Etusivu » 
Lainaa tarjoavat yritykset » 
Ainalaina   
Ainalaina ei enää myönnä uusia luottoja.

Lainavertailu sisältää ajantasaisen listan aktiivisista lainanmyöntäjistä ja esittelyt kyseisistä palveluista löydät Yritykset -osiosta.

Ainalaina - Luotettavaa lainapalvelua jo vuodesta 2006

Ainalaina on Tampereelta käsin toimivan rahoitusyhtiö Oy Netford Capital Ltd:n tarjoama luottopalvelu suomalaisille yksityishenkilöille. Kotimainen Ainalaina aloitti lainapalvelunsa heinäkuussa 2006. Toimintansa alkuvuosina rahoitusyhtiö tarjosi asiakkailleen 50, 100 ja 200 euron arvoisia pikalainoja tekstiviestihakemuksen kautta.

Kymmenessä vuodessa pikalainamarkkinat ovat kokeneet lakiuudistusten myötä suuren mullistuksen; nykyisin pelkällä tekstiviestihakemuksella saatavia satasen vippilainoja ei enää juurikaan ole tarjolla. Vuosien saatossa myös Ainalainan asiakkailleen räätälöimä lainapalvelu on uudistunut nykymuotoiseksi.

Rahoitusyhtiön lainatuote on 2000 euron joustava luottotili, jota yritys tarjoaa sellaisille 21 vuotta täyttäneille suomalaisasiakkaille, jotka ovat hoitaneet raha-asiansa moitteettomasti.

Huono puoli Ainalainassa on, että se vaatii lainalle kolmannen osapuolen antaman takauksen. Tämä tarkoittaa, että lainanhakijan tulee nimetä joku muu takaamaan laina. Muussa tapauksessa lainaa ei myönnetä.

Hae lainaa ❯❯

Ainalainan tarjoamat lainat

Rahoitusyhtiö myöntää joustoluottoonsa 2000 euron suuruisen luottorajan yli 21-vuotiaille yksityishenkilöille. Luottoa hakeva Ainalainan asiakas saa itse vapaasti päättää, mihin lainansa käyttää, kuinka suuren rahasumman hän kerralla nostaa ja minkä suuruisissa erissä. Lainan lyhennyserä on määritelty siten, että pisin mahdollinen laina-aika on 12 kuukautta.

Kun lainapääomasta tehtävät nostot on siirretty lainansaajan pankkitilille, Ainalaina lähettää asiakkaalleen tiedon nostoista tekstiviestillä.

Luottopäätöksen hakeminen on tehty lainanhakijalle mahdollisimman vaivattomaksi ja riskittömäksi. Kun asiakas tarvitsee lainaa, hän voi hakea luottopäätöstä lainalleen välittömästi ja päättää hänelle myönnetyn lainansa hyötykäytöstä vasta myöhemmin. Lainansaaja on velvollinen lainansa takaisinmaksueriin vasta silloin, kun hän nostaa 2000 euron arvoiselta tililuotoltaan tarvitsemansa rahasumman.

Ainalainan kulutusluottoa haetaan täyttämällä verkkohakemuslomake rahoitusyhtiön verkkosivustolla osoitteessa: www.ainalaina.fi. Asiakkaan tunnistautuminen palveluun hoituu kätevästi ja luotettavasti hänen henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillaan, jonka jälkeen hän täyttää verkkohakemuslomakkeen kaikki tiedot. Myönteisen luottopäätöksen saatuaan 2000 euron arvoinen lainapääoma on lainansaajan käytettävissä hänen parhaaksi katsomallaan tavalla. Rahoitusyhtiön asiakkailleen myöntämän luoton nostot siirtyvät lainansaajan pankkitilille vain kymmenessä minuutissa.

Ainalaina-lainojen hinnasto

Ainalainalta vapaasti haettavan lainan luottopäätöksen saaminen ei maksa lainanhakijalle mitään.

Kotimainen rahoitusyhtiö perii asiakkailtaan lain mukaisen tilinhoitomaksun, joka on 0,01 prosenttia päivässä ja korkeintaan 150 euroa vuodessa.

Kun lainansaaja nostaa Ainalainan luottotililtään rahaa, lainan vuotuinen korko on suuruudeltaan 19,9 prosenttia.

Ainalainan verkkosivustolla on esimerkkitapaus lainasumman takaisinmaksun määräytymisestä. Kun lainansaaja nostaa kulutusluottotililtään 2000 euroa ja maksaa summan kahdessatoista erässä takaisin, tällöin 2000 euron arvoisen lainan todellinen, kaikki kulut huomioiva vuosikorko on 29,6 prosenttia ja kokonaiskulut sisältäen lainapääoman ovat 2288,36 euroa.

Hinnasto tiivistetysti

 • Nostopalkkio 0 %
 • Vuosikorko avoimelle saldolle 19,9 %
 • Tilinhoitopalkkio 0,01 % päivässä.

Kuka voi hakea lainaa Ainalainalta?

Kotimaisen rahoitusyhtiön Ainalainan asiakkailleen tarjoaman 2000 euron suuruisen luottopääoman saamisen edellytyksenä on, että lainaa hakeva on vähintään 21 vuotta täyttänyt ja alle 65-vuotias yksityishenkilö.

Myönteisen luottopäätöksen saadakseen lainanhakijan on oltava säännöllisiä tuloja nauttiva, maksukykyinen ja luottokelpoinen Suomen kansalainen, jolla on vakituinen kotiosoite Suomessa. Lisäksi hänellä on oltava hallussaan oma henkilökohtainen matkapuhelinliittymä tai vaihtoehtoisesti yritysliittymä, josta käyvät ilmi luottoa hakevan henkilön tiedot.

Ainalainan luotto on räätälöity suomalaisille yksityishenkilöille, eikä sitä ole tarkoitettu yritysten haettavaksi. Myönteisen luottopäätöksen saadakseen asiakkaan on täytettävä seuraavat kriteerit:

 • Hakija on vähintään 21 vuotta täyttänyt ja alle 65-vuotias
 • Hakija omaa säännölliset tulot, on maksukykyinen ja luottokelpoinen
 • Hakija on Suomen kansalainen, jolla on vakituinen kotiosoite Suomessa
 • Hakijalla on hallussaan henkilökohtainen matkapuhelinliittymä tai yritysliittymä.

Näin haet Ainalainaa

Ainalainan lainaa voi hakea kätevästi ja vaivattomasti verkkohakemuksella Ainalainan verkkosivuston kautta. Asiakasta pyydetään ensin tutustumaan huolellisesti 2000 euron arvoisen lainan sopimusehtoihin. Tämän jälkeen lainaa hakevan uuden asiakkaan on aina ensin tunnistauduttava palveluun omilla henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillaan.

Asiakasta pyydetään säilyttämään huolellisesti verkkohakemukseen valitsemaansa henkilökohtaista salasanaa seuraavia mahdollisia lainauskertojaan varten. Tämä mahdollistaa sen, että lainanhakija pääsee kirjautumaan Ainalainan lainapalveluun sisään helposti omalla henkilötunnuksellaan ja ensimmäisellä kerralla valitsemallaan salasanalla. Mikäli asiakas hukkaa oman salasanansa, hänen on tunnistauduttava lainapalveluun uudelleen omilla verkkopankkitunnuksillaan.

Ainalainan hakeminen tapahtuu osoitteessa www.ainalaina.fi seuraavasti:

 1. Paina "Hae Ainalainaa" -painiketta.
 2. Tunnistaudu palveluun.
 3. Täytä lainahakemuksessa pyydetyt tiedot ja tutustu samalla huolellisesti hakemuksessa mainittuihin, vakiomuotoisiin eurooppalaisiin kuluttajaluottotietoihin sekä Ainalainan sopimusehtoihin.
 4. Luettuasi edellä mainitut tiedot ja sopimusehdot merkitse ne hyväksytyiksi.
 5. Lopuksi paina verkkosivustolla olevaa "Lähetä hakemus" -painiketta.

Ainalainan luottopäätös annetaan useimmiten alle minuutissa.

Mikäli lainaa hakeva ei ole entuudestaan Ainalainan asiakas, hänen on ensin tunnistauduttava lainapalveluun oman pankkinsa henkilökohtaisilla verkkotunnuksilla. Lainapäätöstä lainaa tarvitseva yksityishenkilö voi hakea tarpeen vaatiessa välittömästi, vaikka hän tarvitsisikin kyseistä luottoa vasta myöhemmin.

Ainalainan nykyisille asiakkaille heidän saamansa lainasumman tilisiirrot on tehty mahdollisimman joustavaksi. He voivat siirtää tarvitsemansa pääoman tililleen helposti tekstiviestillä tai kirjautumalla lainapalveluun sisään sivustolta löytyvän "Nykyiset asiakkaat" -lomakkeen kautta ja siirtämällä lainarahaa verkkopalvelun välityksellä.

Myönteisen lainapäätöksen jälkeen Ainalaina toimittaa lainansaajan sähköpostiin varmuuden vuoksi kopion vakiomuotoisista eurooppalaisista kuluttajaluottotiedoista sekä kyseisen lainan sopimusehdoista. Tämän jälkeen lainansaaja on oikeutettu siirtämään lainapääomaa Tilinhallinta-sivulta omalle pankkitililleen 50 - 2000 euron erissä. Kulloinkin asiakkaan tarvitsema rahasumma siirtyy hänen tililleen noin puolessa tunnissa.

Suomalainen rahoitusyhtiö myöntää myönteisen lainapäätöksen saaneille asiakkailleen joustoluoton 2000 euron luottorajalla. Ainalainan myöntämä kulutusluotto on mahdollista nostaa kokonaisuudessaan yhdellä kertaa miniminoston ollessa 50 euroa. Lainansaaja saa itse vapaasti määritellä, miten suurissa erissä ja mihin tarkoitukseen hän lainapääomansa hyödyntää.

Ainalainan asiakaspalvelu

Ainalainan laina-asiantuntijat vastaavat asiakkaidensa lainaan liittyviin tiedusteluihin ja esille nostamiin kysymyksiin sähköpostin tai puhelinpalvelun välityksellä 24 tuntia vuorokaudessa ja vuoden jokaisena päivänä. Ainalainan verkkosivustolta löytyvälle Kaikki lainasta -sivulle on koottu kiteytetyt vastaukset useimmin esitettyihin kysymyksiin.

Kulutusluottoja kotimainen rahoitusyhtiö myöntää vuorokauden kaikkina aikoina, mutta rahaliikenne on rajoitettu aikavälille 7 - 23. Muuna ajankohtana haettujen ja myönteiseen lainapäätökseen johtaneiden kulutusluottojen osalta lainasumma siirtyy lainansaajan pankkitilille rahaliikenteen avautuessa aamulla kello 7.

Ainalaina yhteystiedot

 • Yritys: Oy Netford Capital Ltd (y-tunnus 2040666-5)
 • Sivusto: www.ainalaina.fi
 • Puhelin: 0600 30 17100 (1,52 €/min) / 03 4518 0230 (voimassa olevaan Ainalaina-luottosopimukseen liittyvät puhelut)
 • Sähköposti: asiakaspalvelu@ainalaina.fi
 • Osoite: PL 78 (Pyhäjärvenkatu 5 A, 2.krs), 33211 Tampere
 • Luotonantajarekisterinumero: PU476A
Hae lainaa ❯❯

Arvostele yrityksen lainatuote

Onko sinulla kokemuksia yrityksen Ainalaina lainatuotteesta? Anna tähtiarvio:

2,83 / 5 (6 ääntä)
Vertailemme lainoja, joiden minimi laina-aika on 3 kuukautta ja maksimi laina-aika on 180 kuukautta. Lainatuotteet on mahdollista maksaa takaisin myös aikaisemmin, ilman ylimääräisiä korkokuluja. Todellinen vuosikorko riippuu valitusta lainatuotteesta, lainasummasta sekä laina-ajasta, ja se voi olla välillä 4,0 % ja 38,0 %. Lainaesimerkki: Kun 10 000 € laina maksetaan takaisin 5 vuodessa, takaisinmaksettava kokonaissumma on 12 866,64 €. Kuluja syntyy siis 2 866,64 € ja todellinen vuosikorko on 10,91 %.