» 
 » 
   

Veronpalautus ennakkoon vuonna 2019 7.10.2019

Veronpalautus

Veronpalautukset vuodelta 2018 maksetaan tilille elo-joulukuussa 2019. Viimeisin palautusten maksupäivä oli 4.10.2019 ja seuraava maksupäivä tulee olemaan 5.11.2019. Tämä kuitenkin vaatii, että veronmaksaja on ilmoittanut verottajalle tilinumeronsa.

Tilinumero tulee ilmoittaa OmaVeron kautta viimeistään 27.10.2019, jotta marraskuussa maksettavan veronpalautuksen saa tilille. Jos verottajalla ei ole tiedossa tilinumeroa, niin veronpalautukset maksetaan rahalähetyksenä, eli veronpalautus tulee noutaa ilmoituskirjettä vastaan Osuuspankista.

Pienin veronpalautus, joka maksetaan, on 5 €.

Jotta veronpalautuksen saisi vuosittain mahdollisimman pian, kannattaa tarkistaa, onko verottajalla tilinumerosi. Tämän näet esitäytetystä veroilmoituksesta tai verotuspäätöksestä. Tarkista, että tilinumero on oikein ja tarvittaessa ilmoita muutoksista Verohallinnolle. Jos tilinumeroa ei ilmoita verottajalle, veronpalautus viivästyy ja se on lunastettavisssa Osuuspankin konttorista.

Halutessasi voit ilmoittaa tilinumeron veronpalautusta varten tästä. Huomioithan myös, että suoraan Verohallinnolta ei ole mahdollista saada veronpalautuksia ennakkoon, vaan alla olevien ohjeiden avulla voit hakea lainaa veronpalautusta vastavaan summan.

Veronpalautus ennakkoon tilille

Jos saat veronpalautuksen ensi kuussa tilillesi, suosittelemme tutustumaan Ferratumin tarjoamaan, kuluttomaan lainaan:

Ferratum tarjoaa uusille asiakkailleen jopa 2000 € lainan ilman kuluja. Kulutonta laina-aikaa on 30 vuorokautta, eli hakiessassi lainan nyt, voit maksaa sen takaisin saatuasi veronpalautuksen. Laina tulee maksaa takaisin kokonaisuudessaan viimeistään ensimmäisenä eräpäivänä, muussa tapauksessa lainalle tulee muutaman euron korkokulut.

Ferratum myöntää lainaa 21 vuotta täyttäneille suomalaisille, joilla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Lainaa myönnetään lainapalvelun aukioloaikoina ja nostoja voi tehdä vuorokauden kaikkina aikoina.

Siirry palveluun >>

Veronpalautus 2019

Uusi laki mahdollistaa joustavan veromallin ja tästä johtuen vuonna 2019 veronpalautus maksetaan portaittain. Veronpalautuksia ja jäännösveroja, eli mätkyjä, maksetaan elo-, syys-, loka-, marras- ja joulukuussa.

Verottajan mukaan veronpalautuksen maksupäivään vaikuttavat seuraavat tekijät:

Mistä tietää, milloin veronpalautus 2019 maksetaan?

Jos huhtikuussa postitettavaan esitäytettyyn veroehdotukseen ei tule muutoksia ja taloudessa ei ole yritystoimintaa, on veropäätös mahdollista saada kesäkuussa. Tällön veronpalautus maksetaan elokuussa 2019. Muussa tapauksessa veronpalautus maksetaan syys-, loka-, marras- tai joulukuussa.

Kun veropäätös postitetaan, lukee siinä myös henkilökohtainen maksupäivä. Normaalisti maksupäivä on noin 2 kuukauden sisällä veropäätöksestä.

Näin saat veronpalautuksen ennakkoon

  1. Tarkista verottajalta saadusta ilmoituksesta, paljonko saat veronpalautuksia.
  2. Tarkista samaisesta ilmoituksesta, onko verottajalla tilinumerosi sekä mikä on maksupäivä.
  3. Riippuen tarpeestasi, hae lainaa
    • heti vertaamalla lainoja lainavertailun avulla tai
    • hae lainaa heinä-lokakuussa 2019 jolloin voit maksaa lainan takaisin kuluitta.
  4. Ilman kuluja voit hakea yhdeltä lainanantajalta korkeintaan 2000 €. Jos saat veronpalautuksia enemmän, hae joko koroton laina usealta tarjoajalta tai korollista lainaa yhdeltä tarjoajalta.
  5. Kun olet saanut veronpalautuksen verottajalta, maksa laina heti takaisin.

Rahalähetyksen lunastaminen

Kuten edellä mainittiin, veronpalautus maksetaan tilille vain siinä tapauksessa, että verottajalla on tilinumerosi tiedossa. Jos tilinumeroa ei verottajalla ole, tulee verottajalta erillinen ilmoitus rahalähetyksestä, joka tulee lunastaa Osuuspankin konttorista. Veronpalautus rahalähetyksenä on lunastettavissa muutaman viikon kuluttua maksupäivästä ja sen voi lunastaa rahalähetysilmoitusta ja henkilötodistusta vastaan mistä vain Osuuspankin konttorista.

Veronpalautuksen saa lunastaa vain rahalähetyksen saaja tai hänen valtuuttamansa. Yhteisön, kuolinpesän tai alaikäisen puolesta veronpalautuksen lunastavan henkilön tulee selvittää pankille oikeutensa edustaa veronpalautuksen saajaa.

Jos sinulla on Osuuspankin verkkotunnukset, voit lunastaa veronpalautuksen OP:n verkkopankissa.

Jäännösveron korko

Vielä vuoden 2017 verotuksen osalta jäännösveron korko oli 0,5 prosenttia alle 10 000 euron jäännösveron osalta ja alle 20 euron korkoa ei peritty. Tämä tarkoitti, että alle 4788 euron jäännösverosta ei peritty korkoa.

Vuoden 2018 verotuksesta eteenpäin tähän tuli muutos. Tänä päivänä jäännösveron korko on 2 prosenttia kaikkien jäännösverojen osalta. Edelleenkään alle 20 euron korkoa ei peritä.

Jäännösveron korkomuutos tarkoittaa, että jäännösvero saa olla enintään noin 1200 euroa, jotta välttyisi jäännösveron korolta. Tarkista siis ennen vuoden päättymistä, että mätkysi ovat alle 1200 euroa. Muussa tapauksessa joudut maksamaan 2 prosentin koron.

Älä käytä veronpalautuspalveluita

Erillisiä veronpalautuspalveluita, kuten esimerkiksi A-Veronpalautus ja Veronpalautus Nyt, ei kannata käyttää. Näiden palveluiden lainat ovat pikavippejä kalliimpia. Esimerkiksi 500 € lainasta joudut maksamaan A-Veronpalautukseen kuluja 215 €. Vertailun vuoksi esimerkiksi Credit24 tarjoaa 500 € lainan vuodeksi 75 € kokonaiskuluilla.

Vertaa siis lainoja Tuntitilissä, ennen kuin haet lainaa. Voit säästää useita euroja tai saada samaan kokonaishintaan pidemmän takaisinmaksuajan.

Arvostele artikkeli

Oliko Veronpalautus ennakkoon -artikkelista sinulle hyötyä? Anna tähtiarvio artikkelista:

3,26 / 5 (236 ääntä)
Vertailemme lainoja, joiden minimi laina-aika on 3 kuukautta ja maksimi laina-aika on 180 kuukautta. Lainatuotteet on mahdollista maksaa takaisin myös aikaisemmin, ilman ylimääräisiä korkokuluja. Todellinen vuosikorko riippuu valitusta lainatuotteesta, lainasummasta sekä laina-ajasta, ja se voi olla välillä 4,0 % ja 38,0 %. Lainaesimerkki: Kun 10 000 € laina maksetaan takaisin 5 vuodessa, takaisinmaksettava kokonaissumma on 12 866,64 €. Kuluja syntyy siis 2 866,64 € ja todellinen vuosikorko on 10,91 %.