» 
 » 
   

Kulutusluotto eli käyttöluotto 5.10.2018

Kulutusluotto on kiinteällä laina-ajalla ja lainasummalla oleva laina. Termin alle luetaan kaikki vakuudettomat ja vakuudelliset luotot, jotka lainanhakija on ottanut kulutustarkoitukseen. Näitä ovat kulutusluoton ohella: käyttölaina, käyttöluotto, kertalaina sekä kertaluotto.

Edullisimman ja suurimman kulutusluoton tarjoaa tällä hetkellä Bank Norwegian.

Kulutusluotot ovat yleensä 1 - 15 vuoden lainoja, joiden suuruus on tyypillisesti 1000 - 60 000 euroa. Luottojen kokonaiskustannukset riippuvat lainasumman lisäksi laina-ajasta, vakuuksista ja korosta. Vuosikorot vaihtelevat tyypillisesti 9 - 30 prosentin välillä. Suurin yksittäinen tekijä, joka vaikuttaa koron todelliseen suuruuteen, on lainanottajan kyky antaa luotolleen vakuus. Huomionarvoista luotonhakijan kannalta on myös se, että varsinaisen lainasumman lisäksi lainansaajan maksettavaksi tulevat korkojen ohella mahdolliset käsittely-, tilinhoito- ja muut lisäkulut.

Kulutusluottoja myöntävät lukuisat luotonantoon erikoistuneet rahoituslaitokset. Joulukuusta 2010 alkaen kulutusluottojen myöntäminen on sallittu ainoastaan yrityksille, jotka ovat rekisteröityneet Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylläpitämään rekisteriin. Siihen hyväksytään vain ne yritykset, jotka noudattavat hyvää luotonantotapaa.

Kulutusluotto heti tilille

Kulutusluotto on tarkoitettu kattamaan lainanhakijan akuutteja rahoitustarpeita, kuten esimerkiksi erilaisten kulutushyödykkeiden ja palveluiden hankintaa joustavasti ja nopeasti.

Kulutusluottoa hakiessaan lainanhakija voi itse päättää, kuinka paljon lainaa ottaa ja kuinka pitkällä laina-ajalla maksaa lainansa takaisin. Takaisinmaksuaika vaihtelee lainanottajan omien tarpeiden mukaan: yleensä muutamasta kuukaudesta muutamaan vuoteen.

Kulutusluoton hakemiseen tarvitaan suomalaisen pankkitilin lisäksi yleensä myös vakituinen osoite Suomessa ja Suomen kansalaisuus. Verkkohakemukseen tarvitaan lisäksi luotonhakijan henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset. Eri palveluntarjoajilla on luoton hakemiselle erilaisia ikärajoja; vähimmäisvaatimuksena on kuitenkin 18 vuoden ikä.

Hyvää luotonantotapaa noudattavat rahoituslaitokset tarkistavat asiakkaidensa antamat henkilökohtaiset tiedot sekä luottotiedot. Näin ollen luottotiedoissa oleva maksuhäiriömerkintä on useimmiten este kulutusluoton myöntämiselle.

Kulutusluottoa netissä tarjoavat palvelut

Tätä nykyä kaikkiaan 18 lainapalvelua tarjoava rahoitusalan yritys tarjoaa lainatuotteenaan kulutusluottoa. Eri luotonantajien välillä on huomioitavia eroja lainaehdoissa ja lainan kokonaiskuluissa.

Kulutusluottoa asiakkailleen tarjoavat alla lyhyesti esitellyt yritykset. Tarkemmat yritysesittelyt löydät klikkaamalla yrityksen logoa.

Bank Norwegian

Bank Norwegian on yksityisille markkinoille suunnattu nettipankki, joka tarjoaa asiakkailleen mahdollisuutta hakea kulutusluottoa tuhannesta eurosta aina 60 000 euroon asti. Luoton takaisinmaksuaika vaihtelee yhdestä vuodesta aina 15 vuoteen asti.

Koko hakemusprosessin voi hoitaa kätevästi ja nopeasti verkossa. Luotonhakija saa lainatarjouksen välittömästi. Mikäli kulutusluoton hakija haluaa yhdistää olemassa olevat pienlainansa yhdeksi luotoksi, Bank Norwegian kertoo verkkosivustollaan maksavansa asiakkaansa vanhat pienlainat luotonsaajan puolesta.

Bank Norwegianin kulutusluottojen korko on henkilökohtainen vaihdellen 8,99 prosentista 22,49 prosenttiin. Kunkin luoton ehdot päätetään vasta yrityksen tekemän luottokartoituksen jälkeen.

Esimerkiksi 10 000 euron arvoisen kulutusluoton kokonaiskustannuksiksi tulee 14218 euroa viiden vuoden maksuajalla. Kuukausittainen maksuerä on 238 euron suuruinen. Esimerkkikorko on 13,99 prosenttia ja todellinen vuosikorko 16,51 prosenttia. Suurimmillaan efektiivinen korko on 37,97 prosenttia.

Lainatarjous on ilmainen eikä sido ottamaan lainaa.

Bank Norwegianin verkkopalvelun välityksellä kulutusluottoa voivat hakea vähintään 23-vuotiaat yksityishenkilöt, joilla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Luoton saannin edellytyksenä on myös, että luotonhakija on ollut Suomen Väestötietorekisterissä viimeiset 36 kuukautta.

Siirry palveluun >>

Aasa

Suomalainen rahoitusyhtiö Aasa Oy tarjoaa verkkopalvelunsa kautta asiakkailleen kulutusluottoa 2000 - 10 000 euroa - ilman vakuuksia tai takaajia. Aasan pikalainaan on saatavana jopa 60 kuukauden maksuaika.

Aasan tarjoamia luottoja voi hakea nopeasti verkkohakemuksella. Hakemuksen voi tehdä mihin vuorokauden aikaan tahansa, ja haetun luottopääoman lainansaaja saa pankkitililleen jopa samana päivänä, kun hakemus on hyväksytty.

Tyypillisen 2000 euron kertaluoton takaisinmaksuajan ollessa 24 kuukautta maksuerän suuruus on 83,33 euroa. Nimelliskorko on tällöin 9,9 prosenttia ja todellinen vuosikorko 42,60 prosenttia. Kertaluottoon liittyvä järjestelypalkkio on 392 euron suuruinen ja tilinhoitomaksu 9 euroa kuukaudessa. Kyseisen luoton kokonaiskustannukset ovat tällöin 2814,73 euroa.

Lainaa saadakseen lainanhakijan on täytettävä seuraavat kriteerit: Hakijan on oltava Suomessa vakituisesti asuva, vähintään 20-vuotias yksityishenkilö. Hakijalla on oltava säännölliset työ- tai eläketulot, eikä hänellä saa olla luottotiedoissaan maksuhäiriömerkintöjä.

Siirry palveluun >>

Credento

Credento-lainan luotonantajana on TF Bank AB:n Suomen sivuliike. Pankkiliiketoimintaa harjoittava osakeyhtiö tarjoaa muun muassa kulutusluottoja yksityishenkilöille.

Vakuudetonta 1000 - 6000 euron arvoista kulutusluottoa voi saada jopa viiden vuoden maksuajalla. Luoton takaisinmaksuaika on kahdesta seitsemään vuotta. Credento tarjoaa luotonsaajalle mahdollisuutta pitää vuodessa tarvittaessa kaksi maksuvapaata kuukautta.

Kulutusluottoa haetaan verkkohakemuksella, ja luotonhakija saa alustavan lainapäätöksen välittömästi. Mikäli hakemus hyväksytään, luotonsaaja voi allekirjoittaa lainasopimuksensa verkkopankkitunnuksillaan. Luottopääoma maksetaan asiakkaan ilmoittamalle pankkitilille, kun Credenton lainankäsittelijät ovat tehneet lopulliset tarkistuksensa.

Credento-laina on niin sanottu annuiteettilaina, joka merkitsee sitä, että luotonsaaja maksaa kuukausittain aina samansuuruisen takaisinmaksuerän. Lainan nimelliskorko on tällä hetkellä 16,21 prosenttia. Lainasummasta ja -ajasta riippuen Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko lainoille on 21 - 49 prosenttia.

Lainasumman ollessa 3000 euroa ja laina-ajan viisi vuotta nimelliskorko on 16,32 prosenttia ja todellinen vuosikorko 25,43 prosenttia. Kyseisen kulutusluoton nostopalkkio on 159 euroa ja kuukausittainen tilinhoitomaksu 6,99 euroa. Näin ollen kulutusluoton kokonaiskuluiksi määräytyy 2061 euroa.

Credentolta kulutusluottoa hakevan on oltava yli 22-vuotias, Suomessa vakituisesti asuva yksityishenkilö. Hakijalla on oltava säännölliset palkka- tai eläketulot, eikä hänellä saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Lisäksi hakijalla tulee olla hallussaan julkinen lanka- tai matkapuhelinliittymä.

Siirry palveluun >>

Credigo

Credigo on suomalaisyritys Northmill Oy:n rinnakkaistoiminimi, jonka kautta luotonantaja on tarjonnut vakuudettomia kulutusluottoja Suomessa jo vuodesta 2006.

Credigo tarjoaa kulutusluottoa 100 - 2500 euroa. Luoton takaisinmaksuaika on joustava: kuudesta kuukaudesta jopa viiteen vuoteen. Luoton hakeminen onnistuu vaivattomasti verkkohakemuksella. Lainapäätöksensä Credigo lupaa lähettää luotonhakijalle välittömästi. Myönteisen luottopäätöksen jälkeen haettu luottopääoma siirtyy asiakkaan pankkitilille jopa minuuteissa.

Credigo ilmoittaa tarjoavansa asiakkailleen selkeitä lainoja, jotka eivät sisällä piilokuluja. Luottojen kustannukset muodostuvat vain kuukausikorosta, joka vaihtelee 3,25 ja 3,42 prosentin välillä - laina-ajasta ja luoton suuruudesta riippuen.

Asiakkaan hakiessa 1000 euron arvoista kulutusluottoa hän voi valita takaisinmaksuajaksi 6 - 60 kuukautta. Esimerkiksi 12 kuukauden maksuajalla luoton kuukausieräksi tulee 102 euroa ja kokonaiskustannuksiksi 1224 euroa.

Kulutusluoton myöntämiseksi Credigo edellyttää luotonsaajalta 20 vuoden ikää, suomalaista henkilötunnusta sekä vakituista osoitetta Suomessa. Lisäksi luotonsaajalla tulee olla joko säännölliset ansio- tai eläketulot. Vastuullisena luotonantajana Credigo tarkistaa kaikilta asiakkailtaan myös luottotiedot ja mahdolliset maksuhäiriöt useista eri rekistereistä.

Siirry palveluun >>

Easycredit

Easycredit on Credigon rinnakkaispalvelu, joka tarjoaa kulutusluottoa 100 eurosta 5000 euroon. Vakuudeton luotto myönnetään lainasummasta riippumatta pitkällä takaisinmaksuajalla. Haettaessa esimerkiksi 400 euron luottoa takaisinmaksuaika on 12 kuukautta. 2000 euron luottoa hakiessaan yrityksen asiakas saa 60 kuukauden ja 5000 euron lainaan 86 kuukauden maksuajan. Halutessaan luotonsaaja voi maksaa luottopääomaansa takaisin nopeammin ja suuremmissa kuukausierissä, jolloin hän saa säästettyä myöhemmin luottonsa korkokuluissa.

Lainahakemuksen täyttäminen Easycreditin verkkopalvelussa on yksinkertaista. Myönteisen lainapäätöksen jälkeen luottopääoma siirtyy asiakkaan pankkitilille välittömästi luotonantajan lainapalvelun aukioloaikoina.

Verkkosivustolla oleva esimerkkilaskelma koskee 1000 euron arvoista kulutusluottoa 60 kuukauden maksuajalla. Myönnetyn luoton voi maksaa takaisin osissa tai kokonaisuudessaan milloin vain; vähimmäissuoritus on kuitenkin 40 euroa kuukaudessa. Kyseisen kulutusluoton kuukausikorko on 2,98 prosenttia ja todellinen vuosikorko 49,90 prosenttia. Avausmaksuksi on määritelty 9,9 prosenttia luottopääomasta. Vuoden kokonaiskustannuksiksi määräytyy 475 euroa.

Easycreditin kulutusluottoa voi hakea jokainen 20 vuotta täyttänyt henkilö. Lainanhakijalta vaaditaan myös vakituista osoitetta Suomessa sekä käytössään olevaa suomalaista pankkitiliä.

Easycredit myöntää lainaa henkilöille, joiden luottotiedot ovat kunnossa. Jokaiselle lainanhakijalleen luotonmyöntäjä tekee henkilökohtaisen luottoarvion, jonka mukaan luottoa myönnetään.

Siirry palveluun >>

Halino

Halino-lainan luotonantajana on TF Bank AB:n Suomen sivuliike. Pankkiliiketoimintaa harjoittava osakeyhtiö tarjoaa kuluttaja-asiakkailleen kulutusluottoa selkeällä hinnoittelulla.

Vakuudetonta Halino-lainaa voi hakea 100 - 4000 euroa. Yhteishakijan kanssa on mahdollista hakea luottopääomaa jopa 6000 euroon asti. Myönnetyn luoton takaisinmaksuajaksi luotonsaaja voi valita lainasummasta riippuen yhdestä vuodesta aina viiteen vuoteen saakka. Halutessaan asiakas voi maksaa luottonsa takaisin sovittua aikaisemmin ilman lisäkuluja. Luotonsaajalla on lisäksi mahdollisuus tarvittaessa pitää vuodessa kaksi maksuvapaata kuukautta.

Kulutusluottoa voi hakea Halino -verkkopalvelun kautta vaivattomasti. Alustavan luottopäätöksen hakija saa välittömästi, ja lainasopimuksen allekirjoittaminen onnistuu kätevästi verkkopankkitunnuksilla. Rahat luotonantaja maksaa asiakkaansa pankkitilille heti, kun yritys on tehnyt lopulliset tarkistuksensa ja vastaanottanut luotonsaajan allekirjoittaman lainasopimuksen.

Halino-luotto on niin sanottu annuiteettilaina, mikä tarkoittaa sitä, että luotonsaaja maksaa lainaansa takaisin kuukausittain aina samansuuruisen erän. Kaikille lainasummille ja maksuajoille määräytyvä todellinen vuosikorko on 29,84 prosenttia. Mikäli asiakas hakee esimerkiksi 1000 euron arvoista kulutusluottoa viiden vuoden maksuajalla, kuukausittainen takaisinmaksuerä on 31 euroa. Tällöin kyseisen luoton kokonaiskulut ovat 1860 euroa.

Halino-lainaa hakevan tulee olla vähintään 22-vuotias, jonka vakituisena asuinmaana on Suomi, eikä hänellä saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Lisäksi hakijalla tulee olla säännölliset palkka- tai eläketulot Suomessa. Luotonantaja suorittaa ennen luottosopimuksen tekemistä luottotietotarkistuksen lainaa hakevan henkilön verkkohakemuksen perusteella.

Siirry palveluun >>

Instabank

Vuonna 2016 Norjassa perustettu Instabank on nettipankki, joka tarjoaa kulutusluottoa asiakkaidensa arkisiin rahoitustarpeisiin. Instabankin kautta on mahdollista hakea 500 - 50 000 euron luottoa 3 - 15 vuoden takaisinmaksuajalla. Palvelun avulla voi myös yhdistää olemassa olevia lainoja.

Lainanhaku tapahtuu kokonaan verkossa ja alustavan vastauksen saa usen välittömästi, jos tarvittavat dokumentit on liitetty hakemukseen. Hakijan tulee liittää lainahakemukseensa uusin palkkalaskelma sekä henkilökohtaisen veroilmoituksen erittelyosa. Joissain tapauksissa hakemuksen käsittelemiseksi tarvitaan myös muita liitteitä, mistä ilmoitetaan erikseen.

Instabankin kuukausittainen tilinhoitomaksu on viisi euroa. Kulutusluoton avausmaksu määräytyy sovitun lainasumman perusteella ja se on suuruudeltaan 0 - 160 euroa. Nimelliskorko on lainasummasta riippuen 7,99 - 19,99 prosenttia.

Instabank palvelee henkilöitä, jotka ovat 23 - 75-vuotiaita ja joiden vuosittaiset bruttotulot ylittävät 25 000 euroa. Lisäksi hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä.

Siirry palveluun >>

Laina.fi

Laina -verkkopalvelun kautta nopeasti haettava kertalaina on tasaerissä takaisin maksettava kulutusluotto. Kulutusluotot ovat 600 - 5000 euron suuruisia lainoja, jotka maksetaan luotonsaajan pankkitilille kokonaisuudessaan. Myönnetyn kulutusluoton takaisinmaksu tapahtuu kiinteissä tasaerissä 12, 24, 36, 48 tai 60 kuukauden ajan. Ensimmäisen laskun yhteydessä luotonantaja toimittaa asiakkaalleen päivitetyn lainasopimuksen, josta käyvät ilmi kuukausilyhennykset.

Kertalainan vuotuinen nimelliskorko on 24,5 tai 29 prosenttia ja nostopalkkio 9,25 prosenttia. Todellinen vuosikorko on enintään 49,80 prosenttia.

Laina -sivustolla oleva esimerkkilaina koskee 1000 euron arvoista kulutusluottoa 12 kuukauden maksuajalla. Kyseisen luottopääoman kokonaiskulut ovat tällöin 1232,26 euroa.

Laina -verkkopalvelun kautta luottoa hakevan on oltava 20 - 75-vuotias yksityishenkilö, jonka luottotiedot ovat kunnossa ja takaisinmaksukyky on riittävä. Verkkohakemukseensa asiakas täyttää henkilötietojensa lisäksi talouttaan koskevat tietonsa, joiden pohjalta luotonantaja arvioi luotonhakijan todellisen takaisinmaksukyvyn.

Siirry palveluun >>

Lainaamo

Suomalainen erityisrahoitusyhtiö Lainaamo Oy tarjoaa asiakkailleen vakuudetonta kulutusluottoa 500 eurosta aina 20 000 euroon saakka. Kulutusluoton takaisinmaksuaika on kahdesta kymmeneen vuotta.

Lainaamon kulutusluottoa voi hakea kätevästi verkkopalvelun kautta. Täytettyään hakemuksensa lainanhakija saa luottopäätöksen välittömästi. Hyväksytyn lainapäätöksen jälkeen luotonsaajan tulee lähettää verkkopalveluun kopio viimeisimmästä palkkalaskelmastaan tai eläkepäätöksestään. Myönnetty kulutusluotto maksetaan tämän jälkeen luotonsaajan pankkitilille.

Verkkosivustolla oleva esimerkkitapaus koskee 10 200 euron arvoista lainaa 72 kuukauden maksuajalla. Takaisinmaksuerä on 177 euroa kuukaudessa. Avauspalkkio on 350 euroa ja tilinhoitopalkkio 12 euroa kuukaudessa. Todellinen vuosikorko on yhdeksän prosenttia. Kyseisen lainan lopullinen korko määräytyy yksilöllisesti luottoluokitusarvion perusteella. Kulutusluoton kokonaiskulut ovat esimerkkitapauksessa 12 692 euroa.

Kulutusluottoa Lainaamon kautta voi hakea ja nostaa vakituisesti Suomessa asuva, vähintään 20-vuotias henkilö, jolla on suomalainen pankkitili sekä verkkopankkitunnukset. Hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Lainaamon tekemän luottokelpoisuusarvion mukaan luotonsaajan on kyettävä maksamaan hakemansa laina takaisin sovitusti.

Siirry palveluun >>

Lainasto

Suomalaisyritys Lainasto Oy:n tarjoama kulutusluotto on 2000 - 5000 euron suuruinen laina 1 - 3 vuoden maksuajalla.

Kulutusluoton hakeminen onnistuu nopeasti lainahakemuksella Lainaston verkkopalvelun kautta. Lainahakemuksen täyttäminen on turvallista, sillä kaikki hakemuksen tiedot lähetetään luotettavuuden takaavan SSL-salausmenetelmän avulla. Tunnistautumisen jälkeen lainanhakija täyttää hakemukseensa luotonmyöntämisen kannalta oleelliset perus- ja tulotietonsa. Verkkohakemuksen lähettämisen ja hakijan tulotietojen vahvistamisen jälkeen myönnetty kulutusluotto maksetaan Lainaamon asiakaspalvelun aukioloaikoina luotonsaajan pankkitilille välittömästi.

Verkkosivustolla oleva esimerkkitapaus koskee vakuudetonta 2000 euron arvoista kulutusluottoa yhden vuoden maksuajalla. Vuosittainen nimelliskorko on 41,16 prosenttia. Kyseisen luoton kustannukset ovat yhteensä 839,53 euroa. Näin ollen kulutusluoton takaisinmaksettava kokonaismäärä on 2839,53 euroa.

Lainasto Oy myöntää kulutusluottojaan raha-asiansa moitteettomasti ilman maksuhäiriömerkintöjä hoitaneille asiakkailleen, joilla on säännölliset tulot.

Siirry palveluun >>

MyLender

My Lender Oy on suomalainen rahoitusyhtiö, joka tarjoaa mahdollisuuden hakea kulutusluottoa 1 - 12 vuoden laina-ajalla. Kulutusluoton voi hakea nopeasti vaivattoman verkkohakemuksen kautta. Lainasummaksi on valittavissa 500 - 30 000 euroa.

MyLenderillä on kolme lainatuotetta: Omaraha, Omalaina sekä Yhdistelylaina. Omaraha on 500 - 1 900 euron laina 12 kuukaudeksi, Omalaina on 2000 - 30 000 euron kulutusluotto jopa 12 vuoden maksuajalla ja Yhdistelylainan avulla on mahdollista yhdistää vanhoja luottoja yhdeksi kokonaisuudeksi.

Palvelun kustannukset koostuvat lainanlyhennyksestä, korosta, avausmaksusta sekä tilinhoitomaksusta. Lainan korko on sidottu 3 kuukauden euriboriin ja lainasummakohtaiseen marginaaliin. Marginaali on lainasummasta riippuen 19,9 - 21,9 prosenttia. Tarkemmat hintatiedot löydät MyLender -esittelystämme.

Jotta lainaa voi hakea, tulee hakijan olla 26 vuotta täyttänyt, asua Suomessa sekä hakijalla tulee olla vähintään 1 000 euron bruttotulot kuukaudessa. Lainahakemuksia käsitellään arkisin kello 9 - 17.

Siirry palveluun >>

Ostosraha

Suomalaisomisteinen rahoitusyhtiö OPR-Vakuus Oy tarjoaa asiakkailleen Ostosraha.fi -verkkopalvelunsa kautta vakuudetonta kulutusluottoa 400 - 10 000 euroa 12 - 96 kuukauden maksuajalla.

Helposti täytettävän verkkohakemuksen jälkeen luotonhakija saa lainapäätöksen välittömästi. Myönteisen lainapäätöksen jälkeen haettu luottopääoma siirtyy asiakkaan pankkitilille alle 15 minuutissa.

Ostosrahan tarjoamien kulutusluottojen todellinen vuosikorko on enimmillään 49,92 prosenttia.

Verkkosivustolla oleva esimerkkilaina koskee 5000 euron arvoista kulutusluottoa 54 kuukauden laina-ajalla. Kyseisen luoton kuukausierä on 181,17 euroa ja todellinen vuosikorko 39,49 prosenttia, jossa on huomioitu kaikki lainakustannukset. Luotonsaajan takaisinmaksettava kokonaissumma on tällöin 9781,06 euroa.

Ostosrahan kulutusluottoa myönnetään 20 - 75-vuotiaille Suomen kansalaisuuden omaaville yksityishenkilöille, jotka täyttävät suomalaisyrityksen lainaehtojen luottokelpoisuusmääritelmän. Myönteisen luottopäätöksen saadakseen hakijalla on oltava henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne, virallinen osoitetieto Suomessa sekä moitteettomat luottotiedot.

Siirry palveluun >>

Reissuluotto

Reissuluotto -lainapalvelun tarjoaa täysin suomalaisomisteinen rahoitusyhtiö J.W.-Yhtiöt Oy. Reissuluotto tarjoaa mahdollisuuden hakea 2000 - 5000 euron kulutusluottoa joko yhden, kahden tai kolmen vuoden takaisinmaksuajalla. Kulutusluotto on mahdollista maksaa takaisin myös sovittua aikaisemmin.

Reissuluoton etusivulta löytyy laskuri, joka kertoo takaisinmaksettavan erän suuruuden. Lisäksi etusivulla on nähtävissä tieto, kuinka nopeasti hakemus käsitellään ja maksetaan tilille. Aika muuttuu reaaliajassa.

Kulutusluoton kustannukset koostuvat 41,16 prosentin nimelliskorosta, 9,90 €/kk luotonhoitomaksusta sekä järjestelypalkkiosta, jonka suuruus on 10 prosenttia myönnetystä luotosta. Todellinen vuosikorko on 67,13 - 97,88 prosenttia.

Lainaa Reissuluotolta voivat hakea 25 vuotta täyttäneet suomalaiset, joilla ei ole maksuhäiriömerkintöja ja jotka omaavat säännölliset tulot.

Siirry palveluun >>

Risicum

Risicum -verkkopalvelun tarjoama kertalaina on 500, 750 tai 1000 euron arvoinen kulutusluotto, joka maksetaan luotonsaajan pankkitilille kerralla. Kaikkien lainasummien osalta takaisinmaksuaika on aina 12 kuukautta.

Risicumin kertalainaa voi hakea turvallisen ja luotettavan verkkohakemuksen kautta. Luottopäätöksen lainanhakija saa välittömästi. Hyväksyttyään luoton sopimusehdot asiakasta pyydetään tekemään tuloselvitys joko Instantorilla tai lataamalla tulostosite. Tuloselvitys kestää muutaman minuutin. Myönteisen luottopäätöksen jälkeen luottopääoma maksetaan asiakkaan pankkitilille välittömästi luotonantajan asiakaspalvelun aukioloaikoina.

Risicumin kulutusluoton vuotuinen nimelliskorko on 24,5 prosenttia. Lisäksi luotonantaja perii nostopalkkiona 9,25 prosenttia nostetusta luottosummasta. Kuluttajansuojalain mukaan laskettu kertalainan todellinen vuosikorko on 49,70 prosenttia.

Verkkosivustolla oleva esimerkkilaina koskee 1000 euron arvoista kulutusluottoa 12 kuukauden maksuajalla. Kokonaiskulut kyseiselle esimerkkilainalle ovat 1232,26 euroa.

Risicumin kertalainaa voi saada 20 - 75-vuotias, vakituisesti Suomessa asuva sekä luotto- ja oikeustoimikelpoinen yksityishenkilö. Suomalainen luotonantaja ei myönnä lainoja henkilöille, joilla on luottotiedoissaan maksuhäiriömerkintöjä.

Siirry palveluun >>

Saldo

Kotimainen Saldo -verkkopalvelu tarjoaa asiakkailleen vakuudetonta kulutusluottoa 1000 - 10 000 euroa 12 - 80 kuukauden maksuajalla. Luotonantajan asiakkaat saavat aina henkilökohtaisen hinnoittelun hakemalleen lainalle. Kulutusluoton takaisinmaksun kuukausierän suuruus on 49 - 499 euroa - luottosummasta riippuen.

Saldo -lainapalvelun kulutusluottoa voi hakea nopeasti täyttämällä lainahakemus kätevästi verkossa. Lainatarjouksen ja -päätöksen luotonhakija saa heti hakemuksensa lähetettyään. Myönteisen lainapäätöksen jälkeen kulutusluotto on asiakkaan käytettävissä jo muutamassa minuutissa.

Suomalaisen luotonantajan kulutusluotto on tasalyhenteinen kertalaina. Vuotuinen nimelliskorko on 0,09 - 69,09 ja todellinen vuosikorko 12,00 - 150,60 prosenttia. Kertalainan avauspalkkio on 8,50 - 30 prosenttia ja tilinhoitomaksu 2,99 - 7,99 euroa.

2000 euron suuruisen ja 30 kuukauden maksuajan esimerkkilainan kuukausittainen maksuerä on 99 euroa. Kertalainan kokonaiskulut ovat tällöin 2970 euroa.

Saldo -lainapalvelun kautta kulutusluottoa voidaan myöntää täysi-ikäiselle ja oikeustoimikelpoiselle henkilölle, joka asuu vakituisesti Suomessa ja on luottokelpoinen. Hakijalla on oltava käytössään matkapuhelinliittymä sekä suomalainen pankkitili ja verkkopankkitunnukset. Luottoa saadakseen hakijan on täytettävä luotonmyöntäjän määrittelemät lainanmyöntämiskriteerit.

Siirry palveluun >>

Surimo

Suomalainen rahoitusyhtiö Surimo Finance Oy tarjoaa asiakkailleen kilpailukykyisiä kulutusluottoja verkon välityksellä. Surimon vakuudetonta kertaluottoa on tarjolla 250 eurosta aina 4000 euroon asti.

Kertaluoton lainaehdot ovat selkeät ja joustavat. Tilinhoitomaksua ei ole lainkaan ja luotot ovat tasalyhenteisiä. Luoton takaisinmaksuajat ovat 24, 36 tai 48 kuukautta. Myönnetyn lainan voi maksaa takaisin ilman lisäkuluja kokonaisuudessaan tai isommissa erissä. Lainasopimukseen sisältyy kuusi maksuvapaata kuukautta.

Kertaluoton hakeminen Surimo -verkkopalvelun kautta on helppoa ja lainankäsittelyvaihe toimii nopeasti. Myönteisen lainapäätöksen jälkeen haettu luottopääoma siirtyy asiakkaan pankkitilille muutaman minuutin kuluttua lainakäsittelyn jälkeen.

Kertaluoton kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko on aina 28,13 - 49,23 prosenttia sisältäen nimelliskoron, avausmaksun ja kaikki muut toistuvat kulut. Kulutusluoton nostopalkkio on 15 - 38 prosenttia nostetusta luoton summasta ja nimellinen vuosikorko on 13,0 - 25,0 prosenttia.

3000 euron lainan esimerkkitapauksessa kaikki kulut huomioiva vuosikorko on 28,13 prosenttia ja minimilyhennys 99,55 euroa kuukaudessa. Kyseisen luoton arvioitu kokonaiskustannus on 4778,63 euroa, kun laina-aika on 48 kuukautta. Luoton nimelliskorko on yksilöllinen ja lopulliset lainaehdot päätetään vasta lainanmyöntäjän tekemän luottokartoituksen jälkeen.

Surimon kertaluottoa voi hakea Suomessa pysyvästi asuva, 19 - 72-vuotias yksityishenkilö, jolla on säännölliset tulot sekä luottotiedot kunnossa.

Siirry palveluun >>

Tonnilaina

Suomalaisen rahoitusyhtiö Aasa Oy:n tarjoaman Tonnilaina.fi -palvelun kautta voi hakea 1000 euron arvoista lainaa 19 kuukaudeksi pienellä kuukausierällä. Tonnilainan voi maksaa takaisin myös etuajassa. Luotonhakijalla on käytössään myös maksuton 14 päivän peruutusaika hakemalleen lainalle.

Koko lainanhakuprosessi hoituu nopeasti ja turvallisesti verkkopalvelussa. Myönteisen lainapäätöksen jälkeen koko tuhannen euron kulutusluotto siirtyy luotonsaajan pankkitilille välittömästi, kun hän on allekirjoittanut lainasopimuksensa verkkopankkitunnuksillaan.

Tuhannen euron suuruisen kulutusluoton laina-aika on aina 19 kuukautta. Luoton nimelliskorko on 9 prosenttia ja todellinen vuosikorko on enimmillään 49,94 prosenttia. Tonnilainan järjestelypalkkio on 295 euroa. Näin ollen kyseisen kulutusluoton kokonaiskuluiksi luotonsaajalle tulee 1369,93 euroa.

Kulutusluottoa Aasa Oy:ltä saadakseen lainanhakijan tulee täyttää seuraavat kriteerit:

Hakijan on oltava vähintään 20-vuotias, vakituisesti Suomessa asuva yksityishenkilö, jolla ei ole rekisteröityjä maksuhäiriömerkintöjä.

Siirry palveluun >>

Yleislaina

Yleislainan ilmaisella ja turvallisella verkkohakemuksella voi hakea 2000 - 10 000 euron vakuudettoman kertalainan 6 - 60 kuukauden maksuajalla. Lainahakemuksen lähettämisen jälkeen lainanhakija saa luottopäätöksen heti, ja lainasopimuksensa asiakas voi allekirjoittaa verkkopankkitunnuksillaan. Luottohakemus käsitellään yleensä saman päivän aikana. Myönteisen lainapäätöksen jälkeen rahat siirretään luotonsaajan pankkitilille välittömästi.

Tyypillisen 3000 euron ja 24 kuukauden laina-ajan kulutusluoton nimelliskorko on 9,9 prosenttia ja todellinen vuosikorko 38,62 prosenttia. Lainan järjestelypalkkio on 588 euroa ja tilinhoitomaksu yhdeksän euroa kuukaudessa. Yleislainan tarjoaman kulutusluoton kokonaiskustannukset ovat tällöin 4114,08 euroa.

Yleislaina myöntää kertalainaa hakijalle, joka on vähintään 20-vuotias, vakituisesti Suomessa asuva yksityishenkilö. Hakijalla ei saa olla luottohäiriömerkintää ja hänen tulonsa on ylitettävä menot. Hakijalla ei myöskään saa olla ennestään liian paljon luottoja. Luoton myöntämiseksi hakijan on hyväksyttävä Yleislainan määrittelemät lainasopimusehdot.

Siirry palveluun >>

Arvostele artikkeli

Oliko Kulutusluotto -artikkelista sinulle hyötyä? Anna tähtiarvio artikkelista:

4,20 / 5 (5 ääntä)
Vertailemme lainoja, joiden minimi laina-aika on 3 kuukautta ja maksimi laina-aika on 180 kuukautta. Lainatuotteet on mahdollista maksaa takaisin myös aikaisemmin, ilman ylimääräisiä korkokuluja. Todellinen vuosikorko riippuu valitusta lainatuotteesta, lainasummasta sekä laina-ajasta, ja se voi olla välillä 4,1 % ja 706,42 %. Lainaesimerkki: Kun 10 000 € laina maksetaan takaisin 5 vuodessa, takaisinmaksettava kokonaissumma on 12 866,64 €. Kuluja syntyy siis 2 866,64 € ja todellinen vuosikorko on 10,91 %.