Etusivu » 
Lainatarjoukset ja vinkit » 
Kulutusluotto   

Kulutusluotto eli käyttöluotto 11.5.2020

Kulutusluotto on kiinteällä laina-ajalla ja lainasummalla oleva laina. Termin alle luetaan kaikki vakuudettomat ja vakuudelliset luotot, jotka lainanhakija on ottanut kulutustarkoitukseen. Näitä ovat kulutusluoton ohella käyttölaina, käyttöluotto, kertalaina sekä kertaluotto.

Kulutusluotot ovat yleensä 1 - 15 vuoden lainoja, joiden suuruus on tyypillisesti 1000 - 60 000 euroa. Luottojen kokonaiskustannukset riippuvat lainasumman lisäksi laina-ajasta, vakuuksista ja korosta. Vuosikorot vaihtelevat tyypillisesti 9 - 30 prosentin välillä. Suurin yksittäinen tekijä, joka vaikuttaa koron todelliseen suuruuteen, on lainanottajan kyky antaa luotolleen vakuus. Huomionarvoista luotonhakijan kannalta on myös se, että varsinaisen lainasumman lisäksi lainansaajan maksettavaksi tulevat korkojen ohella mahdolliset käsittely-, tilinhoito- ja muut lisäkulut.

Kulutusluottoja myöntävät lukuisat luotonantoon erikoistuneet rahoituslaitokset. Joulukuusta 2010 alkaen kulutusluottojen myöntäminen on sallittu ainoastaan yrityksille, jotka ovat rekisteröityneet Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylläpitämään rekisteriin. Siihen hyväksytään vain ne yritykset, jotka noudattavat hyvää luotonantotapaa.

Kulutusluotto heti tilille

Kulutusluotto on tarkoitettu kattamaan lainanhakijan akuutteja rahoitustarpeita, kuten esimerkiksi erilaisten kulutushyödykkeiden ja palveluiden hankintaa joustavasti ja nopeasti.

Kulutusluottoa hakiessaan lainanhakija voi itse päättää, kuinka paljon lainaa ottaa ja kuinka pitkällä laina-ajalla maksaa lainansa takaisin. Takaisinmaksuaika vaihtelee lainanottajan omien tarpeiden mukaan: yleensä muutamasta kuukaudesta muutamaan vuoteen.

Kulutusluoton hakemiseen tarvitaan suomalaisen pankkitilin lisäksi yleensä myös vakituinen osoite Suomessa ja Suomen kansalaisuus. Verkkohakemukseen tarvitaan lisäksi luotonhakijan henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset. Eri palveluntarjoajilla on luoton hakemiselle erilaisia ikärajoja; vähimmäisvaatimuksena on kuitenkin 18 vuoden ikä.

Hyvää luotonantotapaa noudattavat rahoituslaitokset tarkistavat asiakkaidensa antamat henkilökohtaiset tiedot sekä luottotiedot. Näin ollen luottotiedoissa oleva maksuhäiriömerkintä on useimmiten este kulutusluoton myöntämiselle.

Kulutusluottoa netissä tarjoavat palvelut

Eri luotonantajien välillä on huomioitavia eroja lainaehdoissa ja lainan kokonaiskuluissa.

Kulutusluottoa asiakkailleen tarjoavat alla lyhyesti esitellyt yritykset. Tarkemmat yritysesittelyt löydät klikkaamalla yrityksen logoa.

Ferratum

Alkujaan suomalainen rahoitusyhtiö Ferratum tarjoaa asiakkailleen kulutusluottoa nimeltään Ferratum Kertalaina. Tuote on 2000 - 30 000 euron arvoinen määräaikainen kertalaina. Ferratumin lainan hakemiseen ei tarvita vakuuksia tai takaajia. Hakijan on oltava vähintään 22-vuotias. Myönnetyn kulutusluoton takaisinmaksuajaksi luotonsaaja voi valita 1 - 10 vuotta.

Kulutusluottoa voi hakea Ferratumin verkkopalvelun kautta nopeasti ja milloin tahansa. Verkkohakemukseen tarvitaan liitteeksi luotonhakijan palkkatodistus, jonka avulla luotonmyöntäjä vahvistaa asiakkaansa maksukyvyn. Myönteisen luottopäätöksen jälkeen luotonantaja maksaa rahat luotonsaajan pankkitilille välittömästi. Kuluttajalla on oikeus peruuttaa luottosopimuksensa 14 päivän kuluessa.

Verkkosivustolta löytyy esimerkki myönnetyn Ferratum Kertalainan takaisinmaksusta:

9000 euron arvoisen kulutusluoton nimellinen vuosikorko on 9,95 prosenttia ja todellinen kulut huomioiva vuosikorko 12,74 prosenttia. Kyseisen luoton arvioidut kokonaiskulut ovat 13 363 euroa, kun asiakas maksaa luottonsa takaisin kuukausittain 84 erässä.

Siirry palveluun ❯❯

MyLender

My Lender Oy on suomalainen rahoitusyhtiö, joka tarjoaa mahdollisuuden hakea kulutusluottoa 1 - 12 vuoden laina-ajalla. Kulutusluoton voi hakea nopeasti vaivattoman verkkohakemuksen kautta. Lainasummaksi on valittavissa 500 - 30 000 euroa.

MyLenderillä on kaksi lainatuotetta: MyLender Laina sekä MyLender Yhdistelylaina. MyLender Laina on 500 - 30 000 euron kulutusluotto jopa 12 vuoden maksuajalla ja Yhdistelylainan avulla on mahdollista yhdistää vanhoja luottoja yhdeksi kokonaisuudeksi.

Palvelun kustannukset koostuvat lainanlyhennyksestä, korosta, avausmaksusta sekä tilinhoitomaksusta. Lainan nimelliskorko on alkaen 12,90 % ja muita kuluja lainalla ei ole. Tarkemman lisäpalveluiden palveluhinnaston löydät MyLender -esittelystämme.

Jotta lainaa voi hakea, tulee hakijan olla 26 vuotta täyttänyt, asua Suomessa sekä hakijalla tulee olla vähintään 1 000 euron bruttotulot kuukaudessa. Lainahakemuksia käsitellään arkisin kello 9 - 17.

Siirry palveluun ❯❯

Saldo

Kotimainen Saldo -verkkopalvelu tarjoaa asiakkailleen vakuudetonta kulutusluottoa 1000 - 10 000 euroa 12 - 88 kuukauden maksuajalla. Luotonantajan asiakkaat saavat aina henkilökohtaisen hinnoittelun hakemalleen lainalle. Kulutusluoton takaisinmaksun kuukausierän suuruus on 29 - 399 euroa - luottosummasta riippuen.

Saldo -lainapalvelun kulutusluottoa voi hakea nopeasti täyttämällä lainahakemus kätevästi verkossa. Lainatarjouksen ja -päätöksen luotonhakija saa heti hakemuksensa lähetettyään. Myönteisen lainapäätöksen jälkeen kulutusluotto on asiakkaan käytettävissä jo muutamassa minuutissa.

Suomalaisen luotonantajan kulutusluotto on tasalyhenteinen kertalaina. Vuotuinen nimelliskorko on 13,90 - 19,90 prosenttia ja todellinen vuosikorko on 21,30 - 29,50 prosenttia. Kertalainan avauspalkkio on 0 euroa ja tilinhoitomaksu on 0,01 % lainasummasta päivää kohden, kuitenkin enintään 150 euroa vuodessa.

2000 euron suuruisen ja 25 kuukauden maksuajan esimerkkilainan kuukausittainen maksuerä on 99 euroa. Kertalainan kokonaiskulut ovat tällöin 2475 euroa.

Saldo -lainapalvelun kautta kulutusluottoa voidaan myöntää täysi-ikäiselle ja oikeustoimikelpoiselle henkilölle, joka asuu vakituisesti Suomessa ja on luottokelpoinen. Hakijalla on oltava käytössään matkapuhelinliittymä sekä suomalainen pankkitili ja verkkopankkitunnukset. Luottoa saadakseen hakijan on täytettävä luotonmyöntäjän määrittelemät lainanmyöntämiskriteerit.

Siirry palveluun ❯❯

Anna arviosi

Löysitkö Kulutusluotto -artikkelista sinulle sopivan tuotteen? Anna tähtiarvio:

3,44 / 5 (9 ääntä)
Vertailemme lainoja, joiden minimi laina-aika on 3 kuukautta ja maksimi laina-aika on 180 kuukautta. Lainatuotteet on mahdollista maksaa takaisin myös aikaisemmin, ilman ylimääräisiä korkokuluja. Todellinen vuosikorko riippuu valitusta lainatuotteesta, lainasummasta sekä laina-ajasta, ja se voi olla välillä 4,0 % ja 38,0 %. Lainaesimerkki: Kun 10 000 € laina maksetaan takaisin 5 vuodessa, takaisinmaksettava kokonaissumma on 12 866,64 €. Kuluja syntyy siis 2 866,64 € ja todellinen vuosikorko on 10,91 %.