» 
 » 
   

Joustoluotto eli tililuotto 26.4.2019

Vuonna 2013 Suomeen tuli laki, jonka mukaan alle 2000 € lainoille saa asettaa maksimissaan 51 % vuotuisen koron. Lakimuutos pakotti pikavippiyritykset joko lopettamaan toimintansa tai muokkaamaan tuotevalikoimiaan. Tästä syntyi joustoluotto. Koska joustoluotto on suuruudeltaan vähintään 2000 euroa, ei sitä sido lain määräämä 51 % korkokatto.

Joustoluotolla on monta nimeä, kuten esimerkiksi joustolimiitti, luottotili ja tililuotto, jotka kaikki tarkoittavat samaa asiaa. Tunnetuimmat näistä termeistä ovat joustoluotto ja tililuotto.

Joustoluotto netistä

Tällä hetkellä 20 lainapalvelua tarjoaa joustoluottoa lainatuotteenaan. Joustoluotto on saatavilla alla esitellyiltä toimijoilta. Lainasummat, ehdot ja takaisinmaksuajat on listattu palveluittain. Edulliset ja tarjouksia sisältävät joustoluotot ovat esittelyssä ylempänä. Näiden jälkeen esitellään muut joustoluottoa tarjoavat yritykset aakkosjärjestyksessä.

Edulliset ja tarjouksia sisältävät joustoluotot

Ferratum

Ferratumin Joustava on maksimisuuruudeltaan 2000 euron tililuotto. Kun tililuotto on kerran myönnetty, on se aina käytettävissä ylärajaansa asti. Hakemuksen voi tehdä mihin vuorokauden aikaan tahansa ja rahat saa tilille heti, kun hakemus on hyväksytty. Uusien asiakkaden hakemuksia käsitellään arkisin kello 8 - 20 välisenä aikana. Olemassa olevat asiakkaat voivat tehdä nostoja viikon jokaisena päivänä, mihin kellonaikaan tahansa.

Nostoprovisio Ferratumilla on 0 € ja nimellinen vuosikorko on 39,57 - 155,86 % ja tämä määräytyy asiakaskohtaisesti. Todellinen vuosikorko riippuu laina-ajasta sekä lainasummasta ja se on 47,59 - 332,90 %. Luoton voi maksaa takaisin joko kerrallaan tai minimilyhennyksin. Minimilyhennyserä on myöskin henkilökohtainen ja väliltä 4 - 13,5 % jäljellä olevasta lainasta, kuitenkin aina vähintään 20 euroa.

Uusille asiakkaille ensimmäinen Ferratum Joustava -nosto on täysin koroton ja kuluton ensimmäiset 30 vuorokautta nostosta.

Ferratum voi myöntää Joustava -luoton Suomessa asuville, 21 vuotta täyttäneille, joilla on suomalainen henkilötunnus ja jotka ovat hoitaneet raha-asiansa moitteettomasti. Lisäksi luoton hakemisen edellytyksenä on toimiva sähköpostiosoite ja suomalainen pankkitili.

Siirry palveluun >>

Credit24

Credit24:n tarjoama joustoluotto on nimeltään Joustolimiitti. Credit24 Joustolimiitti myönnetään 100 - 4000 euron luottorajalla, riippuen lainanhakijan taloudellisesta tilanteesta. Mitä pienemmän joustoluoton valitset, sitä helpommin se myönnetään. Palvelu on suosittu, koska Credit24 ei veloita lainoista nostopalkkiota ja uusille asiakkaille laina on kuluton ensimmäiset 30 vuorokautta.

Maksuaikaa joustoluotolla on 1 - 36 kuukautta. Minimikuukausierä määräytyy lainattavan summan mukaan, mutta pitkällä takaisinmaksuajalla Credit24 tarjoaa markkinoiden yhtä alhaisimmista minimieristä. Takaisinmaksuaika on joustava, eli se määräytyy sen mukaan, kuinka suurissa erissä maksat joustoluottoa takaisin.

Nostoprovisio on palvelussa aina 0 euroa, joka on kilpailijoihin nähden hieno etu. Kaikkien lainojen vuotuinen nimelliskorko on 40,56 - 49,80 %. Tällä hetkellä ensimmäinen kuukausi on uusille asiakkaille koroton.

Todellinen vuosikorko riippuu laina-ajasta ja summasta. Esimerkiksi 1500 euron, 12 kuukauden lainalle todellinen vuosikorko on 50,2 %.

Credit24 myöntää joustoluottoa 19 vuotta täyttäneille, raha-asiansa hyvin hoitaneille yksityishenkilöille, joilla on henkilökohtainen matkapuhelinliittymä, asuu vakituisesti Suomessa ja omaa suomalaisen pankkitilin ja jolla ei ole luottohäiriömerkintöjä. Joustolimiittihakemuksen tekeminen on mahdollista ympäri vuorokauden ja rahat siirretään tilille kello 8 - 22 välisinä aikoina.

Siirry palveluun >>

Suomilimiitti

Suomilimiitti tarjoaa 2000 euron joustoluottoa ja uudet asiakkaat saavat Suomilimiitiltä ensimmäisen noston aina 2000 euroon asti täysin kuluitta. Tarjous on voimassa, jos laina maksetaan takaisin ensimmäiseen eräpäivään mennessä. Ensimmäinen eräpäivä Suomilimiitillä on aina nostoa seuraavan kuun viimeinen päivä, eli parhaimmillaan kuluttoman lainan saa 2 kuukaudeksi.

Joustoluoton voi kertamaksun lisäksi maksaa takaisin haluamissaan erissä. Minimierän suuruus on 12,5 % jäljellä olevasta lainasta tai vähintään 50 €/kk. Erissä maksettaessa kuukausittainen korko on 8,9 %, jolloin nimellinen vuosikorko on 106,98 %.

Joustoluottoa voivat hakea kaikki 21 vuotta täyttäneet suomalaiset, joilla on luottotiedot kunnossa ja säännölliset tulot. Lisäksi hakijalla tulee olla matkapuhelinliittymä.

Siirry palveluun >>

Blue Finance

Blue Finance tarjoaa joustoluottoa 5000 € nostorajalla. Maksuaikaa on mahdollista saada 1 - 34 kuukautta, riippuen lainasummasta. Takasinmaksuerä on 20 % avoimen saldon määrästä, kuitenkin vähintään 200 €/kk.

Blue Financen nimelliskorko on 96 % ja lisäksi veloitetaan 15 % nostoprovisio sekä kuukausittainen 5 € laskutuskulu, jos avointa lainasaldoa on jäljellä. Esimerkiksi 2000 € laina 12 kuukauden takaisinmaksuajalla tulee kokonaisuudessaan kustantamaan 3381,33 €, josta lainatun pääoman osuus on 2000 €.

Blue Finance tarjoaa tällä hetkellä uusille asiakkailleen joustoluoton kuukaudeksi käyttöön täysin kuluitta. Edun voi hyödyntää alennuskoodilla TUNTITILI. Ohjeet alennuskoodin käyttöön löydät Blue Finance -yritysesittelystämme.

Jotta Blue Financelta voi hakea joustoluottoa, tulee hakijan olla täysi-ikäinen. Joustoluoton hakeminen on ilmaista ja hakemuksia maksetaan viikon jokaisena päivänä kello 7 - 23 välisenä aikana.

Siirry palveluun >>

Muut joustoluottoa tarjoavat palvelut

Ekstraluotto

Ekstraluotto nosti kesäkuussa 2015 uusille asiakkaille tarjottavan tililuoton suuruuden 2100 euroon ja lisäksi palvelun minimikuukausilyhennystä pienennettiin 10 prosenttiin. Minimierän pienennys antaa joustoa maksuaikatauluun.

Tililuotossa maksat kuluja vain nostamasi summasta ja noston voi maksaa takaisin joko kerralla kuukauden sisällä nostosta tai erissä. Kerralla maksettaessa korko on 0 % ja maksat vain nostoprovision, joka on 19 % nostetusta summasta. Jos laina-aika on kuukautta pidempi, niin nimellinen vuosikorko on 106,8 %.

Ekstraluotto myöntää tililuottoaan vähintään 21-vuotiaille suomalaisille, joilla on suomalaisen pankin verkkopankkitunnukset ja tili. Lisäksi hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Hakijalla tulee lisäksi olla matkapuhelinliittymä.

Siirry palveluun >>

Eurolimiitti

Eurolimiitti joustoluottoa tarjoava palvelu, joka tarjoaa joustoluottoa 3000 euron luottorajalla. Lisäksi hyvin raha-asiansa hoitavien on mahdollista saada myöhemmin 4000 euron nostoraja.

Eurolimiitin joustoluoton voi maksaa takaisin joko kerralla tai erissä ja minimilyhennys Eurolimiitillä on 10 % jäljellä olevasta lainasummasta. Nostoprovisio on 15 % lainattavasta summasta ja kuukausikorko on 5,99 %. Tällä korolla Eurolimiitti on yksi edullisimmista joustoluotoista, sillä lainan nimellinen vuosikorko on tällöin 71,88 %. Lisäksi ensimmäinen kuukausi on aina koroton, eli jos tarvitset lainaa vain kuukaudeksi, maksat ainoastaan nostoprovision.

Eurolimiitin asiakkaat voivat hakea jopa 3 maksuvapaata kuukautta vuodessa. Tämä helpottaa, jos vuoden aikana tulee rahallisesti tiukkoja kuukausia.

Eurolimiitin joustoluottoa voivat hakea kaikki 21 vuotta täyttäneet suomalaiset, jotka asuvat Suomessa, omaavat suomalaisen pankkitilin ja matkapuhelinliittymän.

Siirry palveluun >>

Euro24

Euro24 Tililuotto on suuruudeltaan 2000 euroa, eli tililuotolta voi nostaa 100 - 2000 euroa tarpeen mukaan. Tililuottoa tulee lyhentää minimissään 20 % jäljellä olevasta lainasaldosta kuukaudessa ja pienin lyhennettävä summa on 100 €/kk. Euro24 on suhteellisen kallis joustoluotto, sillä nostoprovisio on 14,9 % nostettavasta summasta ja kuukausikorko tililuotolla on 9,9 %. Todellinen vuosikorko nousee siis noin 200 % tietämille.

Euro24 tarjoaa uusille asiakkailleen ensimmäisen noston nostokuluitta aina 500 euron nostoihin asti.

Euro24:n tililuottoa voivat hakea 24 - 70 vuotiaat henkilöt, joilla on vakituinen työsuhde, jotka asuvat vakituisesti Suomessa ja joilla ei ole luottohäiriömerkintöjä. Lisäksi henkilöllä tulee olla verkkopankkitunnukset tunnistautumista varten. Lainaa voi hakea mihin vuorokauden aikaan tahansa, mutta hyväksyttyjä tililuottoja maksetaan arkisin Euro24:n aukioloaikoina.

Siirry palveluun >>

Everyday

Everyday joustoluotto on 2000 euron luotto, jossa lainapäätös luvataan jopa 15 minuutissa. Nostetun joustoluoton voi maksaa takaisin joko kerralla seuraavan kuun loppuun mennessä tai osissa. Jos joustoluotto maksetaan kerralla takaisin, luotosta ei aiheudu muita kuluja kuin 15 % nostoprovisio. Maksettaessa erissä, minimilyhennys on 10 % laskun loppusummasta, kuitenkin vähintään 20 euroa. Erissä maksettaessa Everydayn kuukausikorko on suhteellisen edullinen 5 %. Palvelussa ei ole aloitus- tai kuukausittaisia tillinhoitomaksuja. Luottosopimuksen hakeminen ja tekeminen on ilmaista ja kuluja tulee vasta nostettaessa rahaa luottotililtä. Joustoluottoa maksetaan tilille joka päivä kello 8 - 22 välisenä aikana.

Everyday joustoluotto on tarkoitettu 21 - 75 vuotiaille suomalaisille, joilla on moitteettomasti hoidetut raha-asiat ja joilla on käytössään matkapuhelinliittymä.

Siirry palveluun >>

Instabank

Norjalainen Instabank tarjoaa kulutusluoton lisäksi joustoluottoa. Joustoluottoa on mahdollista hakea 500 - 30 000 €. Laina-aika riippuu siitä, kuinka suurissa erissä joustoluottoa lyhentää.

Instabankin lainatarjous on aina yksilöllinen ja nimelliskorko on 7,99 - 19,99 % välillä. Lisäksi veloitetaan 0 - 60 € avausmaksu sekä 5 €/kk tilinhoitomaksu. Henkilökohtainen korko on sidottu 3 kuukauden Euribor 360 -viitekorkoon.

Instabankin joustoluottoa voivat hakea 23-65-vuotiaat, joiden vuotuiset bruttotulot ovat vähintään 20 000 €. Lisäksi hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä.

Siirry palveluun >>

Komplett Bank

Komplett Bank avasi palvelunsa Suomessa vuoden 2017 helmikuussa. Palvelu tarjoaa jopa 50 000 euron joustoluottoa. Komplett Bankin joustoluotto on yksi joustavimmista, sillä halutessaan lainasta voi maksaa joinakin kuukausina ainoastaan kuukausittaisen 5 euron tilinhoitopalkkion sekä koron. Itse lainasummaa ei ole välttämätöntä lyhentää joka kuukausi, vaan tiukimpina kuukausina voit maksaa ainoastaan edellä mainitut kulut. Miminimaksun suuruuden saat selville tekemällä ilmaisen lainahakemuksen. Lainatarjous ei sido sinua ottamaan Komplett Bankin joustoluottoa. Lisäksi kuluja syntyy vasta käyttäessäsi lainaa.

Komplett Bankin etusivulta löytyy laskuri, josta näet esimerkin minimierien suuruudesta eri lainasummille. Nimelliskorko on hakijasta riippuen noin 4,9 - 19,9 % välillä ja avausmaksu on lainasummasta riippuen 45 - 195 euroa. Tilinhoitopalkkio on 5 €/kk.

Komplett Bankin joustoluottoa voivat hakea kaikki 23 vuotta täyttäneet suomalaiset, joilla on luottotiedot kunnossa. Lisäksi hakijalla tulee olla säännölliset tulot. Minimituloraja on 10 000 €/vuosi.

Siirry palveluun >>

Laina.fi

Laina -palvelu tarjoaa joustoluottoa 2100 - 5000 euron nostorajalla. Tuotenimeltään Laina.fin joustoluotto on Käyttölaina. Nostoprovisio joustoluotossa on 12,5 % nostettavasta summasta. Lainan voi maksaa takaisin joko minimilyhennyserissä tai sitä suuremmissa erissä. Minimilyhennys on 10 % jäljellä olevasta lainasaldosta, kuitenkin vähintään 50 €/kk ja enintään 300 €/kk.

Vuotuinen nimelliskorko on 29 - 39 % ja todellinen vuosikorko Laina.fin joustoluotolle on korkeintaan 77,02 %. Laina-aika riippuu kulloinkin maksettavien lyhennyserien suuruudesta ja lainattavasta summasta.

Laina.fin joustoluotto on tarkoitettu 20 - 75 vuotta täyttäneille suomalaisille, joilla on vakituiset tulot, puhtaat luottotiedot sekä suomalainen pankkitili verkkopankkitunnuksin.

Siirry palveluun >>

Lainasto

Lainaston joustoluotto on suuruudeltaan 2000 - 3000 euroa. Tililuoton voi maksaa takaisin joko kerralla tai erissä. Kerralla maksettaessa Lainasto perii vain nostoprovision, joka on aina 14 % nostettavasta summasta. Jos laina maksetaan erissä takaisin, veloittaa Lainasto 5 % kuukausittaisen koron. Erillisiä laskutuskuluja ei synny. Minimierä on 20 % jäljellä olevasta lainasaldosta, tai vähintään 50 euroa. Todellinen vuosikorko 2000 € joustoluotolle on 135,62 %.

Tililuoton hakijalta edellytetään 21 vuoden ikää ja lisäksi hakijan tulee asua vakituisesti Suomessa sekä olla luotto- ja oikeustoimikelpoinen henkilö. Hakijalla tulee lisäksi olla joko verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne.

Siirry palveluun >>

Limiitti

Limiitti tarjoaa joustoluottoa 2000 euron nostorajalla. Lisäksi uudet asiakkaat saavat Limiitiltä ensimmäisen 100 - 2000 euron lainan nostokuluitta käyttöönsä. Uudet asiakkaat säästävät siis vähintään 14,90 - 109,90 euroa lainakuluissa, riippuen lainattavasta summasta.

Joustoluoton voi maksaa takaisin joko kerralla tai erissä. Joustoluoton kulut koostuvat nostokulusta, joka on alkaen 9,90 euroa + 5,0 % noston määrästä, nimelliskorosta sekä mahdollisesta tilinhoitokulusta, joka on 0 - 4,95 euroa. Tarkemman hinnaston löydät Limiitin sivustolta.

Limiitin joustoluotto on tarkoitettu 18 vuotta täyttäneelle henkilöille, joka on hoitanut raha-asiansa moitteettomasti. Hakijalla ei saa olla luottohäiriömerkintää ja hänen tulee olla Suomen kansalainen, jolla on vakituinen kotiosoite Suomessa.

Siirry palveluun >>

LuottoRaha

LuottoRahan joustoluotto on suuruudeltaan 2000 euroa ja takaisinmaksun voi suorittaa erissä tai kertamaksuna. Kertamaksuna ensimmäisenä eräpäivänä maksettaessa kustannukset koostuvat 14 % nostoprovisiosta sekä vuotuisesta 49,88 % nimelliskorosta. Erissä lyhennettäessä minimilyhennys on 10 % jäljellä olevasta lainasaldosta tai vähintään 100 €/kk. Kuluttajasuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 2000 euron luotolle on 108,51 %.

Tällä hetkellä LuottoRaha tarjoaa uusille asiakkailleen ensimmäisen noston täysin nostokuluitta. Tarjous koskee 50 - 1000 euron ensinostoa ja se on voimassa rajoitetun ajan.

LuottoRahan joustoluottoa hakevan tulee olla 20 vuotta täyttänyt ja hakijalla on oltava suomalainen henkilötunnus. Lisäksi hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä ja aiemman maksukäyttäytymisen tulee olla moitteetonta.

Siirry palveluun >>

OK Money

OK Money on vanha pienlainoja tarjonnut palvelu, joka uudisti tuotteensa OK Limiitiksi. OK Moneyn uusi tuote on joustoluotto 2100 euron luottorajalla. Poikkeuksena miltei kaikista muista joustoluotoista, OK Moneylla ei ole nostokuluja eikä avausmaksuja. Lisäksi kuukausierä on aina lainasummasta riippumatta 130 €/kk. OK Moneyn kuluttajansuojalain mukaan laskettu todellinen vuosikorko 2100 euron luotolle on 70,47 %.

Lainaa myönnetään 20 vuotta täyttäneille, vakituisesti Suomessa asuville, luotto- ja oikeustoimikelpoisille henkilöille, jotkka varmistavat henkilöllisyytensä OK Moneyn tarjoamilla vaihtoehdoilla sekä antaa luotettavan selvityksen tuloistaan.

Siirry palveluun >>

Rahapalvelu

Rahapalvelun takana oleva yritys on IPF Digital Finland, joka vastaa Suomessa myös Credit24 -palvelusta. Rahapalvelu tarjoaa asiakkailleen 50 - 4000 euron joustoluottoa 3 - 36 kuukauden takaisinmaksuajalla.

Uusille asiakkailleen Rahapalvelu tarjoaa ensimmäisen lainan koroitta ja kuluitta kuukaudeksi käyttöön. Tämän jälkeen kulut ovat hinnaston mukaiset. Tilinhoitopalkkiota tai avausmaksua ei ole ja vuotuinen nimelliskorko on lainasta riippuen 40,56 - 95,40 %. Ensimmäinen nosto on ilmainen, ja tämän jälkeen nostopalkkio on 6,95 % lainasummasta tai vähintään 5 euroa. Muut mahdolliset lisäpalvelut on eritelty Rahapalvelu -yritysesittelyssämme.

Huomioithan, että Rahapalvelu myöntää luottoa vain henkilöille, joilla ei ole ennestään tiliä Credit24 -palvelussa. Lisäksi hakijan tulee olla 19 vuotta täyttänyt ja hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä.

Siirry palveluun >>

Saldo.com

Saldo.comin tarjoaa Saldo Finance Oyj, jonka muita joustoluottopalveluita ovat Limiitti ja Vippi.fi. Joustoluottoa voi hakea joko 500 tai 2000 € luottorajalla. Hinnoittelu perustuu nostoprovisioon, kuukausikorkoon sekä kuukausittaiseen tilinhoitomaksuun, joka on 0 - 4,95 €. Todellinen vuosikorko riippuu lainasummasta ja maksuajasta. Esimerkiksi 1500 € lainalle todellinen vuosikorko on 56,23 %, kun laina nostetaan kerralla ja maksetaan takaisin 12 kuukauden laina-ajalla. Tällöin laina ja lainakustannukset ovat yhteensä 1894 euroa.

Lainaa voivat hakea kaikki 20 vuotta täyttäneet, hyvin raha-asiansa hoitaneet suomalaiset, joilla on vakituinen osoite Suomessa sekä suomalainen pankkitili. Lisäksi hakijalla tulee olla verkkopankkitunnukset.

Siirry palveluun >>

Risicum

Joustolaina on Risicumin joustoluottotuote, jonka nostoraja on 2050 - 5000 euroa. Lainanhakijalle myönnetään siis 2050 - 5000 euron joustoluotto, joka on vapaasti käytettävissä. Noston voi maksaa takaisin kerralla tai erissä. Minimierämaksu on 10 % nostosta tai vähintään 50 €/kk. Nostoista veloitetaan nostoprovisio, joka on 12,5 % nostettavasta summasta. Todellinen vuosikorko Risicumilla on 77,16 % ja lisäksi veloitetaan kuukausittainen 4,90 euron laskutuslisä.

Uusille asiakkaille ensimmäinen 300 euron nosto on koroton ja kuluton. Korotonta maksuaikaa on 14 - 47 vuorokautta, eli ensimmäisen laskutusjakson ajan. Tämän jälkeen veloitetaan normaalit kulut.

Risicumim joustoluottoa voivat hakea 20 - 75 -vuotiaat, jotka asuvat vakituisesti Suomessa ja joilla on suomalainen pankkitili, joilla ei ole maksuhäiriömerkintöjä ja jotka Risicumin suorittaman arvion mukaan kykenee todennäköisesti maksamaan luoton takaisin.

Siirry palveluun >>

Viikinkilaina

Viikinkilaina joustoluottoa tarjoava palvelu, joka tarjoaa lainaa 2000 euron luottorajalla. Ensimmäiselle nostolle saa palvelusta jopa 44 vuorokautta korkovapaata.

Viikinkilainan joustoluoton voi maksaa takaisin joko kerralla tai erissä ja minimilyhennys Viikinkilainalla on 20 % jäljellä olevasta lainasummasta, kuitenkin vähintään 50 euroa. Nostoprovisio on 15 % lainattavasta summasta ja vuotuinen nimelliskorko on 90 %. Joustoluottotilin avaaminen on ilmaista ja kuluja kertyy nostetun summan mukaan.

Viikinkilaina käsittelee lainahakemukset nopeasti ja alustava päätös luvataan jopa 5 minuutin sisään hakemuksesta.

Viikinkilainan joustoluottoa voivat hakea kaikki 21 vuotta täyttäneet suomalaiset, jotka asuvat Suomessa, omaavat suomalaisen pankkitilin ja matkapuhelinliittymän.

Siirry palveluun >>

Vippi.fi

Myös Vippi.fin tarjoaa Saldo Finance Oyj ja tuotteena se on identtinen yllä esitellyn Saldo.comin kanssa. Myös Vippi.fistä voi lainaa hakea 500 tai 2000 euron nostorajalla. Hinnoitteluperiaate lainoissa on sama ja kustannukset syntyvät nostoprovisiosta, kuukausikorosta sekä kuukausittaisesta tilinhoitomaksusta.

Lainaa voivat hakea kaikki 20 vuotta täyttäneet, hyvin raha-asiansa hoitaneet suomalaiset, joilla on vakituinen osoite Suomessa sekä suomalainen pankkitili. Lisäksi hakijalla tulee olla verkkopankkitunnukset.

Siirry palveluun >>

Näin joustoluotto toimii

Joustoluotto on lainapalvelusta riippuen 2000 - 50 000 euron suuruinen luottotili, jonka varat ovat joustavasti käytettävissä. Normaali käytäntö on, että lainapalvelut veloittavat jokaisesta nostosta määrittämänsä nostoprovision. Nostoprovision lisäksi lainan kuluja ovat korko ja mahdollinen, kuukausittainen tilinhoitopalkkio.

Vaikka joustoluottoa on myönnetty esimerkiksi 2000 euroa, korko maksetaan vain siltä osalta, jonka nostat joustoluottotililtä. Nostojen määrää ei ole yleensä rajoitettu, vaan kattona toimii määritetty luottoraja. Yleensä nostoprovisio on tietty prosentti lainasummasta, jolloin nostojen määrällä ei ole vaikutusta kustannuksiin.

Kun tililuotto on myönnetty, voit siirtää lainantarjoajan verkkopalvelun kautta rahaa omalle tilillesi käytettäväksi. Joillain toimijoilla on myös mahdollista tehdä siirrot tekstiviestitse tai mobiilisovelluksen avulla. Nostetun summan voi maksaa takaisin joko kokonaisuudessaan kerralla erikseen mainitun eräpäivän mukaisesti, tai vaihtoehtoisesti joustavasti kuukausierissä, jolloin luotosta maksetaan erämaksun lisäksi korkoa.

Onko joustoluotto edullista?

Joustoluotto ei välttämättä ole edullisin lainavaihtoehto, mutta siinä on etunsa. Kun joustoluotto on kerran myönnetty, on se aina käytettävissä. Lisäksi joustoluoton hakeminen on ilmaista, jolloin voit hakea sitä usealta eri tarjoajalta ja nostaa aina tarpeen mukaan haluamaltasi toimijalta. Joustoluotolle ei määritetä laina-aikaa, vaan sitä maksetaan takaisin oman rahatilanteen mukaan. Jos rahatilanne jossain vaiheessa paranee, voi joustoluoton maksaa kokonaan pois.

Jos siis et ole varma, pystytkö maksamaan joka kuukausi tietyn suuruisen kuukausierän, kannattaa kulutusluoton ja pikavipin sijaan ottaa joustoluotto. Valitse sellainen joustoluotto, jossa on pieni minimilyhennys, mutta rahallisesti hyvinä kuukausina lyhennä lainaa enemmän kuin minimilyhennys vaatii. Tiukkoina kuukausina riittää, kun maksat minimilyhennyksen.

Arvostele artikkeli

Oliko Joustoluotto eli tililuotto -artikkelista sinulle hyötyä? Anna tähtiarvio artikkelista:

4,08 / 5 (13 ääntä)
Vertailemme lainoja, joiden minimi laina-aika on 3 kuukautta ja maksimi laina-aika on 180 kuukautta. Lainatuotteet on mahdollista maksaa takaisin myös aikaisemmin, ilman ylimääräisiä korkokuluja. Todellinen vuosikorko riippuu valitusta lainatuotteesta, lainasummasta sekä laina-ajasta, ja se voi olla välillä 4,1 % ja 706,42 %. Lainaesimerkki: Kun 10 000 € laina maksetaan takaisin 5 vuodessa, takaisinmaksettava kokonaissumma on 12 866,64 €. Kuluja syntyy siis 2 866,64 € ja todellinen vuosikorko on 10,91 %.