Etusivu » 
Lainaa tarjoavat yritykset » 
Rahoitu   

Rahoitu välittää suomalaisille lainaa

Rahoitu on suomalainen palvelu, joka välittää lainahakemuksia pankeille ja rahoituslaitoksille. Palvelu on suunniteltu palvelemaan mahdollisimman hyvin suomalaisia kuluttajia. Rahoitu toimii Suomen lisäksi muun muassa Norjassa ja Tanskassa.

Rahoitu hyväksyy kumppanikseen ainoastaan tunnettuja ja vakavaraisia lainanmyöntäjiä, joilla on Suomen Finanssivalvonnan hyväksyntä toiminnalleen. Yhteistyötä Rahoitu tekeekin tällä hetkellä noin 24 lainantarjoajan kanssa.

Palvelun avulla on mahdollista kilpailuttaa lainat aina 1000 eurosta jopa 60 000 euroon asti. Maksuaikaa voi hakea 1 - 15 vuotta.

Rahoitu palvelee suomalaisia henkilöitä, jotka ovat vähintään 20 vuotta täyttäneitä ja joilla ei ole maksuhäiriömerkintöjä.

Hae lainaa ❯❯

Hae maksuton tarjous lainasta

Kuten muutkin luotonvälittäjät, Rahoitu saa palkkionsa lainantarjoajilta. Tästä syystä kuluttajalle lainojen kilpailutus on maksutonta. Myöskään riskiä ei ole, sillä saatujen tarjousten hyväksyminen ei ole välttämätöntä. Voit riskittä pyytää tarjouksen tarvitsemallesi lainasummalle, jonka jälkeen päätät, otatko lainan vai et.

Myös useampien lainojen yhdistäminen onnistuu ilmaiseksi Rahoitun kautta. Tämä tapahtuu syöttämällä hakemuksen yhteyteen niiden lainojen tiedot, joita haluaa yhdistellä. Lainojen yhdistämisellä on etunsa, sillä yhden lainan kuukausikulut ovat usein pienemmät.

Kuinka nopeasti lainatarjous toimitetaan?

Rahoitu välittää hakemuksen lainantarjoajille reaaliaikaisesti. Lainasummasta riippuen, osa lainantarjoajista käsittelee hakemuksen automaattisesti ja vastauksen saa heti. Osa lainantarjoajista käsittelee hakemuksen manuaalisesti ja lainatarjous on nähtävissä viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Isommissa lainasummissa on mahdollista, että lainantarjoajille tulee toimittaa lisätietoja. Tämä tarkoittaa erilaisia liitteitä, kuten tulotodistusta sekä velkasaldotositteita. Liitteiden toimittaminen pidentää hieman käsittelyaikaa.

Karkea arvio kuitenkin on, että yhden arkivuorokauden sisällä kaikki lainatarjoukset ovat nähtävillä.

Mitä lainoja Rahoitu välittää?

Rahoitu kilpailuttaa kuluttajalainat, jotka ovat suuruudeltaan 1000 - 60 000 euroa. Maksuaikaa kaikille lainasummille on mahdollista hakea 1 - 15 vuotta, mutta pienemmille summille lyhyemmät maksuajat ovat todennäköisempiä.

Koska lainantarjoajien tarjoukset perustuvat hakijan antamiin taloudellisiin tietoihin, tarjottu lainasumma ja maksuaika voi olla myös haettua määrää pienempi. Lainaa hakiessa tuleekin olla realistinen, sillä omilla tuloilla pitää kattaa sekä päivittäiset peruskulut että lainanhoitokulut.

Mistä lainatarjousten kulut koostuvat?

Kun lainahakemus on täytetty ja Rahoitu on välittänyt sen lainantarjoajille, alkaa lainatarjousten toimittaminen. Alustavat lainatarjoukset toimitetaan Rahoitun järjestelmään, jossa niitä voi vertailla. Riippuen lainantarjoajasta lainan hinta koostuu aloituspalkkiosta, kuukausikulusta sekä nimelliskorosta. Osa lainantarjoajista saattaa tarjota myös valinnaisia lisäpalveluita, jotka luonnollisesti vaikuttavat lainan kokonaishintaan.

Lopullisen lainatarjouksen kulut koostuvat seuraavista elementeistä:

 • Aloitusmaksu 0 - 150 €.
 • Kuukausikulu 0 - 12,5 €.
 • Nimelliskorko 4,5 - 20 %.
 • Toodellinen vuosikorko 4,6 - 38 %.

Lainantarjoajat pisteyttävät hakijan ja perustavat lainatarjouksen tähän pisteytykseen. Mitä riskittömämpi asiakas on kyseessä, sitä edullisemmin lainaa on mahdollista tarjota.

Alta löydät tarkemmat kuvaukset eri kuluista.

Aloitusmaksu

Lain mukaan aloitusmaksu voi olla suuruudeltaan 0,0365 % lainasummasta tai korkeitaan 150 euroa. Rahoitun tapauksessa tämä tarkoittaa 36,5 - 150 euroa lainasummien ollessa 1000 - 60 000 euroa. Useimmissa tapauksissa kulu on muutamia kymmeniä euroja.

Nimelliskorko

Lainantarjoajat määrittelevät nimelliskoron riskiluokituksen perusteella. Nimelliskorkoon vaikuttaa asiakastietojen lisäksi haettava lainasumma ja toivottu maksuaika. Suuremmille lainasummille ja pidemmille maksuajoille pystytään usein tarjoamaan pienempiä nimelliskorkoja. Lain määrittelemä korkein mahdollinen nimelliskorko on 20 %.

Kuukausikulu

Lain mukaan lainantarjoajat voivat veloittaa lainasta kuluja 0,001 % päivää kohden ja korkeintaan 150 euroa vuodessa. Tämä tarkoittaa, että kuukausikulu on lainasummasta ja lainantarjoajasta riippuen 0 - 12,5 euroa.

Todellinen vuosikorko

Haetuissa lainoissa todellinen vuosikorko asettuu Rahoitun mukaan välille 4,6 - 38 %. Todellinen vuosikorko on yllä olevista kuluista laskettu kokonaiskorko.

Esimerkkilaskelma kustannuksista

Haettaessa lainaa 10 000 euroa 10 vuoden takaisinmaksuajalla, lainan kokonaiskulut ovat 13 098 euroa. Kulut koostuvat 4,5 % nimelliskorosta, 49 euron aloitusmaksusta sekä 0 € kuukausikulusta. Todellinen vuosikorko on tällöin 5,62 % ja arvioitu kuukausierä lainassa on 109 €/kk.

Kuka voi käyttää Rahoitun palvelua?

 • Hakijan tulee olla vähintään 20 vuotta.
 • Hakijan tulee olla suomalainen.
 • Hakijan tulee asua Suomessa
 • Hakijalla tulee olla säännölliset tulot.
 • Hakijalla ei saa olla maksuhäiriömerkintöjä.

Miten Rahoitun palvelua käytetään?

Lainojen kilpailutus Rahoitun avulla on helppoa, sillä hakeminen tapahtuu kokonaan verkossa. Rahoitu on hakijalle täysin maksuton ja hakemuksen alkuvaiheessa ei tarvitse toimittaa erillisiä liitteitä. Ennen lopullista lainatarjousta isommissa lainasummissa tosin pankeille joutuu tulotodistuksia toimittamaan.

 1. Siirry Rahoitun sivustolle tästä
 2. Valitse haluamasi lainasumma sekä takaisinmaksuaika
 3. Syötä sähköpostiosoitteesi sekä puhelinnumerosi
 4. Painamalla Hae nyt -painiketta pääset lomakkeessa eteenpäin
 5. Syötä henkilökohtaiset tietosi, asumistiedot sekä varat, että velat
 6. Täytettyäsi hakemuksen, pääset tunnistautumaan ja luottotietosi tarkistetaan
 7. Jos olet luottokelpoinen, hakemuksesi kilpailutetaan sopivilla rahoituslaitoksilla.

Kauan tarjouksissa kestää?

Lainantarjoajat toimittavat alustavat tarjoukset Rahoitun järjestelmään noin 24 tunnin sisällä hyväksytystä hakemuksesta.

On kuitenkin huomioitava, että loppuviikosta täytetty hakemus saatetaan käsitellä vasta alkuviikosta. Tämä johtuu siitä, että osa lainantarjoajista käsittelee hakemuksia ainoastaan arkisin.

Koska laina maksetaan tilille?

Rahoitun mukaan pankki käsittelee hakemuksen heti, kun allekirjoitukset ja mahdollisesti tarvittavat liitteet on toimitettu. Myönteisen luottopäätöksen tehtyään pankki myös maksaa lainan tilille välittömästi. Pankista riippuen rahojen siirtyminen tilille voi kestää tunneista enintään muutamaan päivään.

Rahoitu asiakaspalvelu

Helsingissä toimiva, suomenkielinen asiakaspalvelu on tavoitettavissa sekä puhelimitse että sähköpostin avulla. Asiakaspalvelu palvelee arkisin kello 9 - 16 välisenä aikana. Palvelun puhelinnumero on 03 4109 2000 ja sähköposti on info@rahoitu.fi.

Yhteystiedot

Hae lainaa ❯❯

Arvostele yrityksen lainatuote

Onko sinulla kokemuksia yrityksen Rahoitu lainatuotteesta? Anna tähtiarvio:

4,60 / 5 (5 ääntä)
Vertailemme lainoja, joiden minimi laina-aika on 3 kuukautta ja maksimi laina-aika on 180 kuukautta. Lainatuotteet on mahdollista maksaa takaisin myös aikaisemmin, ilman ylimääräisiä korkokuluja. Todellinen vuosikorko riippuu valitusta lainatuotteesta, lainasummasta sekä laina-ajasta, ja se voi olla välillä 4,0 % ja 38,0 %. Lainaesimerkki: Kun 10 000 € laina maksetaan takaisin 5 vuodessa, takaisinmaksettava kokonaissumma on 12 866,64 €. Kuluja syntyy siis 2 866,64 € ja todellinen vuosikorko on 10,91 %.