Etusivu » 
Lainaa tarjoavat yritykset » 
Lainaaja (Vertaislaina Oy)   
Lainaaja (Vertaislaina Oy) ei tällä hetkellä myönnä luottoja.

Lainavertailu sisältää ajantasaisen listan aktiivisista lainanmyöntäjistä ja esittelyt kyseisistä palveluista löydät Yritykset -osiosta.

Lainaaja - markkinapaikka lainaajille ja sijoittajille

Suomalaisen rahoitusyhtiön Vertaislaina Oy:n kehittämä Lainaaja -palvelu on markkinapaikka, jossa tavalliset suomalaiset saavat mahdollisuuden lainata rahaa toisilleen ja toisiltaan - ilman välikätenä toimivaa pankkia. Palvelumallin ydinsisältönä on saavutetun hyödyn jakaminen molempien osapuolten kesken: lainanantajille on tarjolla hyvä tuotto sijoituksilleen ja lainaa tarvitseville alhaisempi korko lainalleen.

Lainaaja -palvelun kautta kuluttajan on mahdollista hakea 800 - 6000 euroa lainaa. Takaisinmaksuajaksi on kaksi vaihtoehtoa: 2 vuotta tai 3 vuotta. Jotta laina voidaan myöntää, on hakijan oltava vähintään 22-vuotias ja hakijalla on oltava säännölliset tulot.

HUOM! Vertaislaina Oy ei tällä hetkellä myönnä lainaa uusille asiakkaille. Suosittelemme tutustumaan esimerkiksi Bondora -vertaislainaan.

Lainaajan tarjoamat palvelut

Lainaaja -palvelu on alusta sekä sijoittajille että lainaajille. Alta löydät tarkemmat tiedot eri asiakkaille tarjotuista palveluista.

Vertaislaina lainanhakijalle

Lainaaja -palvelussa lainanhakijat ja sijoittajat ovat tavallisia yksityishenkilöitä. Kun pääomaa lainaavina sijoittajina toimivat pankkien ja yritysten sijaan yksityishenkilöt, lainojen korot asettuvat huomattavasti matalammalle tasolle kuin vanhakantaisten pikalainojen kohdalla. Vertaislainoissa luotonannosta tulee sosiaalista yhteistoimintaa, joka tuo selviä etuja molemmille osapuolille.

Lainanhakijoille on tarjolla lainapääomalleen pidempi maksuaika, matalammat korot sekä huokeampi kuukausittainen takaisinmaksuerä.

Pääomaa akuuttiin tarpeeseensa hakevat yksityishenkilöt voivat vapaasti määrittää itselleen parhaiten sopivan lainan suuruuden ja keston. Lainaaja -palvelun kautta tarjottavissa vertaislainoissa lainapääomaa asiakas voi saada 800 eurosta 6000 euroon asti - ilman takaajia tai vakuuksia. Lainojen korot vaihtelevat puolestaan 6 - 28 prosentin välillä.

Suomalainen rahoitusyhtiö tarjoaa asiakkailleen myös mahdollisuutta yhdistää aiemmin mahdollisesti kertyneet, korkeakorkoiset pienlainat huokeahintaisemmaksi vertaislainaksi.

Lainojen yhdistäminen yhdeksi vertaislainaksi Lainaaja -palvelun kautta tarjoaa lainansaajalle monia taloudellisia etuja. Asiakkaan taloudenpito helpottuu, kun hänen tarvitsee maksaa vain yhtä lainaa takaisin. Samalla myös saadun lainapääoman tilinhoitomaksut alenevat ja kuukausittainen takaisinmaksuerä asettuu kohtuullisemmalle tasolle.

Vertaislaina sijoittajalle

Pääomasijoittajan kannalta Lainaaja -palvelu merkitsee kuukausittaisen kassavirran ohella markkinoista riippumatonta tuottoa sijoituksilleen sekä mahdollisuutta jälkimarkkinoida lainoja. Vertaislainan ansiosta sijoittajat onnistuvat saamaan sijoituksilleen paremman koron, kun pankki ei ole rahan lainaamisen osapuolena. Vertaislaina Oy:n kehittämän palvelumallin kautta pääomasijoittajat voivat lisäksi hajauttaa omaa sijoitussalkkuaan tuottavammin sekä arvioida Lainaaja -palveluun saapuneita lainahakemuksia suhteessa omiin tuotto-odotuksiinsa.

Kun sijoittaja on tehnyt päätöksensä sijoittaa pääomaansa vertaislainoihin, hän voi perustaa oman tilin Lainaaja -palveluun vaivattomasti verkossa. Lainapääoman siirto tapahtuu kätevästi joko tilisiirrolla tai verkkomaksun kautta. Tämän jälkeen sijoittajalle tarjoutuu mahdollisuus etsiä verkkopalvelusta itselleen sopivia lainahakemuksia, joihin sijoittaa omaa pääomaansa. Kun sijoittaja on löytänyt itselleen sopivimman lainahakemuksen, hän voi itse vapaasti valita sijoitettavan summan ja haluamansa koron. Tämän jälkeen sijoittaja tekee oman tarjouksensa kyseiseen lainahakemukseen.

Lainaaja -palvelu tarjoaa sijoittajalle myös automaattista sijoitusvaihtoehtoa. Tällöin Lainaajan automaatti tekee sijoituksen aina silloin, kun kyseisen sijoittajan ilmoittamia ehtoja vastaava laina on markkinoilla ja sijoittajan vertaislainatilillä on pääomaa.

Vertaislainojen korkotuotot ovat verraten tasaisia ja markkinavaihteluista riippumattomia, eivätkä niiden tuotot korreloi osakkeiden kanssa. Sijoituslainan korkotuotto on korkeampi kuin säästötilillä: vertaislainasijoituksen korkotuotto on yli 10 prosenttia.

Lainojen kustannukset

Kun lainanhakija ottaa tarvitsemaansa vertaislainapääomaa Lainaajan kautta, häneltä veloitetaan rahoitusyhtiön määrittelemä järjestelypalkkio sekä tilinhoitomaksu. Lainaajan ilmoittama järjestelypalkkio on vähintään 7,5 prosenttia lainansaajan nostamasta summasta ja se veloitetaan kerran kunkin lainan noston yhteydessä. Kuukausittaisen takaisinmaksuerän yhteydessä perittävä tilinhoitomaksu on kolmesta viiteen euroa - lainasummasta riippuen.

Vertaislaina Oy myöntää asiakkailleen vertaislainojaan 24 tai 36 kuukauden maksuajalla - olettaen, että lainansaaja maksaa lainapääomaansa takaisin säännöllisesti kuukausittain.

Lainaajan sivuilta löytyvä esimerkkilaskelma avaa tyypillisen vertaislainan kokonaiskustannuksia:

 • Lainamäärä: 2 500 euroa
 • Laina-aika: 24 kuukautta
 • Järjestelypalkkio: 195 euroa
 • Kuukausierä: 137,18 euroa
 • Hakijan tilille siirrettävä summa: 2 305 euroa.

Esimerkkitapauksessa lainansaajan takaisinmaksettava summa on kokonaisuudessaan 3 292,32 euroa ja todellinen vuosikorko 43,81 prosenttia.

Lainaaja -verkkopalvelun kautta otetuissa lainoissa asiakkaalta kunkin kuukausierän yhteydessä veloitettava tilinhoitomaksu on kolmesta viiteen euroa. Järjestelypalkkio on puolestaan vähintään 7,5 prosenttia nostetusta summasta; palkkio veloitetaan kerran kunkin lainan noston yhteydessä.

Luotonantajan verkkosivustolta löytyvän lainalaskurin avulla lainanhakija voi kätevästi vertailla eri lainoja keskenään sekä laskea tietyn lainan todellisen vuosikoron suuruuden. Todellinen vuosikorko ilmoitetaan aina lainansaajalle lähetettävässä lainahakemuksessa; korkein todellinen vuosikorko: 49,63 prosenttia.

Sijoittajan kulut

Vertaislaina Oy:n Lainaaja -palvelun kautta sijoitettujen lainojen korko on veronalaista tuloa, joten siitä on maksettava lainmukaista pääomatuloveroa. Vuonna 2017 pääomatulon verokanta oli suuruudeltaan 30 prosenttia. Mikäli yksityishenkilön pääomatulojen yhteismäärä ylittää kalenterivuoden kuluessa 30 000 euroa, hänen on maksettava ylimenevästä määrästä 34 prosentin suuruinen vero-osuus.

Suomalainen rahoitusyhtiö kertoo verkkosivustollaan ilmoittavansa sijoitusten korkotuotot verottajalle vuosittain. Lisäksi yritys julkaisee vuosittain veroraportin korkotuotoista. Lainaaja -palvelun asiakkaalla on mahdollisuus ladata oma henkilökohtainen veroraportti omalta tililtään.

Huomionarvoista on se, että mikäli sijoittajana toimivalle yksityishenkilölle muodostuu sijoituksistaan luottotappioita, ovat ne verovähennyskelpoisia. Myös yritysten osalta mahdolliset luottotappiot ovat verovähennyskelpoisia.

Kuka voi hakea lainoja?

Vertaislaina Oy ilmoittaa Lainaaja -verkkosivustollaan lainanhakijoiltaan vaatimansa kriteerit seuraavasti:

 • Hakijan on oltava yli 22 vuoden ikäinen
 • Hakijalla on oltava suomalainen sosiaaliturvatunnus
 • Hakijalla on oltava hallussaan henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset tunnistamista varten
 • Hakijan tulot on oltava säännölliset ja riittävät lainansa hoitamiseen.

Näin haet lainaa

Lainaaja -palvelun kautta lainaa tarvitseva voi hakea pääomaa vaivattomasti ja nopeasti verkkohakemuksen kautta. Kutakin lainahakemusta koskevan päätöksen luotonantaja ilmoittaa tekevänsä mitä pikimmin.

Lainanhakija täyttää verkkohakemukseensa tiedot tarvitsemansa lainan määrästä sekä takaisinmaksuajasta. Asiakkaan on ilmoitettava hakemuksessa myös nykyiset tulonsa ja olemassa olevat lainansa. Palkkatodistuksen lähettämistä ei kuitenkaan vaadita.

Hakemuksessaan lainanhakija voi myös vapaaehtoisesti kertoa, mihin tarkoitukseen hän lainaa tarvitsee. Ennen lainahakemuksen lähettämistä hakijaa pyydetään hyväksymään luotonantajan ilmoittamat käyttöehdot.

Mikäli lainaa tarvitseva löytääkin itselleen edullisemman lainavaihtoehdon hakemuksensa lähettämistä seuraavana päivänä, asiakas voi peruuttaa Lainaaja -hakemuksensa ilman kustannuksia.

Kuinka nopeasti rahat siirtyvät tilille?

Mikäli Vertaislaina Oy:n laina-asiantuntijat hyväksyvät asiakkaansa vertaislainahakemuksen, sovittu lainapääoma siirtyy lainansaajan ilmoittamalle tilille pankistasi riippuen yhden tai kahden pankkipäivän kuluessa. Luotonantajan asiakas voi seurata lainahakemuksensa etenemistä kirjautumalla Lainaaja -tililleen.

Kokemuksia Lainaaja -palvelusta

Perustamisestaan lähtien Vertaislaina Oy on onnistunut kasvattamaan liiketoimintaansa ja ulkopuolisten sijoittajiensa määrää aktiivisesti. Lainaaja -palvelunsa suomalaisyhtiö toteutti yhdessä Vendep Oy:n kanssa. Ensimmäiset lainansa rahoitusyhtiö myönsi perustamisvuonnaan 2010. Siitä lähtien lainanhakijoiden määrä on kasvanut tasaisesti.

Viime vuosina vertaislainamarkkinoille on tullut mukaan uusia finanssialan toimijoita, jotka ovat olleet kiinnostuneita jo olemassa olevien ja hyvin toimivien lainapalveluiden ostamisesta. Nykyisin myös Lainaajan osakekannasta enemmistö on indeksisijoittamisen edelläkävijän Front Group Oy:n hallussa.

Suomen vertaislainayhdistyksessä toimivan turkulaisyhtiön Lainaaja -palvelun asiakkaiden määrä on moninkertaistunut viime aikoina. Suomalaistoimija on ollut aktiivinen ja innovatiivinen kehittäessään uusia toimintamalleja sijoittajilleen ja lainanottajilleen. Jatkuvasti kehittyvä palvelu on tuottanut hyviä kokemuksia sekä sijoittajille että lainaajille.

Lainaajan asiakaspalvelu

Tarvitessaan laina-asioissaan asiantuntija-apua tai halutessaan lisätietoja Lainaaja -palvelusta Vertaislaina Oy:n asiakkaalle turvallisin tapa ottaa yhteyttä asiakaspalveluun on yrityksen sisäisen postin hyödyntäminen. Se onnistuu vaivattomasti kirjautumalla Lainaaja -palveluun.

Suomalaisen rahoitusyhtiön asiakaspalvelu ottaa vastaan asiakkaidensa tiedusteluja myös puhelimitse numerossa: 0600 04590 tai sähköpostitse osoitteessa: lainaaja@lainaaja.fi.

Yrityksen asiakaspalvelijat ovat tavoitettavissa arkisin kello 10 - 16; muina ajankohtina asiakaspalveluun voi jättää soittopyynnön.

Lainaaja -palvelu löytyy myös sosiaalisen median kanavista, joiden kautta laina-asioita koskevaan keskusteluun on kenen tahansa helppo osallistua.

Yhteystiedot

 • Yritys: Vertaislaina Oy
 • Puhelin: 0600 04590 (0,99 euroa/minuutti +pvm/mpm)
 • Postiosoite: PL 109, 20101 Turku

Arvostele yrityksen lainatuote

Onko sinulla kokemuksia yrityksen Lainaaja (Vertaislaina Oy) lainatuotteesta? Anna tähtiarvio:

3,00 / 5 (1 ääntä)
Vertailemme lainoja, joiden minimi laina-aika on 3 kuukautta ja maksimi laina-aika on 180 kuukautta. Lainatuotteet on mahdollista maksaa takaisin myös aikaisemmin, ilman ylimääräisiä korkokuluja. Todellinen vuosikorko riippuu valitusta lainatuotteesta, lainasummasta sekä laina-ajasta, ja se voi olla välillä 4,0 % ja 38,0 %. Lainaesimerkki: Kun 10 000 € laina maksetaan takaisin 5 vuodessa, takaisinmaksettava kokonaissumma on 12 866,64 €. Kuluja syntyy siis 2 866,64 € ja todellinen vuosikorko on 10,91 %.