» 
 » 
   

Kulutusluotto eli käyttöluotto 20.9.2019

Kulutusluotto on kiinteällä laina-ajalla ja lainasummalla oleva laina. Termin alle luetaan kaikki vakuudettomat ja vakuudelliset luotot, jotka lainanhakija on ottanut kulutustarkoitukseen. Näitä ovat kulutusluoton ohella käyttölaina, käyttöluotto, kertalaina sekä kertaluotto.

Edullisimman ja suurimman kulutusluoton tarjoaa tällä hetkellä Bank Norwegian.

Kulutusluotot ovat yleensä 1 - 15 vuoden lainoja, joiden suuruus on tyypillisesti 1000 - 60 000 euroa. Luottojen kokonaiskustannukset riippuvat lainasumman lisäksi laina-ajasta, vakuuksista ja korosta. Vuosikorot vaihtelevat tyypillisesti 9 - 30 prosentin välillä. Suurin yksittäinen tekijä, joka vaikuttaa koron todelliseen suuruuteen, on lainanottajan kyky antaa luotolleen vakuus. Huomionarvoista luotonhakijan kannalta on myös se, että varsinaisen lainasumman lisäksi lainansaajan maksettavaksi tulevat korkojen ohella mahdolliset käsittely-, tilinhoito- ja muut lisäkulut.

Kulutusluottoja myöntävät lukuisat luotonantoon erikoistuneet rahoituslaitokset. Joulukuusta 2010 alkaen kulutusluottojen myöntäminen on sallittu ainoastaan yrityksille, jotka ovat rekisteröityneet Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylläpitämään rekisteriin. Siihen hyväksytään vain ne yritykset, jotka noudattavat hyvää luotonantotapaa.

Kulutusluotto heti tilille

Kulutusluotto on tarkoitettu kattamaan lainanhakijan akuutteja rahoitustarpeita, kuten esimerkiksi erilaisten kulutushyödykkeiden ja palveluiden hankintaa joustavasti ja nopeasti.

Kulutusluottoa hakiessaan lainanhakija voi itse päättää, kuinka paljon lainaa ottaa ja kuinka pitkällä laina-ajalla maksaa lainansa takaisin. Takaisinmaksuaika vaihtelee lainanottajan omien tarpeiden mukaan: yleensä muutamasta kuukaudesta muutamaan vuoteen.

Kulutusluoton hakemiseen tarvitaan suomalaisen pankkitilin lisäksi yleensä myös vakituinen osoite Suomessa ja Suomen kansalaisuus. Verkkohakemukseen tarvitaan lisäksi luotonhakijan henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset. Eri palveluntarjoajilla on luoton hakemiselle erilaisia ikärajoja; vähimmäisvaatimuksena on kuitenkin 18 vuoden ikä.

Hyvää luotonantotapaa noudattavat rahoituslaitokset tarkistavat asiakkaidensa antamat henkilökohtaiset tiedot sekä luottotiedot. Näin ollen luottotiedoissa oleva maksuhäiriömerkintä on useimmiten este kulutusluoton myöntämiselle.

Kulutusluottoa netissä tarjoavat palvelut

Tätä nykyä kaikkiaan 11 lainapalvelua tarjoava rahoitusalan yritys tarjoaa lainatuotteenaan kulutusluottoa. Eri luotonantajien välillä on huomioitavia eroja lainaehdoissa ja lainan kokonaiskuluissa.

Kulutusluottoa asiakkailleen tarjoavat alla lyhyesti esitellyt yritykset. Tarkemmat yritysesittelyt löydät klikkaamalla yrityksen logoa.

Bank Norwegian

Bank Norwegian on yksityisille markkinoille suunnattu nettipankki, joka tarjoaa asiakkailleen mahdollisuutta hakea kulutusluottoa tuhannesta eurosta aina 60 000 euroon asti. Luoton takaisinmaksuaika vaihtelee yhdestä vuodesta aina 15 vuoteen asti.

Koko hakemusprosessin voi hoitaa kätevästi ja nopeasti verkossa. Luotonhakija saa lainatarjouksen välittömästi. Mikäli kulutusluoton hakija haluaa yhdistää olemassa olevat pienlainansa yhdeksi luotoksi, Bank Norwegian kertoo verkkosivustollaan maksavansa asiakkaansa vanhat pienlainat luotonsaajan puolesta.

Bank Norwegianin kulutusluottojen nimellinen vuosikorko on henkilökohtainen vaihdellen 6,99 prosentista 19,99 prosenttiin. Kunkin luoton ehdot päätetään vasta yrityksen tekemän luottokartoituksen jälkeen.

Esimerkiksi 10 000 euron arvoisen kulutusluoton kokonaishinnaksi tulee 11 604 euroa kahden vuoden maksuajalla. Kuukausittainen maksuerä on 483,50 euron suuruinen. Nimellinen esimerkkikorko on 12,86 prosenttia, jolloin todellinen vuosikorko on 15,89 prosenttia. Suurimmillaan todellinen vuosikorko Bank Norwegianilla on 30,42 prosenttia.

Lainatarjous on ilmainen eikä sido ottamaan lainaa.

Bank Norwegianin verkkopalvelun välityksellä kulutusluottoa voivat hakea vähintään 23-vuotiaat yksityishenkilöt, joilla ei ole maksuhäiriömerkintöjä. Luoton saannin edellytyksenä on myös, että luotonhakija on ollut Suomen Väestötietorekisterissä viimeiset 36 kuukautta.

Siirry palveluun >>

Credento

Credento-lainan luotonantajana on TF Bank AB:n Suomen sivuliike. Pankkiliiketoimintaa harjoittava osakeyhtiö tarjoaa muun muassa kulutusluottoja yksityishenkilöille.

Vakuudetonta 1500 - 10 000 euron arvoista kulutusluottoa voi saada jopa 8 vuoden maksuajalla. Luoton takaisinmaksuajaksi on valittavissa kaikilla lainasummilla on 2 - 8 vuotta. Credento tarjoaa luotonsaajalle mahdollisuutta pitää vuodessa tarvittaessa kaksi maksuvapaata kuukautta.

Kulutusluottoa haetaan verkkohakemuksella, ja luotonhakija saa alustavan lainapäätöksen välittömästi. Mikäli hakemus hyväksytään, luotonsaaja voi allekirjoittaa lainasopimuksensa verkkopankkitunnuksillaan. Luottopääoma maksetaan asiakkaan ilmoittamalle pankkitilille, kun Credenton lainankäsittelijät ovat tehneet lopulliset tarkistuksensa.

Credento-laina on niin sanottu annuiteettilaina, joka merkitsee sitä, että luotonsaaja maksaa kuukausittain aina samansuuruisen takaisinmaksuerän. Lainan nimelliskorko on 7,99 - 19,88 prosenttia ja korko määräytyy asiakaskohtaisesti. Lainasummasta ja -ajasta riippuen Kuluttajansuojalain mukainen todellinen vuosikorko lainoille on 9,76 - 28,73 prosenttia.

Esimerkiksi lainasumman ollessa 5000 euroa ja laina-ajan neljä vuotta nimelliskorko on 16,28 prosenttia ja todellinen vuosikorko on 20,70 prosenttia. Kyseisen kulutusluoton nostopalkkio on 0 euroa ja kuukausittainen tilinhoitomaksu 6,99 euroa. Näin ollen kulutusluoton kokonaiskuluiksi määräytyy 2172 euroa.

Credentolta kulutusluottoa hakevan on oltava yli 22-vuotias, Suomessa vakituisesti asuva yksityishenkilö. Hakijalla on oltava säännölliset palkka- tai eläketulot, eikä hänellä saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Lisäksi hakijalla tulee olla hallussaan julkinen lanka- tai matkapuhelinliittymä.

Siirry palveluun >>

Credigo

Credigo on suomalaisyritys Northmill Oy:n rinnakkaistoiminimi, jonka kautta luotonantaja on tarjonnut vakuudettomia kulutusluottoja Suomessa jo vuodesta 2006.

Credigo tarjoaa kulutusluottoa 500 - 5000 euroa. Luoton takaisinmaksuaika on lainasummasta riippuen 2 - 10 vuotta. Luoton hakeminen onnistuu vaivattomasti verkkohakemuksella. Lainapäätöksensä Credigo lupaa lähettää luotonhakijalle välittömästi. Myönteisen luottopäätöksen jälkeen haettu luottopääoma siirtyy asiakkaan pankkitilille jopa minuuteissa.

Credigo ilmoittaa tarjoavansa asiakkailleen selkeitä lainoja, jotka eivät sisällä piilokuluja. Luottojen kustannukset muodostuvat 19,95 % nimelliskorosta sekä kuukausittaisesta tilinhoitokulusta, joka vaihtelee 1,50 - 9,90 € välillä - luoton suuruudesta riippuen.

Asiakkaan hakiessa esimerkiksi 1000 euron arvoista kulutusluottoa hän voi valita takaisinmaksuajaksi 2 - 5 vuotta. Esimerkiksi 24 kuukauden maksuajalla luoton kuukausieräksi tulee 54 euroa ja kokonaiskustannukseksi 1292 euroa.

Kulutusluoton myöntämiseksi Credigo edellyttää luotonsaajalta 20 vuoden ikää, suomalaista henkilötunnusta sekä vakituista osoitetta Suomessa. Lisäksi luotonsaajalla tulee olla joko säännölliset ansio- tai eläketulot. Vastuullisena luotonantajana Credigo tarkistaa kaikilta asiakkailtaan myös luottotiedot ja mahdolliset maksuhäiriöt useista eri rekistereistä.

Siirry palveluun >>

Easycredit

Easycredit on Credigon rinnakkaispalvelu, joka tarjoaa kulutusluottoa 500 eurosta 5000 euroon. Vakuudeton luotto myönnetään lainasummasta riippumatta pitkällä takaisinmaksuajalla. Haettaessa esimerkiksi 500 euron luottoa takaisinmaksuaika on 2 - 3 vuotta. 1500 euron luottoa hakiessaan yrityksen asiakas saa 2 - 5 vuoden maksuajan ja 5000 euron lainaan jopa 10 vuoden takaisinmaksuajan. Halutessaan luotonsaaja voi maksaa luottopääomaansa takaisin nopeammin ja suuremmissa kuukausierissä, jolloin hän saa säästettyä myöhemmin luottonsa korkokuluissa.

Lainahakemuksen täyttäminen Easycreditin verkkopalvelussa on yksinkertaista. Myönteisen lainapäätöksen jälkeen luottopääoma siirtyy asiakkaan pankkitilille välittömästi luotonantajan lainapalvelun aukioloaikoina.

Verkkosivustolla oleva esimerkkilaskelma koskee 1000 euron arvoista kulutusluottoa 60 kuukauden maksuajalla. Myönnetyn luoton voi maksaa takaisin osissa tai kokonaisuudessaan milloin vain; vähimmäissuoritus on kuitenkin 30 euroa kuukaudessa. Kyseisen kulutusluoton vuotuinen nimelliskorko on 19,95 prosenttia ja todellinen vuosikorko 28,11 prosenttia. Kuukausittaiseksi tilinhoitomaksuksi on määritelty esimerkkisummalle 2,90 euroa. Viiden vuoden kokonaiskustannukseksi määräytyy 1765 euroa, sisältäen kaikki kulut ja luottopääoman.

Easycreditin kulutusluottoa voi hakea jokainen 20 vuotta täyttänyt henkilö. Lainanhakijalta vaaditaan myös vakituista osoitetta Suomessa sekä käytössään olevaa suomalaista pankkitiliä.

Easycredit myöntää lainaa henkilöille, joiden luottotiedot ovat kunnossa. Jokaiselle lainanhakijalleen luotonmyöntäjä tekee henkilökohtaisen luottoarvion, jonka mukaan luottoa myönnetään.

Siirry palveluun >>

Halino

Halino-lainan luotonantajana on TF Bank AB:n Suomen sivuliike. Pankkiliiketoimintaa harjoittava osakeyhtiö tarjoaa kuluttaja-asiakkailleen kulutusluottoa selkeällä hinnoittelulla.

Vakuudetonta Halino-lainaa voi hakea 500 - 8000 euroa. Kulutusluottoa on mahdollista hakea yhteishakijan kanssa, jolloin luotonsaantimahdollisuudet paranevat. Myönnetyn luoton takaisinmaksuajaksi luotonsaaja voi valita lainasummasta riippuen yhdestä vuodesta aina kahdekssaan vuoteen saakka. Halutessaan asiakas voi maksaa luottonsa takaisin sovittua aikaisemmin ilman lisäkuluja. Luotonsaajalla on lisäksi mahdollisuus tarvittaessa pitää vuodessa kaksi maksuvapaata kuukautta.

Kulutusluottoa voi hakea Halino -verkkopalvelun kautta vaivattomasti. Alustavan luottopäätöksen hakija saa välittömästi, ja lainasopimuksen allekirjoittaminen onnistuu kätevästi verkkopankkitunnuksilla. Rahat luotonantaja maksaa asiakkaansa pankkitilille heti, kun yritys on tehnyt lopulliset tarkistuksensa ja vastaanottanut luotonsaajan allekirjoittaman lainasopimuksen.

Halino-luotto on niin sanottu annuiteettilaina, mikä tarkoittaa sitä, että luotonsaaja maksaa lainaansa takaisin kuukausittain aina samansuuruisen erän. Kaikille lainasummille ja maksuajoille hinta määräytyy korkoprosentin perusteella. 500 - 6000 euron lainoissa todellinen vuosikorko on 21,70 prosenttia ja yli 6000 euron lainoissa 18,16 prosenttia.

Mikäli asiakas hakee esimerkiksi 1000 euron arvoista kulutusluottoa viiden vuoden maksuajalla, kuukausittainen takaisinmaksuerä on noin 26 euroa. Tällöin kyseisen luoton kokonaiskulut ovat 1583 euroa.

Halino-lainaa hakevan tulee olla vähintään 22-vuotias, jonka vakituisena asuinmaana on Suomi, eikä hänellä saa olla maksuhäiriömerkintöjä. Lisäksi hakijalla tulee olla säännölliset palkka- tai eläketulot Suomessa. Luotonantaja suorittaa ennen luottosopimuksen tekemistä luottotietotarkistuksen lainaa hakevan henkilön verkkohakemuksen perusteella.

Siirry palveluun >>

Instabank

Vuonna 2016 Norjassa perustettu Instabank on nettipankki, joka tarjoaa kulutusluottoa asiakkaidensa arkisiin rahoitustarpeisiin. Instabankin kautta on mahdollista hakea 500 - 50 000 euron luottoa 3 - 15 vuoden takaisinmaksuajalla. Palvelun avulla voi myös yhdistää olemassa olevia lainoja.

Lainanhaku tapahtuu kokonaan verkossa ja alustavan vastauksen saa usen välittömästi, jos tarvittavat dokumentit on liitetty hakemukseen. Hakijan tulee liittää lainahakemukseensa uusin palkkalaskelma sekä henkilökohtaisen veroilmoituksen erittelyosa. Joissain tapauksissa hakemuksen käsittelemiseksi tarvitaan myös muita liitteitä, mistä ilmoitetaan erikseen.

Instabankin kuukausittainen tilinhoitomaksu on viisi euroa. Kulutusluoton avausmaksu määräytyy sovitun lainasumman perusteella ja se on suuruudeltaan 0 - 160 euroa. Nimelliskorko on lainasummasta riippuen 7,99 - 19,99 prosenttia.

Instabank palvelee henkilöitä, jotka ovat 23 - 75-vuotiaita ja joiden vuosittaiset bruttotulot ylittävät 20 000 euroa. Lisäksi hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä.

Siirry palveluun >>

Laina.fi

Laina -verkkopalvelun kautta nopeasti haettava kertalaina on tasaerissä takaisin maksettava kulutusluotto. Kulutusluotot ovat 4000 - 10 000 euron suuruisia lainoja, jotka maksetaan luotonsaajan pankkitilille kokonaisuudessaan. Myönnetyn kulutusluoton takaisinmaksu tapahtuu kiinteissä tasaerissä 36, 48, 60, 72 tai 84 kuukauden ajan. Ensimmäisen laskun yhteydessä luotonantaja toimittaa asiakkaalleen päivitetyn lainasopimuksen, josta käyvät ilmi kuukausilyhennykset.

Kertalainan vuotuinen nimelliskorko on 19,40 prosenttia ja tilinhoitomaksu 11 €/kk. Todellinen vuosikorko on enintään 27,73 prosenttia.

Laina -sivustolla oleva esimerkkilaina koskee 4000 euron arvoista kulutusluottoa 36 kuukauden maksuajalla. Kyseisen luottopääoman kokonaiskulut ovat tällöin 5703,63 euroa, sisältäen lainapääoman sekä kaikki kulut.

Laina -verkkopalvelun kautta luottoa hakevan on oltava 20 - 75-vuotias yksityishenkilö, jonka luottotiedot ovat kunnossa ja takaisinmaksukyky on riittävä. Verkkohakemukseensa asiakas täyttää henkilötietojensa lisäksi talouttaan koskevat tietonsa, joiden pohjalta luotonantaja arvioi luotonhakijan todellisen takaisinmaksukyvyn.

Siirry palveluun >>

MyLender

My Lender Oy on suomalainen rahoitusyhtiö, joka tarjoaa mahdollisuuden hakea kulutusluottoa 1 - 12 vuoden laina-ajalla. Kulutusluoton voi hakea nopeasti vaivattoman verkkohakemuksen kautta. Lainasummaksi on valittavissa 500 - 30 000 euroa.

MyLenderillä on kaksi lainatuotetta: MyLender Laina sekä MyLender Yhdistelylaina. MyLender Laina on 500 - 30 000 euron kulutusluotto jopa 12 vuoden maksuajalla ja Yhdistelylainan avulla on mahdollista yhdistää vanhoja luottoja yhdeksi kokonaisuudeksi.

Palvelun kustannukset koostuvat lainanlyhennyksestä, korosta, avausmaksusta sekä tilinhoitomaksusta. Lainan nimelliskorko on alkaen 12,90 % ja muita kuluja lainalla ei ole. Tarkemman lisäpalveluiden palveluhinnaston löydät MyLender -esittelystämme.

Jotta lainaa voi hakea, tulee hakijan olla 26 vuotta täyttänyt, asua Suomessa sekä hakijalla tulee olla vähintään 1 000 euron bruttotulot kuukaudessa. Lainahakemuksia käsitellään arkisin kello 9 - 17.

Siirry palveluun >>

Ostosraha

Suomalaisomisteinen rahoitusyhtiö OPR-Vakuus Oy tarjoaa asiakkailleen Ostosraha -verkkopalvelunsa kautta vakuudetonta kulutusluottoa 400 - 3000 euroa 12 - 36 kuukauden maksuajalla.

Helposti täytettävän verkkohakemuksen jälkeen luotonhakija saa lainapäätöksen välittömästi. Myönteisen lainapäätöksen jälkeen haettu luottopääoma siirtyy asiakkaan pankkitilille alle 15 minuutissa.

Ostosrahan tarjoamien kulutusluottojen todellinen vuosikorko on enimmillään 29,40 prosenttia.

Verkkosivustolla oleva esimerkkilaina koskee 2000 euron arvoista kulutusluottoa 36 kuukauden laina-ajalla. Kyseisen luoton kuukausierä on 80,23 euroa ja todellinen vuosikorko 28,90 prosenttia, jossa on huomioitu kaikki lainakustannukset. Luotonsaajan takaisinmaksettava kokonaissumma on tällöin 2888,11 euroa.

Ostosrahan kulutusluottoa myönnetään 20 - 75-vuotiaille Suomen kansalaisuuden omaaville yksityishenkilöille, jotka täyttävät suomalaisyrityksen lainaehtojen luottokelpoisuusmääritelmän. Myönteisen luottopäätöksen saadakseen hakijalla on oltava henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne, virallinen osoitetieto Suomessa sekä moitteettomat luottotiedot.

Siirry palveluun >>

Risicum

Risicum -verkkopalvelun tarjoama kertalaina on 4000 - 10 000 euron arvoinen kulutusluotto, joka maksetaan luotonsaajan pankkitilille kerralla. Takaisinmaksuaikaa lainalla on lainasummasta riippuen 3 - 7 vuotta.

Risicumin kertalainaa voi hakea turvallisen ja luotettavan verkkohakemuksen kautta. Luottopäätöksen lainanhakija saa välittömästi. Hyväksyttyään luoton sopimusehdot asiakasta pyydetään tekemään tuloselvitys joko Instantorilla tai lataamalla tulostosite. Tuloselvitys kestää muutaman minuutin. Myönteisen luottopäätöksen jälkeen luottopääoma maksetaan asiakkaan pankkitilille välittömästi luotonantajan asiakaspalvelun aukioloaikoina.

Risicumin kulutusluoton vuotuinen nimelliskorko on 19,40 prosenttia. Lisäksi luotonantaja perii tilinhoitomaksuja 11 euroa kuukaudessa. Kuluttajansuojalain mukaan laskettu kertalainan todellinen vuosikorko on 23,96 - 27,73 prosenttia.

Verkkosivustolla oleva esimerkkilaina koskee 4000 euron arvoista kulutusluottoa 36 kuukauden maksuajalla. Kokonaiskulut kyseiselle esimerkkilainalle ovat 5703,63 euroa.

Risicumin kertalainaa voi saada 20 - 75-vuotias, vakituisesti Suomessa asuva sekä luotto- ja oikeustoimikelpoinen yksityishenkilö. Suomalainen luotonantaja ei myönnä lainoja henkilöille, joilla on luottotiedoissaan maksuhäiriömerkintöjä.

Siirry palveluun >>

Saldo

Kotimainen Saldo -verkkopalvelu tarjoaa asiakkailleen vakuudetonta kulutusluottoa 1000 - 10 000 euroa 12 - 88 kuukauden maksuajalla. Luotonantajan asiakkaat saavat aina henkilökohtaisen hinnoittelun hakemalleen lainalle. Kulutusluoton takaisinmaksun kuukausierän suuruus on 29 - 399 euroa - luottosummasta riippuen.

Saldo -lainapalvelun kulutusluottoa voi hakea nopeasti täyttämällä lainahakemus kätevästi verkossa. Lainatarjouksen ja -päätöksen luotonhakija saa heti hakemuksensa lähetettyään. Myönteisen lainapäätöksen jälkeen kulutusluotto on asiakkaan käytettävissä jo muutamassa minuutissa.

Suomalaisen luotonantajan kulutusluotto on tasalyhenteinen kertalaina. Vuotuinen nimelliskorko on 13,90 - 19,90 prosenttia ja todellinen vuosikorko on 21,30 - 29,50 prosenttia. Kertalainan avauspalkkio on 0 euroa ja tilinhoitomaksu on 0,01 % lainasummasta päivää kohden, kuitenkin enintään 150 euroa vuodessa.

2000 euron suuruisen ja 25 kuukauden maksuajan esimerkkilainan kuukausittainen maksuerä on 99 euroa. Kertalainan kokonaiskulut ovat tällöin 2475 euroa.

Saldo -lainapalvelun kautta kulutusluottoa voidaan myöntää täysi-ikäiselle ja oikeustoimikelpoiselle henkilölle, joka asuu vakituisesti Suomessa ja on luottokelpoinen. Hakijalla on oltava käytössään matkapuhelinliittymä sekä suomalainen pankkitili ja verkkopankkitunnukset. Luottoa saadakseen hakijan on täytettävä luotonmyöntäjän määrittelemät lainanmyöntämiskriteerit.

Siirry palveluun >>

Arvostele artikkeli

Oliko Kulutusluotto -artikkelista sinulle hyötyä? Anna tähtiarvio artikkelista:

4,20 / 5 (5 ääntä)
Vertailemme lainoja, joiden minimi laina-aika on 3 kuukautta ja maksimi laina-aika on 180 kuukautta. Lainatuotteet on mahdollista maksaa takaisin myös aikaisemmin, ilman ylimääräisiä korkokuluja. Todellinen vuosikorko riippuu valitusta lainatuotteesta, lainasummasta sekä laina-ajasta, ja se voi olla välillä 4,0 % ja 38,0 %. Lainaesimerkki: Kun 10 000 € laina maksetaan takaisin 5 vuodessa, takaisinmaksettava kokonaissumma on 12 866,64 €. Kuluja syntyy siis 2 866,64 € ja todellinen vuosikorko on 10,91 %.