Etusivu » 
Lainaa tarjoavat yritykset » 
Sortter   

Sortter kilpailuttaa 1000 - 60 000 € lainat

Sortter on suomalainen lainanvälittäjä, joka hiljattain on avannut lainanvälityspalvelunsa. Sortter Oy toimii tällä hetkellä Suomen lisäksi Latviassa ja sillä on avautumassa palvelu myös Tanskaan ja Puolaan.

Sortter välittää kuluttajien lainahakemuksia noin 20 eri luotonmyöntäjälle. Saatujen lainatarjousten määrä on sidonnainen haettuun lainasummaan ja laina-aikaan. Myös hakijan luottokelpoisuus vaikuttaa tarjousten määrään.

Sortterin avulla on mahdollista kilpailuttaa 1000 - 60 000 euron lainat. Maksuaikaa lainavaihtoehdoille on tarjolla 1 - 15 vuotta, mutta lainan voi aina maksaa halutessaan ennenaikaisesti pois.

Sortterin kilpailutusta voivat käyttää vähintään 20 vuotta täyttäneet henkilöt. Lisäksi hakijan tulee asua vakituisesti Suomessa ja hakijalla tulee olla säännölliset tulot.

Hae lainaa ❯❯

Sortterin välittämät lainat

Sortter välittää lainoja, jotka ovat suuruudeltaan 1000 - 60 000 euroa. Lainahakemukset toimitetaan lainasummasta riippuen noin 1 - 10 eri luotonmyöntäjälle. Yhteensä kumppaneita on noin 20 kappaletta, mutta kaikki eivät luonnollisesti myönnä 1000 - 60 000 euron lainoja.

Maksuaikaa on mahdollista saada 1 - 15 vuotta. Lain mukaan lainan voi toki maksaa takaisin myös ennenaikaisesti ilman ylimääräisiä kuluja.

Lainojen kustannukset

Jokainen pankki ja rahoituslaitos tarjoaa lainan, jonka hinta koostuu eri elementeistä. Lainan hintaan vaikuttavia tekijöitä ovat

 • Lainasumma
 • Laina-aika
 • Nimelliskorko
 • Avausmaksu
 • Tilinhoitomaksu
 • Mahdolliset lisäpalvelut.

Pikavippilaki määrää, että nimelliskorko saa olla korkeintaan 20 %. Lisäksi avaus- ja tilinhoitomaksut saavat olla yhteensä korkeintaan 150 euroa vuodessa.

Pankit ja rahoituslaitokset esikäsittelevät lainahakemuksen koneellisesti lainanhakijan syöttämien tietojen perusteella ja tästä syystä lainatarjous on aina henkilökohtainen.

Lainaesimerkki

Lainaesimerkki on laskettu 7 % nimelliskorolla. Lainanhakijan tulee huomioida, että nimelliskorko voi olla 4 - 20 % ja kaikki tarjoukset ovat yksilöllisiä.

Kun asiakas nostaa 10 000 euron lainan ilman avausmaksua ja maksaa tämän maksusuunnitelman mukaisissa tasaerissä takaisin 5 vuodessa, on lainan kuukausierä 198,01 euroa. Tällöin kokonaisuudessaan on maksattava takaisin 11 880,60 euroa. Summa koostuu 10 000 euron lainapääomasta, 7 % nimellisestä vuosikorosta sekä 0 euron avausmaksusta.

Todellinen vuosikorko on tällöin 7,23 %.

Kuka voi kilpailuttaa lainat Sortterin avulla?

 • Hakijan tulee olla vähintään 20 vuotta täyttänyt.
 • Hakijan tulee asua vakituisesti Suomessa.
 • Hakijalla tulee olla säännölliset palkka- tai eläketulot.
 • Hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä.

Joillakin Sortterin yhteistyökumppaneilla ehdot ovat on yllä esiteltyjä ehtoja tiukemmat, eli nämä ovat minimivaatimukset lainanhakijalta.

Miten Sortterin palvelua käytetään?

Lainojen kilpailutus tapahtuu täysin verkossa ja on nopeaa. Sortter on hakijalle täysin maksuton, sillä palkkion se veloittaa pankeilta. Liitteitä vaaditaan normaalisti isommissa lainoissa.

 1. Siirry Sortterin sivustolle tästä
 2. Valitse haluamasi lainasumma sekä takaisinmaksuaika
 3. Valitse lainan pääasiallinen käyttötarkoitus
 4. Syötä sähköpostiosoitteesi sekä hyväksy palvelun ehdot
 5. Syötä henkilötiedot ja nykyiset lainatiedot
 6. Lopuksi anna henkilötunnuksesi, tilinumerosi sekä puhelinnumerosi
 7. Painamalla Valmis -painiketta pääset prosessissa eteenpäin.

Kun hakemus on lähetetty, tarkistetaan luottotiedot ja pankit toimittavat mahdolliset tarjoukset Sortterin järjestelmään.

Kauan tarjouksissa kestää?

Pankit ja rahoituslaitokset toimittavat tarjoukset Sortterin järjestelmään käsiteltyään hakemuksen. Osa lainantarjoajista käsittelee hakemukset automaattisesti ja osa vain arkisin, joten viikonloppuna tehty hakemus käsitellään osittain vasta seuraavalla viikolla.

Koska laina maksetaan tilille?

Sortterin mukaan laina maksetaan tilille noin 2 arkivuorokauden sisällä siitä, kun lopullinen lainatarjous on hyväksytty sekä hakijan että lainantarjoajan toimesta.

Ennen lopullista lainatarjousta pankit saattavat pyytää tarkentavia liitteitä hakemukseen, kuten esimerkiksi tulotodistusta sekä tietoa nykyisistä luotoista.

Kokemuksia Sortterista

Sortter on varsin uusi lainanvälittäjä ja palvelusta ei ole paljoakaan tarjolla kokemuksia. Yhteistyöverkosto Sortterilla on hieman muita palveluita suppeampi, mutta varmasti jokaiselle lainasummalle löytyy ainakin muutama tarjous. Toki tämä vaatii lainanhakijalta hyvää taloudellista tilannetta.

Palvelua on helppo käyttää ja lainojen kilpailutus onnistuu suoraviivaisesti.

Sortter on monille tuttu muun muassa televisiomainoksista.

Sortterin asiakaspalvelu

Sortterilla ei ole fyysistä asiakaspalvelupistettä, mutta asiakaspalveluun voi olla yhteydessä joko puhelimitse, sivustolta löytyvän lomakkeen avulla tai sähköpostitse. Asiakaspalvelu palvelee

 • maanantaista perjantaihin kello 8 - 21 ja
 • viikonloppuisin kello 9 - 17.

Palvelun puhelinnumero on 09 8566 5550 ja sähköposti on asiakaspalvelu@sortter.fi.

Yhteystiedot

Hae lainaa ❯❯

Arvostele yrityksen lainatuote

Onko sinulla kokemuksia yrityksen Sortter lainatuotteesta? Anna tähtiarvio:

4,14 / 5 (14 ääntä)
Vertailemme lainoja, joiden minimi laina-aika on 3 kuukautta ja maksimi laina-aika on 180 kuukautta. Lainatuotteet on mahdollista maksaa takaisin myös aikaisemmin, ilman ylimääräisiä korkokuluja. Todellinen vuosikorko riippuu valitusta lainatuotteesta, lainasummasta sekä laina-ajasta, ja se voi olla välillä 4,0 % ja 38,0 %. Lainaesimerkki: Kun 10 000 € laina maksetaan takaisin 5 vuodessa, takaisinmaksettava kokonaissumma on 12 866,64 €. Kuluja syntyy siis 2 866,64 € ja todellinen vuosikorko on 10,91 %.