» 
 » 
   
1.9.2019 voimaan astuneen lakimuutoksen johdosta Lainasto ei tällä hetkellä myönnä luottoja.

Lainavertailu sisältää ajantasaisen listan aktiivisista lainanmyöntäjistä ja esittelyt kyseisistä palveluista löydät Yritykset -osiosta.

Lainasto tarjoaa pikalainaa sekä kulutus- ja joustoluottoa

Lainasto on täysin suomalainen, vuodesta 2011 asti toiminut luotettava rahoitusyhtiö. Lainasto tarjoaa rahoitusratkaisuja yksityisille sekä yrityksille. Yritykselle on tärkeää avoimuus ja vastuullisuus ja lainoja tarjotaan vain luottokelpoisille henkilöille. Tästä syystä yli 400 euron lainoissa pyydetään myös liitteitä tulojen varmistamiseksi.

Yhtiö on Etelä-Suomen aluehallintoviraston rekisteröimä ja valvoma, virallinen luotonantaja, joten toimintaa suoritetaan lakeja noudattaen ja vastuullisesti.

Hae lainaa >>

Lainaston lainat

Lainastolla on tarjolla kolmea lainatyyppiä: pikalaina, kulutusluotto ja joustoluotto.

Pikalaina

Pikalainaa on mahdollista saada 100 - 400 euroa ja se on kertaluontoinen. Pikalaina on nopeampi hakea kuin kulutus- ja joustoluotot, koska liitteitä ei kysytä.

Laina maksetaan takaisin 12 kuukauden aikana kuudessa osassa. Tämä tarkoittaa, että joka toinen kuukausi on lyhennysvapaa. Nopeammin takaisinmaksettu laina on tietysti halvempi kulujen puolesta.

Kuukausierän koko riippuu pikalainan määrästä ja korot maksetaan vasta viimeisessä erässä. Pikalainan todellinen vuosikorko on 48,5 %.

Pikalaina on hyvä vaihtoehto arjen akuutteihin menoihin, esimerkiksi erääntyneen laskun maksamiseen.

Kulutusluotto

Kulutusluottoa voi hakea 100 eurosta jopa 5000 euroon asti. Kulutusluotto on myös kertalaina ja sen takaisinmaksuaika on 1 - 3 vuotta. Lainaa lyhennetään tasasummalla kuukausittain.

Kuukausilyhennyksen määrä määräytyy haetun lainasumman ja takaisinmaksuajan mukaan. Esimerkiksi 2000 euron laina kahden vuoden maksuajalla antaa kuukausieräksi 146 euroa. Kulutusluoton voi maksaa takaisin myös ennenaikaisesti tai halutessaan isommalla kuukausierällä. Vuosittainen nimelliskorko on 41,6 %.

Kulutusluotto sopii keskisuuriin hankintoihin kuten esimerkiksi kodin remonttiin, kodinkoneiden ostoon tai vaikka perheen lomamatkan hankintaan.

Joustoluotto

Joustoluottoa voi nostaa 100 - 3000 euroa, mutta luottotilin luottorajaksi määritellään aina 2000 - 3000 euroa. Käytettävissä on siis 2000 - 3000 euroa jota voi nostaa oman tarpeen mukaan tilille 100 euron tarkkuudella. Rahaa voi siis nostaa kuten luottokortilta, tarpeen mukaan, ja takaisin maksettu luotto siirtyy jälleen käytettäväksi.

Uudesta nostosta ei tarvitse tehdä uutta lainahakemusta, vaan myönnetyltä luotolta voi tehdä nostoja ympäri vuorokauden.

Joustoluottoa maksetaan takaisin kuukausierissä ja erän määrä riippuu käytössä olevan luoton summasta. Maksimissaan kulut ovat 300 euroa kuukaudessa.

Luoton takaisinmaksuaika on 3 - 32 kuukautta. Joustoluottoa voi myös maksaa takaisin suuremmissa erissä, tai vaihtoehtoisesti koko lainatun summan voi maksaa kerralla pois. Luoton nimelliskorko on 60 % ja todellinen vuosikorko määräytyy lainattavasta summasta sekä maksuajasta.

Minimilyhennys on 20 % lainatusta summasta, mutta kuitenkin vähintään 50 euroa kuukaudessa.

Lainaston lainojen kustannukset

Hinnoittelu on tehty kuluttajalle selkeäksi ja läpinäkyväksi. Lainaston sivustolla on selkeä hinnasto jokaiselle lainatyypille, josta löytyy kaikki lainaa koskevat kulut. Luottoehdot ovat myös luettavissa jo ennen lainahakemuksen tekemistä. Kaikkien lainojen hakeminen on aina ilmaista ja annetun lainan voi peruuttaa 14 vuorokauden sisällä olemalla kirjallisesti yhteydessä Lainastoon. Ohessa eri lainatyyppien kulut.

Pikalaina

 • Todellinen vuosikorko 48,9 %
 • Maksumuistutus 5 euroa
 • Liikasuorituksen palautus 10 euroa

Kulutusluotto

 • Järjestelypalkkio 10 % lainasummasta
 • Luotonhoitomaksu 9,90 euroa / kk
 • Todellinen vuosikorko 76,19 %, (3000 euron laina, 24kk maksuajalla)

Joustoluotto

 • Nostopalkkio 14 %
 • Kuukausikorko 5 %
 • Maksumuistutus 5 euroa
 • Todellinen vuosikorko 135,62 % (2000 euron laina, 12kk maksuajalla tasalyhennyksin)

Kuka voi hakea Lainaston lainoja?

 • Pikalainassa hakijan tulee olla 18-vuotias, joustoluotossa 20-vuotias ja kulutusluotossa 22-vuotias
 • Hakijan raha-asiat tulee olla hoidettuna moitteettomasti
 • Hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä
 • Hakijalla tulee olla vakituinen osoite Suomessa sekä suomalainen pankkitili
 • Hakijalla tulee olla henkilökohtaiset pankkitunnukset tai mobiilivarmenne

Mitä liitteitä tarvitaan?

Pikalainaa haettaessa ei tarvitse lähettää liitteitä tulotiedoista, mutta kulutus- ja joustoluotoissa liitteet vaaditaan. Liitteitä pyydetään vahvistuksena luotonhakijan maksukyvylle.

Vaihtoehtoisesti voi käyttää Instantor-palvelua, joka arvioi maksukykysi automaattisesti. Instantoriin pääsee Lainaston sivujen kautta. Instantoria käyttämällä välttää liitteiden käsittelyviiveen ja lainan voi saada nopeammin hyväksytyksi.

Liitteenä hyväksytään kuva tai kopio seuraavista asiakirjoista:

 • Viimeisin palkkakuitti
 • Eläkepäätös
 • Tiliote viimeiseltä kolmelta kuukaudelta
 • Viimeisin verotuspäätös (vain henkilöt, jotka eivät saa säännöllistä palkkalaskelmaa)

Liitteet voi toimittaa monella tavalla:

 • Suoraan lainahakemuslomakkeella
 • Sähköpostilla asiakaspalvelu@lainasto.fi
 • Kuvaviestinä numeroon +358 44 560 5506
 • WhatsApp -viestinä samaan numeroon
 • Postitse osoitteeseen Lainasto Oy, Kristiinankatu 3 B, 20100 Turku

Näin haet lainaa Lainastolta

Hakeminen tapahtuu kokonaan Lainaston sivustolla ja palveluun tunnistaudutaan omilla verkkopankkitunnuksilla. Tämän jälkeen täytetään hakemus ja lähetetään yli 400 euron lainoissa tuloista liitteet. Kokonaisuudessaan tähän menee noin 10 - 20 minuuttia.

Lainaa voi hakea ympäri vuorokauden viikon jokaisena päivänä, mutta hakemuksia käsitellään asiakaspalvelun ollessa auki. Asiakaspalvelu palvelee maanantaista perjantaihin kello 8 - 22 sekä viikonloppuisin kello 12 - 20 välisenä aikana. Hakeminen on turvallista, sillä Lainasto käyttää SSL-salausta sivustollansa.

Näin haet lainaa:

 1. Siirry Lainasto.fi -sivustolle
 2. Valitse oma rahoitustarpeesi ja klikkaa kohdasta "Hae lainaa"
 3. Tunnistaudu omilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella
 4. Täytä luottohakemus huolella ja hyväksy luottoehdot
 5. Vahvista tulotiedot pyydetyllä liitteellä, esimerkiksi palkkalaskelma (ei 100 - 400 euron pikalainoissa).
 6. Saat lainapäätöksen 15 minuutin sisällä. Myönteisen lainapäätöksen jälkeen laina maksetaan hakemuksessa ilmoitetulle tilille heti.

Kuinka nopeasti rahat siirtyvät tilille?

Hyväksytyn lainapäätöksen jälkeen rahat maksetaan asiakkaan tilille heti. Lainapäätöksiä tehdään maanantaista perjantaihin kello 8 - 22 sekä viikonloppuisin kello 12 - 20 välisenä aikana.

Seuraavissa pankeissa oleville tileille rahat siirtyvät samana päivänä: Nordea, Aktia, Danske Bank, Osuuspankki, Säästöpankki, POP-pankki, S-pankki sekä Tapiola. Danske Bankin tileille rahat siirtyvät reaaliajassa arkisin kello 7 - 17 välisenä aikana.

Muihin pankkeihin rahansiirto kestää 1 - 2 arkipäivää.

Lainasto asiakaspalvelu

Lainaston asiakaspalveluun voi olla yhteydessä päivittäin pikalainaa, kulutusluottoa sekä joustoluottoa liittyvissä kysymyksissä.

Lainaston asiakaspalvelu palvelee maanantaista perjantaihin kello 8 - 22 sekä viikonloppuisin kello 12 - 20 välisenä aikana.

Asiakaspalveluun voi olla yhteydessä Chatilla, puhelimella, sähköpostilla ja Lainaston sivustolta löytyvällä lomakkeella. Lainasto lupaa vastata kaikkiin kysymyksiin saman päivän aikana. Lainaston sivustolta löytyy myös kattava Usein kysytyt kysymykset -osio, jossa on vastattu kattavasti useisiin kysymyksiin.

Yhteystiedot

 • Puhelin: 09 427 05044
 • Sähköposti: asiakaspalvelu@lainasto.fi
Hae lainaa >>

Arvostele yritys

Onko sinulla kokemuksia yrityksestä Lainasto? Anna tähtiarvio yrityksestä:

4,00 / 5 (2 ääntä)
Vertailemme lainoja, joiden minimi laina-aika on 3 kuukautta ja maksimi laina-aika on 180 kuukautta. Lainatuotteet on mahdollista maksaa takaisin myös aikaisemmin, ilman ylimääräisiä korkokuluja. Todellinen vuosikorko riippuu valitusta lainatuotteesta, lainasummasta sekä laina-ajasta, ja se voi olla välillä 4,0 % ja 38,0 %. Lainaesimerkki: Kun 10 000 € laina maksetaan takaisin 5 vuodessa, takaisinmaksettava kokonaissumma on 12 866,64 €. Kuluja syntyy siis 2 866,64 € ja todellinen vuosikorko on 10,91 %.