Etusivu » 
Lainaa tarjoavat yritykset » 
Sambla   

Sambla välittää lainahakemuksia pankeille

Sambla on alunperin ruotsalainen välityspalvelu, joka toimii Suomen lisäksi Ruotsissa ja Norjassa. Palvelu on toiminut vuodesta 2014 lähtien Ruotsissa, 2015 lähtien Norjassa ja tänä päivänä myös Suomessa.

Sambla välittää täytetyn lainahakemuksen jopa 22 eri pankille ja rahoituslaitokselle. Lainatarjousten määrä riippuu haetusta lainasummasta sekä toivotusta maksuajasta. Lisäksi hakijan taloudellinen tilanne sekä ikä vaikuttavat lainatarjousten määrään.

Palvelusta on mahdollista hakea lainaa 500 - 60 000 euroa ja maksuaikaa voi lainalleen toivoa 1 - 15 vuotta. Sambla palvelee kaikkia suomalaisia, joilla ei ole maksuhäiriömerkintöjä ja jotka ovat 18 vuotta täyttäneitä. Lisäksi lainanhakijalla tulee olla vähintään 1000 euron säännölliset nettotulot kuukausitasolla.

Hae lainaa ❯❯

Lainatarjous on maksuton

Sambla saa muiden lainanvälittäjien tapaan palkkionsa pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Tästä syystä lainanhakijalle tarjousten hakeminen on ilmaista ja riskitöntä. Lainanvälittäjien käyttö onkin lisääntynyt, koska niiden avulla lainatarjous on mahdollista saada nopeasti useammalta lainantarjoajalta.

Lainanvälittäjien avulla myös lainojen yhdistäminen onnistuu maksutta. Lainoja yhdistämällä on mahdollista säästää lainanhoitokuluissa. Toki säästömahdollisuudet ovat henkilökohtaiset ja tarjoukset riippuvat omasta taloudesta.

Samblan avulla saat hankittua lainatarjoukset noin 24 tunnin sisällä arkipäivisin. Tämän jälkeen voit valita itsellesi sopivimman lainatarjouksen tai vaihtoehtoisesti hylätä tarjoukset ilman kuluja.

Mitä lainoja Sambla välittää?

Samblan avulla on mahdollista kilpailuttaa kuluttajille tarkoitetut lainat aina 500 eurosta 60 000 euroon asti. Maksuaikaa kaikille lainasummille voi hakea 1 - 15 vuotta. Tarjottu laina ei välttämättä ole haetun suuruinen, sillä lainantarjoajat perustavat tarjouksensa hakijan taloudellisiin tietoihin.

Välitettyjen lainatarjousten kustannukset

Kun hakemuksen on toimittanut Samblalle ja hakijalle voidaan myöntää lainaa, tarjoukset toimitetaan Samblan järjestelmään. Riippuen lainantarjoajasta lainan hinta voi koostua aloituspalkkiosta, kuukausikulusta sekä nimelliskorosta. Osalla lainantarjoajista on myös mahdollisia lisäpalveluita, jotka vaikuttavat lainan kokonaishintaan.

 • Aloitusmaksu 0 - 150 €.
 • Kuukausikulu 0 - 12,5 €.
 • Nimelliskorko 4,9 - 20 %.
 • Todellinen vuosikorko 4,9 - 38 %.

Tärkeää on huomioida, että lainatarjoukset ovat aina henkilökohtaisia ja tähän lainantarjoajat käyttävät omia laskumenetelmiään sekä pisteytystään.

Aloitusmaksu

Aloitusmaksu voi olla korkeintaan 150 euroa. Normaalisti kulu on pienempi tai jopa 0 euroa. Aloitusmaksun suuruuteen vaikuttaa myös haetun lainasumman suuruus.

Nimelliskorko

Vuoden 2020 loppuun asti nimelliskorko voi olla korkeintaan 10 %. Tämän jälkeen nimelliskorko voi olla korkeintaan 20 %. Normaalisti nimelliskorko asettuu 5 - 20 % välille ja tähänkin vaikuttavat haettu lainasumma sekä maksuaika.

Kuukausikulu

Lainantarjoajien veloittama kuukausikulu, eli esimerkiksi tilinhoitopalkkio, voi olla korkeintaan 12,5 €/kk. Myös kuukausikulun suuruus on sidottu lainasummaan; mitä pienempi lainasumma, sitä pienemmät kuukausikulut. Normaalisti kuukausikulu on jotain 3 - 12 euron väliltä.

Todellinen vuosikorko

Haetuissa lainoissa todellinen vuosikorko asettuu Samblan mukaan välille 4,9 - 38 %. Todelliseen vuosikorkoon vaikuttavat kaikki yllä mainitut kulut. Pääsääntönä voidaan pitää, että mitä suurempi laina, sitä pienempi todellinen vuosikorko.

Esimerkkilaskelma kustannuksista

Haettaessa lainaa 50 000 euroa 10 vuoden takaisinmaksuajalla, lainan kokonaiskulut ovat 72 797 euroa. Kulut koostuvat 8 % nimelliskorosta, 0 euron aloitusmaksusta sekä 0 € kuukausikulusta. Todellinen vuosikorko on tällöin 8,3 % ja arvioitu kuukausierä lainassa on 607 €/kk.

Kuka voi kilpailuttaa lainat Samblan avulla?

 • Hakijan tulee olla vähintään 18-vuotias henkilö.
 • Hakijan tulee olla Suomen kansalainen.
 • Hakijan tulee olla ollut kirjoilla suomalaisessa osoitteessa vähintään vuoden ajan.
 • Hakijalla tulee olla säännölliset, vähintään 1000 €/kk nettotulot.
 • Hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä.

Miten Samblan palvelua käytetään?

Lainojen kilpailutus Samblan avulla on helppoa, sillä koko hakuprosessi tapahtuu verkossa. Sambla on hakijalle täysin maksuton ja hakemuksen alkuvaiheessa ei tarvitse toimittaa erillisiä liitteitä. Ennen lopullista lainatarjousta isommissa lainasummissa tosin pankeille joutuu tulotodistuksia toimittamaan.

 1. Siirry Samblan sivustolle tästä
 2. Valitse haluamasi lainasumma sekä takaisinmaksuaika
 3. Valitse myös, haluatko yhdistää vanhoja lainoja
 4. Syötä sähköpostiosoitteesi sekä puhelinnumerosi
 5. Painamalla Lähetä hakemus -painiketta pääset lomakkeessa eteenpäin
 6. Syötä henkilökohtaiset tietosi, asumistiedot sekä varat, että velat
 7. Täytettyäsi hakemuksen, pääset tunnistautumaan ja luottotietosi tarkistetaan
 8. Jos olet luottokelpoinen, hakemuksesi kilpailutetaan sopivilla rahoituslaitoksilla.

Kauan tarjouksissa kestää?

Sambla toimittaa tarjoukset järjestelmäänsä noin 24 tunnin sisällä hyväksytystä hakemuksesta.

Tärkeää on kuitenkin huomioida, että osa lainantarjoajista käsittelee hakemuksia vain arkisin, joten viikonloppuna tehty hakemus käsitellään osittain vasta seuraavalla viikolla.

Koska laina maksetaan tilille?

Samblan mukaan laina maksetaan tilille noin 1 - 3 vuorokaudessa siitä, kun lopullinen lainatarjous on hyväksytty sekä hakijan että lainantarjoajan toimesta.

Alustavan ja lopullisen lainatarjouksen välissä pankit saattavat pyytää tarkentavia liitteitä hakemukseen, kuten esimerkiksi tulotodistusta sekä tietoa nykyisistä luotoista.

Lisätietoa Samblasta

Sambla on uuden sukupolven lainanvälittäjä, joka toimii ainoastaan verkossa. Yrityksellä on työntekijöitä Helsingissä, Tukholmassa, Lundissa sekä Oslossa. Kaikkiaan se työllistää 140 henkilöä.

Sambla on auttanut näissä kolmessa maassa yhteensä lähes 300 000 henkilöä löytämään edullisemman lainan. Kaikki Samblan välittämät lainat ovat tyypiltään vakuudettomia lainoja. Tämä tarkoittaa, että asiakkaiden ei tarvitse asettaa omaisuuttaan lainan pantiksi.

Palvelu toimii yhdessä Suomen Asiakastiedon kanssa, josta se hakee ajantasaista rekisteritietoa lainanhakijoista. Lisäksi lainanhakijoiden henkilöllisyys varmistetaan pankkitunnistautumisen avulla.

Sambla asiakaspalvelu

Helsingistä käsin toimiva, suomenkielinen asiakaspalvelu on tavoitettavissa sekä puhelimitse että sähköpostin avulla. Asiakaspalvelu palvelee

 • maanantaista torstaihin kello 10 - 19 ja
 • perjantaisin kello 10 - 18.

Kello 13 - 14 välillä ei ole asiakaspalvelua johtuen lounastauosta.

Palvelun puhelinnumero on 09 4245 6000 ja sähköposti on asiakaspalvelu@sambla.fi.

Yhteystiedot

Hae lainaa ❯❯

Arvostele yrityksen lainatuote

Onko sinulla kokemuksia yrityksen Sambla lainatuotteesta? Anna tähtiarvio:

3,40 / 5 (5 ääntä)
Vertailemme lainoja, joiden minimi laina-aika on 3 kuukautta ja maksimi laina-aika on 180 kuukautta. Lainatuotteet on mahdollista maksaa takaisin myös aikaisemmin, ilman ylimääräisiä korkokuluja. Todellinen vuosikorko riippuu valitusta lainatuotteesta, lainasummasta sekä laina-ajasta, ja se voi olla välillä 4,0 % ja 38,0 %. Lainaesimerkki: Kun 10 000 € laina maksetaan takaisin 5 vuodessa, takaisinmaksettava kokonaissumma on 12 866,64 €. Kuluja syntyy siis 2 866,64 € ja todellinen vuosikorko on 10,91 %.