Etusivu » 
Lainaa tarjoavat yritykset » 
Fixura   

Fixura Ab Oy tarjoaa lainaa 1000 - 20 000 euroa

Fixura Ab Oy on Pohjoismaiden vanhin vertaislainayritys, jolla on tätä nykyä yli 80 000 rekisteröitynyttä asiakasta. Kun vaasalaisyritys aloitti liiketoimintansa vuonna 2010, muita vastaavia yrityksiä ei Suomessa vielä ollut.

Fixuran kautta on mahdollista hakea 1000 - 20 000 euron lainaa. Lainalle on mahdollista saada 2 - 6 vuoden laina-aika ja lainaa voivat hakea kaikki 21 vuotta täyttäneet suomalaiset.

Vertaislainojen liikeidea on ikivanha: ihmiset ovat kautta aikojen lainanneet pääomaa toisilleen ottaen tarjoamastaan lainasta samalla tietyn korko-osuuden vaivanpalkakseen.

Nykyisin kansainvälisen jakamistalouden suosion kasvu näkyy muun muassa siinä, että täysin uudet rahoitusmuodot ovat tulleet markkinoille yhä laajemmin - pankkien ja muiden perinteisten rahoituslaitosten rinnalle. Nykyteknologian ansiosta lainaa tarvitsevien ja lainaa myöntävien yksityishenkilöiden tarpeet kohtaavat entistä tehokkaammin ja joustavammin. Samalla myös lainanhakijoiden ja pääomaa sijoittavien riskit hajautuvat paremmin.

Fixura haluaa vertaislainatoiminnallaan yhdistää lainanhakijat ja lainanantajat joustavasti tarjoten heille mahdollisuutta sopia lainojen ehdoista yhdessä. Fixuran verkkosivusto tarjoaa luontevan kohtaamispaikan yksityishenkilöille, jotka haluavat lainata rahaa, ja heille, joilla on mahdollisuus sijoittaa pääomaansa vertaislainoihin.

Suomalaisyritys kertoo välittävänsä asiakkailleen vain ja ainoastaan olemassa olevaa rahaa toimien näin turvallisemman ja vakaamman kansantalouden puolesta.

Hae lainaa ❯❯

Fixuran tarjoamat palvelut lainaajille ja sijoittajille

Fixura Ab Oy:n välittämissä vertaislainoissa yksityishenkilöt tarjoavat lainoja toisilleen. Suomalaisyhtiön välittämänä luottoa tarvitsevat voivat hakea vakuudetonta lainaa tuhannesta eurosta aina 20 000 euroon asti - turvallisesti, vaivattomasti ja edullisesti.

Kun Fixuran asiakas päättää hakea akuuttiin tarpeeseensa luottopääomaa omien toiveidensa ja ehtojensa mukaan, vertaislainayritys lähettää lainanhakijalle lainatarjouksen, jonka hän voi vapaasti joko hyväksyä tai hylätä. Lainahakemuksen täyttäminen ei vielä sido lainanhakijaa nostamaan hakemaansa lainapääomaa.

Pääomasijoittajalle Fixuran välittämä vertaislaina tarjoaa oivan mahdollisuuden auttaa lainaa tarvitsevia ihmisiä samalla, kun sijoittaja voi saada sijoituksestaan itselleen hyvän tuoton.

Vertaislainoihin sijoittaminen Fixuran välityksellä ei vaadi sijoittajalta suurta pääomaa eikä mittavaa sijoituskokemusta. Suomalaisyhtiön tyypillisimpiä sijoittaja-asiakkaita ovat osake- ja rahastosijoittajat, eläkesäästäjät sekä asunto- ja kiinteistösijoittajat, jotka vertaislainoihin sijoittamalla haluavat täydentää omaa sijoitussalkkuaan.

Fixuran tarjoama sijoituspalvelu eroaa muista sijoituspalvelutuotteista siten, että yrityksen asiakas voi aloittaa sijoittamisen, milloin hän vain itse haluaa. Vertaislainayhtiön kehittämä sijoituspalvelu ei ole sidoksissa osakemarkkinoihin, ja siksi sijoituksen volatiliteetti on alhainen. Tämä vaikuttaa yrityksen sijoittaja-asiakkaiden salkkujen arvonkehitykseen myönteisesti. Kun sijoittaja päättää sijoittaa lainastaan saamansa korkotuoton uusiin kohteisiin, hänen sijoitukselleen kertyy lisää korkotuottoa.

Fixuran sijoituspalvelutuotteen minimisijoitus on 1000 euroa. Suomalaisyhtiö kehottaa asiakastaan luomaan itselleen selkeät tavoitteet aloittaessaan sijoittamisensa. Aloitussumma kannattaa asettaa sellaiselle tasolle, ettei sijoitus rasita asiakkaan omaa taloutta. Sijoituksensa määrän lisäksi asiakas voi vapaasti määrittää sen, kuinka pitkäksi ajaksi hän haluaa vertaislainoihin sijoittaa ja mikä on hänen oma riskihalukkuutensa.

Fixuran tarjoaman palvelun automaattinen sijoitusvaihtoehto sopii hyvin varsinkin sellaisille yksityishenkilöille, joilla ei ole riittävästi aikaa seurata aktiivisesti sijoituksiaan. Kun sijoittaja-asiakas on asettanut salkkunsa ehdot, automaattinen sijoituspalvelu huolehtii itse maksuerien jatkosijoittamisesta uusiin vertaislainoihin - sijoittajan määrittelemien kriteereiden mukaisesti. Automaattinen sijoitusvaihtoehto mahdollistaa myös sijoituspääoman hajauttamisen pienempiin osiin.

Fixuran välittämien lainojen kustannukset

Fixuran suomalaisasiakkailleen tarjoaman lainapalvelun kautta lainanhakija voi saada vakuudetonta luottopääomaa edullisesti - omaan talouteensa parhaiten sopivalla lainasummalla ja maksuajalla.

Suoraan yksityisiltä sijoittajilta tulevan Fixuran vertaislainan korko on 6 - 32 prosenttia. Lopullinen kokonaiskorko määräytyy lainanhakijan luottoluokituksen sekä yksityisten sijoittajien senhetkisten markkinoiden perusteella.

Lainahakemuksen täyttäminen ja lähettäminen Fixuran lainapalvelun kautta on hakijalle maksutonta.

Kun lainanhakija on jättänyt hakemuksensa Fixuran verkkopalvelun kautta, yrityksen asiakas voi rauhassa tutustua rahoittajilta saamaansa lainatarjoukseen ja päättää vasta sitten, hyväksyykö hän kyseisen tarjouksen vai ei.

Vertaislainojensa hoitokuluista suomalaisyhtiö kertoo verkkosivustollaan osoitteessa www.fixura.fi seuraavaa:

Fixuran välittämien vertaislainojen suuruus on 1000 - 20 000 euroa. Suomalaisyhtiön perimä välitysmaksu on kaksi prosenttia vuodessa kyseisen lainan alkuperäissummasta. Näin ollen haettaessa esimerkiksi 5000 euron lainaa Fixuran välitysmaksu on 100 euroa vuodessa. Vertaislainan avausmaksu on 7,5 prosenttia, joka vähennetään alkuperäissummasta, ennen kuin pääoma maksetaan lainanottajalle.

Esimerkkitapauksena kerrotussa 5 000 euron lainassa avausmaksu on 375 euroa. Fixuran välittämän vertaislainan tilinhoitomaksu on 5,50 euroa kuukaudessa.

Yritys ilmoittaa perivänsä lainansaajalta 8,33 euron suuruisia lainan takaisinmaksueriä niin kauan, kuin kyseinen laina on maksettu kokonaisuudessaan takaisin.

Fixuran verkko-osoitteesta löytyvän Lainalaskuri-sivun kautta lainanhakija voi tarkistaa, millaiset kunkin vertaislainan kulut ovat kokonaisuudessaan erilaisilla lainaehdoilla.

Kuka voi hakea vertaislainoja tai sijoittaa niihin?

Fixuran kautta luottopääomaa tarvitseva voi nopeasti ja vaivattomasti hakea vertaislainaa - ilman takaajia tai vakuuksia. Lainahakemuksen täyttäminen ja lähettäminen verkkopalvelun kautta ei vielä sido hakijaa nostamaan lainaa. Yrityksen asiakas saa itse vapaasti päättää, mihin tarkoitukseen hän hyödyntää hakemansa lainan. Yksi yleisimmistä käyttötarkoituksista Fixuran välittämissä luotoissa on asiakkaan lainojen yhdistäminen. Monien pienten kulutusluottojen yhdistäminen säästää takaisinmaksukuluissa, mikäli lainansaaja kykenee maksamaan lainansa nopeasti pois. Lainojen yhdistäminen on kannattavaa myös siksi, että asiakas voi itse vaikuttaa lainansa kuukausierän suuruuteen.

Luottotappioriskien minimoimiseksi Fixura Ab Oy on määritellyt tarkat kriteerit vertaislainaa hakeville yksityishenkilöille:

Fixuran lainanhakijan on oltava 21 - 68-vuotias, Suomessa vakituisesti asuva henkilö, jolla on säännölliset tulot.

Maksuhäiriömerkintöjä omaavat henkilöt eivät voi hakea lainaa Fixuran kautta. Myöskään sellaiset suomalaisyhtiön asiakkaat, jotka ovat laiminlyöneet takaisinmaksunsa Fixuran kautta aiemmin saamissaan lainoissa, eivät voi hakea uudestaan lainaa.

Kaikki Fixuran lainanhakijat saavat oman luottoluokituksensa perustuen Soliditet (Bisnode Finland) -yrityksen antamiin luottotietoihin ja heidän asiantuntijoidensa tekemään arvioon kunkin hakijan luottokelpoisuudesta sekä Fixuran laatimiin omiin tilastoihin.

Pääomaansa sijoittaville Fixura tarjoaa verkkopalvelunsa kautta ilmaisen sijoitustilin, jonka avaamiseksi sijoittajan on rekisteröidyttävä kyseiseen verkkopalveluun. Vähimmäistalletus Fixuran tarjoamalle sijoitustilille on 1000 euroa. Pääomasijoituksensa yrityksen sijoittaja-asiakas voi hajauttaa moneen eri vertaislainaan. Fixuran kautta vuosien saatossa sijoittaneet ovat saaneet sijoituksilleen yli 10 prosentin vuosittaisen tuoton.

Fixuran välittämissä vertaislainoissa sijoittajat voivat hyödyntää halutessaan myös automaattista Autoinvest -sijoitustoimintoa, joka sijoittaa lainapääomaa asiakkaan puolesta - hänen itse määrittämiensä sijoituskriteerien mukaisesti.

Mitä liitteitä lainahakemukseen tarvitaan?

Kotimainen vertaislainayritys pyytää palvelunsa kautta lainaa hakevan liittävän hakemukseensa todistuksen nykyisistä tuloistaan. Tämä nopeuttaa lainanhakijan hakemuksen käsittelyä.

Tulotodistukseksi yritys ilmoittaa hyväksyvänsä palkansaajan osalta uusimman palkkalaskelman ja eläkkeen tai muun etuuden saajalta kopion etuuden maksupäätöksestä.

Yrittäjän osalta tulotodistukseksi hyväksytään kopio hänen viimeisimmästä ja vahvistetusta tilinpäätöksestään (tuloslaskelma ja tase) sekä uusimmasta henkilökohtaisesta verotuspäätöksestään.

Kuinka nopeasti rahat siirtyvät tilille?

Lainanhakijan on hyvä huomioida, että Fixura ei itse myönnä haettua luottoa, vaan lainanantajat ovat aina yksityishenkilöitä. Tästä syystä se, miten nopeasti asiakas saa tarvitsemansa lainan, riippuu paljolti siitä, miten kiinnostava hänen hakemuksensa on Fixuran sijoittaja-asiakkaiden mielestä.

Mikäli lainanhakijan hakemus hyväksytään, Fixura lähettää asiakkaalleen tiedon lainan myöntämisestä sekä sähköpostilla että tekstiviestillä. Tämän jälkeen lainanhakija voi hyväksyä myönnetyn lainan omilla verkkopankkitunnuksillaan. Hyväksymisen jälkeen sovittu lainapääoma näkyy lainansaajan ilmoittamalla tilillä muutaman pankkipäivän kuluessa.

Fixuran asiakaspalvelu

Fixuran asiakaspalvelu on avoinna tiistaisin ja torstaisin kello 9 - 15.

Vaasan päätoimipisteen ja Helsingin sivukonttorin kautta operoivan suomalaisyhtiön asiakaspalvelu tarjoaa asiantuntija-apuaan lainanhakuun ja sijoittamiseen liittyvissä kysymyksissä ja mahdollisissa ongelmatilanteissa.

Asiakas voi ottaa yhteyttä joko soittamalla asiakaspalvelun numeroon: 020 7344 530 tai sähköpostitse osoitteeseen info@fixura.com. Yhteydenotto onnistuu myös chatin tai sosiaalisen median (Facebookin tai Twitterin) kautta.

Yhteystiedot

  • Yritys: Fixura Ab Oy
  • Sivusto: www.fixura.com
  • Puhelin: 020 7344 530 (0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min)
  • Sähköposti: info@fixura.com
  • Osoite: Hovioikeudenpuistikko 15 C 29, 65100 Vaasa
Hae lainaa ❯❯

Arvostele yrityksen lainatuote

Onko sinulla kokemuksia yrityksen Fixura lainatuotteesta? Anna tähtiarvio:

3,60 / 5 (5 ääntä)
Vertailemme lainoja, joiden minimi laina-aika on 3 kuukautta ja maksimi laina-aika on 180 kuukautta. Lainatuotteet on mahdollista maksaa takaisin myös aikaisemmin, ilman ylimääräisiä korkokuluja. Todellinen vuosikorko riippuu valitusta lainatuotteesta, lainasummasta sekä laina-ajasta, ja se voi olla välillä 4,0 % ja 38,0 %. Lainaesimerkki: Kun 10 000 € laina maksetaan takaisin 5 vuodessa, takaisinmaksettava kokonaissumma on 12 866,64 €. Kuluja syntyy siis 2 866,64 € ja todellinen vuosikorko on 10,91 %.