» 
 » 
   

Veronpalautus ennakkoon vuonna 2019 12.12.2018

Veronpalautus

Veronpalautukset vuodelta 2017 maksettiin tilille 11.12.2018, jos veronmaksaja oli ilmoittanut verottajalle tilinumeronsa. Jos verottajalla ei ole tiedossa tilinumeroa, niin veronpalautukset maksetaan rahalähetyksenä, eli veronpalautus tulee noutaa ilmoituskirjettä vastaan Osuuspankista. Rahalähetykset voi lunastaa joulukuun puolessa välissä.

Pienin veronpalautus, joka maksetaan, on 5 €.

Jotta veronpalautuksen saisi vuosittain mahdollisimman pian, kannattaa tarkistaa, onko verottajalla tilinumerosi. Tämän näet esitäytetystä veroilmoituksesta tai verotuspäätöksestä. Tarkista, että tilinumero on oikein ja tarvittaessa ilmoita muutoksista Verohallinnolle. Jos tilinumeroa ei ilmoita verottajalle, veronpalautus viivästyy ja se on lunastettavisssa Osuuspankin konttorista.

Halutessasi voit ilmoittaa tilinumeron veronpalautusta varten tästä. Huomioithan myös, että suoraan Verohallinnolta ei ole mahdollista saada veronpalautuksia ennakkoon, vaan alla olevien ohjeiden avulla voit hakea lainaa veronpalautusta vastavaan summan.

Veronpalautus 2019

Uusi laki mahdollistaa joustavan veromallin ja tästä johtuen vuonna 2019 veronpalautus maksetaan portaittain. Veronpalautuksia ja jäännösveroja, eli mätkyjä, maksetaan elo-, syys-, loka- ja marraskuussa.

Verottajan mukaan veronpalautuksen maksupäivään vaikuttavat seuraavat tekijät:

Mistä tietää, milloin veronpalautus 2019 maksetaan?

Jos huhtikuussa postitettavaan esitäytettyyn veroehdotukseen ei tule muutoksia ja taloudessa ei ole yritystoimintaa, on veropäätös mahdollista saada kesäkuussa. Tällön veronpalautus maksetaan elokuussa 2019. Muussa tapauksessa veronpalautus maksetaan syys-, loka- tai marraskuussa.

Kun veropäätös postitetaan, lukee siinä myös henkilökohtainen maksupäivä. Normaalisti maksupäivä on noin 2 kuukauden sisällä veropäätöksestä.

Veronpalautus ennakkoon tilille

Veronpalautus on mahdollista saada kuluitta ennakkoon tilille vasta heinä-lokakuussa 2019.

Jos tarvitset veronpalautusta vastaavan summan nopeammin käyttöösi, joudut maksamaan siitä hieman korkokuluja. Tässä tapauksessa hyödynnä sivustoltamme löytyvää lainavertailua tai esimerkiksi suosittelemaamme Haenyt.fi -kilpailutuspalvelua:

Haenyt.fi kilpailuttaa lainasi yhdellä hakemuksella. Lainahakemuksesi välitetään yleisimmille luotonmyöntäjille, joilta saat lainatarjouksen. Voit joko hyväksyä tai olla hyväksymättä tarjouksia - ilman mitään kuluja.

Palvelun kautta on mahdollista hakea 500 - 50 000 € lainaa 1 - 15 vuoden takaisinmaksuajalla. Lainaa voivat hakea 20 vuotta täyttäneet suomalaiset, joilla on suomalainen pankkitili sekä säännölliset tulot.

Siirry palveluun >>

Näin saat veronpalautuksen ennakkoon

  1. Tarkista verottajalta saadusta ilmoituksesta, paljonko saat veronpalautuksia
  2. Tarkista samaisesta ilmoituksesta, onko verottajalla tilinumerosi sekä mikä on maksupäivä
  3. Riippuen tarpeestasi, hae lainaa
    • heti vertaamalla lainoja lainavertailun avulla tai
    • hae lainaa heinä-lokakuussa 2019 jolloin voit maksaa lainan takaisin kuluitta
  4. Ilman kuluja voit hakea yhdeltä lainanantajalta maksimissaan 2000 €. Jos saat veronpalautuksia enemmän, hae joko korotonta lainaa usealta tarjoajalta tai korollista lainaa yhdeltä tarjoajalta
  5. Kun olet saanut veronpalautuksen verottajalta, maksa laina heti takaisin

Rahalähetyksen lunastaminen

Kuten edellä mainittiin, veronpalautus maksetaan tilille vain siinä tapauksessa, että verottajalla on tilinumerosi tiedossa. Jos tilinumeroa ei verottajalla ole, tulee verottajalta erillinen ilmoitus rahalähetyksestä, joka tulee lunastaa Osuuspankin konttorista. Veronpalautus rahalähetyksenä on lunastettavissa muutaman viikon kuluttua maksupäivästä ja sen voi lunastaa rahalähetysilmoitusta ja henkilötodistusta vastaan mistä vain Osuuspankin konttorista.

Veronpalautuksen saa lunastaa vain rahalähetyksen saaja tai hänen valtuuttamansa. Yhteisön, kuolinpesän tai alaikäisen puolesta veronpalautuksen lunastavan henkilön tulee selvittää pankille oikeutensa edustaa veronpalautuksen saajaa.

Jos sinulla on Osuuspankin verkkotunnukset, voit lunastaa veronpalautuksen OP:n verkkopankissa.

Jäännösveron korko

Vielä vuoden 2017 verotuksen osalta jäännösveron korko oli 0,5 prosenttia alle 10 000 euron jäännösveron osalta ja alle 20 euron korkoa ei peritty. Tämä tarkoitti, että alle 4788 euron jäännösverosta ei peritty korkoa.

Vuoden 2018 verotuksesta eteenpäin tähän tuli muutos. Tänä päivänä jäännösveron korko on 2 prosenttia kaikkien jäännösverojen osalta. Edelleenkään alle 20 euron korkoa ei peritä.

Jäännösveron korotus tarkoittaa, että jäännösvero saa olla enintään noin 1200 euroa, jotta välttyisi jäännösveron korolta. Tarkista siis ennen vuoden päättymistä, että mätkysi ovat alle 1200 euroa. Muussa tapauksessa joudut maksamaan 2 prosentin koron.

Älä käytä veronpalautuspalveluita

Erillisiä veronpalautuspalveluita, kuten esimerkiksi A-Veronpalautus ja Veronpalautus Nyt, ei kannata käyttää. Näiden palveluiden lainat ovat pikavippejä kalliimpia. Esimerkiksi 500 € lainasta joudut maksamaan A-Veronpalautukseen kuluja 215 €. Vertailun vuoksi esimerkiksi Credit24 tarjoaa 500 € lainan vuodeksi 119 € kokonaiskuluilla.

Vertaa siis lainoja Tuntitilissä, ennen kuin haet lainaa. Voit säästää useita euroja tai saada samaan kokonaishintaan pidemmän takaisinmaksuajan.

Arvostele artikkeli

Oliko Veronpalautus ennakkoon -artikkelista sinulle hyötyä? Anna tähtiarvio artikkelista:

3,28 / 5 (207 ääntä)
Vertailemme lainoja, joiden minimi laina-aika on 3 kuukautta ja maksimi laina-aika on 180 kuukautta. Lainatuotteet on mahdollista maksaa takaisin myös aikaisemmin, ilman ylimääräisiä korkokuluja. Todellinen vuosikorko riippuu valitusta lainatuotteesta, lainasummasta sekä laina-ajasta, ja se voi olla välillä 4,1 % ja 706,42 %. Lainaesimerkki: Kun 10 000 € laina maksetaan takaisin 5 vuodessa, takaisinmaksettava kokonaissumma on 12 866,64 €. Kuluja syntyy siis 2 866,64 € ja todellinen vuosikorko on 10,91 %.