 866,64 €. Kuluja syntyy siis 2 866,64 € ja todellinen vuosikorko on 10,91 %.