Etusivu » 
Lainatarjoukset ja vinkit » 
Veronpalautus ennakkoon   

Veronpalautus ennakkoon vuonna 2024 13.2.2024

Veronpalautus

Veronpalautukset vuodelta 2023 maksetaan tilille heinä-joulukuussa 2024. Tänä vuonna ensimmäinen veronpalautuspäivä on 3.7.2024.

Jotta veronpalautus maksetaan vuosittain suoraan tilille, tulee veronmaksajan ilmoittaa verottajalle tilinumeronsa. Tarkista siis, että verottajalla on tilinumerosi. Tämän näet esitäytetystä veroilmoituksesta tai verotuspäätöksestä. Tarkista, että tilinumero on oikein ja tarvittaessa ilmoita muutoksista Verohallinnolle. Jos tilinumeroa ei ilmoita verottajalle, veronpalautus viivästyy ja se on lunastettavissa Osuuspankin konttorista.

Koska tilinumero pitää ilmoittaa verottajalle?

Tilinumero tulee ilmoittaa OmaVeron kautta viimeistään 26.6.2024, jotta heinäkuussa maksettavan veronpalautuksen saa tilille.

Jos verottajalla ei ole tiedossa tilinumeroa, niin veronpalautukset maksetaan rahalähetyksenä, eli veronpalautus tulee noutaa ilmoituskirjettä vastaan Osuuspankista.

Vaikka et olisi muistanut ilmoittaa verottajalle tilinumeroa vaadittuun päivämäärään mennessä, kannattaa se joka tapauksessa tehdä. Näin seuraavan vuoden veronpalautusta varten Verohallinnolla on tilinumerosi valmiina.

Halutessasi voit ilmoittaa tilinumeron veronpalautusta varten tästä. Huomioithan myös, että suoraan Verohallinnolta ei ole mahdollista saada veronpalautuksia ennakkoon, vaan alla olevien ohjeiden avulla voit hakea lainaa veronpalautusta vastaavan summan.

Veronpalautus ennakkoon tilille

Jos tarvitset veronpalautusta vastaavan summan nopeammin käyttöösi, joudut maksamaan siitä hieman korkokuluja. Tässä tapauksessa hyödynnä sivustoltamme löytyvää lainavertailua tai esimerkiksi suosittelemaamme Oivalainan kilpailutuspalvelua:

Oivalaina kilpailuttaa lainasi helposti yhdellä hakemuksella. Lainahakemuksesi välitetään yleisimmille luotonmyöntäjille, joilta saat lainatarjouksen. Voit joko hyväksyä tai olla hyväksymättä tarjouksia - ilman mitään kuluja.

Palvelun kautta on mahdollista hakea 500 - 60 000 euron lainaa 1 - 15 vuoden takaisinmaksuajalla. Hinnoiltaan Oivalaina on erittäin edullinen, sillä kilpailutuksen ansiosta lainatarjous on aina edullisin, joka hakijalle on mahdollista myöntää.

Lainaa voivat hakea 20 vuotta täyttäneet suomalaiset, joilla on suomalainen pankkitili sekä säännölliset tulot.

Siirry palveluun ❯❯

Veronpalautus 2024

Vuodesta 2019 alkaen uusi laki mahdollistaa joustavan veromallin. Tästä johtuen veronpalautus maksetaan portaittain vuoden aikana. Veronpalautuksia ja jäännösveroja, eli mätkyjä, maksetaan heinä-, elo-, syys-, loka-, marras- ja joulukuussa.

Verottajan mukaan veronpalautuksen maksupäivään vaikuttavat seuraavat tekijät:

Vuonna 2024 pienin veronpalautus, joka maksetaan takaisin, on 5 euroa.

Mistä tietää, milloin veronpalautus 2024 maksetaan?

Jos huhtikuussa postitettavaan esitäytettyyn veroehdotukseen ei tule muutoksia ja taloudessa ei ole yritystoimintaa, on veropäätös mahdollista saada toukokuussa. Tällöin veronpalautus maksetaan heinäkuussa. Muussa tapauksessa veronpalautus maksetaan elo-, syys-, loka-, marras- tai joulukuussa.

Mitkä ovat veronpalautusten maksupäivät?

Vuonna 2024 veronpalautusten maksupäivät ovat aikajärjestyksessä seuraavat:

Kun veropäätös postitetaan, lukee siinä myös henkilökohtainen maksupäivä. Normaalisti maksupäivä on noin 2 kuukauden sisällä veropäätöksestä.

Näin saat veronpalautuksen ennakkoon

  1. Tarkista verottajalta saadusta ilmoituksesta, paljonko saat veronpalautuksia.
  2. Tarkista samaisesta ilmoituksesta, onko verottajalla tilinumerosi sekä mikä on maksupäivä.
  3. Vertaile lainoja lainavertailun avulla ja hae lainaa.
  4. Kun olet saanut veronpalautuksen verottajalta, maksa laina heti takaisin. Näin minimoit kulut.

Rahalähetyksen lunastaminen

Kuten edellä mainittiin, veronpalautus maksetaan tilille vain siinä tapauksessa, että verottajalla on tilinumerosi tiedossa. Jos tilinumeroa ei verottajalla ole, tulee verottajalta erillinen ilmoitus rahalähetyksestä, joka tulee lunastaa Osuuspankin konttorista. Veronpalautus rahalähetyksenä on lunastettavissa muutaman viikon kuluttua maksupäivästä ja sen voi lunastaa rahalähetysilmoitusta ja henkilötodistusta vastaan mistä vain Osuuspankin konttorista.

Veronpalautuksen saa lunastaa vain rahalähetyksen saaja tai hänen valtuuttamansa. Yhteisön, kuolinpesän tai alaikäisen puolesta veronpalautuksen lunastavan henkilön tulee selvittää pankille oikeutensa edustaa veronpalautuksen saajaa.

Jos sinulla on Osuuspankin verkkotunnukset, voit lunastaa veronpalautuksen OP:n verkkopankissa.

Jäännösveron korko

Tänä päivänä jäännösveron korko on 6 prosenttia kaikkien jäännösverojen osalta. Alle 20 euron korkoa ei kuitenkaan peritä.

Tarkka jäännösveron koroton summa riippuu henkilökohaisesta jäännösveron eräpäivästä. Jos eräpäivä on vasta joulukuussa, mätkyjen määrä tulee olla korkeintaan 360 euroa, jotta selviäisi ilman korkoja. Jos jäännösveron eräpäivä on jo heinäkuussa, mätkyjä saa olla korkeintaan 660 euroa, jotta selviää ilman korkoja.

Jäännösveron korko alkaa juosta vuosittain 1.2. ja koronlasku päättyy jäännösveron maksupäiviin. Itse ei koron laskennasta tarvitse huolehtia, sillä korko on laskettu mukaan verotuspäätökseen.

Anna arviosi

Löysitkö Veronpalautus ennakkoon -artikkelista sinulle sopivan tuotteen? Anna tähtiarvio:

3,32 / 5 (311 ääntä)
Vertailemme lainoja, joiden minimi laina-aika on 3 kuukautta ja maksimi laina-aika on 180 kuukautta. Lainatuotteet on mahdollista maksaa takaisin myös aikaisemmin, ilman ylimääräisiä korkokuluja. Todellinen vuosikorko riippuu valitusta lainatuotteesta, lainasummasta sekä laina-ajasta, ja se voi olla välillä 4,0 % ja 38,0 %. Lainaesimerkki: Kun 10 000 € laina maksetaan takaisin 5 vuodessa, takaisinmaksettava kokonaissumma on 12 866,64 €. Kuluja syntyy siis 2 866,64 € ja todellinen vuosikorko on 10,91 %.