Etusivu » 
Lainaa tarjoavat yritykset » 
AuroraX   
AuroraX ei tällä hetkellä myönnä luottoja.

Pikavippivertailu sisältää ajantasaisen listan aktiivisista lainanmyöntäjistä ja esittelyt kyseisistä palveluista löydät Yritykset -osiosta.

AuroraX (Aurora Exchange Oy) - Vertaislainaa jopa 10 000 €

Suomalainen osakeyhtiö Aurora Exchange Oy tarjoaa asiakkailleen varsin selkeää hinnoittelumallia ja hintojen läpinäkyvyyttä. Rahoitusyhtiö haluaa tehdä rahan saamisen entistä helpommaksi niille, jotka sitä tarvitsevat. Lainanottajille on tarjolla lisäksi luottoturvavakuutus ilman lisähintaa.

Yrityksen luoman lainapörssin avulla suora sijoittaminen kulutusluottoihin on kaikkien niiden ulottuvilla, joilla on ylimääräistä rahaa sijoittaa.

Lainapörssin kautta on mahdollista hakea lainaa aina 10 000 euroon asti ja laina-ajaksi on mahdollista saada 1 - 5 vuotta. Lainaa voivat hakea 22 vuotta täyttäneet suomalaiset, joilla on moitteettomasti hoidetut raha-asiat. Luottopäätöksessä hyödynnetään Instantorin luottoanalyysia.

Aurora Exchange Oy lupaa noudattaa toiminnassaan suomalaista "reilu meininki" -periaatetta: yritys myöntää vain sellaisia lainoja, jotka sen asiakkaat voivat maksaa takaisin ilman kohtuuttomia ponnisteluja. Tämä on luotonantajan mukaan kaikkien osapuolten yhteinen etu.

HUOM! AuroraX tekee tällä hetkellä tuoteuudistusta eikä myönnä lainaa uusille asiakkaille. Katso lainavertailu ja löydä vaihtoehtoinen laina.

AuroraX:n tarjoamat lainat

AuroraX tarjoaa asiakkailleen käyttöönsä lainaa aina 10 000 euroon asti. Lainaa voi hakea tarvitsemansa summan aina 1000 eurosta ylöspäin.

Suomalaisen rahoitusyhtiön asiakkaat maksavat ottamastaan lainasta vain pörssissä näkyvän nimellisen vuosikoron sekä 20 euron järjestelypalkkion. Yritys ei peri asiakkailtaan lainkaan kuukausimaksua.

Nimellisen vuosikoron katto lainalle on 20 prosenttia. Oman palkkionsa Aurora Exchange saa järjestelypalkkiosta sekä sijoittajilta: vuositasolla 3,66 prosenttia sijoitetusta pääomasta.

Jokainen rahoitusyhtiön asiakkailleen tarjoama laina sisältää automaattisesti lainaturvavakuutuksen.

AuroraX:n lainojen kustannukset

AuroraX tarjoaa asiakkailleen oman määrittelynsä mukaisesti "maailman yksinkertaisinta palkkiorakennetta". Rahoitusyhtiö ei peri asiakkailtaan lainkaan tilinhoitokustannuksia. Lainansaaja maksaa lainastaan vain vuosikoron sekä järjestelypalkkion.

Helsingistä käsin toimivan rahoitusyhtiön verkkosivustolla oleva lainalaskuri kertoo esimerkiksi 2000 euron arvoisesta lainasummasta seuraavaa:

 • Todellinen vuosikorko 17,77 prosenttia
 • Järjestelypalkkio 20 euroa
 • Laina-aika 24 kuukautta
 • Kokonaiskustannus 315,86 euroa
 • Ensimmäinen kuukausierä 108,63 euroa.

Kuka voi hakea AuroraX -lainapörssin lainoja?

AuroraX:n pääasiallisena kohderyhmänä ovat hankintoihinsa investoivat ihmiset - tavalliset suomalaiskuluttajat, jotka haluavat kyseisen lainan avulla tehdä heille tärkeän investoinnin välittömästi ja kykenevät maksamaan sen takaisin sovitusti. Lainanhakijat tarvitsevat usein välitöntä pääomaa yllättäviin menoihinsa.

Lainapörssin kautta pääoman lainaaminen on mahdollista kaikille 22 vuotta täyttäneille, palveluun rekisteröityneille asiakkaille, joilla on suomalainen henkilötunnus. Lainanhakijalla ei saa olla rekisteröityjä maksuhäiriömerkintöjä. Yrityksen asiakkaina ovat yksityishenkilöt, jotka voivat saada luottoa myös pankeista ja luottokorttiyhtiöistä.

Aurora Exchange edellyttää myös, että lainansaajan pankkitilin kassavirta riittää luotonantajan analyysin mukaan saamansa lainan takaisinmaksuun. Rahoitusyhtiön tarjoamat lainat luokitellaan asiakkaiden maksukyvyn mukaan viiteen kategoriaan: AAA-C. Kyseinen luottoluokitus perustuu lainanhakijan palkkatilin rahavirtaan. Käsitellessään asiakkaidensa suostumuksella kerättyä, yksityistä tietoa Aurora Exchange tiedostaa vastuunsa ja hyödyntää sitä vain ja ainoastaan luottoluokituksensa laatimiseen.

Myönteisen lainapäätöksen saadakseen AuroraX:n lainanhakijan on täytettävä seuraavat kriteerit:

 • Hakijan on oltava yli 22-vuotias
 • Hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä
 • Hakijan työsuhteen luonteella tai kestolla ei ole merkitystä lainapäätöksen osalta: työsuhde voi olla vakituinen, määräaikainen, koe- tai osa-aikainen.

Näin haet lainaa AuroraX -palvelussa

Verkkosivustonsa kautta Aurora Exchange Oy tarjoaa suomalaisasiakkailleen mahdollisuutta hakea tarvitsemaansa lainaa välittömästi. Nopeuttaakseen lainahakemuksensa täyttämistä hakijaa pyydetään varaamaan valmiiksi oma henkilökohtainen IBAN-muotoinen tilinumero sekä voimassa oleva henkilötodistus, passi tai ajokortti.

Kun lainanhakija rekisteröityy AuroraX -palveluun, häntä pyydetään antamaan kaikki oleelliset tiedot henkilökohtaisista tuloistaan luotonantajan yhteistyökumppanille Instantorille. Instantoriin annettuja tietoja AuroraX-lainapalvelu käyttää muun muassa henkilön luottoluokittamisessa.

Verkkosivustolla helposti laskettavan lainatarjouksen jälkeen asiakasta pyydetään kirjautumaan lainapalveluun rekisteröitymällä. Lainahakemukseen tarvittavat henkilökohtaiset tiedot lainanhakija voi täyttää vain muutamassa minuutissa ja silloin, kun hänelle parhaiten sopii.

Kuinka nopeasti rahat siirtyvät tilille?

AuroraX-lainapalvelussa luottoa hakeville luvataan lainapäätös välittömästi. Mikäli lainanhakijalla on jo olemassa lainatarjous joltain muulta luotonantajalta, asiakas voi helposti selvittää verkkosivuston laskurin avulla, voiko hän saada AuroraX-lainapörssistä paremman tarjouksen.

Vertaillessaan eri kulutusluottojen kustannuksia asiakas ei sitoudu mihinkään.

Kun lainapörssin sijoittajat ovat rahoittaneet kyseisen lainan, pääoma siirtyy lainansaajan hyödynnettäväksi kahden pankkipäivän sisällä sijoituksesta.

AuroraX:n sijoitusmahdollisuudet

Aurora Exchange Oy kertoo verkkosivustollaan tarjoavan asiakkailleen kulutusluottomarkkinoiden yksinkertaisimman hinnoittelumallin. Kustannustehokkaan liiketoimintamallinsa ansiosta rahoitusyhtiö kertoo voivansa välittää lainoja erittäin kilpailukykyisin kustannuksin. Kansainvälisillä luottomarkkinoilla riskit hajautetaan useiden lainanottajien ja sijoittajien kesken.

Aurora Exchange kertoo arvostavansa rahoitusalan lainmukaista sääntelyä. Yritys haluaa toimia mahdollisimman avoimesti ja yhteistyössä finanssialan valvojien kanssa. Rahoitusyhtiön asiakasvaroja säilytetään lisensoidussa maksulaitoksessa MangoPayssä luotettavien pankkien tileillä. Luotonantajan asiakkaat tunnistetaan aina rahanpesusäännösten mukaisesti.

AuroraX -lainapörssissä lainoja myydään ja ostetaan päivän hinnalla; halutessaan sijoittaja voi myydä lainoja myös eteenpäin. Suomalaisyhtiön tarjoamassa lainapörssissä kukin sijoittaja voi asettaa tuottovaatimuksensa sijoitetulle pääomalleen itse: neljästä prosentista aina 20 prosenttiin asti. Sijoitetusta pääomasta Aurora Exchange Oy:n palkkio on suuruudeltaan vain 0,3 prosenttia kuukaudessa. Loppuosa sijoitetusta lainapääomasta kuuluu sijoittajalle - ilman piilokuluja tai järjestelypalkkioita. AuroraX -lainapörssissä sijoittajalla on mahdollisuus kokeilla palvelumallin toimivuutta sijoittamalla aluksi esimerkiksi minimisijoituksen, joka on arvoltaan 500 euroa.  

Lisätietoa palvelusta

AuroraX -lainapörssin perustamisen alkusysäys oli se, kun suomalaisyhtiön perustajajäsenet Harry Nyroos ja Mikko Ypyä olivat huomanneet kulutusluottomarkkinoilla heidän mielestään erikoisen piirteen. Yrityksen perustajien mukaan pankit perivät lainanottajilta korkeaa korkoa, kun taas sijoittajille tarjolla olevat korot olivat hyvin alhaiset eikä luottoihin voinut sijoittaa suoraan. Heidän mielestään tilanteeseen oli saatava selkeä muutos.

Aurora Exchange Oy:n perustajajäsenet päättivät tuoda kulutusluottomarkkinoille vaihtoehtoisen rahoitusyhtiön. Päämääränä oli luoda läpinäkyvä ja oikeudenmukainen toimintamalli - sekä rahaa tarvitseville että pääomaa sijoittaville.

Toteuttaakseen uudenlaisen lainapörssinsä he kokosivat yhteen eri alojen osaajista koostuvan tiimin. Sijoittajatahoksi suomalaisyhtiö sai Icecapital Pankkiiriliike Oy:n, ja kumppanuus Instantorin kanssa mahdollisti reaaliaikaisen tiedon keräämisen lainanhakijoiden luottoluokitusta varten.

MangoPayn kanssa Aurora Exchange tekee yhteistyötä joustavan maksuliikenteen varmistamiseksi. MangoPay säilyttää asiakasvarat johtavissa eurooppalaisissa pankeissa, kuten esimerkiksi ING ja Barclays -pankeissa. Valvottuna e-rahayhteisönä MangoPay noudattaa Euroopan Unionin rahanpesusta annettuja säännöksiä ja valvovan viranomaisen CSSF:n määräyksiä.

Maiden Life AB:n kanssa Aurora Exchange on puolestaan sopinut lainaturvavakuutuksesta, joka kattaa lainan takaisinmaksut lainanottajan kuoleman tai tilapäisen ja pysyvän työkyvyttömyyden yhteydessä.

Yhteistyökumppaneidensa avulla Aurora Exchange Oy halusi luoda vankan perustan rehelliselle ja reilulle vertaislaina-alustalle.

Aurora Exchange Oy:n perustajajäsenten visio uudenlaisesta rahoitusyhtiömallista näki päivänvalon vuonna 2017, kun AuroraX -lainapörssi lanseerattiin Suomessa.

Aurora Exchangen asiakaspalvelu

Helsingistä käsin toimiva rahoitusyhtiö ilmoittaa verkkosivustollaan kehittävänsä asiakaspalveluaan koko ajan toivoen asiakkailtaan palautetta ja mielipiteitä yrityksen tarjoamasta palvelusta.

Suomalaisyrityksen asiakaspalveluun voi ottaa yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse tai yhteydenottolomakkeen kautta. Uutisia yrityksestä voi seurata somen välityksellä tai tilaamalla verkkosivuston kautta uutiskirjeen. AuroraX:n sivustolta löytyy myös blogi, kootut vastaukset lainaajien ja sijoittajien useimmin esittämiin kysymyksiin sekä sanakirja, joka tuo selvyyttä finanssialan usein hankalaan terminologiaan.

Yhteystiedot

 • Yritys: Aurora Exchange Oy
 • Puhelin: 02 480 90170
 • Sähköposti: support@aurorax.co
 • Osoite: Bulevardi 14 A, 00120 Helsinki

Arvostele yrityksen lainatuote

Onko sinulla kokemuksia yrityksen AuroraX lainatuotteesta? Anna tähtiarvio:

3,68 / 5 (28 ääntä)
Vertailemme lainoja, joiden minimi laina-aika on 3 kuukautta ja maksimi laina-aika on 180 kuukautta. Lainatuotteet on mahdollista maksaa takaisin myös aikaisemmin, ilman ylimääräisiä korkokuluja. Todellinen vuosikorko riippuu valitusta lainatuotteesta, lainasummasta sekä laina-ajasta, ja se voi olla välillä 4,0 % ja 38,0 %. Lainaesimerkki: Kun 10 000 € laina maksetaan takaisin 5 vuodessa, takaisinmaksettava kokonaissumma on 12 866,64 €. Kuluja syntyy siis 2 866,64 € ja todellinen vuosikorko on 10,91 %.