Etusivu » 
Lainaa tarjoavat yritykset » 
Instabank   

Instabank - Nettipankista lainaa 500 - 50 000 euroa

Vuonna 2016 Norjassa perustettu Instabank on nykyaikainen nettipankki, joka tarjoaa kuluttajalainoja asiakkaidensa arkisiin rahoitustarpeisiin. Instabankin kautta on mahdollista hakea 500 - 50 000 euron lainaa joko joustavalla takaisinmaksuajalla tai kiinteällä laina-ajalla.

Maksuaikaa on mahdollista saada jopa 15 vuotta, lainasummasta riippuen. Instabank vaatii asiakkailtaan vähintään 23 vuoden ikää.

Hae lainaa ❯❯

Instabankin tarjoamat lainapalvelut

Uudenaikaisena nettipankkina Instabank tarjoaa asiakkailleen lainaa arjen tarpeisiin sekä mahdollisuuden aiempien lainojen uudelleenjärjestelyyn. Instabank kertoo kehittävänsä aktiivisesti uusia palveluja ja tuotteita, joiden avulla asiakkaiden on helpompi hyödyntää pankkipalveluita.

Instabankista lainaa voi hakea 500 eurosta aina 50 000 euroon asti.

Instabank laina pähkinänkuoressa

 • Lainasumma: 500 - 50 000 euroa
 • Takaisinmaksuaika: Joustava tai 3 - 15 vuoden laina-aika
 • Kuukausittainen maksuerä: Joustava tai kiinteä erä.

Instabankin vakuudeton yksityislaina on joustava luotto, jonka lainansaaja voi hyödyntää vapaasti haluamaansa tarkoitukseen.

Instabankin asiakkailleen tarjoaman lainojen jälleenrahoituksen avulla lainansaaja voi puolestaan yhdistää kätevästi luottokorttivelkansa ja muut pienlainansa yhdeksi lainaksi. Jos lainojen yhdistäminen on ajankohtaista, suosittelemme tutustumaan Haenyt.fi -palvelun neuvoihin, miksi kannattaa yhdistää lainat.

Rahoitusyhtiön tarjoama kulutusluotto on lainamarkkinoiden joustavimpia. Myönnetyn kuluttajalainan voi maksaa takaisin joustavasti - lainansaajan henkilökohtaisen taloustilanteen mukaisesti.

Vakuudettomaan kuluttajalainaan ei vaadita sitä, että asiakas takaa lainaansa omistustensa kautta.

Instabankin lainojen kustannukset

Verkkosivustolla esillä oleva lainaesimerkki koskee 10 000 euron arvoista lainaa 10 vuoden laina-ajalla. Kyseisen lainan maksueriä on 120 kappaletta; lainan todellinen vuosikorko on 15,39 prosenttia ja nimelliskorko 13,49 prosenttia. Esimerkkilainan kulut ovat 8 975 euroa ja takaisinmaksettava summa yhteensä 18 975 euroa.

Lainatarjouksessa ilmoitettava korko riippuu lainanhakijan taloudellisesta tilanteesta. Laina on sidottu kolmen kuukauden Euribor 360 -viitekorkoon, joka tarkistetaan neljästi vuodessa. Muutokset toteutetaan tarkistuskuukauden kuudes päivä, ja viitekoron arvona käytetään tarkistuskuukauden ensimmäisenä pankkipäivänä saatavilla olevaa korkoa.

Instabankin kuukausittainen tilinhoitomaksu on viisi euroa.

Kulutusluoton avausmaksu on kaikilla lainasummilla sama: 90 euroa.

Instabankin lainaa hakiessaan asiakas voi valita joko joustavan takaisinmaksutavan tai takaisinmaksun, joka perustuu kiinteisiin kuukausittaisiin takaisinmaksueriin.

Laina-ajan jousto mahdollistaa takaisinmaksun sovittamisen oman taloustilanteen mukaan.

Mikäli asiakas haluaa maksaa lainansa takaisin suunniteltua nopeammin, hän voi maksaa suuremman summan, kuin mitä kiinteä kuukausimaksu tai vähimmäismaksu edellyttää. Halutessaan asiakas voi maksaa lainansa kokonaisuudessaan pois ilman lisäkustannuksia.

Lainansaajalle lähetetään sähköpostitse kuukausittainen lasku, joka erääntyy jokaisen kuukauden 20. päivänä. Eräpäivää ei voi muuttaa. Lasku toimitetaan asiakkaalle joka kuukauden 6. päivänä.

Yhteenveto Instabankin hinnastosta

 • Avausmaksu 90 €
 • Tilinhoitomaksu 5 €/kk
 • Nimelliskorko 7,99 - 19,99 %.

Kuka voi hakea Instabankin lainoja?

Yrityksen verkkosivustolla osoitteessa www.instabank.fi ilmoitetaan seuraavat kriteerit, joiden perusteella lainaa voi hakea:

 • Hakijan on oltava vähintään 23-vuotias
 • Hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä
 • Hakijan vuosittaiset bruttotulot on ylitettävä 25 000 euroa
 • Hakijan ikä + lainan takaisinmaksuaika eivät saa ylittää 80 vuotta
 • Joustavalla takaisinmaksutavalla haettavan lainan osalta hakijan ikä ei saa ylittää 65 vuotta
 • Kiinteillä maksuerillä haettavan lainan osalta hakijan ikä ei saa ylittää 75 vuotta.

Näin haet Instabankin lainaa

Asiakas voi hakea lainaa Instabankista mutkattomasti yrityksen verkkopalvelun kautta. Lainahakemukseen täytetään henkilötietojen lisäksi haluttu lainasumma sekä lainan takaisinmaksuaika.

Tarvittaessa asiakas voi hakea myös nykyisten lainojensa yhdistämistä.

Mikäli asiakas täyttää Instabankin lainansaannin edellytykset, luotonantaja lähettää hänelle lainatarjouksen. Lainatarjouksen vastaanottaminen edellyttää, että asiakkaan ilmoittamat tiedot pitävät todistetusti paikkansa. Lainatarjouksen saadakseen asiakkaan tulee täyttää asetetut vaatimukset 30 päivän kuluessa lainahakemuksen lähettämisestä.

Lainatarjouksen lähettämisen jälkeen asiakkaan on ensin tunnistauduttava verkkopalvelussa ja vahvistettava henkilötietonsa. Allekirjoittaessaan lainasopimuksensa asiakas samalla hyväksyy Instabankin lainaa koskevat ehdot.

Mitä dokumentteja tarvitaan?

Asiakkaan tulee liittää lainahakemukseensa uusin palkkalaskelma sekä henkilökohtaisen veroilmoituksen erittelyosa. Joissain tapauksissa hakemuksen käsittelemiseksi tarvitaan myös muita liitteitä, mistä ilmoitetaan erikseen.

Tarvittavat liitteet lainanhakija voi toimittaa sähköisesti ottamalla niistä kuvan tai skannaamalla asiakirjat.

Mikäli lainanhakija on ilmoittanut hakemuksessaan vuokratuloja, tarvitaan kopio vuokrasopimuksesta sekä todistus vuokratulojen vastaanottamisesta viimeisen kolmen kuukauden ajalta.

Yksityiseltä elinkeinonharjoittajalta pyydetään yrityksen tuorein tuloslaskelma ja tase sekä henkilökohtaisen veroilmoituksen erittelyosa.

Kuinka nopeasti rahat siirtyvät tilille?

Automaattisen hakuprosessin myötä lainanhakija saa vastauksen hakemukseensa useimmiten välittömästi. Toisinaan hakemuksen käsittely saattaa kuitenkin viedä enemmän aikaa.

Myönnetty lainasumma menee maksuun, kun lainansaaja on allekirjoittanut lainasopimuksen. Lainapääoma siirtyy asiakkaan pankkitilille tavallisesti yhden työpäivän kuluessa.

Lainahakemuksen voi tehdä milloin tahansa, mutta hakemuksia käsitellään Instabankin aukioloaikoina; arkisin kello 9 - 17.

Instabank kokemuksia

Rahoitusalan yritys haluaa tarjota asiakkailleen markkinoiden parhaan asiakaspalvelukokemuksen ja tämä heijastelee asiakaskokemuksiin positiivisesti. Instabankin asiantuntijatiimi työskentelee ahkerasti sellaisten uusien palvelujen ja tuotteiden kehittämiseksi, joiden ansiosta pankkipalveluiden käyttö on mahdollisimman helppoa. Instabank panostaa tinkimättömästi rahoituspalvelujen saavutettavuuteen ja mutkattomuuteen. Yrityksen tavoitteena on tuoda markkinoille helppotajuisia tuotteita nykyaikaisen pankkisovelluksen välityksellä.

Instabankin vastuuhenkilöt uskovat, että digitalisoituvassa maailmassa on parempi kehittyä muutamien tuotteiden erityisasiantuntijaksi useissa maissa sen sijaan, että tuntisi suuren joukon tuotteita puolivillaisesti vain yhdessä maassa.

Tämän vuoksi Instabankin lanseeraus Suomen markkinoille ensimmäisenä Norjan ulkopuolisena maana oli todella merkittävä virstanpylväs. Rahoitusalan toimija on vakuuttunut siitä, että pienille erikoistuville pankeille, jotka haastavat suurempia pankkeja tarjoamalla helppotajuisia ja reiluja tuotteita, löytyy varmasti kysyntää myös Suomen rahoitusmarkkinoilta. Päästäkseen tavoitteeseensa Instabank välttää tyypillistä pankkialan ajattelua. Sen sijaan nykyaikainen nettipankki pyrkii ajattelemaan kuin omat asiakkaansa, jotka tarvitsevat rahoitusta arjessaan.

Instabank ASA:lla on Norjan Finanstilsynetin toimilupa harjoittaa pankkitoimintaa. Yrityksen osakkeet on listattu Norjan arvopaperimarkkinoiden NOTC-listalle tunnisteella INSTA. Kyseessä on arvopaperimarkkinoiden tietojärjestelmä pörssiin listaamattomille osakkeille, jotka ovat NOTC AS:n omistuksessa ja Verdipapirforetakenes Forbundin hallinnoimia.

Instabankin asiakaspalvelu

Nettipankin asiakaspalveluun voi tarvittaessa ottaa yhteyttä joko puhelimitse numeroon: +358 75 3266 170 tai sähköpostitse osoitteeseen: asiakaspalvelu@instabank.fi.

Instabankin asiakaspalvelu on avoinna maanantaista perjantaihin kello 9 - 17.

Verkkosivustolta löytyy myös Usein kysyttyä -osio, jonne on kerätty monta hyödyllistä kysymystä vastauksineen.

Yhteystiedot

Hae lainaa ❯❯

Arvostele yrityksen lainatuote

Onko sinulla kokemuksia yrityksen Instabank lainatuotteesta? Anna tähtiarvio:

4,03 / 5 (29 ääntä)
Vertailemme lainoja, joiden minimi laina-aika on 3 kuukautta ja maksimi laina-aika on 180 kuukautta. Lainatuotteet on mahdollista maksaa takaisin myös aikaisemmin, ilman ylimääräisiä korkokuluja. Todellinen vuosikorko riippuu valitusta lainatuotteesta, lainasummasta sekä laina-ajasta, ja se voi olla välillä 4,0 % ja 38,0 %. Lainaesimerkki: Kun 10 000 € laina maksetaan takaisin 5 vuodessa, takaisinmaksettava kokonaissumma on 12 866,64 €. Kuluja syntyy siis 2 866,64 € ja todellinen vuosikorko on 10,91 %.